איגוד הקליעה בישראל, בעד ונגד

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

על ידי איציק אלנבוגן » 29 יולי 2003, 20:55

צודק ידידי יניב בנוגע לתחמושת.
יורה ירי מעשי פעיל משתמש במשהו כמו 5,000 עד 10,000 כדור לשנה ! (ויש גם יותר...)
המחירים במטווחים מגיעים לעיתים עד 1.90 ש"ח לכדור 9 מ"מ רגיל.
((שלא לדבר על יורי 0.40, 0.45 , 9X23 - מיליונרים!!!))
מניסיוני - ניתן להוזיל עלות תחמושת בכ 50% (!!!) באם רוכשים כמות של 1000-2000 לפחות.
הבעיה היא -רשיונות התחמושת.
צריך להגיע להבנה עם משרד הפנים גם לגבי רישיונות תחמושת - וכאן נכנס יאיר דוידוביץ'
לתמונה.
יאיר - נשמח באם תאיר את עיננו בנושא.
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Yael Dagan » 29 יולי 2003, 23:28

איציק,

הצחקת אותי... :lol:
רק בחודשיים שלפני אליפות העולם יריתי כ-16000 כדור... ואתה מדבר על 10000 בשנה??
נכון שעכשיו זו לא בדיוק עונת תחרויות, וגם אני לא מתאמנת כמו שצריך, אבל במקרה הטוב, 10000 מספיקים ליורה כמוני ל(אולי) חצי שנה.

עכשיו נראה אם האיגוד יכול לנער את הפקידים הנחמדים במשרד הפנים בנושא.

אתה יודע איך זה - דווקא אלו שבסדר, נדפקים מכל הסיפור הזה...

יעל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מה ?

על ידי Yaniv_Boot » 30 יולי 2003, 02:43

יעל יקירתי,

אילו יכולתי להרשות לעצמי 16000 כדור בשנה (כלומר מחיר התחמושת ירד לרמה כזו)
אז אני מתחייב לרקוד ריקוד אינדיאני עתיק לפני כל תרגיל בתחרות.

איציק, לא 50% יותר קרוב ל60-70% באחריות !

יניב
מדריך ירי מעשי,
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 30 יולי 2003, 05:22

אולי בגלל שמה שאנחנו צריכים זה "איגוד קלעים " שידאג לקלעים,,, :lol:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי אילן ב » 30 יולי 2003, 06:27

בקר טוב!

לאור תגובות רבות בפרטי

אני מציע ליזום ולהוביל את סדר היום
ולא לעבוד בסדר יום מגיב!
ואסביר במה דברים אמורים!

את ההנחתות בנושא צמצום תחמושת ואו הגבלות בנשק "חטפנו" כל פעם בעקבות אירועים
כמו רשיונות לאנשים שכאילו התאמנו במטווח או תחמושת שזלגה למקום שאינו ראוי.

כעת צריך לאחד כוחות ולהציע הצעה שתוכל להיות מקובלת על משרד הפנים ועל משטרת ישראל.

בעמק הירדן למשל יש קבוצת יורים ב0.22 ישב עבדכם הנאמן עם לוח התחרויות בנה לוח אימונים, הפך את זה לכמות תחמושת נדרשת ושלח מכתב למשרד הפנים.............
וראה זה פלא מיד נתקבל אישור ל 10,000 כדור ונכתב שלאחר שנציג יומן שימוש של 5000 כדור נוכל לקבל אישור קניה נוסף!

כמונו כל המועדונים! גם ירי מעשי - מי שיעבוד על פי חוק לא תהיה לו בעיה!
את הטפסים הנחוצים אפשר למצוא באתר www.moin.gov.il בחוברת של סוחרי נשק ואו מנהלי מטווחים.
כלומר מועדון שירכוש תחמושת במרוכז ויחלק אותה כחוק עם חתימת המקבל ואו ימכור אותה כמלכ"ר במחיר העלות לצרכי אימון ותחרויות לא צריכה להיות לו בעיה.

אני מציע שוב:

פגישת ראשי מועדונים - בה ידונו בבעיות יקבעו סדר יום ונרוץ קדימה[b]
אני אישית מוכן ללא תמורה (כמדריך ירי מורשה להכשרת מפקחים ומדריכים) להציג בפני כולם את החוק הנכון להיום ואיך פועלים במסגרתו. כל מועדון רשאי להקים מפעל ראוי ולהחזיק בו נשקים לאימון נוער ו/או כאלה שטרם יש בידם רשיון, וכן לרכוש תחמושת באופן מרוכז ומפוקח!

יחד נוביל את סדר היום ולא נגרר להגיב
אני כאן בשביל לעזור
ואני לא מכיר מישהו מתאים יותר מיאיר דוידוביץ לכך.

בברכת יום נעים
אילן בן נון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 30 יולי 2003, 06:30

יעל בקר טוב
מאד אהבתי את התיקון שלך !
כנראה שאתמול לא הבנתי אותך ברור.
אני באמת מאמין שבכוחות משותפים נקדם !
אני מאחל לך טיפוס מהיר בסולם הדרוג
אילן בן נון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 30 יולי 2003, 07:59

גס יקר מי מנע ממך להקים התארגנות שתדאג לקלעים?
להפך ככל שיותר "נגועים באכפתיות יצטרפו כן ייטב"
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Cybrosh » 30 יולי 2003, 09:55

אני מצטרף ליניב בדעתו,

צריך לעדכן את פקידי משרד הפנים לגבי התהליכים השונים הקשורים לרשיונות 'ספורטיבים' ,לענפים עצמם ולספורטאים.

לא יכול להיות שאני אשב מול אחד הפקידים במשרד הפנים ואראה לו את האישור מהתאחדות הקליעה, שחתום ע"י יאיר, שלקח כל כך הרבה זמן להשיג לאחר הבלאגן בנצרת, התעודות הרבות(מועדון, כרטיס יורה, חבר בהתאחדות) והנימוקים - ושהוא ישאל אותי, אם אני חבר בנבחרת ישראל של ירי מעשי - ואם כן, שזה לא בטיפולו.

לא ידעתי שירי מעשי נחשב לספורט אולימפי......

כמובן שלאחר 8 ימים הוא יפסול את בקשתי כי אינני עומד בתבחיני מתאמן ירי פעיל - בעוד שאני כן והוא בכלל לא מכיר את הענף.

*אם אדם משכמו ומעלה כמו יניב, יורה נכבד ומוכר בענף צריך להגיע לוועדות ערר - אז באמת איפה האור בקצה המנהרה?

**שלא תבינו אותי לא נכון, אין לי שום דבר נגד משרד הפנים או ההתאחדות. אבל איך אפשר לקדם את ענפי הירי והקליעה כאשר הפקידים לא מודעים לכל התהליכים ולספורט עצמו?

Cy'
נערך לאחרונה על ידי Cybrosh בתאריך 31 יולי 2003, 08:11, נערך פעם אחת בסך הכל.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 30 יולי 2003, 18:03

שי באותו רגע על המקום
9570816 - 09 ובצינור התקשורת בין יאיר ליעקב יטופל!
פקידי הרישוי קיבלו עידכון, מה שהגיע לטבריה 200 מ' מתחת לפני הים נשלח בתפוצת נאט"ו.
אל תריבו עם הפקידים אל תעליבו אותם כבדו אותם הם מקבלים הרבהמון ניירת ולא תמיד זוכרים הכל.
תעזרו לעזור לכם.
הרי כל הנוהל החדש נולד כדי לקצר ולהקל.
בב"ח
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Yaniv_Boot » 30 יולי 2003, 21:16

אילן שלום,

נכון אמרתה, יש סיבה מוצדקת למשרד הפנים לא לאפשר אישור לכל יורה ספורטיבי
כדי שהתחמושת לא תופיע במקום לא צפוי ולא רצוי, לכן אני בעד קביעת קריטריונים
ברורים שימליץ האיגוד כדי שאלו יתקבלו בידי היורים שבאמת צורכים כמויות כאלו.

בנוגע לרעיון של מפעל ראוי אז נכון, כל אחד יכול לפתוח מפעל שכזה אבל בשביל לעמוד
בקריטריונים של מפעל ראוי צריך אישורים, חדר כספת, עסק וכדומה ואילו מועדון אשר מתקיים
במטווח שהוא עצמו עסק ראוי ומוכר למועדון תחמושת ברווח לא קטן לא ייתן יד במהלך כזה.
צריך לאפשר למועדון ירי שרשום כעמותה שלא למטרות רווח רכש של תחמושת עבור המועדון
כנגד רישום יורים ודיווח של כמות התחמושת בשימוש באימונים, רכש בצורה מרוכזת.
בנקודה זו צריך האיגוד להיכנס ולשבת עם נציגות היורים ומשרד הפנים לצורך הגדרת הנוסחה
המקובלת על שני הצדדים, כי כך הבעיה מטופלת ולא נעקפת מאחורי הגדרות עסק או מפעל ראוי
וענף הירי והיורים מקבלים את ההכרה הרשמית כענף ספורט ותחמושת היא צורך קיומי.

החוק מ- 1949 אינו מגדיר במדויק את הענף ולכן משרד הפנים משתמש בתקנות שונות
כדי להשלים את התמונה, אולם התמונה כיום כי אין ספורט שנקרא ירי מעשי,
יש בעלי רשיון מיוחד שמתאמנים באקדח יותר מהאזרח הממוצע בעל רשיון לנשק
וקוראים להם "מתאמן ירי פעיל".
כל עוד שזו התמונה שמשרד הפנים רואה, ענף הירי ימשיך לדשדש והיורים יקראו משוגעים
לדבר ולא ספורטאים (כך מתקבל מהכתבה של ערוץ 10 ) וההפסד כולו שלנו.

אז כמוך אילן, גם אני מוכן לעזור לשלוח מכתבים, להסביר לבוא לבגישות ,להעלות רעיונות
וכל מה שאתבקש כי אני גם אני כאן בשביל לעזור.
בנושא זה צריכים לדון ראשי המועדונים בפגישה הקרובה עם האגוד.

יניב בוטביניק
מדריך ירי מעשי,
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GYM9 » 30 יולי 2003, 23:09

ליאיר דוידוויץ' שלום.
קראתי את הודעתך בנושא שינוי הייעוד לנשק לבעלי תבחין של מתאמנים פעילים והנני חרד ביותר פן הבנתי את דבריך כהלכה. על פי הבנתי (ואנא תקן אותי באם הנני טועה) איגוד הקליעה ביחד עם משרד הפנים ממירים את ייעוד "הנשיאה" וההגנה העצמית הניתן כיום (למתאמני ירי פעיל) ל"החזקה". במילים אחרות המתאמנים הפעילים לא יורשו לשאת את נשקם עליהם אלא רק בקופסא נעולה מהבית למטווח ובחזרה ובוודאי לא יורשה להם להשתמש בנשק לצורכי הגנה עצמית כפי שהיה עד כה. אם כך הדבר אילו הם חדשות רעות ביותר לכל אותם מאות פעילים הנושאים את נישקם עליהם ביום יום (בעיקר סטנדרט).נשאלת השאלה האם נכון בימים טרופים ומוכי טרור אילו על איגוד הקליעה ומשרד הפנים לקבל החלטה כה תמוהה לקחת ולהגביל את הנשק לאותה קבוצה מקצועית של יורים פעילים? דעתי האישית היא כי החלטה תמוהה זו תפגע קשות בענף עליו אנו יושבים מאחר וכל החלטה מסוג זה פוגעת ביורים עצמם ובסביבתם שבוודאי תהיה פגיעה יותר.
הנני יורה פעיל (סטנדרט) המנוי במועדון קליעה מכובד, בנוסף הנני מוציא אלפי שקלים בשנה על תחמושת וציוד ומשתתף בתחרויות של האיגוד ועל כן אינני מבין מדוע עלי להפסיק לשאת את הנשק עלי וכמו כן לאבד את זכות ההגנה העצמית?
כחבר באיגוד הקליעה הנני מצפה שהאיגוד יתמוך בי ובמאות החברים המתאמנים הפעילים ויגן על זכותינו לשאת נשק ולא ייתן ידו להחלטות המגבילות ואף האוסרות את נשיאתו של הנשק בידי קבוצה מיומנת , שקולה, ואחראית כל כך.
ושוב, באם לא הבינותי את דבריך, אנא קבל את התנצלותי
GYM9
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי התאחדות הקליעה בישראל » 30 יולי 2003, 23:59

:lol: ידידי הקלעים
קשה לי לענות על כל השאלות כי חלקם כבר עם תשובות ! שמשרד הפנים אינו מוכן לקבל.
1. התאחדות הקליעה מיצגת את ספורטאי הקליעה למיניהם כולל ירי מעשי, ההתאחדות אינה מיצגת בעלי נשק. ואני מקווה שאני ברור.
2.התאחדות הקליעה אינה קובעת קרטריונים לקבלת רשיון לנשק.
3. אנו מנסים שלספורטאים תהיה האפשרות להשתתף בתחרויות קליעה עם הכלי לו הם זקוקים.
4. דעתי האישית שכל אדם המיומן בשמוש בנשק יוכל לשאת אותו על גופו ולהגן על עצמו או סביבתו במידה וידרש.
מה לעשות שלא משרד הפנים ולא משטרת ישראל המיעצת למשרד הפנים חולקים עלי בענין זה.
5. נושא התחמושת עדין פתוח בינינו לבין משרד הפנים ונכון להיום אינם רוצים לשנות החלטתם וכולנו יודעים מה גרם להחלטה זו.
6. אשמח לקבל כל רעיון בתיבה אישית ואנסה לקדם אותו עם משרד הפנים.

מקווה שעניתי ע הכל לילה טוב לכולם
יאיר דוידוביץ
מנכ"ל התאחדות הקליעה בישראל
לחשוב חיובי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GYM9 » 31 יולי 2003, 10:22

ליאיר שוב שלום,
שמחתי לראות כי אתה תומך באפשרות נשיאה לאותם פעילים מיומנים וכי מודע אני כי אינך מייצג את בעלי הנשק בישראל אך מאחר והינך בן בית במשרד הפנים חשוב כי נשים לב להיבטים השליליים של המעבר מנשיאה להחזקה:
1. מכה קשה למחלקת הסטנדרט (וגם מעט מודיפייד) מאחר ויורה כמוני הנושא את נשק הסטנדרט שלו ביום יום לא ימצא לנכון להשקיע אלפי שקלים בשנה על חברות במועדון ובאגודה, תחמושת, ציוד ותחרויות אם בשורה התחתונה הנשק יישאר בבית ויובל לאחר כבוד למטווח פעם בשבוע.
2. מכה קשה לאותו הגרעין הקשה של המתאמנים הפעילים ( מדובר במאות בודדות, הנושאים על גופם ביום יום אקדחי סטנדרט ומודיפייד) שמהווים את חוט השידרה של הירי המעשי בישראל ו"כפרס" על חברותם ארוכת השנים והשקעתם בענף תילקח מהם האפשרות לשאת את נשקם ביום יום.
3. עלייה במאות אחוזים של ההסכנה שאקדחים שנמצאים כיום בידיים אחראיות ומקצועיות יעברו לידי גורמים פליליים וחבלניים.
הנני מתייחס לעובדה כי אקדחים שבעבר נישאו על הגוף יינשאו כיום בקופסא ועלולים להישכח בכל מיני מקומות בהם עובר אדם בדרכו למטווח או בחזרה ממנו.
בתנאי לחץ גם לאדם האחראי ביותר עלול לקרות הנורא מכל והוא עלול לשכוח את המזוודה עם האקדח ברכב, בחנות, בבנק או בקניון ואז אזרחים הגונים יהפכו בעל כורחם לעברינים ומאידך גיסא הנשק יפול לגורמים פליליים או חבלניים.
מאחר ולא כל יום עושה יורה פעיל את דרכו למטווח גדלה הסכנה כי בהשאירו את הנשק בבית ייפרץ ביתו והנשק ייגנב ושוב למרות היות הנשק נעול בכספת הוא יגיע לידיים עוינות (יש לי שלושה ידידים שנשקם נגנב עם הכספת עצמה).
4. שימוש בנשק באירוע חבלני/פלילי. מה יעשה מתאמן פעיל שייקלע למצב בו הנו אמור להשתמש בנשק להגנתו או סביבתו? האם לשלוף את האקדח מתוך הקופסא הנעולה ואם כך איזו קופסא עליו לשאת? בעלת קפיץ? ומאידך גיסא חל עליו עכשיו איסור מוחלט להשתמש בנשק להגנה עצמית למרות שבמקרים מסוימים הוא יכול לצאת זכאי.

בשורה התחתונה גם אני וגם יורים טובים ורבים אחרים יודעים כי באפשרות איגוד הקליעה להגן על האינטרסים של החברים הפעילים באמת (אותם כמה מאות המהווים את אותו גרעין קשה) ולשנות את רוע הגזירה לו חפצתם בכך.
הרי ידוע כי משרד הפנים מתייעץ איתכם בנושאים רבים ואם כי לא תמיד יקבל את עמדתכם הרי שבמקרה זה (ואנא תקן אותי באם הנני טועה) לא רק שלא מנעתם את רוע הגזירה אלא אף עודדתם אותה ואולי גם יזמתם אותה.
הנני מבקש בשמי ובשם אותו גרעין קשה של יורים כי תתעשתו ותעשו כל שביכולתכם לבטל את רוע הגזירה או לא להכיל אותה על אותו גרעין קשה של יורים מיומנים שחיוניים כל כך בימים טרופים אילה.
GYM9
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 31 יולי 2003, 14:04

ליניב וכל מועדוני הירי המעשי!
בעמק הירדן מטווח לכל הקטרים(כולל צבאי).
למטווח אין אישור סחר בתחחמושת.
מנהל המטווח מגיש בקשת רכישה - ומקבל!!!!!!!!!!!!!!!!
יומן מכירת תחמושת (כמלכ"ר מוכרים במחיר עלות!) מנוהל על ידי וכן גם המלאי.
ובכל פעם שרוצים תחמושת, כותבים למכתב הפנים + צילום דו"ח צריכה ומקבלים!
לא צריך חדר כספות ולא כלום רק מחסן נעול!
לגבי נשק אם הנשק מחולק למורשים עד 4 נשקים לא צריך חדר נשק אלא כספת פשוטה!
ראה קיבוץ עין חרוד מאוחד שחדר הנשק שלו נפסל והוא מחזיק כ 20 כלים רובם מחולקים. והוא מתחייב לא להחזיק בכספתו יותר מ 3 כלים בעת ובעונה.

אני חוזר ומציע פגישת ראשי מועדונים אני מוכן להציג את החוק על סעיפיו למיטב ידיעתי, ללא תמורה. אני חושב שיאיר דוידוביץ עושה הרבה מאחורי הקלעים למען היורים. תבינו שהגזרות לא יוצאות ממנו והן בדרך כלל תגובה לפרצות שמתגלות. ואנחנו רק מגיבים, כדי להפוך את הגלגל צריך להוביל סדר יום:
1. להפגש
2. להעלות הצעות חכמות ויצירתיות שתוכלנה להתקבל ע"י המשטרה והיועץ המשפטי של שר הפנים. וכל זאת כפוף להחלטות ועדת כהן, דו"ח מבקר המדינה והנחיית השר הנוכחי לגבי מדיניות מצמצמת.
3.אז להפעיל לובינג ולנסות לקדםאת הנושא.

אגב בשורה טובה גונבה לאזני שמועה שמישהו הרים את הכפפה ויזם סדר יום נקווה שיצליח!!!
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי eytan » 31 יולי 2003, 17:51

ראשית אני מברך את מר יאיר דוידוביץ על השתתפותו בפורום,אני חושב שזה המקום והזמן לענות
על השאלות של החברים,כי באתר הסליק רוב היורים מהירי מעשי ועוד הרבה חברה חובבי נשק פוטנציאליים לירי מעשי כי ככל שיש מידע על הירי מעשי כך אנשים מבינים כמה זה מעניין ונחמד
ושוב לזכותו של אתר הסליק יש לנו את הבמה הגדולה לשתף את החברים בכל מידע (כמו תחרויות,קורסי ירי מעשי,קורס מדריכי ירי מעשי,קורס שופטים ועוד)בכל אופן מרגע שמר יאיר דוידוביץ הצטרף לפורום נקבל את התשובות הנכונות ונשאל שאלות ואולי ביחד נשנה דברים בעיניין הירי מעשי.(שוב תודה ליאיר).

גם לי יש כמה שאלות:

1 אני מצטרף לשאלתו של ידידי יניב בוטביניק בעיניין התחמושת (האם נקבל רישיון ל-1000
כדור כמו בהעבר,והאם זה בטיפולכם?)
2 לגבי תחרויות רשומות באיגוד(לא תחרויות דירוג)האם יש מגבלה ליותר מתחרות 1 בחודש ואם
כן האם זה ניתן לשינוי.(כי השנה לדעתי יש רצון לקיים הרבה תחרויות ע"י כל מיני קבוצות )

בתודה איתן אלהרר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד