זמן ,,,הכל יחסי,

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

על ידי Yael Dagan » 16 ספטמבר 2003, 18:15

אפי מתאר התנהגות "לא יפה" בלשון העדינה...

אם יורה מאיים לא להתחרות בכלל דרישות שלו, בעיה שלו, שלא ישתתף. למה כולם צריכים לסבול בגלל קריזות רגעיות של יורה זה או אחר?

בואו נהיה כולנו גמישים קצת יותר, ולכולנו יהיה הרבה יותר טוב.

יעל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 16 ספטמבר 2003, 18:28

אני מכיר מועדון אחד, שמופיע בהרכב מלא לכל תחרות, תמיד מגיע בין הראשונים, תמיד מסיים לירות אחרון (כולל התחרות האחרונה, נכון יעל?),תמיד מפצלים אותו לסקוודים שונים, ותמיד לוקח את זה ברוח טובה. :)
כנראה שלא כולם כאלו. :cry:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Yael Dagan » 16 ספטמבר 2003, 18:33

דונדאק יקירי,

אמת היא בדבריך, ואני מסירה את הכובע בפני המועדון! אחלה יורי MODIFIED יש לנו, איכשהו - הם תמיד מסיימים אחרונים... :wink:
אבל כיף לשפוט אתכם, כי אתם עוזרים!

יעל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי efifirst » 16 ספטמבר 2003, 18:39

אולי אני קצת לא בעינינים אבל לא נראה לי מצב בו מועדון יגיע בין הראשונים, יפוצל לכמה סקוודים ויגמור לירות אחרון.

מי שנרשם ראשון (כאשר הוא מגיע) ממלא את הסקווד הראשון, הולך לתרגיל הראשון וכן הלאה.

מי שנרשם אחרון , מטבע הדברים מפוזר בין הסקוואדים או מצטרף לסקווד השביעי ומסיים לירות אחרון.

זמן הרישום הוא הקובע. להגיע ראשון ולהחליף חוויות עם החברה עד שכל שאר המועדון יגיע, לא עובד.

מועדון מאורגן יכול לדאג לרשימה מסודרת ונציג מאותו מועדון יכול להגיע מוקדם לרשום את הקבוצה ולהיות מסודר.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יונה » 16 ספטמבר 2003, 19:13

לאפי.
מה שאתה מציע קרה בפועל ביום שישי, אנשים שטרחו להשכים קום ולהגיע כמצווה לפני שעה שמונה, סיימו אחרי יורים ששלחו נציג בודד מטעמם שירשום אותם והגיעו "פרנג'י" בשעה 9:30.
מצד אחד יש אולי סדר ברישום, ומצד שני צורם אי הצדק כלפי הרוב הדומם.
חומר למחשבה.
יונה
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי efifirst » 16 ספטמבר 2003, 19:37

יונה יקירי

אני הצעתי דרך לרישום קבוצתי מסודר, בשום פנים לא התכוונתי ליעץ איך לתחמן. אני יוצא מנקודת הנחה שכולם באים פחות או יותר בזמן ומי שחשוב לו להיות יחד צריך לדאוג לכך. לדעתי מי שמגיע אחרי 8:30 עדיף שלא יגיע כלל. מי שמגיע ראשון שירשם ראשון. מה שקורה בפועל שחלק מהיורים לא טורח להרשם, מחכה לעוד יורים מהמועדון, מחליף חוויות ודעות ואז מגלה שכל הסקוודים מסודרים. הסקוודים הפעם היו לפי סדר הרישום כך שמה שאתה טוען ממש לא הגיוני. בכל מקרה אתה צריך להבין שהמערכת לא אמורה לתת פתרונות לכל הבעיות, לכן לפעמים שפותרים בעיה לצד אחד יוצרים בעיה למשהו אחר.
כל עוד אין רישום מוקדם(ולא נראה שיהיה) והחלוקה תהיה במקום, ימצא משהו שירגיש מקופח, אבל יש עוד 120 שנהנים.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

תחרות לא מילחמה

על ידי Yaniv_Boot » 16 ספטמבר 2003, 23:11

אפי,
לפי דברך ניראה שאתה עדיין עם המטען מהאימות האחרון עם אותו מועדון, זה מיותר,
לא תימצא בקרב מועדון י-ם אנשים שיעמדו על הרגליים האחוריות בגלל זה, המיקרה שהיה
הוא בגדר מים מתחת לגשר וחבל להוסיף.
לגופו של עניין, היצעתה שיטה, כשיטה היא טובה מאוד אבל תמיד יהיו אלו שיסימו את התחרות
בשלוש שעות וכאלו שיעברו את כל ההמתנות אפשריות ויסימו אחרונים, לרוב המועדון של י-ם
מסיימים אחרונים אחת הסיבות הן שאנחנו נישמעים לנהלים, לא "מתחמנים" והכי חשוב
אנחנו באים להינות, להיתחרות על המקום ברשימה ולא על מקום בטור לתרגיל או מי מסיים את התחרות ראשון וזהו מסר לכל היורים - לא לשכוח את הסיבה שהישקמם קום ביום שישי -
תחרות לא מילחמה.

דרך אגב אפי, התרגילים היו מצויינים !
מדריך ירי מעשי,
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pilot » 17 ספטמבר 2003, 07:05

אני חושב, שאם מעוניינים להפוך את הירי המעשי לספורט, כזה שמוכר על-ידי הרשויות כענף ספורט לכל דבר, צריך להיות נהלים נוקשים, מערכת הרשמה ושיפוט מסודרים קבועים וברי אכיפה.
אם מועדון X מחליט להגיע מעבר לשעה שנקבעה, ניתן להטיל עליו קנס (נניח ישלם 150% מעלות התחרות), אם יגיע בזמן לא סביר, תמנע ממנו התחרות.
אם מועדון X או יורה Y יאים בלעזוב את התחרות...שילך. ההתאחדות צריכה להטיל עליו סנגציות (וגם על המועדון) בדמות שלילת האפשרות להופיע לתחרויות במהלך השנה הקרובה או משהו בסגנון.

הספורט כל כך יפה, מושך, תחרותי, ממש תענוג. ישנם קבוצות של אנשים מכוערים שגורמים לכל החברה הטובים לא להנות במפגשים תחרותיים אלו.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי efifirst » 17 ספטמבר 2003, 07:23

היי יניב

לא התכוונתי למועדון ספציפי, העימות שהיה לי עם אותו מועדון היה ממש מזמן, אם אני לא טועה זה היה בשנה שעברה (עונה שעברה).
תמיד יהיו מתחרים שאיכשהו יסימו את התחרות לפני כולם, בדרך כלל זה תיחמונים, רק לצוות התחרות מותר לירות שלא מין המניין או לבעלי אישור מהנהלת התחרות.
רוב היורים נשמעים לנהלים ויורים לפי הסדר, גם אני סיימתי לירות מאוחר והייתי גמור, מטבע הדברים הסקווד השביעי סיים לירות אחרון.
כל עוד יהיו מועדונים שלא יהיו מוכנים להתפצל, ימשיכו הבעיות מסוג זה, זה צריך להיות די ברור שמתמטית אי אפשר לחלק את כולם לסקוודים ולשמור שכולם יהיו יחד.
כפי שציינתי קודם, תמיד יהיו כאלה שירגישו מקופחים, אני די שלם עם עצמי כי אני יודע שאנו בתור הנהלת התחרות, עושים ככל יכולתנו על מנת שהתחרות תהיה מוצלחת ולכן על המשתתפים לגלות יותר אורך רוח ולשתף פעולה.
עדיין הבעיה העיקרית, שעולה מרוב משתתפי הדיון, היא החזרת התרגיל למצבו ההתחלתי, ופה לצערי אני לא צופה שינוי דרמתי.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

נכון נכון ושוב נכון

על ידי Yaniv_Boot » 17 ספטמבר 2003, 12:15

הי אפי,
אני שמח שכך אתה מרגיש, ונכון תמיד יהיו כאלו עם טענות ומענות,
לגבי תרגילים שחוזרים לקדמותן יש לי להוסיף לכלל היורים, כל אחד שיבדוק בחצר שלו,
מועדון י-ם יכול להוות דוגמא לרוח ספורטיבית, עזרה ופירגון.
רוח כזו מעבירה את הזמן בתחרות בכייף.

יניב בוטביניק
מדריך ירי מעשי,
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 18 ספטמבר 2003, 17:11

לכל יורי ירי מעשי שלום! :D
קראתי ושמעתי על נושא האיחורים ובעית הרצון להיות בסקווד אחד,יש לי פתרון מצוין שתפתור
את חילוקי הדעות ותשליט סדר בברדק. פתרון ראשון-לגבי מאחרים,למשל עם קבעו להגיע בשעה 8.00 אז כל יורה שיגיע אחרי ישלם 50% תוספת מעלות התחרות אני בטוח שאחרי מס' יורים הבעיה תפסק.הפתרון השני - למעשה יפתור את בעיית הסקוודים. יש בידי שעון נוכחות של עובדים שיורה מגיע בזמן מקבל דף ומתביע את זמן הנוכחות ומס' יורה .שופט יקפיד על יורים שיחתימו דף אחד בלבד ,האדם אשר רושם את המתחרים יקבל את דף הנוחכות שעליו שמו של היורה וירשם לפי מספרו וזמנו ההמיתי. (כמו בקופת חולים ובמשרדי ממשלה)
אני חושב שזה יפתור הרבה בעיות ולא יהיה פתחון פה לאף אחד.

שלחו לי את דעתכם על הרעיון ואולי פתרנו בעיה שתועיל לכולם .
ידידכם יורם שטיינר :P
אני מוכן לקבל על עצמי את הניהול של הנושא עם במידה והרעיון יתקבל.
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pilot » 19 ספטמבר 2003, 13:32

את הפיתרון הראשון אני כבר העלתי
הפתרון השני מקורי ומעניין

לדעתי, זה המתכון להצלחה
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 19 ספטמבר 2003, 15:07

שלום PILOT !
שמח לקבל חוות דעת, אני חושב שזה יביא סדר גם לגבי זמן הגעה ויתן סדר לסקוודים לפי
סדר. רוצה לקבל עוד רייטינג לרעיון.
תודה ידידך יורם שטיינר
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 19 ספטמבר 2003, 16:44

הרעיונות טובים,
כאשר יהיה נוהל קבוע ,גם אלו שנוהגים לעגל פינות יהיו חיבים להתנהל כמו כולם

צריך רק ליקבוע תקנות,ולעמוד עליהן,ולא לוותר לכל מיני "חכמולוגים"

כי במצב הקיים לא יצליח הענף הזה לעבור את המשוכה בין ענף איזוטרי-ביזארי לבי ןענף מכובד ופופולרי!

עודד,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי efifirst » 20 ספטמבר 2003, 20:28

שוב שלום לכולם

אני שם לב שנושא הסקוודים והרישום מעורר הרבה תגובות, גם אנו כחברי הוועדה והנהלת התחרות, מנסים למצוא פתרונות שיתנו תשובה לרוב הבעיות. כולנו צרכים לזכור כי היום מספר היורים הבעיתיים והתחמנים למיניהם, נמוך אבל עדיין זה מפריע לרוב היורים שבאים בזמן ורוצים להנות.
לאחר דיון עם חמי החלטנו על מספר שינויים קלים:
1. לקבל את ההצעה לגבי תשלום קנס: מי שבא חצי שעה מעבר לזמן שנקבע להתחלת התחרות, ללא אישור, ישלם 50% יותר = 150 ש"ח.
2. כל מי שרוצה אישור להגיע מאוחר, יצטרף לתחרות בתור שופט ויבצע ירי יחד עם קבוצת השופטים והנהלת התחרות בסיום.
3. הרישום לתחרות יהיה לפי מועדונים: לכל מועדון יהיה דף רישום בנפרד, לאחר סיום הרישום יסודרו המועדונים בקבוצות ירי שמספר היורים בכל קבוצה יהיה תלוי במספר הכללי של המשתתפים. יהיה פיצול במועדונים רק אם לא תהיה דרך אחרת, חייבים לשמור על מספר שווה של יורים בכל קבוצה (פחות או יותר) על מנת למנוע פקקים. לא יהיו יותר מ 6 קבוצות.
השאיפה תהיה לא לפצל מועדון קטן אלא מועדון גדול שבו גם לאחר הפיצול יהיו הרבה משתתפים בכל קבוצה.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד