שופט ירי מעשי בתחרות

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

על ידי אדי. » 17 אוקטובר 2003, 19:25

הלוואי והשמור לי ואשמור לך היה מתחיל ונגמר בירי מעשי.
אצלינו זה נורמה: ראו חדשות. אני לא ידע דבר על הקורה בענף ירי, אבל אתפלא אם שם הכווול נקי כי נורמות אצלינו מה זה נמוכות ואין ממי לקחת דוגמא אחרת כי הדג ....נו טוב אתם יודעים.
ואני לא מדבר על פוליטיקה אלא על גישה ועל אנשים.
ותסלחו לי על מצב הרוח הקודר.
אני רציני
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי amnon » 17 אוקטובר 2003, 23:21

אם זו תמונת המצב בירי המעשי, אני שמח שלא נכנסתי לגוב האריות הזה. מה שאמור להוות ספורט תחרותי בשביל הכיף (כי הרי אף אחד לא יכול להתפרנס מהירי המעשי בארץ :cry: ) הופך לביצת רפש. הלך הכיף נשארה התחרות..........
חבל :cry: :cry: :cry:
זה הרושם שנוצר מהאשכולות האחרונים שבהם היה שלום דומיננטי (ומשום שאיני מצוי בתחום איני יכול לדעת לצידו של מי נמצא הצדק).
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי איציק אלנבוגן » 18 אוקטובר 2003, 08:48

אמנון !זוהי לא תמונת המצב בירי המעשי. חד משמעית - ויעידו על כך למעלה מ120 יורים קבועים שנהנים כל פעם מחדש. המצב בשנים האחרונות טוב מאוד, ורמת התחרויות היא ללא ספק מרשימה .

תחום הירי מעשי אינו גוב אריות.

זו לא ביצת רפש. אל תתרשם מדברי אחד או שניים, בא וראה איך נהנים עשרות.

לא הלך הכיף - הוא שם ובגדול .

אדי !

אין שמור לי ואשמור לך , ובוודאי לא כנורמה בתחרויות ירי מעשי. אין !
יתכן ויש בעיות נקודתיות שצריכות טיפול ולא ריכול... :wink:
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי חנן אוחיון » 18 אוקטובר 2003, 18:37

אמנון ידידי
אנשים פסימיים רואים את חצי הכוס הריקה ואופטימיים רואים את החצי המלא צר לי שזאת הרגשתך אך כאחד שנמצא בירי המעשי מראשית הדרך קרוב לעשרים שנות פעילות אני מסכים
עם ידידי איציק רוב יורי הירי מעשי נהנים הירי מעשי בארץ השתפר לאין ערוך ברמת התחריות
באנשי האירגון המצויינים שקמו לענף וליורים הנהדרים שמיצגים אותנו בעולם בצורה פנטסטית
ואזכיר חלק מהם שאול קירש שהשיג מקום שני באליפות אירופה ואת נבחרת ישראל שהשיגה מקום שני קבוצתי באחת מאליפיות אירופה חמי מנחם אפיק מנחם אפי פירסט ועוד ,לא נשכח את השופטים איציק ויונה שהם כמו עמוד האש לפני המחנה שלא ויתרו אפילו על תחרות אחת בשיפוט
הכול בהתנדבות לרווחת החברים ועוד רבים וטובים שלצערי מפעת גילי שכחתי את שמם אני מציע
לך לראות את החברותה הנהדרת במועדון מטה יהודה מועדון לנדסמן ובעוד מועדונים רבים וטובים
אמנון כידוע לך ספורט זה נחשב לייקר מאוד מנוי ציוד ותחמושת נראה לך שהאנשים מזוכיסטים גם לשלם וגם לסבול?
נכון שמעת לעת יש משהו שמעכיר את האוירה אך בכמות יורים אדירה כמו בירי מעשי הדבר בטל בשישים
צר לי שזאת הרגשתך והיתי עושה הכול שתרגיש אחרת רק תן לנו סיכוי ותשאר איתנו.
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

על ידי הצעדן » 18 אוקטובר 2003, 21:51

אמן ואמן לדברי השועל הותיק !
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי amnon » 18 אוקטובר 2003, 23:13

בדיוק לזה ציפיתי. כבר שבועות שאני קורא על "כמה חרא פה" ומעט מאוד (אם בכלל) נכתב על כמה טוב וכיף יש בירי המעשי.
תמשיכו להנות ולהביא כבוד לישראל :wink:
השמצות אישיות לא יביאו להישגים באף תחום.
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 19 אוקטובר 2003, 16:06

אמנון שלום ושבוע טוב! :P
השבוע אני אורך תחרות ביום שישי ויהיה לי לעונג לקבל אותך בצל קורתי.עם תגיע תקבל ממני הסברים והדרכה כמו שצריך, רק תציג את אצמך בפניי כי אני כמו חנן אוחיון באותו הגיל והשיכחה תוקפת גם אותי. אני חושב וכימעת בטוח שהחיידק ירי המעשי הכנס וירעיל אותך כמונו אז תבין מה זה ירי מעשי ! להיתראות יורם שטיינר. :D :wink:
נ.ב - תגיע מוקדם 7.00-8.00 בכדי להרשם. :wink:
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shalom_1 » 19 אוקטובר 2003, 17:32

אמנון שלום..................

כנראה קבלת רושם לא נכון מכל מה שהיה כתוב ''אין רפש ואין בוץ''
יש נקודות בעיתיות שלא דיברו עליהם בציבור לכן אני החלטתי להוציא אותו אבל אני נמצא בירי מעשי כבר מעל עשר שנים נהנה מכל רגע מכל תחרות ומכל אימון .......... יעיד על זה מורי מר חנן אוחיון שכמעט לא החסרתי במשך תקופה
זו אימון ואם כן ניתן לספור אותו על יד אחד...........
לפי התמונה מתחת לשמך ולפי התענינותך בנושא אתה לא חדש כנראה בירי ספורטיבי...........

שלום הלפרין
מדריך ירי מעשי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי lior086 » 22 אוקטובר 2003, 23:01

שלום לכולם,
אני בדרך כלל לא מהשותקים. מפאת אהבתי לירי מעשי ורצוני לא "לשפוך את המים עם התינוק" השתדלתי לדבר באופן כללי מתוך כוונה שעצם העלאת הנושא בפורום גדול (ועל כך תודה ל"סליק") תגרום ותביא בעתיד לשיפור המקווה.
אולי השיפור לא יגיע כ"רבולוציה" אבל בוודאי יגיע ב"אבולוציה".

בב"ח לירי מעשי
LIOR086
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 23 אוקטובר 2003, 13:18

ליאור ביננו אתה לא באמת רוצה לתקן נכון?
בא לך לקטר נכון ?
אם אני טועה סליחה מראש! אז למה אתה לא פונה פשוט למישהו מחברי הועדה או לרכז המועדון שלך ואומר אני יודע יותר טוב, אני יכול יותר טוב בואו אני יראה לכם!?
או סתם אומר אני בא לעזור בשיפוט כדי לחק את הנטל.
או שה"רוח הרעה" שזורעים פה היא טקטיקה לגרום עצבים ליריב כדי לנצח אותו בתחרות?

ירחם אלהים על נשמתם של המארגנים שעושים הכל כדי להצליח - (ו90% זה הצלחה) ומקבלים כל הזמן על הראש "וילונו העם" . ועוד ממספר קטן של אנשים שמזכיר לי עכבר רוכב על פיל במדבר ואומר לו יו פיל תראה כמה אבק אנחנו עושים!!
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 23 אוקטובר 2003, 22:49

אילן חברי, אולי אינני בקיא בפרטים הנסתרים מעיני, אולם נדמה לי שמה שליאור מביע הוא רצון לשפר ולשנות כחלק מתהליך ולא כחלק מפירוק המסגרת לצורך הגדרתה מחדש.

ליאור כתב:
מפאת אהבתי לירי מעשי ורצוני לא "לשפוך את המים עם התינוק" השתדלתי לדבר באופן כללי מתוך כוונה שעצם העלאת הנושא בפורום גדול (ועל כך תודה ל"סליק") תגרום ותביא בעתיד לשיפור המקווה.
אולי השיפור לא יגיע כ"רבולוציה" אבל בוודאי יגיע ב"אבולוציה".
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי אילן ב » 24 אוקטובר 2003, 11:47

ברי תודה
ליאור כיוון שאיני מכירך ולדברי ברי קיבלתי רושם מוטעה, מציע א. לא לשתוק ולהגיב על המקום בכל מקרה של עיוות / טעות. (זכור רק ששופטים הם בני אדם וברצף אירועים או עיפות או עומס לא תמיד רואים הכל). מצד שני פנה לראש המועדון או ישירות לחברי הועדה לירי מעשי ותציע לתת כתף. אם תרצה (כיוון שאין לי תעודה ברת תוקף) אני אבוא לעזור לך! כך נוכל בעבודה משותפת להעלות את הרמה של השיפוט ולהקטין את העומס על השאר.
ממתין שתרים את הכפפה
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 24 אוקטובר 2003, 12:11

תודה אילן ! 8)
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי efifirst » 25 אוקטובר 2003, 20:40

אילן ב כתב:ברי תודה
ליאור כיוון שאיני מכירך ולדברי ברי קיבלתי רושם מוטעה, מציע א. לא לשתוק ולהגיב על המקום בכל מקרה של עיוות / טעות. (זכור רק ששופטים הם בני אדם וברצף אירועים או עיפות או עומס לא תמיד רואים הכל). מצד שני פנה לראש המועדון או ישירות לחברי הועדה לירי מעשי ותציע לתת כתף. אם תרצה (כיוון שאין לי תעודה ברת תוקף) אני אבוא לעזור לך! כך נוכל בעבודה משותפת להעלות את הרמה של השיפוט ולהקטין את העומס על השאר.
ממתין שתרים את הכפפה
אילן

כמעט לאף אחד אין תעודת שופט בעלת תוקף, נדמה לי שהקורס האחרון היה במאה הקודמת.

כל מי שרוצה לעזור בשיפוט, מוזמן, אנו לא בודקים תעודות וכו'. אם היורה מוכר ובעל ניסיון, הוא יכול לעזור בשיפוט.

בכל העולם קיימת בעית שיפוט נכון והוגן, גם אצלנו, אבל מכיון שלא הרבה עומדים בתור על מנת לשפוט ולעזור בשיפוט, אז המצב הנוכחי זו המציאות. רוב אלה שמקטרים על השיפוט, מתמחים בקיטור אבל לא בשיפוט או בעזרה מכל סוג שהוא, בתחרויות.

אני חושב שיש אנשים שפשוט לא מבינים את המצב, הירי המעשי הפעיל מונה בקושי 200 יורים (אם אני לא מגזים), בתחרויות הליגה משתתפים בין 100 ל 130 יורים. כמעט כל הפעילות נעשיית בהתנדבות ולמרות זאת יש תלונות כאילו מדובר ב NBA. אם משהו חושב שלשפוט יום שלם בשמש ולבצע את כל התרגילים בסיום התחרות, זה פרוילגיה, הוא מוזמן להיות כזה ושיבחר את מי שהוא רוצה שישפוט אותו. משום מה יש לי הרגשה שהתור לשיפוט לא יגדל.

יש לנו גרעין של שופטים מעולים אבל הם לא יכולים לעשות את כל העבודה. כל מה ששאר היורים יכולים לעשות זה לעזור, לעזור ברישום, בסתימת מטרות, להחליף שופטים להפסקה ולהתיחס אליהם בכבוד. אם זה יהיה, כל השאר זה כבר שטויות.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 25 אוקטובר 2003, 21:10

אפי שלום, וחבל שלא רואים אותך כאן יותר.

גם תעודת השופט שלי אינה בתוקף, וכתבתי כבר שלדעתי יגדל "קאדר" השופטים אם לא יחייבו את השופטים בתשלום ה"קנס" בן מאה השקלים לחידוש תעודתם, מבלי להשתמש בטיעון ש"השופטים לא משלמים בתחרויות ולכן לא יקרה כלום אם ישלמו על תעודתם".

אם, כפי שאתה אומר, אינכם בודקים את תוקף התעודות, ותעודת מדריך ירי מעשי בתוקף מלווה בתעודת שופט שאינה בתוקף מספיקה לכם, אשמח לסייע בתחרויות הבאות.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד