קידום ענף הירי המעשי
שוב שלום,
על פי התגובות וההצעות יש ויש פיתרונות או נכון יותר לומר יעדים,
לפי דעתי יש לפתוח מספר חזיתות בכל הנושאים שהועלו באשקול זה.
מציע אני להקים קבוצה של יורים "צוות חשיבה" כמו שברי אומר,
אשר ירכז את ההצעות ויעלה אותן על הנייר ונחליט על אופן קידום המאמץ.
קבוצה זו תעבוד בשיתוף עם איגוד הקליעה על מנת לא ליצור שני קולות שונים, כך במאמץ משותף יכולים אנחנו היורים כגוף בעל חזית אחידה בגיבוי של אגוד הקליעה לשנות ולהשפיע,
נגדיר יעדים וניפעל.
כולנו יודעים שמול משרד הפנים החזית היא קשה אבל אולי יש דרך.
לפני שאני מקדים את המאוחר רעיון זה צריך לקבל את בירכת היורים ללא
אישור זה אין כל משמעות לקבוצה כזו.
שלכם,
יניב בוטביניק
על פי התגובות וההצעות יש ויש פיתרונות או נכון יותר לומר יעדים,
לפי דעתי יש לפתוח מספר חזיתות בכל הנושאים שהועלו באשקול זה.
מציע אני להקים קבוצה של יורים "צוות חשיבה" כמו שברי אומר,
אשר ירכז את ההצעות ויעלה אותן על הנייר ונחליט על אופן קידום המאמץ.
קבוצה זו תעבוד בשיתוף עם איגוד הקליעה על מנת לא ליצור שני קולות שונים, כך במאמץ משותף יכולים אנחנו היורים כגוף בעל חזית אחידה בגיבוי של אגוד הקליעה לשנות ולהשפיע,
נגדיר יעדים וניפעל.
כולנו יודעים שמול משרד הפנים החזית היא קשה אבל אולי יש דרך.
לפני שאני מקדים את המאוחר רעיון זה צריך לקבל את בירכת היורים ללא
אישור זה אין כל משמעות לקבוצה כזו.
שלכם,
יניב בוטביניק
מדריך ירי מעשי,
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
שאול אחלה רעיון.
כל מסע של 1000 מילין מתחיל בצעד הראשון (פתגם סיני עתיק)
דון וצעדן אתם תבוסתנים? לא קונה!
אני מתחיל לגשש ברור יהיה שצריך להגביל את מספר העוסקים ולהחיל פיקוח.
(הדוגמה הטובה ממנה אני שואב היא פרימר וזולטן ז"ל ששיפצו נשקי צלפים במחיר עלות בלבד - אגב פנסיונרים יוכלו כך למצוא עיסוק ולהרגיש תורמים)
רוצה לאמר לא כל אחד יוכל לעשות זאת, אבל במסגרת מועדונית או התאגדות מסוימת אני מאמין שניתן יהיה לקבל היתר שיכלול מן הסתם סחר בנשק(תחמושת) תוך מעקב מדויק אחר המלאי הייצור ולאן יצאו המוצרים המוגמרים.
אגב הערה נדמה לי שלקבל רשיון לסחר בנשק יותר קל מלקבל רשיון לנשק, שרקן תקן אותי אם אני טועה.
יניב הצעתך לפורום מקובלת עלי ביותר, כיוון שהנידות למרכז לא פשוטה לי בשיא עונת ההמלטות (אתם רואים מה עושים בשמירת המלטות - ליל שישי שידור חוזר) שתמשך עד סוף ינואר מציע מפגש ראשון אצלי. אם מעט אז בסככה אם הרבה במועדון לחבר, כיבוד קל עלי אם רוצים יותר אפשרי גם.
כל מסע של 1000 מילין מתחיל בצעד הראשון (פתגם סיני עתיק)
דון וצעדן אתם תבוסתנים? לא קונה!
אני מתחיל לגשש ברור יהיה שצריך להגביל את מספר העוסקים ולהחיל פיקוח.
(הדוגמה הטובה ממנה אני שואב היא פרימר וזולטן ז"ל ששיפצו נשקי צלפים במחיר עלות בלבד - אגב פנסיונרים יוכלו כך למצוא עיסוק ולהרגיש תורמים)
רוצה לאמר לא כל אחד יוכל לעשות זאת, אבל במסגרת מועדונית או התאגדות מסוימת אני מאמין שניתן יהיה לקבל היתר שיכלול מן הסתם סחר בנשק(תחמושת) תוך מעקב מדויק אחר המלאי הייצור ולאן יצאו המוצרים המוגמרים.
אגב הערה נדמה לי שלקבל רשיון לסחר בנשק יותר קל מלקבל רשיון לנשק, שרקן תקן אותי אם אני טועה.
יניב הצעתך לפורום מקובלת עלי ביותר, כיוון שהנידות למרכז לא פשוטה לי בשיא עונת ההמלטות (אתם רואים מה עושים בשמירת המלטות - ליל שישי שידור חוזר) שתמשך עד סוף ינואר מציע מפגש ראשון אצלי. אם מעט אז בסככה אם הרבה במועדון לחבר, כיבוד קל עלי אם רוצים יותר אפשרי גם.
- תרמתי למען הסליק
!דון וצעדן אתם תבוסתנים? לא קונה
אילן יקירי
אתה בטוח שאתה נמצא על הכוכב הנכון? לתת תשובה מציאותית זה תבוסתנות?
גם כאשר הירי המעשי היה בשיא אונו לא הצליחו לקדם דבר בנוגע לתחמושת. במדינה שרוצה לתת לך הקצבת כדורים לפי הכמות שנכנסת למחסניות שלך, ושכל שאר ההחלטות בנוגע לענף הנשק, היו מבישות את חכמי חלם, אתה מעלה בדעתך שרעיון הטעינה העצמית ראלי, גם אם הניאוף יהיה חוקי בסעודיה, לא יאשרו פה טעינה עצמית. עצם הדיבור על כך היום, כאחד מהדרכים לקידום הענף, מראה על ניתוק מה מין המציאות. בכלל כל האשכול הזה מראה שיש רבים שאינם מבינים את המצב אליו הגענו. כל הדיבורים על עבודה בהתנדבות ושכאילו כל הבעיה היא כספית, מגוכחים.
רבותי!!המדינה רוצה לקחת לכם את הרישיונות, היא רוצה שיהיה לכם קשה, שתחמושת תהיה יקרה, שזה יהיה קשה להשגה, כי זה עושה להם חלק מהעבודה. זה שכל מה שקורה לא הגיוני, לא תורם דבר לביטחון(נהפוך הוא) לא יציל אף אישה מרצח, לא יוריד את ממדי הפשע (שרק עולים), לא מעניין אף אחד.
מחירי התחמושת, שתמיד היו גבוהים, הם לא הסיבה למצב הנוכחי, אפילו אם הכדורים היו זולים מאד, לא היה מי שירה אותם כי כל עוד ירי מעשי לא יהיה קריטריון לקבלת רישיון, כמו בעבר, נאלץ להסתפק בכמות היורים שיש היום והדרך היחידה לשמר את הענף היא: התמדה, ותחרויות.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
מועדון קליעה ר"ג
- סליקאי ארד
אפי
שכחת דרך נוספת לשמר את הענף... חשבון בנק אוטומטי. מתמלא מעצמו, לא מתרוקן אף פעם..
נועם.

מחירי התחמושת, שתמיד היו גבוהים, הם לא הסיבה למצב הנוכחי, אפילו אם הכדורים היו זולים מאד, לא היה מי שירה אותם כי כל עוד ירי מעשי לא יהיה קריטריון לקבלת רישיון, כמו בעבר, נאלץ להסתפק בכמות היורים שיש היום והדרך היחידה לשמר את הענף היא: התמדה, ותחרויות.
שכחת דרך נוספת לשמר את הענף... חשבון בנק אוטומטי. מתמלא מעצמו, לא מתרוקן אף פעם..

נועם.
אפי כיוון שאתה "לוחם" בקונוטציה החיובית של המילה, השאלה היתה רטורית (גם לגבי הברווזון)
קליע - מעלה אדומים (חברה לטעינה מחדש) זוכר ?
אפשר להקים מחדש שלא למטרות רווח ע"י פנסיונרים של מועדוני הירי המעשי!
(אם אני זוכה יוצא לפנסיה מוקדמת ואז..... טוב נועם צודק לא זוכה מי שלא ממלא)
תן לי לגלגל את הרעיון, יצליח מה טוב לא יצליח חבל..........
ואשר לירי מעשי כקריטריון לנשק - מי יתן ונחדש ימנו כקדם.
אבל דבר אחד אסור לעשות, אסור להתיאש.
קליע - מעלה אדומים (חברה לטעינה מחדש) זוכר ?
אפשר להקים מחדש שלא למטרות רווח ע"י פנסיונרים של מועדוני הירי המעשי!
(אם אני זוכה יוצא לפנסיה מוקדמת ואז..... טוב נועם צודק לא זוכה מי שלא ממלא)
תן לי לגלגל את הרעיון, יצליח מה טוב לא יצליח חבל..........
ואשר לירי מעשי כקריטריון לנשק - מי יתן ונחדש ימנו כקדם.
אבל דבר אחד אסור לעשות, אסור להתיאש.
אהלן,
טוב, ידעתי שרעיון הטעינה יעלה תגובות. כמובן שצודקים אלו שחושבים שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להצליח בכך. מה שבטוח, כמו שאילן אומר, אם לא מנסים לא מצליחים.
אני חושב שקריטי הוא מי ואך הרעיון מוצג לרשויות.. ועל כך צריך לחשוב רבות ולעשות הרבה הכנה. יהיה להם קל מאד לאמר לא ומייד, אם הרעיון מוצג חפיף.
בנתיים, מי שרוצה לבא לביקור להולנד, ולטעון כדורים עד שמתפקת לו הכתף - מוזמן אלי
בהצלחה לכולם - ולהתראות בקרוב
שאול קירש
טוב, ידעתי שרעיון הטעינה יעלה תגובות. כמובן שצודקים אלו שחושבים שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להצליח בכך. מה שבטוח, כמו שאילן אומר, אם לא מנסים לא מצליחים.
אני חושב שקריטי הוא מי ואך הרעיון מוצג לרשויות.. ועל כך צריך לחשוב רבות ולעשות הרבה הכנה. יהיה להם קל מאד לאמר לא ומייד, אם הרעיון מוצג חפיף.
בנתיים, מי שרוצה לבא לביקור להולנד, ולטעון כדורים עד שמתפקת לו הכתף - מוזמן אלי

בהצלחה לכולם - ולהתראות בקרוב
שאול קירש
חבל שכל אלה שטובים כל כך בפיתגמים ומשפטים חכמים, לא משקיעים את האנרגיה המופגנת בעשיה. חיכיתי מתי יגיעו משפטי הקרב מהסרטים, זה רק מראה עד כמה אתם מנותקים מהמציאות. רק להזכירכם שכל אלה שיש להם רישיון ירי מעשי בלבד, בחידוש רישיון הבא שלהם כבר לא יוכלו לשאת את הנשק על הגוף אלא פרוק במזוודה, בדרך למטווח. אין יותר רישיון נשיאה לירי מעשי.
ובלי קשר לכל המצב, כל הדיבורים על הדרכה ללא כסף וכו', אולי נוציא DVD ונימכור אותו בצמתים. אפשר לחשוב שאנו איזה ישיבה או פיתחון לב שכל מה שאנו צריכים זה תרומות ופנסיונרים שיעבדו בהתנדבות.
מצד שני לפני קצת יותר משלוש שנים החליט מישהו לעשות במקום לדבר, ויחד עם חבר מהמועדון ובשיתוף פעולה ותמיכת נחום וההתאחדות, התחיל במהלך של ביצוע האליפויות ברמה שטרם נראתה בארץ כאשר כל אליפות עלתה על קודמתה. וראו איזה פלא, הירי המעשי שהיה במצב של ריקבון מתקדם, התעורר ולאחר שנים של חוסר פעילות וכמעט בלי תחרויות הגענו למצב של היום, שלמי שלא יודע, מבחינה ספורטיבית, מעולם לא היה כל כך טוב. מעולם לא היו כל כך הרבה תחרויות , מעולם לא היו היחסים בין ההתאחדות לירי מעשי, טובים כמו היום. שנים ניסו לבצע ליגה בירי מעשי והדבר לא הצליח. השנה זו השנה השלישית שיש תחרויות ליגה.
לסיכום, זה מאד קל לדבר ולחלום, על טעינה עצמית, קורסים של ירי מעשי בחינם (רק שאף אחד לא יקבל רישיון בסיום הקורס) ועוד רעיונות יצרתיים אחרים, זה גם נורא קל להאשים את מי שאומר לכם שחבל על הזמן, בתבוסתנות ולשחרר לאויר משפטי חוכמה כמו" מי שמעז מצליח".
אבל בו נראה אותכם עושים ותתחילו בדבר יותר פשוט: אישור לקניית תחמושת ורצוי גם במחיר טוב. אני גם אשמח לראות יותר אנשים עוזרים בבניית תחרויות ועוזרים בשיפוט, זה אומנם עבודה קלה אבל הרבה יותר חשובה מטעינה עצמית של תחמושת. ושכחתי עוד משהו קטן: כאשר מסיימים לירות תרגיל, לסייע בהחזרתו למצבו ההתחלתי (להדביק מטרות ולהרים פופרים למי שלא הבין).
ובלי קשר לכל המצב, כל הדיבורים על הדרכה ללא כסף וכו', אולי נוציא DVD ונימכור אותו בצמתים. אפשר לחשוב שאנו איזה ישיבה או פיתחון לב שכל מה שאנו צריכים זה תרומות ופנסיונרים שיעבדו בהתנדבות.
מצד שני לפני קצת יותר משלוש שנים החליט מישהו לעשות במקום לדבר, ויחד עם חבר מהמועדון ובשיתוף פעולה ותמיכת נחום וההתאחדות, התחיל במהלך של ביצוע האליפויות ברמה שטרם נראתה בארץ כאשר כל אליפות עלתה על קודמתה. וראו איזה פלא, הירי המעשי שהיה במצב של ריקבון מתקדם, התעורר ולאחר שנים של חוסר פעילות וכמעט בלי תחרויות הגענו למצב של היום, שלמי שלא יודע, מבחינה ספורטיבית, מעולם לא היה כל כך טוב. מעולם לא היו כל כך הרבה תחרויות , מעולם לא היו היחסים בין ההתאחדות לירי מעשי, טובים כמו היום. שנים ניסו לבצע ליגה בירי מעשי והדבר לא הצליח. השנה זו השנה השלישית שיש תחרויות ליגה.
לסיכום, זה מאד קל לדבר ולחלום, על טעינה עצמית, קורסים של ירי מעשי בחינם (רק שאף אחד לא יקבל רישיון בסיום הקורס) ועוד רעיונות יצרתיים אחרים, זה גם נורא קל להאשים את מי שאומר לכם שחבל על הזמן, בתבוסתנות ולשחרר לאויר משפטי חוכמה כמו" מי שמעז מצליח".
אבל בו נראה אותכם עושים ותתחילו בדבר יותר פשוט: אישור לקניית תחמושת ורצוי גם במחיר טוב. אני גם אשמח לראות יותר אנשים עוזרים בבניית תחרויות ועוזרים בשיפוט, זה אומנם עבודה קלה אבל הרבה יותר חשובה מטעינה עצמית של תחמושת. ושכחתי עוד משהו קטן: כאשר מסיימים לירות תרגיל, לסייע בהחזרתו למצבו ההתחלתי (להדביק מטרות ולהרים פופרים למי שלא הבין).
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
מועדון קליעה ר"ג
- סליקאי ארד
שלום חברים
לצערי הרב מאוד אפי פירסט צודק צריך לשמר ולהחזיק בקיים .אנו נלחמים על שימור הענף אין זה אומר שלא צריך לנסות להשיג יותר, אך חייבים להיות מציאותיים .המצב הבטחוני ,מדיניות הממשלה, ועוד מרעין בישין כמו הכלכלה הירודה ,לא תורמים למצב.
יש לי הצעה, ופיתרון לטווח ארוך אך בטוח .ואני חושב שגם אפי פירסט הראלי אולי יסכים איתי.
הפיתרון להקים לובי בין חברי הכנסת שילחמו את מלחמתנו וישנם כאלה שישמחו לעשות זאת .כמו כן
להרכיב עצומה של כל מחזיקי הנשק בארץ וחובבי הענף כוח אלקטורלי רציני מאוד משהו
כמו בארצות הברית בזעיר ענפין כמובן שהדבר מצריך התארגנות וחשיבה אך הדבר אפשרי
אני זוכר שבתחרות הירי לזכרה של מאיה אלהרר ה"יד השר לנדאו שר הפנים שיבח את יורי הירי המעשי והביע התענינות עצומה בענף וישנם עוד רבים שכמותו אני חושב שצרכים להעביר את "המלחמה" לצד הפוליטי ולתת לדמוקרטיה לומר את דברה. בקיצור עוד חומר למחשבה
OLD FOX
לצערי הרב מאוד אפי פירסט צודק צריך לשמר ולהחזיק בקיים .אנו נלחמים על שימור הענף אין זה אומר שלא צריך לנסות להשיג יותר, אך חייבים להיות מציאותיים .המצב הבטחוני ,מדיניות הממשלה, ועוד מרעין בישין כמו הכלכלה הירודה ,לא תורמים למצב.
יש לי הצעה, ופיתרון לטווח ארוך אך בטוח .ואני חושב שגם אפי פירסט הראלי אולי יסכים איתי.
הפיתרון להקים לובי בין חברי הכנסת שילחמו את מלחמתנו וישנם כאלה שישמחו לעשות זאת .כמו כן
להרכיב עצומה של כל מחזיקי הנשק בארץ וחובבי הענף כוח אלקטורלי רציני מאוד משהו
כמו בארצות הברית בזעיר ענפין כמובן שהדבר מצריך התארגנות וחשיבה אך הדבר אפשרי
אני זוכר שבתחרות הירי לזכרה של מאיה אלהרר ה"יד השר לנדאו שר הפנים שיבח את יורי הירי המעשי והביע התענינות עצומה בענף וישנם עוד רבים שכמותו אני חושב שצרכים להעביר את "המלחמה" לצד הפוליטי ולתת לדמוקרטיה לומר את דברה. בקיצור עוד חומר למחשבה
OLD FOX
- מדריך ירי מעשי
קורס ירי
א. כולם צודקים
ב. אני מדבר מצד של אדם שדבק בו חיידק הירי.
ג. לא נשכח שהספורט הזה יקר לכולם אבל אפשר לחיות עם זה , אחרת אנשים לא היו קונים אקדחים וכוונות בעשרות אלפי שקלים...
ד. לדעתי צריך לשנות את גישתו של המדריך הישראלי , כי ברגע שקיבל את תעודת המדריך זהו ... (אני אחד ואין שני במקרה הטוב)
ה. מזה נובע שאנשים לא מוכנים לבוא וללמוד את הענף ולהתקל (לפעמים) בזלזול .
ו. צריך לדעתי לשווק את ענף היר בצורה שתקנה אנשים ותלהיב אותם לירות , להשתפר, ותמיד ללמוד.(מי שיודע לשווק קדימה) דוגמת מטווח הרצליה עם כל הכבוד למטווח היפה היחס חרא כך שאנשים מגיעם לשם רק בגלל שזה קל"ב. ירי בן שעה בלבד,אסור לנשום , לשאול שאלות,להסתובב בלובי , אז מה מותר ?
אני מצטער אם פגעתי במישהו . בהצלחה !

ב. אני מדבר מצד של אדם שדבק בו חיידק הירי.
ג. לא נשכח שהספורט הזה יקר לכולם אבל אפשר לחיות עם זה , אחרת אנשים לא היו קונים אקדחים וכוונות בעשרות אלפי שקלים...
ד. לדעתי צריך לשנות את גישתו של המדריך הישראלי , כי ברגע שקיבל את תעודת המדריך זהו ... (אני אחד ואין שני במקרה הטוב)
ה. מזה נובע שאנשים לא מוכנים לבוא וללמוד את הענף ולהתקל (לפעמים) בזלזול .
ו. צריך לדעתי לשווק את ענף היר בצורה שתקנה אנשים ותלהיב אותם לירות , להשתפר, ותמיד ללמוד.(מי שיודע לשווק קדימה) דוגמת מטווח הרצליה עם כל הכבוד למטווח היפה היחס חרא כך שאנשים מגיעם לשם רק בגלל שזה קל"ב. ירי בן שעה בלבד,אסור לנשום , לשאול שאלות,להסתובב בלובי , אז מה מותר ?
אני מצטער אם פגעתי במישהו . בהצלחה !

"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד