עילה לרשיון

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

על ידי yoav30 » 06 אפריל 2005, 08:18

פיגי, דבר נוסף.

מי שאינו משלם לאיגוד הקליעה את דמי החברות ולמועדון הקליעה שלו, יורד נמחק מהרשימות של משרד הפנים, ולכן יש סיכוי שיקבל מכתב תום עילה גם לפני מועד חידוש הרשיון.

לשאלתך, במועדון שלי, בשנה האחרונה, 4 חברים חדשים ללא נשק.
קנו נשק, נשאר בכספת במועדון עד לקבלת הרישיון.

מבטיח לך שחברים אלו, גם לאחר קבלת הרישיון ימשיכו לבוא להתאמן ולהתחרות .

מי שמחפש רישיון לנשק, ולא להיות חבר בירי המעשי, מבחינתי, שלא יקבל רישיון דרך הירי המעשי.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 06 אפריל 2005, 08:35

1) לעתים קשה לדעת מי משתתף בתחרויות בשביל לשמור על רשיונו, אך אני מבטיחך שזה לא כ"כ קל ופשוט כמו שזה נשמע ומי שלא אוהב את הענף לא יתמיד בכך (במרבית המקרים לדעתי) ולפיכך לא יוכל להיחשב כיורה פעיל.

2) מתוך המצטרפים החדשים לענף אני מכיר רבים שאינם מחזיקים או שלא החזיקו ברשיון טרם כניסתם לפעילות בענף.

מבלי להכנס לשטח האפור של קריאת מחשבות, ועל סמך יורים חדשים שהיכרתי והתרשמות אישית, נראה לי לא סביר בכלל שמרבית הנקלטים בענף (מבין אלו שאינם מחזיקים רשיונות) באים בשביל הרשיון בלבד "ואח"כ נדבקים בחיידק".

3) היו מקרים של סירוב, היו מקרים שהערימו קשיים, היו מקרים של סחבת ארוווווווכה במשרד הפנים. הנפקת הרשיון אינה טריוויאלית כפי שעשויה להיראות מהצד.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי glockbuster » 06 אפריל 2005, 10:10

יואב צודק ב150%

אני אחד מהחברים החדשים שהוא הזכיר

נכון זה מאוד מעיק שהאקדח לא אצלך ושתמיד אני דואג קצת עד שאני אוסף אותו בתחרות

אבל!!!

גם אם לא הייתה לי אפשרות להוציא רישיון כיורה פעיל הייתי ממשיך להתחרות
כי אין על הספורט הזה :D
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי figi » 06 אפריל 2005, 21:42

תודה על התשובות המנומקות.
הארתם את עיני...
glockbuster, אני יודע היטב שאתה הצטרפת לענף מתוך אהבה אמיתית לירי מעשי בפרט ולנשק בכלל. ברור שלא התכוונתי בכלל לאנשים מסוגך.

האמת, במידה מסוימת, אני שמח שתשובותיכם היו כאלו חד משמעיות, אולם אעיר רק עוד הערה קטנה:
גם אם אכן היה כה קל ופשוט להחזיק נשק בעילה של "יורה פעיל" בלי להיות באמת פעיל יותר מדי, לפחות אפשר לדעת שלאדם כזה יש יכולת נורמלית לשימוש בנשק (עבר קורס ירי מעשי + יורה כמה תחרויות בשנה) יותר מאשר הרבה אנשים אחרים שמחזיקים נשק בעילה מוצדקת אך יודעים לירות בו "על הפנים".... :twisted:
if you wanna shoot, shoot, don't talk
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי reddot » 06 אפריל 2005, 21:57

יואב צודק ב150%

אני אחד מהחברים החדשים שהוא הזכיר

נכון זה מאוד מעיק שהאקדח לא אצלך ושתמיד אני דואג קצת עד שאני אוסף אותו בתחרות

אבל!!!

גם אם לא הייתה לי אפשרות להוציא רישיון כיורה פעיל הייתי ממשיך להתחרות
כי אין על הספורט הזה
glockbuster אין לי ספק שאתה "חולה" על הספורט. גם אין לי ספק שבסופו של דבר תקבל רשיון ותוכל להחזיק את היקר לך בבית. את החיוך שימרח לך על הפנים כשתקבל את האקדח לא ניתן יהיה למחוק, תוכל ללטף, למשש, לנקות, וזאת בלי שמישהו יפריע, וילחיץ בזמן וכו'. אבל, הפקידים הבירוקרטים היושבים בירושלים ישתדלו מאוד למנוע ממך מלממש חלום זה. אתה מבין, זאת לא בושה לאהוב נשק, ואין צורך לזחול על ארבע בפני פקיד כלשהו על-מנת לממש חיבתך זו. יספרו לך תחרויות, יבדקו כמה ירית, מתי ואיפה, ובקיצור, יכנסו לך לורידים. ואז אתה כותב..... גם אם לא הייתה לי אפשרות להוציא רישיון....... כל מה שהאדונים הנכבדים מירושלים צריכים זה לקבל המלצתך, לחייך ולחכך ידיים. זאת זכותך לאהוב נשק, זאת לא בושה, ואין כל סיבה שלא תוכל להחזיק באקדח (4,3,2,1.......). בהצלחה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי julbo » 06 אפריל 2005, 21:58

תודה לכולם על התגובות. אני באמת מעריך זאת ומודה על כך שיש לי אפשרות לשאוב ידע ממבינים ממני.
אני בא ממשפחה מרובת אקדחים, אימא אבא דוד ועוד דוד. ומגיל צעיר אני הולך אחריהם למטווחים ונהנה מכל רגע.
טווחתי כבר מספר לא מבוטל של מחסניות וקוטרים (קוטר) שונים.
אך רק לא מזמן התחלתי להתעניין באמת בסוג האקדח, קוטר ותוצאות קליעה.
באתי וראיתי תחרות או אימון ירי מעשי במטווח הבזלת באילת השחר ונהנתי מן העניין עד מאוד.
ולאחר מכן זנחתי את העניין מסיבות שאפילו לי לא ידועות.
אני רוצה לחזור לתחום.
אם יתאפשר לי מבחינת זמן ותקציב אני באמת רוצה להשתתף בתחרויות.
ולכן שאלתי את שאלתי.
אך מתברר שרוב העונים לא הבינו נכון את כוונותי, אני שאלתי למעשה מה עליי לעשות על מנת להיות מתחרה פעיל. האם עליי להשיג רשיון בעילה אחרת ואז יותר לי להתחרות או שיספיק להיות באמת מתחרה פעיל.
על כל שאלות אלו ועוד עניתם לי וכעת אני יודע מה עליי לעשות.

אנשים אני חושב שאני אבוד כי אבוי לי אני מאמין כי נדבקתי בחיידק עוד לפני היחשפותי למחלה

:lol: :lol:

תודה רבה לכולם (שוב) 8)
העבר לא ניתן לשינוי.
ההוה כבר שייך לעבר.
העתיד לא ידוע.
תחיה את הרגע.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 06 אפריל 2005, 23:02

figi כתב:תודה על התשובות המנומקות.
הארתם את עיני...
glockbuster, אני יודע היטב שאתה הצטרפת לענף מתוך אהבה אמיתית לירי מעשי בפרט ולנשק בכלל. ברור שלא התכוונתי בכלל לאנשים מסוגך.

האמת, במידה מסוימת, אני שמח שתשובותיכם היו כאלו חד משמעיות, אולם אעיר רק עוד הערה קטנה:
גם אם אכן היה כה קל ופשוט להחזיק נשק בעילה של "יורה פעיל" בלי להיות באמת פעיל יותר מדי,
לפחות אפשר לדעת שלאדם כזה יש יכולת נורמלית לשימוש בנשק (עבר קורס ירי מעשי + יורה כמה תחרויות בשנה) יותר מאשר הרבה אנשים אחרים שמחזיקים נשק בעילה מוצדקת אך יודעים לירות בו "על הפנים"....

סוף סוף הבנת...!
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מיקה מוני » 07 אפריל 2005, 13:29

אני לא הבנת.....
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי figi » 08 אפריל 2005, 03:18

אני חייב לשוב ולשאול כמה שאלות נוספות בנושא:
1) האם בעת הגשת בקשה למשרד הפנים לרישיון בתבחין "יורה פעיל", המשרד מבדיל (בצורה לא רישמית כמובן) בעומק הבדיקות שהוא מבצע ובקלות שבה הוא מאשר/שולל את הבקשה בין אם מדובר באדם ללא רישיון קודם לבין אדם שכבר מחזיק נשק בעילה אחרת ומבקש נשק נוסף?

ההבדל כמובן הוא שפחות סביר שהאחרון עושה זאת רק כדי לקבל נשק (הרי כבר יש לו אחד).
ברור שרישמית אין הבדל, השאלה האם דה פקטו כן יש הבדל?

2) האם מישהו שמחזיק נשק לנשיאה (לא משנה באיזו עילה) ומבקש נשק נוסף בעילה של "יורה פעיל" יקבל בהכרח נשק להחזקה בלבד או שיתכן שיקבל רישיון נוסף לנשיאה?

תודה לכולם.
:D
if you wanna shoot, shoot, don't talk
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 08 אפריל 2005, 09:23

1. לא! כל הבדיקות בדיוק אותו הדבר.

2. לא! כל עוד הוא אכן פעיל הנשק ניתן לנשיאה.
בזמן חידוש הרשיון, הוא מתחדש ל"אחזקה בבית" על היורה להביא אישור מראש המועדון + התאחדות הקליעה (בקובץ הנשלח למשרד הפנים) ורשיונו מוחלף ל"נשיאה".
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי איציק אלנבוגן » 08 אפריל 2005, 13:23

בהקשר לסעיף 2 -
קיבלתי השבוע את רישיונותיי לחידוש.
רק אחד מהם היה מוגדר "אחזקה".(יש לי יותר מאחד בעילה של "מתאמן פעיל")
פניתי למשרד הפנים בת"א (במיקום החדש...נורא !!! :evil: ) ולאחר שהפקיד בדק ב"ספר הקלעים", החליף לי את הרישיון הנ"ל ל"נשיאה" ללא כל צורך במסמך נוסף.
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yoav30 » 08 אפריל 2005, 15:25

בכדי להיות "יורה פעיל", אתה צריך:

א. לעבור קורס ירי מעשי
ב. להצטרף למועדון ירי (סביר להניח שתצטרף לאותו מועדון בו עברת את הקורס).
ג. להיות חבר באיגוד הקליעה.
ד. להשתתף ב 3 תחרויות מוכרות בשנה - לפחות שנתיים.
ה. - לא חובה, אבל רצוי - להגיע לאימונים בצורה מסודרת.
(לטעמי האישי, מי שלא מגיע לאימונים, עדיין לא נחשב יורה פעיל, אבל זאת רק דעתי)

לאחר כל אלו, אתה תחשב כיורה פעיל, ואולי... ממש אולי, תהיה זכאי לאחר כל זאת, בהמלצת ראש המועדון שלך, והמלצת איגוד הקליעה, לקבל רישיון לאקדח.
משרד הפנים לא מתחייב להעניק רישיון לכל יורה פעיל.
יואב,
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoav30 » 08 אפריל 2005, 15:28

פיגי,

אין לי ספק שבוגר קורס ירי מעשי, שאף ממשיך להתאמן ולהתחרות, יורה טוב יותר מכל שוטר/חייל שיורה כמות תחמושת בשנתיים פחות ממה שאנחנו יורים באימון שבועי אחד.

חבל שמשרד הפנים לא חושב כמונו.
יואב,
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 21 אפריל 2005, 17:58

בפתח דבריי ראוי שאציין כי אני עוסק בירי מעשי למרות שהרשיון שלי הוא בעילה אחרת ולא מותנה במידת הישתתפותי בענף..... ירי מעשי בשבילי בהחלט לא דרך לרשיון.

הרשו לי להביא דעה כמעט הפוכה מדעתם של גדולים וטובים ממני בענף הירי המעשי ובתחום הנשק בכלל.

כמי שדעתו מכוונת לדעת NRA חושבני בעוונותי כי לכל אדם הזכות לשאת נשק להגנה על עצמו (ע"פ הגדרות הזכות להגנה עצמית הנתונה בחוק).

נשק לנשיאה לטעמי דינו כדין כלי רכב. שניהם חרב פיפיות וההחלטה בידי האוחז.

ואם מסיבות פוליטיות המדינה מונעת מאזרחיה זכות בסיסית להגנה עצמית אל נתפלא כולנו שאנשים יחפשו את "הקומבינה" , אפילו בעלות כספית גבוהה ולא מעט טרטור.

כבר דנו בפורום זה בעבר לא מעט לגבי הכשרה לנשיאת נשק, אמינות ותדירות החידושים וכו, לא אוסיף על מה שכתבתי בעבר , דעותי ידועות, ואני קיצוני מאד בדעותיי כי יש להחמיר עם בעלי הרשיונות בעניין זה !!!! אבל למנוע החזקת נשק ע"פ קריטריונים פוליטיקל קורקטים? לא ולא.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 21 אפריל 2005, 21:03

דומה כי הבעיה נפתרה ע"י משרד הפנים. בקישור הבא תמצאו בסוף המצגת את השינוי לרעה במדיניות משרד הפנים. התבחין האחרון ברשימה: תבחין ירי מעשי.http://virtual2002.tau.ac.il/users/www/17795/criteria.pps

האם זה הסוף של הענף?

דורון30 כתב :
כפי שאני רואה את הקריטריון של הוצאת מתאמן פעיל ,עוד מכה לענף ירי מעשי.
כנראה שהחליטו לחסלו סופית.
אף מתאמן לא ישקיע אלפי שקלים באקדח שישאר בסופו של דבר במועדון או במטווח ,מבלי שיוכל
לשאת אותו על גופו לצורך הגנה {אני למשל לא מסתובב עימו להנאה למרות שהוא תבחין 96 } גם אף מועדון לא ישקיע אלפי שקלים על רכישת אקדח standrt ושלא נזכיר בכלל open
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד