אימפריאל -תחרות ירי
- סליקאי ארד
רעיון
שלום חברים
יש יל רעיון שאולי יהיה מוסכם על כולם
1. רישום מוקדם.
2. תחילת ירי מוקדמת בשעה 07.00
3. חלוקה של התחרות ליומיים שישי ושבת.
4. לגבי שופטים-מתחרים שירו ביום שישי ישפטו בשבת.(זה טוב לכל הדתיים שבינינו).
5. צריך לפתור את איסוף החברה מהיום הראשון לתוצאות + חלוקת פרסים.
עם עוד יורים חושבים כמוני אז אנחנו על דרך האבנים הצעובות.שלכם יורם שטיינר

יש יל רעיון שאולי יהיה מוסכם על כולם

1. רישום מוקדם.
2. תחילת ירי מוקדמת בשעה 07.00
3. חלוקה של התחרות ליומיים שישי ושבת.
4. לגבי שופטים-מתחרים שירו ביום שישי ישפטו בשבת.(זה טוב לכל הדתיים שבינינו).
5. צריך לפתור את איסוף החברה מהיום הראשון לתוצאות + חלוקת פרסים.
עם עוד יורים חושבים כמוני אז אנחנו על דרך האבנים הצעובות.שלכם יורם שטיינר

עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
senior combat warrior
- סליקאי זהב
שופטים/יורים.
יורם ידידי
אני סבור שלבקש משופטים לשפוט ביום שישי ולבוא להתחרות בשבת (או להיפך), יקשה על השופטים (לבטח על הגרים רחוק מהתחרות).
אחד הפתרונות לדעתי, הוא לאפשר לשופט לשפוט חצי יום, ובחצי השני לתת לו להתחרות עם עדיפות בתור לתרגילים.
כיום יש "עליה" במספר הקלעים הפעילים, וצריך לחשוב על הגדלת קאדר השופטים הפעילים (והמקצועיים) בהתאמה.
אפשרות לבחירה של יום תחרות (מתוך יומיים) בהחלט שווה מחשבה.
ביי
יונה
אני סבור שלבקש משופטים לשפוט ביום שישי ולבוא להתחרות בשבת (או להיפך), יקשה על השופטים (לבטח על הגרים רחוק מהתחרות).
אחד הפתרונות לדעתי, הוא לאפשר לשופט לשפוט חצי יום, ובחצי השני לתת לו להתחרות עם עדיפות בתור לתרגילים.
כיום יש "עליה" במספר הקלעים הפעילים, וצריך לחשוב על הגדלת קאדר השופטים הפעילים (והמקצועיים) בהתאמה.
אפשרות לבחירה של יום תחרות (מתוך יומיים) בהחלט שווה מחשבה.
ביי
יונה
נערך לאחרונה על ידי יונה בתאריך 17 נובמבר 2003, 20:39, נערך פעם אחת בסך הכל.
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
חוזר
מי יודע , אלמלי התרגיל החוזר, אולי היית מקום ראשון?
מי יודע?
מי יודע?

אבי לגמן
*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************
מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************
מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
- מדריך ירי מעשי
תחרות הדירוג האחרונה
שלום לכלם,
ראשית רציתי לאמר המון תודה לכל אותם אנשים שעבדו קשה להרים את התחרות האחרונה. אני ממש נהנתי!! אין כמו לגור באירופה כדי לגרום לך להעריך את השמש הנהדרת בארץ. נהנתי הנאה שלמה - מהתחרות, האנשים, התרגילים, האווירה, המטווח, המזג אוויר וכו וכו. תודה לכל מי שעשה זאת.
אני רוצה להתיחס לכמה דברים שנאמרו:
זמן כללי בתחרות: צודק אפי שאומר שהתרגיל הארוך ביותר מכתיב את זמן התחרות. לפיכך, צריכים להציב בתרגיל הזה את השופט הכי זריז שיש! ולתת לו עוזרים - והרבה. אם נניח 9 שעות אור, שהן 540 דקות, ומאה חמישים יורים - נקבל צורך בקצב של 3.5 דקות ליורה.... זה אפשרי - אבל על הגבול. אם השופט בתרגיל ארוך כמו 6 צריך לחכות ולבקש שירימו לו ברזלים - אין שום סיכוי! (וזמן זה כולל כמובן את ההסברים והתרגולים היבשים). צריך לשים שם שופט שמוכן ללחוץ וללחוץ כל הזמן, עם עין אחת על בטיחות ועיין שניה על השעון... ושני עוזרים שרצים לברזלים.
כמובן שהמטרה היא לא 150 יורים אלא 250 יורים - ואז זה נהיה בלתי אפשרי. אוכל לספר לכם שכאן בתחרויות הדירוג בהולנד, ויש כ 15 כאלו בשנה, משתתפים כ 160-180 יורים. התחרויות מתקיימות במטווחים סגורים וקטנים - שמחייבים לבנות שני תרגילים בטונל. דבר שמאט עוד את הקצב. הם עושים תחרויות אלו ביומיים - ובדרך כלל בפורמט של חצי יום. כלומר אתה משובץ ליום שבת לבוקר או לאחה"צ - או ליום ראשון, בוקר או אחהצ. יורים 5-6 תרגילים ב 4-5 שעות הסקווים קטנים - והשופטים עובדים מהר. וכולם מדביקים. לא תמיד זה עובד טוב - אבל בד"כ כן. (מספיקים אפילו לאסוף תרמילים... כל יורה אוסף לזה שיורה אחריו)
אני חושב שאם רוצים שהתחרויות יגדלו - חייבים להעביר אותם לפורמט של יומיים, על אף הקושי הפיננסי. לבנות את אותם תרגילים בשני מטווחים שונים - אינני חושב שזה יעבוד - וזה גם לא פותר את הבעיה הפיננסית - עדיין צריך יומיים מטווח, אפילו אם בשני מקומות שונים.
חלוקת היורים לשתי ליגות - לדעתי רעיון לא בריא!!! זה יגרום למגוון בעיות ולחלוקה לא רצויה ולא הכרחית. לדעתי - אין דבר שמקדם טוב יותר את החדשים מאשר לראות ולירות עם היורים הבכירים יותר. ובו נודה בזה - גם ליורים הבכירים עושה כייף שמסתכלים עליהם החדשים.
לדעתי הפתרון הוא להרחיב את התחרויות ליומיים - אולי להוסיף עוד תרגיל או שניים - ולגבות עוד כמה שקלים.
בכל מקרה - שמחתי מאד להיות שם - ושוב תודה לכל אלו שעבדו קשה לארגן תחרות כייפית זו.
נב- אם אפשר ביקורת קטנה על התרגילים: הם היו בנויים נהדר. ציוד פנטסטי- אך היה חסר בהם, לדעתי, עניין טקטי. בכל התרגילים הייתה רק דרך אחת לירות אותם. במטווח כה גדול, עם תרגיל אחד בלבד בטונל, עם זוויות ירי רחבות - אפשר היה לתת יותר אופציות ו free style . לדעתי, המבחן העיקרי לאייכותו של תרגיל הוא כמה צריך לחשוב ולהתלבט על מנת לבחור את ה דרך הנכונה. כמה צריך לחשוב. אבל - זו רק דעתי.
להתראות לכולם מהולנד גשומה
שאול קירש
ראשית רציתי לאמר המון תודה לכל אותם אנשים שעבדו קשה להרים את התחרות האחרונה. אני ממש נהנתי!! אין כמו לגור באירופה כדי לגרום לך להעריך את השמש הנהדרת בארץ. נהנתי הנאה שלמה - מהתחרות, האנשים, התרגילים, האווירה, המטווח, המזג אוויר וכו וכו. תודה לכל מי שעשה זאת.
אני רוצה להתיחס לכמה דברים שנאמרו:
זמן כללי בתחרות: צודק אפי שאומר שהתרגיל הארוך ביותר מכתיב את זמן התחרות. לפיכך, צריכים להציב בתרגיל הזה את השופט הכי זריז שיש! ולתת לו עוזרים - והרבה. אם נניח 9 שעות אור, שהן 540 דקות, ומאה חמישים יורים - נקבל צורך בקצב של 3.5 דקות ליורה.... זה אפשרי - אבל על הגבול. אם השופט בתרגיל ארוך כמו 6 צריך לחכות ולבקש שירימו לו ברזלים - אין שום סיכוי! (וזמן זה כולל כמובן את ההסברים והתרגולים היבשים). צריך לשים שם שופט שמוכן ללחוץ וללחוץ כל הזמן, עם עין אחת על בטיחות ועיין שניה על השעון... ושני עוזרים שרצים לברזלים.
כמובן שהמטרה היא לא 150 יורים אלא 250 יורים - ואז זה נהיה בלתי אפשרי. אוכל לספר לכם שכאן בתחרויות הדירוג בהולנד, ויש כ 15 כאלו בשנה, משתתפים כ 160-180 יורים. התחרויות מתקיימות במטווחים סגורים וקטנים - שמחייבים לבנות שני תרגילים בטונל. דבר שמאט עוד את הקצב. הם עושים תחרויות אלו ביומיים - ובדרך כלל בפורמט של חצי יום. כלומר אתה משובץ ליום שבת לבוקר או לאחה"צ - או ליום ראשון, בוקר או אחהצ. יורים 5-6 תרגילים ב 4-5 שעות הסקווים קטנים - והשופטים עובדים מהר. וכולם מדביקים. לא תמיד זה עובד טוב - אבל בד"כ כן. (מספיקים אפילו לאסוף תרמילים... כל יורה אוסף לזה שיורה אחריו)
אני חושב שאם רוצים שהתחרויות יגדלו - חייבים להעביר אותם לפורמט של יומיים, על אף הקושי הפיננסי. לבנות את אותם תרגילים בשני מטווחים שונים - אינני חושב שזה יעבוד - וזה גם לא פותר את הבעיה הפיננסית - עדיין צריך יומיים מטווח, אפילו אם בשני מקומות שונים.
חלוקת היורים לשתי ליגות - לדעתי רעיון לא בריא!!! זה יגרום למגוון בעיות ולחלוקה לא רצויה ולא הכרחית. לדעתי - אין דבר שמקדם טוב יותר את החדשים מאשר לראות ולירות עם היורים הבכירים יותר. ובו נודה בזה - גם ליורים הבכירים עושה כייף שמסתכלים עליהם החדשים.
לדעתי הפתרון הוא להרחיב את התחרויות ליומיים - אולי להוסיף עוד תרגיל או שניים - ולגבות עוד כמה שקלים.
בכל מקרה - שמחתי מאד להיות שם - ושוב תודה לכל אלו שעבדו קשה לארגן תחרות כייפית זו.
נב- אם אפשר ביקורת קטנה על התרגילים: הם היו בנויים נהדר. ציוד פנטסטי- אך היה חסר בהם, לדעתי, עניין טקטי. בכל התרגילים הייתה רק דרך אחת לירות אותם. במטווח כה גדול, עם תרגיל אחד בלבד בטונל, עם זוויות ירי רחבות - אפשר היה לתת יותר אופציות ו free style . לדעתי, המבחן העיקרי לאייכותו של תרגיל הוא כמה צריך לחשוב ולהתלבט על מנת לבחור את ה דרך הנכונה. כמה צריך לחשוב. אבל - זו רק דעתי.
להתראות לכולם מהולנד גשומה

שאול קירש
תגובה קטנה
אהל'ן שאול,
אני תמיד שמח לשמוע את דעתך כמו גם עכשיו.
תצליח באשר אתה, וכשתשמע שיש תחרות, עזוב הכל ובוא, נוחכותך חשובה!!!!!!
חומי
אני תמיד שמח לשמוע את דעתך כמו גם עכשיו.
תצליח באשר אתה, וכשתשמע שיש תחרות, עזוב הכל ובוא, נוחכותך חשובה!!!!!!
חומי
- סליקאי ארד
שכולם ילמדו משאול קירש.... (לא רק איך יורים)
איך כותבים בפורום.
קצת התרפקות ....
הרבה ידע בנימה צנועה..
קצת על השמש....
קצת על איך הקטנים רואים את הגדולים
הרבה ! מחמאות...
ומעט ביקורת בונה בנימה מתנצלת.
אף אחד לא יכול להאשים אותי שאני מכיר את שאול.
פשוט , לקרוא, להתרשם ולהעריך ג'נטלמניות.
אני, מלא התפעלות , ולא רק בגלל אותם יורים מובילים הכותבים בהתלהמות.
איך כותבים בפורום.
קצת התרפקות ....
הרבה ידע בנימה צנועה..
קצת על השמש....
קצת על איך הקטנים רואים את הגדולים
הרבה ! מחמאות...
ומעט ביקורת בונה בנימה מתנצלת.
אף אחד לא יכול להאשים אותי שאני מכיר את שאול.
פשוט , לקרוא, להתרשם ולהעריך ג'נטלמניות.
אני, מלא התפעלות , ולא רק בגלל אותם יורים מובילים הכותבים בהתלהמות.
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
תגובה קטנה
מיכאל ידידי,
אתה צודק במאה אחוז, כתבתי לקירש תגובה בנימה זו!!!
להשתמע
חומי
אתה צודק במאה אחוז, כתבתי לקירש תגובה בנימה זו!!!
להשתמע
חומי
- סליקאי ארד
"ללמד בני יהודה קשת"
מבחינתי , הדגש הינו על המילה ללמד
לשמחתי הרבה , מצאתי בפורום שלנו , המכונה "הסליק" , אחו נרחב ללמידה.
לצערי הרב , ישנם יורים/כותבים שחושבים שהמסך יכול לסבול הכל. , ולאחרונה קראנו את מליצותיהם של חברים המשתלחים ללא סייג.
חומי ידידי
דוקא בניגוד לכתיבתך האישית אל שאול , מצאתי לנכון לציין קבל קוראינו , את המודל הנקרא שאול קירש , ושוב , לא בגלל ההישגים הספורטיביים.
בבחינת " כזה ראה וקדש"
מבחינתי , הדגש הינו על המילה ללמד
לשמחתי הרבה , מצאתי בפורום שלנו , המכונה "הסליק" , אחו נרחב ללמידה.
לצערי הרב , ישנם יורים/כותבים שחושבים שהמסך יכול לסבול הכל. , ולאחרונה קראנו את מליצותיהם של חברים המשתלחים ללא סייג.
חומי ידידי
דוקא בניגוד לכתיבתך האישית אל שאול , מצאתי לנכון לציין קבל קוראינו , את המודל הנקרא שאול קירש , ושוב , לא בגלל ההישגים הספורטיביים.
בבחינת " כזה ראה וקדש"
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
תגובונת
אני מברך אותך על כך וגם מסכים איתך.
יישר כח
חומי
יישר כח
חומי
- סליקאי ארד
מיכאל מס ידידי
הרבה אנשים לא מבינים את המושג להיות ספורטאי .המונח ספורטאי עוצר בתוכו פילוסופיה
של הישגיות ג'נטלמניות ודרך ארץ.(שמבחינתי מדברת על הערכת הזולת)
שאול קירש ניחן בתכונות אלה ובגדול ואני מסכים איתך.
היה לי הכבוד להשתתף באחד מהקורסים ששאול מעביר בירי מעשי( אני משתדל לא להחמיץ קורסים אלה) שאול מלמד בצורה עיניינית תכליתית ולדעתי הוא נכס לקהילת היורים בארץ ושגריר
מצויין של ארצנו בעולם כן ירבו כמוהו אני ממליץ לכולם בחום להשתתף בחוויה של קורס ירי
במחיצתו של שאול קירש.
OLD FOX
הרבה אנשים לא מבינים את המושג להיות ספורטאי .המונח ספורטאי עוצר בתוכו פילוסופיה
של הישגיות ג'נטלמניות ודרך ארץ.(שמבחינתי מדברת על הערכת הזולת)
שאול קירש ניחן בתכונות אלה ובגדול ואני מסכים איתך.
היה לי הכבוד להשתתף באחד מהקורסים ששאול מעביר בירי מעשי( אני משתדל לא להחמיץ קורסים אלה) שאול מלמד בצורה עיניינית תכליתית ולדעתי הוא נכס לקהילת היורים בארץ ושגריר
מצויין של ארצנו בעולם כן ירבו כמוהו אני ממליץ לכולם בחום להשתתף בחוויה של קורס ירי
במחיצתו של שאול קירש.
OLD FOX
- מדריך ירי מעשי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד