תחרות דרוג מ"ס 1

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

על ידי yoav30 » 25 יוני 2006, 08:42

לפני שמנסים לפתור את בעיית השופטים, קודם נפתור את בעיית היורים.
ישנם יורים שבאופן קבוע לא מקימים את עצמם מהכיסא, ומבחינתם יש "פריירים שממילא שם, אז שידביקו גם בשבילי", וישנם יורים שחושבים שאם הם מכירים את החוקה בצורה טובה, אז למה לא לנצל את ההזדמנות ולבלבל לשופט את המוח בנסיון לסחוט נקודות או תרגילים חוזרים.

בשנה האחרונה ראינו לא מעט מקרים בהם הערעורים היו קנטרניים וילדותיים, רק בכדי לסחוט עוד נקודה, גם כשהיה ברור שאין מקום לאותה נקודה וגם אם יקבל אותה, לא יעזור לאותו יורה להגיע למשהו אחר.

לדעתי, סקווד שבאופן סיסטמטי לא מדביק, או מתעכב בהדבקה, או שהיורים האחרונים בסקווד נשארים לבד, ושאר היורים עברו לתרגיל הבא, הסקווד כולו יקבל DQ, חד משמעית.

סקווד שנכנס לתרגיל, לא יצא עד שלא סיימו כל היורים את התרגיל, ולאחר הסיום הייתה הקראת שמות, מי שלא נוכח, מקבל 0 בתרגיל.

בפעם הראשונה שמנהל תחרות ינקוט בשיטה זו, ויהיו יורים שיקבלו ענישה על אי הדבקה (התנהגות בלתי ספורטיבית) או אפילו DQ, שאר היורים יתיישרו לימין ויתחילו להדביק.
ויורה שיעזוב את איזור התרגיל לפני שאר הקבוצה, יענש בניקוד (0 בתרגיל/אזהרה) יבין את המשמעות של קבוצה.

מקווה שבתחרות הבאה לא ניתקל בהתנהגות כזו.

ומילה אחת לאפי:

אף על פי שלא הייתי בתחרות הזו (לצערי), ראיתי את התרגילים, ושמעתי עליהם מחברים, וכמו תמיד, אתה מככב בתרגילים מאתגרים ומעניינים. תודה על ההשקעה מכולנו.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי advocate » 25 יוני 2006, 14:03

ראשית התנצלות,

הייתי מאוד עסוק בלקטר ולבקר ושכחתי לברך ולהודות לאפי על פועלו ועשייתו ללא ליאות וכן לכל צוות השיפוט ולנחום.

תודה לכולכם על הרצון הטוב ופועלכם המבורך.

כל הערותיי הם לשיפור הספורט ולשיפור הספורטאים!

חוץ מזה, למרות שיואב לא היה ולא ראה, הוא לא אשם ובעקרון הכללי הוא מאוד צודק וצריך קצת להתקשח בנושא זה...
נערך לאחרונה על ידי advocate בתאריך 25 יוני 2006, 15:12, נערך 2 פעמים בסך הכל.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 25 יוני 2006, 14:51

אפשר לתת לשופטים לעבוד בקרדיט:

שופט עושה שיפוט לתחרות ומקבל קרדיט אותו יפדה בתחרות הזו או אחרת לבחירתו.
יוריד כניסת שופטים בסקווד והשופטים ישמחו שיוכלו להתחרות בזמן שאינם שופטים.

הקרדיט ללא תלות במועדון ופתוח לכל תחרות.

יורים שלא מסייעים, אזהרה. אח"כ DQ.
כנ"ל התעופפות סקוודים בשיטת הסלמי.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי advocate » 25 יוני 2006, 15:04

עוד פעם, עוד פעם, עוד פעם...

מה, מה, מה....

בשנית, אבל לאט ו"דבר חלש" החלבלוב שלי באמוק...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 25 יוני 2006, 15:12

ד-נ-י-א-ל ה-נ-ה י-ו-ת-ר ל-א-ט :wink:

שופט בתחרות יוכל לבחור אם לירות את התחרות הזו או אחרת תמורת שיפוטו הזה.
לא תהיה התניה שהשופט יירה רק בתחרויות של המועדון המארח בתחרות בה שפט, אלא יוכל לבחור כל תחרות במניין התחרויות במהלך העונה.

חלק גדול מהשופטים ישמחו, כי זה לא ממש כיף לירות בלחץ כשאתה רץ תרגיל מסויים כל היום (תמיד תרגיל 6 באימפריאל, כן כן, זה עם המונית שלוקחת אותך עד לתרגיל), ויוכלו להשתמש בקרדיט שינתן להם ע"ח פול השופטים.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי donduck » 25 יוני 2006, 16:54

צעדן יקר
לו היית נוכח בישיבת השופטים עם יאיר לאחר אליפות ישראל, היית יודע שההצעה הזו הועלתה ע"י יותר ממשתתף אחד.
לדברי המועדונים שנוהגים לבצע את תחרויות הליגה, היא אינה ישימה כי מדובר על תשלום שהולך בכל פעם למועדון אחר.

בינתיים הוחלט שלא ליישם את ההצעה הזו למרות שהיא טובה ואני אישית הייתי בעדה.

אני שב ואומר שהבעיה היא לא השופטים אלא חלק מהיורים שמעכבים את התרגילים. הדבר בא לידי ביטוי ביתר שאת בתרגילים מורכבים וארוכים עם הרבה ברזלים, מטרות ועומק (ע"ע תרגיל 4...). תרגילים כאלו בד"כ מהווים צואר בקבוק שעוצרים את כל התחרות, ויש לתגבר אותם בשופטים מיומנים שיודעים גם איך "לשכנע" את היורים לעזור.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ג'וקר » 25 יוני 2006, 17:26

donduck כתב:ירי של השופטים במין "פרי מץ'" אינה מעשית מהסיבות הבאות:

בד"כ לא ניתן להעמיד את התרגילים יום קודם כי זה תופס את המטווח ליום נוסף וזה כידוע עולה הרבה כסף
אף אחד לא יבזבז יום נוסף בין עם עבודה או לא כדי לירות את התחרות בנפרד וכל זאת כדי לזכות בתענוג המפוקפק של שיפוט בתחרות ליגה.צודק.
אף אחד לא יבוא לשפוט בלי להשתתף בתחרות.
מי שחושב שהירי של השופטים הוא הבעיה - מוזמן להציע פתרון בר ישום כמובן, והועדה תשקול אותו.השופטים שבאים(בהתנדבות להזכירכם) ושופטים כל היום עובדים קשה יותר משאר היורים ומגיע להם לירות כמו בני אדם ולכן הרעיון של סקווד שופטים בבוקר/כל הצעה אחרת,או ל"השתחל"בסקוודים,ועם זה אין לאף אחד בעיה.לגב השיטה של רבעי גמר וכד' כשיהיו 500 יורים בליגה - אולי זו תהיה ברת יישום. כרגע כאשר יש סביב ה150 משתתפים - זה לא מעשי

לסיום, אני מזמין כל מועדון שחושב שהוא מסוגל לבצע טוב יותר, ושאצלו כל היורים ידביקו, השופטים לא ירו, והכל יהיה ממש כמו בחו"ל לבוא ולהקים תחרות. אולי כולנו נלמד משהו.

לסיכום ,בשמי ובשם שאר היורים ,תודה לשופטים ,למארגני התחרות ולאפי שטרח על הבנייה ועל תיקון התקלות והבעיות שצצו(כמו במקרה שמשב רוח חזק "הרים" את תרגיל 3 :wink: )

תודה רבה
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי doron-30 » 25 יוני 2006, 17:32

יורים שחושבים שאם הם מכירים את החוקה בצורה טובה, אז למה לא לנצל את ההזדמנות ולבלבל לשופט את המוח בנסיון לסחוט נקודות או תרגילים חוזרים.

עד כה נמנעתי מלנקוב בשמות,אבל בעקבות תגובה מאוד מזלזלת , אנוכית, ולא רצינית שנכתבה כאן באשכול
אני יודע בודאות על יורה בכיר בירי המעשי ממועדון י"ם ,שנכנס לויכוחים מיותרים עם השופט
על כל שטות קטנה ,וגרם לעצירת התרגיל ועיכובו,כמה פעמים.

אין לי בעיה לומר בצורה רשמית לראש מועדון י"ם מי זה אותו יורה, וממי הגיע המידע הזה.

בתקווה לשיפור

בייי דורון
נערך לאחרונה על ידי doron-30 בתאריך 25 יוני 2006, 18:44, נערך פעם אחת בסך הכל.
גלוק מ"ס 1 ..........

אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 25 יוני 2006, 18:20

*** אני לא מאמין שאני עושה את זה: "הודעה זאת נמחקה ע"י מנהל האתר מכיוון שחרגה מכללי הכתיבה באתר". דביר ***
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

תחרות 1

על ידי gery-fn9 » 25 יוני 2006, 18:48

שלום

אמנם המצב היה לא אידיאלי..עיכובים, ויכוחים ותלונות לרוב. לדעתי, בחלק נכבד מזה אשם מזג האויר. החום, הלחות והלחץ לא תרמו לשיפור האוירה...זהו, דני רופ אשם...מצאנו. :D
רק כדאי בכל זאת לקחת הכל בפרופורציה...היה נסיון של מארגני התחרות להקים סקווד שופטים אשר יהיה חלק אינטגרלי של התחרות. ברם אולם, היו שופטים שלא קיימו את ההוראות, התפצלו, התפזרו, נדחפו ובכך גרמו לא מעט לאותם "פקקים" ועיכובים. לכן, קרה לא מעט שבתרגיל מסוים היה עומס של לפחות שני סקוודים ממתינים ובאחר ישבו שופטים בחוסר מעש.
אני מאמין כי בנושא זה הלקח נלמד. רק מטעויות לומדים.
זכורני שנה שעברה וזו שלפניה, היו לא מעט תחרויות, עם מספר משתתפים לא מועט מהתחרות האחרונה, אשר נקבע מראש כי השופטים יחלו לירות בסביבות 07:30 \08:00 ושאר היורים בשעה 09:00 . התחרות זרמה חלק, ללא עיכובים, והסתיימה מוקדם יחסית, למרות שתמיד היו ויהיו ויכוחים בנושא השבת תרגיל לקדמותו (הדבקות וכו') אך משמעת עצמית שלנו המשתתפים רק תעזור לשפר עוד יותר.
אין להאשים את השופטים , העומדים יום שלם בשמש הקופחת, רצים כל היום אחרי היורים, מי בהצלחה ומי פחות... :D ואין צורך לגרום להם גם לבקש להדביק, להרים פופרים וכו'. (לא, אני לא שופט), הכל תלוי בנו בלבד.
את הטיפול בסרבני הדבקות צריך לבצע בתוך המועדון באחריות ראש המועדון\הוועד, כמו למשל המנעות מלרשום את אותו יורה לתחרות הבאה, המנעות ממכתבי המלצה מסוימים וכולם יודעים בדיוק למה הכוונה...
הקיצר, בואו וננסה להשתפר ובטוחני כי ההנאה רק תגבר.
לסיום, כל הכבוד לאפי על תרגילים מעניינים, מאתגרים, כמו תמיד (למרות שלשמאליים היתה בעיה מסויימת בתרגיל 6, אך לא נורא :D :D :D )

בשמחות
גרשון
If you want to shoot, shoot - don't talk
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי סימל יעקב » 25 יוני 2006, 21:46

רובי.
כאשר כתבתי על כך שראיתי יורה שרקד משמחה כאשר קיבל תרגיל חוזר , לא היתכוונתי לc425x
אלא ליורה אחר.

יניב.
לא היתכוונתי לקטר לך או לכל אחד אחר, ולא אתה או מישהו אחר צריך להיתנצל בפני, אני יודע שלכולם כוונות טובות ואף אחד לא מנסה לגרום למישהו אחר להרגיש רע.

לדעתי הטעות בתרגיל זה היתה של השופטים שלא היצליחו להישתלט על היורים ולקרא להם לסדר, וכן הנהלת התחרות שלא השכילה לראות ולבדוק למה נוצר פקק כזה בתרגיל 4.

גם אתם אמרתם שחיכיתם לפני הירי שלכם כשעתיים, האם זה נראה לך סביר , לדעתי לא .
כלומר משהו בניהול התרגיל לא היתנהל כמו שצריך.
שוב אני אומר אני מקווה שהלקח נלמד ונשתפר בתחרויות הבאות.
אני חבר גאה במועדון הפרה המשוגעת.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי benbenam » 26 יוני 2006, 01:23

הי
אני עוד לא יורה מעשי... אבל
הוצאתם לי את הרוח מהמפרשים...
מה זה פה גנון ? אני הדבקתי והרמתי ואתה לא אני בסדר והגון ואתה רמאי ?!
אני לא היתי שם אבל ממש לא מתחשק לי ללכת לשם עכשיו.
סליחה ומחילה מכולם אבל ככה מביאים יורים חדשים לענף ? :?: :!: !

אני לא מתכוון לפגוע באף אחד ואם מישהו נפגע - אז הנה התנצלות מראש (אני אחרי ספירה עד 10, שתיתי מים קרים ואכלתי גלידה (סורבה תות-לימון)).

:cry:

אמיר
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי efifirst » 26 יוני 2006, 06:00

שלום לכולם

אני מודה ומתוודה שגם אותי תרגיל 4 תפס עם המכנסיים למטה. בשעה שחשבתי שהתחרות עומדת להסתיים, חמי הודיע לי שיש סקווד וחצי בתרגיל 4. במבט לאחור זה נראה ברור כשמש. תרגיל אחד יחסית ארוך בתחרות שכל שאר התרגילים מהירים. זה התחרות הראשונה בה תכננתי תרגיל ארוך אחד בלבד. חשבתי על הקיץ אבל לא חשבתי על לוח הזמנים. אורך התחרות נקבע ע"י חישוב מספר היורים כפול זמן הביצוע (ירי + הדבקה וכו') של התרגיל הארוך ביותר. לכן זה לא חשוב כמה תרגילים ארוכים יש, מספיק אחד כזה כדי לתקוע תחרות.
בתרגיל 4 היו גם כ 10 תרגילים חוזרים. תרגיל חוזר מלווה בדרך כלל עם וויכוחים, מחשבות, התייעצויות וכו', כך שזה הוסיף לתרגיל יותר מסקווד שלם.
כל זה בשילוב עם הבעיות המוכרות של אי הדבקת מטרות והרמת פופרים - החזרת התרגיל לקדמותו וחום נוראי, היו מתכוון מושלם לעיקוב מיותר.
אבל אני חייב לציין שגם אם הכל היה מושלם, המזגן היה עובד, השופטים היו תותחים, כל הסקוודים היו מתנהגים כמו הסקווד של ראשל"צ - מחזירים את התרגיל לקדמותו מהר ולא יושבים בצל ומחכים שזה יקרה לבד, גם אז היה נוצר פקק בתרגיל 4. ההבדל הוא שהתחרות הייתה נגמרת יותר מוקדם והייתה נחסכת הרבה עוגמת נפש.

מה שבטוח שתמיד יש מה ללמוד ולשפר.

להתראות עוד שלושה שבועות. אני מקווה שמזג האוויר יהיה יותר "ידידותי".
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ACSman » 26 יוני 2006, 07:52

בתור אחד שמסתכל על הדברים מהצד,
למקרא דבריו של אפי - כל מילה נוספת מיותרת, דברים כדורבנות.

ולמקרא דבריו של אמיר, אין לי אלא להסכים עם דבריו של אמיר... זה לא הוויכוח הראשון ואני יכול רק לשער כי לא האחרון... מצד אחד רבים וטובים עושים רבות למען הענף ומקרבים יורים חדשים, מצד שני - למקרא האשכול הזה ואשכולות רבים שקדמו לו... נו - באמת אתם חושבים שיורים חדשים ירוצו בשימחה ובששון להצתרף???
אז נכון, אנחנו ישראלים... ונכון שחם [נו? מה חדש בארצנו?...]
ונכון שהוא התחיל... והוא לא עשה... והוא משך לי בצמה...

לא נותר לי אלא להתנחם במשפט האלמותי "חברה חמושה היא חברה מנומסת" ולקוות כי נדע להתעלות על החום והישראליות וכל השטויות האחרות וליצור סביבה נעימה וחברית שבאמת תמשוך יורים חדשים, במקום לגדוע את הענף [תרתי משמע...] שעליו אנו יושבים
בקיצור אם להוסיף למה שאפי אמר שהוא מקווה שמזג האוויר יהיה יותר ידידותי, אני מקווה כי המתחרים יהיו יותר ידיודתיים...
סתם נקודה למחשבה...
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 26 יוני 2006, 10:24

עוד פעם ברשותכם
בשבת תחרות אקדח סטנדרטי 18 יורים
8 מהם יורי ירי מעשי בעבר ובהווה
אווירה חברית מצוינת
אותם אנשים אוירה אחרת.
אין סיבה שלא תהיה תמיד אוירה טובה.
ממש אין סיבה ואם יש... לדאוג שהסיב או הסיבה לא יהיו.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד