קורס ירי מעשי

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

על ידי yeshua » 24 פברואר 2005, 01:28

הצעדן שלום.
אני חושב שאם היית שם לב למה ש -reddot כתב ולא איך שהוא הציג את הדברים.
שים לב לתגובות במקום לעסוק בעיקר כולם מתלהמים.
מבין איך הגעתי למסקנה זו.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הצעדן » 24 פברואר 2005, 01:39

yeshua.מ. ידידי, היכן שיש על מה להסכים אהיה הראשון לקפוץ על העגלה.
אולם לייחס דברים שכתב אדם אחד לקבוצה שלמה שאינו נמנה עליה זה כבר לא הוגן ולא הגון, צרף לכך את אופן הכתיבה והנה..

האתר הזה נהגה והוקם ע"י אנשים שהמטרה הראשונה לעיניהם היתה קידום הבטיחות והמקצועיות בקרב מחזיקי כלי היריה בישראל, ברוב עוונותי אני נמנה עליהם. כך שאתה יכול בהחלט להבין מה מקומם כ"כ בטענות שהועלו ע"י reddot בעיקר לאור העובדה שלא הפנה את חיציו למטרה הנכונה.

והסגנון חשוב בעיני, חשוב מאוד.
אין סיבה שלא לנהל דיון מתוך תרבות שיחה כגון זו המתקיימת בינינו.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי חבלני » 24 פברואר 2005, 01:55

ototo ,תמשיך להישאר באנונימיות שלך .אתה לא מכיר את האנשים ולא את רמת המיקצועיות שלהם.אתה מקבל מידע מאנשים בצורה הכי חברית שיכולה ליהיות ובצורה מאד מיקצועית ואם זה לא מתאים לך יש עוד הרבה מקומות אחרים שאתה יכול לגלוש בהם
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

אחלה בידור

על ידי reddot » 24 פברואר 2005, 01:58

ברי ידידי (אם יורשה לי). למה אתה תמיד לוקח הכל באופן אישי. אני די משוכנע שאם עלתה כאן ביקורת היא לא בהכרח כוונה אליך. אז למה ישר לקפוץ ולשכב על הגדר בשביל מי שבאמת הרויח ביושר את הביקורת? שמע, גם אם אני ממש לא מסכים עם מה שכתבת, אין ספק שלהתבטא אתה יודע (כרגע קיבלת מחמאה, אז שלא ישר תשלוף...). בקיצור, רוב הדברים שנכתבים כאן אינם פרי עטם של בכירי מדריכינו ומי שממלא בד"כ את החסר הם אותם אנשים שידם קלה על המיקלדת. אני עוקב כבר זמן רב אחר הדברים הנכתבים באתר, ומספר אנשים לקחו לעצמם את תפקיד ה"יודע כל". אז לפני שנותנים ייעוץ, כדאי לבדוק. ולפני שחותמים בתארים בומבסטיים , ומפריחים רמזים על "אלפי שעות הדרכה בגופים שונים" - אולי כדאי לעצור שניה, לחשוב פעם נוספת, ואם ממש צריך, זאת לא בושה ללחוץ Delete על מה שכתבת. ובנימה אישית..... כתבת ומחקת משהו על אהבת יוסף. למה ערכת מחדש? (מצטער, הייתי חייב).
סליקאי כסף
סליקאי כסף

חבלני היקר

על ידי reddot » 24 פברואר 2005, 02:20

חבלני היקר. אחרי ששלחת את ototo לגלוש במקום אחר עלולים לקרות שני דברים. האחד, ototo יכול ממש להפגע מדבריך, עם אופציה לבכי. שתיים, למה שיגלה לך מיהו? אולי יתחשק לך לתת לו DQ בתור מתנה? (יעני , לפסול אותו). אתה מבין, הוא לא סליקאי זהב כמוך, והוא חוטא בזה שאתה לא ממש מסכים איתו. יאללה ביי. נשיקות.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 24 פברואר 2005, 05:39

חבלני ידידי

אני דווקא כן רוצה את אוטוטו ואת רד דוט וגם את שלום שנעלם

אין לי בעיה עם בקורת וגם אני ככל אדם נוטה לשגות ולטעות זה לא בושה להגיד טעיתי .

זה בושה לטעות ולהגיד לא טעיתי.

לכן אני מציע שכל אחד יצא החוצה ויחזור לאשכול הזה עם "חשיבה חיובית"

אדם שבא לקורס ירי מעשי מה מטרתו ?

להבנתי האישית (מותר לחלוק עליי) 1/3 באים לספורט ירי מעשי עוד 1/3 באים לשפר מיומנות באקדח כי אין בשוק משהו טוב יותר. ועוד 1/3 באים לפגוש את החברים שלהם (כדי שיהיהו 10 ונוכל לפתוח קורס)
לא מכבר נסתיים קורס ש כמחצית ממנו לא ניגשו לחינות כי לא התכוונו להיות יורי ירי מעשי)

ועכשיו לציוד : אכן במטווחים כדי לחסוך עלויות מחזיקים משקפיים של 10 ש"ח.
אני סבור שאין זה מעינינינו כמדריכים(לו אני במקומם) - ואני איני מדריך ירי מעשי אלא בסך הכל יורה עבר שלא חידש תעודה. לדרוש מחניך חדש השקעה במיטב הציוד. עלי להציג לו את דרישות המינימום (כל אחד לפי כיסו) ואת המלצתי המקצועית ! גם אלו שיבואו להיות יורי ירי מעשי לא ביום הראשון ירכשו אקדח של 20 אלף ש"ח ולא ביום הראשון ירכשו נרתיק לשליפה מהירה.

אין יפה מהאימרה הידועה איך בונים ספינה : לא לוקחים אנשים נותנים להם עצים ותוכנית ואומרים להם לבנות ספינה - אלא קודם אוספים אותם ונוטעים בהם אהבה לים !!!!

קח לדוגמא את השועל הזקן איך הוא ואוסף אנשים שרק באו לשפר קצת את יכולתם בנשק והופך אותם לחובבי הענף הנותנים בו את הנשמה. (צעדן נדמה לי שאתה אחד הנפגעים האלו לא? שלא לדבר על מי זה הטל הזה?)

גם אני שמשתדל מאד לא להדריך הדרכות משרד הפנים אך חוטא בכך מפעם לפעם שואל את היורה ההמום תגיד למה אתה משקיע באקדח שלך 4000 ש"ח ובסוף כשהגעת לנרתיק אתה חוסך ומצ'קמק את עצמך בנרתיק של 50 ש"ח. חלק מהם אני מצליח לשלוח לשדרג נרתיק והאמן לי אני לא מתפרנס מכך.

גם אני כמדריך מחזיק תיקון עם 10 אוזניות 10 משקפי מגן מצ'וקמקים ונרתיקים בלאי. לצורך השאלה. אבל היורים היותר מתמידים בכיתות הכוננות כבר מצויידים באוזניות H10 ולא 7 ובמשקפי רודי פרוג'קט ולא בפלסטיק שרוט.

אני גם לא מכיר קלע אולימפי אחד שלא התחיל את הירי שלו ברובה מועדון ומעיל ג'ינס וכפפה מרופטת לפני שנהיה אלוף ישרא.
יש כאלו (מוראבצ'יק) שיורים בציוד מרופט עד היום

לכן זוהי דעתי תקרבו אנשים לבטיחות בירי לחשיבות האימון והעלאת הרמה, וגם אם לא תקבלו עוד שאול קירש לפחות תקבלו אהדה גדולה שעשויה לעזור לנו במאבקים הקרובים שעוד נכונו לנו מול ועדת ברינקר שהקים השר החדש.

יום טוב לכולנו

אילן בן נון

ואגב ההזמנה לקפה כוללת גם את רדדוט גם את אוטוטו וגם את ג'ונדו.

"מי שרעב ימצא אצלנו פת של לחם - מי שצמא ימצא אצלנו מי באר
מי שסוכתו נופלת חרש יכנס בדלת - ולעד יוכל להשאר"

מי שמכיר אותי יודע שאני רציני
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי חבלני » 24 פברואר 2005, 06:37

אילן ,אין לי בעיה עם ביקורת {אני מקווה שתיהיה בונה},יש לי בעיה עם הגישה :wink:
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ototo » 24 פברואר 2005, 09:02

ראיתי מחלקים פה נשיקות. ?
reddot, מה איתי?
אגב, הצעדן, אני עדין מחפש את יוסף שיתן לי קצת אהבה, היכן העלמת אותו?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רפתן » 24 פברואר 2005, 09:06

אוטוטו
אני בפורום הנכון ?
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ototo » 24 פברואר 2005, 09:18

רפתן,
סוף סוף קצת הקלה בעומס.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הצעדן » 24 פברואר 2005, 10:45

Reddot ידידי (וודאי שיותר לך) אין פה עניין אישי. זאת אומרת יש במידה, אך העניין האישי משני בעיני וללא ספק לא הייתי מכלה את זמני כדי לטפוח לעצמי על השכם כ"כ הרבה.

אכן אתה צודק בדבריך, ומרבית הנכתב אינו פרי עטם של הבכירים שבמדריכינו, ונכון שלעתים -קרובות יותר או פחות- מופיעים כאן דברים מופרכים מיסודם וזה היופי שבדבר!
בעצם כך שהדברים צצים אל פני השטח, ניתן להפריך אותם או להסביר אותם ובקיצור - לקדם את הידע של כולם.

זה לא יעיל ב-100% אבל זה הכלי היחיד (!) שמאפשר להכנס לכ"כ הרבה אנשים הביתה וגם לתוך המחשבות, התפיסות וההרגלים שייושמו אח"כ ברחוב, בתחרות או במטווח וחלק גדול כן נכתב ע"י מדריכים ותיקי מעללים ונסיון או אנשים בעלי ידע רב שאינם זקוקים לתעודה על מנת לתת מנסיונם העשיר.

ברור לי לחלוטין שהביקורת לא הייתה אישית נגדי, שהרי אז היה מתנוסס שמי לראווה על גבי ההודעות הרלוונטיות (גם זה סוג של פרסום יעיל). אבל יחד עם זאת יש לזכור שביקורת הנכתבת Spray & pray וחשופה לעיני כל יכולה להזיק לאנשים הלא נכונים ויתרה מכך, לגרום נזק תדמיתי מיותר לענף כולו.

פעם אחת כתבתי בתגובה לדבריו של מישהו שכתב פה שטות גמורה לחלוטין, התביישתי שבועיים להרים ראש מפאת הנימה הפטרונית בה נכתבו הדברים ובעיקר לאור היותם מופרכים מן היסוד.
תגובות רבות (ומוצדקות) שנשלחו בהודעה פרטית \ טלפון \ דוא"ל העירו את תשומת לבי לעניין וחשפו בפני עד כמה הקהילה הזו יכולה לתקן את עצמה על המסלול.

אחת מהמטלות הראשונות שיש לסליקאי החדש היא לברור את המוץ מן התבן, זו הרי דרכם של החיים וזה די מקביל לחיים האמיתיים שם בחוץ, ההבדל שכן כולם "שומעים" את מה שנאמר.

לפני שאני נסחף הצידה לגמרי אסיים את דברי בתקווה שהאשכול הזה יסייע ביד כל המשתתפים והקוראים בו לאחד זרמים ושורות למטרה אחת- קידום ענף הירי מעשי ולהכיר בכך שרובנו שואפים לזאת.

נ.ב
שמח שהספקת לקרוא את מה שכתבתי בעניין אהבת יוסף.

(דבר אחד בטוח, צומח פה חוש הומור נדיר באכויותיו)
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי הצעדן » 24 פברואר 2005, 10:51

....ואגב ההזמנה לקפה כוללת גם את רדדוט גם את אוטוטו וגם את ג'ונדו.

"מי שרעב ימצא אצלנו פת של לחם - מי שצמא ימצא אצלנו מי באר
מי שסוכתו נופלת חרש יכנס בדלת - ולעד יוכל להשאר"

מי שמכיר אותי יודע שאני רציני

אני יכול להעיד שהוא רציני 8)

אילן, תזמין גם אותי ואני משלים לך סדרה לכיתה טיפולית :lol:
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי רפתן » 24 פברואר 2005, 12:52

חזור אחורה 11 משבצות
ראה הומנת !
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 24 פברואר 2005, 13:23

מאשר את השתתפותי, מה שנותר זה לגייס את השאר.

נו, תרימו את הכפפה ?
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי yeshua » 24 פברואר 2005, 23:27

ברי ידידי.
אהבתי את מה שראיתי. "וכיתתו חרבותם למזמרות".
תרבות המקלדת כנראה מחלחלת.
לא שולפים ויורים מהמותן.אפילו אם Reddot צודק בדבריו ומקומם .
אין כסח ומגיבים בנועם גם אם הדעות חלוקות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד