פסילה בעקבות אי העסקת מטרה

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

פסילה בעקבות אי העסקת מטרה

על ידי pildus2 » 20 יוני 2007, 10:29

שלום לכולם

בתחרות לנדסמן האחרונה, התעורר דיון באחד התרגילים לגבי האופן בו יש לנהוג במקרה של ירי אימפולסיבי ללא תמונת כוונות (תרגיל בו היה צריך לירות במטרה נמוכה מתחת למחסה), כאשר צד אחד של הדיון טען שלפי החוקה ירי כזה גורר פסילה מיידית עקב עבירת בטיחות, בעוד הצד השני טוען כי לפי פירוש החוקה בארץ ירי כזה מותר כל עוד הוא מתבצע מול חומת המפגע ואין כל מניעה לבצע אותו.

דיון זה העלה אצלי שאלה תיאורטית מעניינת:
בתחרות הסטנדרט קיבלתי הערה מאחד השופטים הותיקים לגבי MISS שביצעתי (במטרה בשטח פתוח ללא מחסות או הפרעה לקו הירי), בה הוא אמר כי מנקודת המבט שלו יריתי ללא תמונת כוונות מלאה (מכיוון שהירי התבצע בתנועה מהירה קדימה ואני מיהרתי מדי לסיים את התרגיל) ולכן "שילמתי" בהחטאה. ההערה הייתה ביקורת בונה ולא עלה כלל נושא של פסילה או בטיחות, אלא רק שיפור ותיקון ביצוע התרגיל.

האם לפי הפירוש המחמיר של החוקה, החטאה כזו (או כל אי העסקה של מטרה בעקבות חוסר תמונת כוונות) יכול להביא לפסילה, או שהחוקה מכוונת רק למקרים בהם המטרה מוסתרת והירי מתבצע בוודאות ללא תמונת כוונות מכיוון שהיורה בוחר לא לעקוף את המחסה עם קו הראיה שלו?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: פסילה בעקבות אי העסקת מטרה

על ידי יונה » 20 יוני 2007, 11:42

pildus2 כתב:שלום לכולם

האם לפי הפירוש המחמיר של החוקה, החטאה כזו (או כל אי העסקה של מטרה בעקבות חוסר תמונת כוונות) יכול להביא לפסילה, או שהחוקה מכוונת רק למקרים בהם המטרה מוסתרת והירי מתבצע בוודאות ללא תמונת כוונות מכיוון שהיורה בוחר לא לעקוף את המחסה עם קו הראיה שלו?

בוא נפריד:

החטאה אינה גוררת פסילה, מקסימום ניקוד גרוע....

ירי ללא תמונת כוונות מושך אותך לכיוון של תפעול לא בטיחותי של נשק - והמשמעות ידועה.
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pildus2 » 20 יוני 2007, 11:49

יונה כתב:החטאה אינה גוררת פסילה, מקסימום ניקוד גרוע....

ברור שהחטאה כהחטאה לא גוררת פסילה...השאלה התאורטית היא אם החטאה כתוצאה מירי ללא תמונת כוונות באופן ברור לשופט יכולה לגרור פסילה?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יונה » 21 יוני 2007, 10:41

[quote="pildus2השאלה התאורטית היא אם החטאה כתוצאה מירי ללא תמונת כוונות באופן ברור לשופט יכולה לגרור פסילה?[/quote]

ההחטאה אינה עילה לפסילה (אלא אם הקליע פוגע באיזור אסור) .

הירי עצמו הוא הנושא, אם בטיחותי אם לאו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 21 יוני 2007, 17:17

פילפול הוא טוב עד גבול מסוים, מעברו שוכן הבילבול ,למה לא שאלתה את השופט מה כוונתו ? לדעתי הוא היה מנומס, ובמקום לומר לך שכדאי שתסתכל לאן שאתה יורה {בשפת העם תמונת כוונות,,}אמר מה שאמר,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי pollack » 21 יוני 2007, 20:12

GUSS ידידנו בוקר טוב
אין כל פלפול בנדון. ירי ללא תמונת כוונות גוררת פסילה.

השופט נמצא לצד היורה והחלטותיו להכרזה כגון אצבע בהדק, חריגה מגבולות גזרה ושאר עבירות, יכול גם לטעון כי ביצעת ירי ללא כוונות.
במקרה שכזה השופט אמור לפסול אותך מהמשך הירי.

כפי שיונה הגדיר, ההחטאה אינה מהווה בעיה - אם כוונת והחטאת, נוקדת בהתאם ו/או נענשת בהתאם ואולם לא נפסלת. במידה וירית ללא כוונות, נפסלת.

אמרת שקבלת הערה משופט וותיק. האם השופט הוותיק היה זה שליווה אותך בתרגיל או צופה מהצד? במקרה שכזה, משקל דעתו שונה מזו של השופט המלווה אותך בירי.

אשתי מאלצת אותי ללכת כך שיהיה לכם המשך יום מהנה - ישי פולק
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pildus2 » 21 יוני 2007, 21:07

תודה לכולם על התשובות.
השאלה הייתה יותר תאורטית ופחות על מנת לנתח את הארוע.
רק כדי לסבר את האוזן, מדובר היה בהערה מצד הרשם בתרגיל שנאמרה בשיחה פרטית בינינו לאחר התרגיל ולא בזמן השיפוט, והנוסח המדוייק היה "לדעתי מיהרת מדי ונראה לי שהוצאת כדור בלי לכוון ממש" , כך שלא בטוח שהייתה לו אבחנה מדוייקת של חוסר תמונת כוונות.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

שאלה?

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 22 יוני 2007, 07:46

היי חברים :!: :P
איפה כתוב בחוקה שירי ללא כוונות גורר פסילה :?: בתחרות שבה יריתי באקדח ללא כוונות ההיתי אמור להפסל כבר בהתחלה :?: יורם
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pollack » 22 יוני 2007, 10:00

הלו יורם - רק בגלל שזה אתה..

קודם כל התשובה היא כן אבל לצורך הדיוק, הפסילה לא היתה חוקית, עד לירי הכדור הראשון כי אז הוא נורה ללא תמונת כוונות.

ולשאלתך היכן כתוב? סתם.....
אין בשום מצב כמו גם בירי בתנועה (איטית או מהירה), לנוע עם האקדח כאשר האצבע על ההדק כשאינך שומר על תמונת כוונות ומטרה.

אם אינך מכוון דרך כוונות והנך יורה, משמע אצבעך היתה על ההדק (או שמא יש שיטה אחרת לירות?) בניגוד להוראות החוקה לסיטואציה זו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 22 יוני 2007, 11:34

שאני אבין טוב למה כיוונו יודעים בתשובתם,
ירי לכיוון המטרה ,בגבולות הגיזרה ,עם אצבע מחוץ לשמורה עד לרגע הירי ,וכל זאת מה"מותן" מבלי לכוון בצורה הקלסית גורר פסילה אוט' ואם כן לפי איזה סעיף ?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הנושא עלה בעבר.

על ידי יונה » 22 יוני 2007, 12:36

הנה ההתיחסות של וינס פינטו.

http://ipsc.invisionzone.com/index.php?showtopic=3201
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 22 יוני 2007, 15:03

יונה ידידי :!:
אני לא מצליח להכנס למה שאתה מסרתה,לכן תגיד לי איפה לראות את הנושא הספציפי . הדבר חשוב כי יש מצבים ויש כאלה ארבה ,שיורים ללא תמונת כוונות.יש מקרה כזה בתרגיל באליפות הארץ מתחרה ממש לא רואה תמונת כוונות וגם זוית הירי היתה על הקצה שערה.הדבר מצולם די יפה,אני לא אומר מי היורה אבל כל אחד שירכוש את הדיסק בעתיד יוכל ליראות וללמוד את הפשלות וגם את הצדדים היפים של ירי המעשי.אבל נחזור לנושא עליו דברנו,הוא חשוב ולכן אני רוצה לדעת איפה זה כתוב בחוקה. תודה יורם שטיינר :P
נערך לאחרונה על ידי יורם-אלדר שטיינר בתאריך 22 יוני 2007, 15:13, נערך פעם אחת בסך הכל.
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 22 יוני 2007, 15:10

לדעתי, כל הבילבול כאן נובע מתירגום לא מדוייק של המילה AIMING.
התרגום הראוי לAIMING הוא "מכוון" ולא "תמונת כוונות" (SIGHT PICTURE)

ע"מ "לכוון" האקדח צריך להיות בגובה העיניים, בקו אחד עם המטרה.
אף אחד לא חייב "לכוון" כאשר "קצה הלהב בגובה כתפי האתנח וגו'" - תמונת כוונות.

לכן, אם היורה בתנועה, יש קשר עין עם מטרה, האקדח מורם לגובה העיניים ומצביע על מטרה - האצבע יכולה להיות על ההדק. אף אחד לא בודק את "תמונת הכוונות".

לעומת זאת, אם היורה בתנועה, אינו רואה מטרות, ו/או האקדח אינו בגובה העיניים - הוא לא "מכוון" ולכן אל לו להיות עם אצבע בתוך שמורת ההדק.

באשר לאקדח ללא כוונות כלל, לפי הנחיות משרד הפנים נחשב לאקדח לא שמיש וע"כ יש לאסור את השימוש בו, ואם המקרה מתגלה בחידוש רשיון - יש להעביר דיווח גם למשרד הפנים
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי איציק אלנבוגן » 22 יוני 2007, 15:40

השאלה התעוררה בעקבות תרגיל בתחרות "לנדסמן" האחרונה.
התבקשה העסקת מטרה מפתח נמוך שהצריך מהיורים כריעה והתכופפות לא קלים...
מכיוון שאני מכיר את ה"חומר", הבהרתי, כי מי שיעסיק את המטרה מבלי שיכוון אליה ("יעני ירי על בליינד") יפרד מאיתנו בצער.
ולכל ה"בינלאומיים" שיודעים יותר טוב מכולם, המשכתי והבהרתי כי זו דרישתי הספציפית לגבי העסקת מטרה זו, וכי אראה בירי לא מכוון ירי בלתי בטיחותי, ללא כל קשר לחוקה (מה גם שאני מודע לסעיף המדובר בחוקה...) וכך גם חסכתי זמן יקר על ויכוחים , ציטוטים, וכאבי ראש...
ובא לציון גואל ותחרות שהסתיימה ב13:00... :wink:
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי DotCom » 23 יוני 2007, 21:52

"ולכל ה"בינלאומיים" שיודעים יותר טוב מכולם",
מה לעשות איציק שיש יורים שטורחים לקרוא את החוקה ואפילו להבין את המשמעות של החוקים וכשמגדירים בתחרות חוקים משונים כמו קוים וירטואליים וכל מיני איסורים שאין להם מקום בתחרות ירי מעשי התשובה שבדרך כלל מקבלים מבעלי התפקיד היא כי ככה אני רוצה !

ולעניין: הלינק שצירף יונה מדבר בעיקר על ירי אימפולסיבי מהמותן ואין הדבר זהה למקרה שהיה בתחרות לנדסמן, כשיורים בחלון נמוך היורה כורע ברך כשהאקדח למעשה מציץ דרך החלון והיורה מעסיק את המטרה בלי לראות כוונות מלאות(כמובן שהוא מסתכל לכיוון המטרה והאקדח מכוון לכיוון חומת מפגע )אני לא מבין על מה הפסילה במקרה הזה,
והאם לכרוע ולכוון את האקדח לכיוון המיקום של המטרה זה לא aiming?

אז לא הכל כל כך פשוט ואם האיסור לא קשור לבטיחות (ולא הכל קשור לבטיחות) אז חובת ההוכחה היא של המארגנים והיא צריכה להיות מגובה בחוקה.

שיהיה שבוע טוב
DVC
דותן
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד