בחירות לועדת ירי מעשי

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

בחירות לועדת ירי מעשי

על ידי אמיר890 » 22 אפריל 2009, 19:44

האם נכון שמתקימות בקרוב בחירות לירי מעשי בהתאחדות הקליעה?
מי יכול להציג מועמדות ומי האנשים שבוחרים?
אמיר - מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: בחירות לועדת ירי מעשי

על ידי pollack » 22 אפריל 2009, 20:22

אמיר בוקר טוב
המידע שבידך קרוב אבל לא בידיוק! יש בחירות להנהלת התאחדות הקליעה. כל מתמודד על תפקיד יו"ר התאחדות הקליעה, לאחר התפטרותו של שור, ריכז רשימה מסודרת של חברי הנהלה. בדרך כלל יש נציג המזוהה באופן כזה או אחר עם מועדוני קליעה כאלו ואחרים.
לאורך השנים היו תלונות על שלירי המעשי אין נציגות בהנהלת ההתאחדות, בעוד שיורי הירי המעשי מהווים חצי ממספר הקלעים בארץ ותמיד נדחינו על בסיס היותנו יורים לא מוכרים אולימפית.
השנה יש כוונה לכל רשימה, להכניס נציג ירי מעשי להנהלה. למשל ברשימתו של איציק יונסי מתמודד נחום זרזיף וברשימתו של רוני טריפוס, מתמודד אבי מור.
הבוחרים הינם ראשי מועדוני הקליעה כאשר לכל מועדון יש משקל הצבעה בהתאם לגודלו.
הבחירות הפעם הן לראשונה בשתי רשימות ועל כן פעם ראשונה שהן מעוררות גלים ותעמולה, כפי שמעולם לא זכינו בה בענף.

מקווה שקבלת תשובה - ישי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אמיר890 » 22 אפריל 2009, 21:15

תודה.
אני יודע שנחום זרזיף כבר נבחר להתאחדות ומשתתף בישיבות אלא אם אני טועה.
האם יש מצב ששני השמות שהזכרת ישבו ביחד בהתאחדות?
אמיר - מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pollack » 23 אפריל 2009, 08:27

למען הדיוק - נחום לא נבחר להנהלת ההתאחדות.
נחום קיבל אישור לשבת כמשקיף בעת קיום ישיבות הנהלת התאחדות הקליעה ואולם לא היה לו מעולם זכות הצבעה וכל מה שקשור בהיות אדם חבר הנהלה.
בפורמט המתגבש, יהיה לאותו נציג שייכנס צטעם הירי המעשי, יכולת השפעה זהה לכל אחד אחר בהנהלה.

לגבי שאלתך השנייה - זה כבר שאלה הקשורה למיקום של כל אחד כזה ברשימת המתמודדים, האם הם במקום ריאלי כך שבאם הכוחות יהיו שווים אזי ייתכן ושניהם ייכנסו האם אחד נמצא במקום גבוה באופן שבכל מקרה הוא ייכנס ואילו השני נמצא נמוך ואז אין כמעט סיכוי שייכנס, או במקרה הגרוע ששניהם נמצאים כה נמוך שהיות והשטח חלוק - אין סיכוי שאף אחד מהם ייכנס.

זו היא מהות הפוליטיקה ידידי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 23 אפריל 2009, 10:03

מי "האידיוט" שהציע לזמן את נחום כמשקיף לכל ישיבות ההנהלה
בעת החלפתו של עימנואל?
וגם הציע לתת לו זכות הצבעה בכל דיון בנושא הירי המעשי - אבל זה לא עבר. (בעיה תקנונית)

אגב מי שלא יבחר זה יהיה טוב כי חשוב שיהיה נציג לירי המעשי בהנהלה.
אף שלאבי מקצועית יתרון כי הוא מכיר את כל רוחב היריעה !
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אמיר890 » 24 אפריל 2009, 22:17

פולק כתב
לגבי שאלתך השנייה - זה כבר שאלה הקשורה למיקום של כל אחד כזה ברשימת המתמודדים, האם הם במקום ריאלי כך שבאם הכוחות יהיו שווים אזי ייתכן ושניהם ייכנסו האם אחד נמצא במקום גבוה באופן שבכל מקרה הוא ייכנס ואילו השני נמצא נמוך ואז אין כמעט סיכוי שייכנס, או במקרה הגרוע ששניהם נמצאים כה נמוך שהיות והשטח חלוק - אין סיכוי שאף אחד מהם ייכנס.

איך אפשר לראות את הרשימות ומי ממוקם באיזה מקום?
אמיר - מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pollack » 25 אפריל 2009, 07:57

ביום א' הקרוב אמורים המתמודדים לחשוף את הרשימות והן יפורסמו ביום ב' בבוקר לראשי מועדונים
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אבי ח » 26 אפריל 2009, 13:32

פורסמו הרשימות.
זרזיף מופיע במקום השביעי ברשימתו של יונסי
אבי מור מופיע במקום החמישי ברשימה של רוני טריפוס
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אמיר890 » 26 אפריל 2009, 19:28

אז אין צ'אנס ששניהם יבחרו.
נראה לי שלאבי מור יש הרבה יותר סיכוי להיבחר מאשר לנחום כי נראה לי שמקום 7 לא ריאלי.
אני לא מבין למה נחום קיבל מקום כזה גרוע למרות שהוא כבר יושב בהנהלה.
בכל מקרה זה חסר משמעות כי אני מבין שירי מעשי לא משפיעים כמעט על הבחירות.
חבל.
אמיר - מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי efifirst » 27 אפריל 2009, 06:38

שלום לכולם

רובכם בוודאי יודעים כי בעקבות פרשיות לפני אליפות ישראל 2007, התפטרתי מוועדת ירי מעשי ובעקבות תוצאות הבחירות לוועדה החדשה, פרשתי מכל פעילות בירי מעשי, כולל מתפקיד יו"ר מועדון רמת גן.
אני גם מניח שרובכם יודעים שהיה לי תפקיד, לא קטן, בשיקום ירי מעשי מהמצב העגום בו היה שרוי בשנת 2000 בו לא היה כמעט ירי מעשי, אף אחד לא רצה לעשות דבר, האליפות שסיימה את העונה נפתחה בהפגנה של המתחרים שסירבו להתחיל בתחרות, תחרויות בין מועדוניות, כמעט שלא היו, ולמעט תחרויות מעטות שאורגנו על ידי מועדונים בינם לבין עצמם, לא היה דבר.
משנת 2001 התחלתי לתכנן ולייצר ציוד לתחרויות, בו אתם משתמשים כמעט בכל תחרות בארץ, תכננתי, הקמתי וניהלתי עשרות תחרויות ליגה ואליפויות ישראל, יחד עם מספר חברים שעזרו ותמכו לאורך כל הדרך שחלקם היה איתי בוועדות ירי מעשי לאורך השנים.. ליגת 2007&2008, הייתה הסיום לפעילותי בענף.
אין לאף אחד ספק שאלו היו השנים הטובות ביותר בתולדות הירי מעשי בארץ ואני רואה שהמצב אליו הגענו עכשיו, מחזיר את הענף לימיו האפלים, לאט אבל בטוח.
בכל שנות חברותי בוועדות ירי מעשי, חברי לוועדה ואני, ניסינו לבצע שינוי בהתנהלות הענף, אבל למעט מעט דברים שקשורים לתקנון הליגה ואליפות ישראל, לא הצלחנו לבצע שינוי יסודי בהתנהלות וההתנהגות של ההתאחדות מול הענף כולל של מי שאמור היה לייצג את הענף מול מנכ"ל ההתאחדות והנהלתה. ב"קרב" האחרון על הגינות ושקיפות, לפני אליפות ישראל 2008, נחלנו, חברי לוועדה ואני, תבוסה קשה ומשפילה שהביאה אותנו להתפטר מהוועדה. בלחץ חברים רבים ניסינו להיבחר לוועדה החדשה כדי למנוע היוצרות וועדה קיקיונית וחסרת כוח, אבל גם שם, מול תכסיסים, קומבינות ויפויי כוח מוזרים, נחלנו תבוסה מה שהביא אותי לפרישה לאחר 15 שנה של פעילות בענף שברובם הייתי חבר בוועדות ירי מעשי וכל כוונתי ופעילותי, הייתה למען הענף והיורים.
בעוד מספר ימים יערכו בחירות להנהלת התאחדות הקליעה. זאת תהיה הפעם הראשונה בה יש לענף מועמד במקום ראלי, להנהלת ההתאחדות. והכוונה היא לאבי מור. קצרה היריעה מלתאר את פעילותו ותרומתו של אבי לענף שמעבר להכל התאפיינה ביושר והגינות אבל אפשר בשקט לומר שאין מועמד מתאים יותר מאבי, לייצג את ירי מעשי בהנהלה. נכון שהוא המועמד הראלי היחיד אבל על מנת שהוא יכנס להנהלה צריכים ראשי המועדונים לתמוך ברשימה בה הוא נימצא ומובלת ע"י רוני טריפוס, נשיא התאחדות הקליעה. אני יכול לספק הרבה סיבות למה לא לתמוך במועמד השני שנמצא ברשימה השנייה אבל במצב שנוצר לאחר שהרשימות הוגשו, חבל לבזבז על כך את הזמן כי הוא במקום לא ראלי, וטוב שכך. הדבר היחיד שמצער היא העובדה שהוא, כהרגלו הצליח לשכנע מספר ראשי מועדונים, לתת לו יפויי כוח והם בעצם כך, תומכים ברשימה בה לא יהיה נציג לירי מעשי.
לי אישית אין שום אפשרות להשפיע כי אני לא פעיל ועזבתי את תפקיד יו"ר המועדון אולם במידה והשינוי לו הענף מייחל, הרבה שנים, יגיע, אשמח לחזור לפעילות בתחום תכנון וביצוע תחרויות ירי מעשי.
נערך לאחרונה על ידי efifirst בתאריך 27 אפריל 2009, 15:53, נערך פעם אחת בסך הכל.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 27 אפריל 2009, 06:56

לאמיר
בוא נניח לשיטתך ש מי מהם כן נבחר !
רק לידיעתך יש לו קול אחד מתוך 11 . (פחות מ 10 אחוז.)

מה כן חשוב שלירי המעשי יהיו 6 נפשות אוהדות מתוך 11 .

זה מאד חשוב.

בימי עמנואל היו יו"ר מוזמנים רק לצורך דיונים על אליפות ישראל ואו אישור נסיעות.
כל השאר נסגר בישיבות ו. ירי מעשי מול עמנואל. (הייתי אז רכז ועדה מקצועית)

כשעמנואל סיים וצבי שור החליפו

נוצר הרכב מעניין בו היו 5 בעד ירי מעשי 5 נגד ואחד אדיש.(אז הייתי חבר הנהלה ופרשתי לאחר קדנציה מחוסר התאמה)

כדי להפשיר את הקרח עלתה ההצעה שזרזיף ישב כמשקיף בכל ישיבות ההנהלה. לשמחתי היא עברה.

הסתבר שכדי לשתפו בהצבעות מסוימות יש לשנות את התקנון ובכך נלחמו חברים מלחמת חורמה. עכשיו למדיניות.

כידוע תקציב האיגוד הוא בעצם מדיניות בערכים כלכליים.

כ 70% מהתקציב ולעיתים אף למעלה מכך (תלוי בשנה) זה בעצם כסף שבו ההתאחדות משמשת כצינור ואם הוא לא יעבור לאולימפי המתוקצב הוא לא יגיע גם למעשי הלא מתוקצב (עובדות חיים ולא כוס התה שלי כוס התה שלי היא שבאין חלופה קורס הירי המעשי הוא התרומה הגדולה של הקליעה לבטחון כי מאז סגירת הגדנ"ע והניתוק מהדרכת קליעה בצה"ל אין תרומה של הענף לבטחון).
בשאר ניתן לגעת אך צריך לחשוב היטב האם הפניית כל ה 30 אחוז לירי המעשי לא תפגע באולימפי כך שיפסיד גם את ה 70% הנותרים? לדעתי לא וכאן צריך להיות נבון ויצירתי.

דוגמא :
קורס שנתי בוינגייט 9000 ש"ח.
איגודים והתאחדויות מקבלות סיוע להכשרת מאמנים/מדריכים ממוסדות הספורט....
זה גולגל בקדנציה שלי ללומדים בקורס מדריכים והם שלמו על שנה אקדמאית פחות.

יש בוודאי אפשרויות תמיכה נוספות.

היום אני מנותק ולא עוסק בזה.

רק שני דברים אחרונים.
1. יש כרגע מנכ"ל אוהד.
2. שני חברי הנהלה שפורשים יהודה שביט ומוסה דובדבני היו מאד תומכים.
לגבי אחרים לא אתבטא טרם בחירות.

אשמח לשתף פעולה (אם בכלל) עם כל מי שייבחר לטובת הקליעה.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אבי ח » 27 אפריל 2009, 09:49

אמיר890 כתב:בכל מקרה זה חסר משמעות כי אני מבין שירי מעשי לא משפיעים כמעט על הבחירות.
חבל.

למועדוני ירי מעשי יש כח אלקטורלי מצטבר של כמעט מנדט.
הבחירות הן חשאיות ומוטב שכל מועדון יקח את גורלו בידיו וישפיע
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מיכאל » 27 אפריל 2009, 14:58

רק להבהיר כמה נקודות:
א. הבחירות אינן לתפקיד יו"ר ההתאחדות. הבחירות הן ברשימות, לבחירת חברי ההנהלה. חברי ההנהלה הם אלה, הבוחרים מביניהם את היו"ר.
ב. מי שמצביע - משפיע. נכון שזו ססמה שחוקה - אבל (ותסלחו לי אם מישהו רואה בזה השתלחות) - חוץ מהאסיפה הכללית בשנה שעברה, בה נכחו מספר מועדוני ירי מעשי שנתנו ידם למה שאיני יכול אלא לכנותו זובור לצבי שור, ההשתתפות של מועדוני ירי מעשי באסיפה הכללית של העמותה בה הם חברים אינה גדולה. בואו אישית להצביע. אל תתנו לאף אחד יפוי כוח להצביע בשבילכם, על סמך הבטחות כלשהן. תנו יפוי כוח רק ליו"ר המועדון שלכם.
ג. לדברי אפי לגבי הנסיבות להתפטרותו - אני מניח כי המדובר ברשות שהנהלת ההתאחדות נתנה לקלע מסויים המתגורר בחו"ל להתחרות באליפות ישראל עם תחמושת במילוי עצמי - מה שאסור על קלע ישראלי - למרות שגם לא השתתף בתחרויות ליגה. אני היית באותה ישיבה, בה חברי ההנהלה הנוכחים הצביעו (ואני ביניהם) לשיתוף אותו קלע - ומי שנכח באותה ישיבה ולמען הסר ספק לא היה בדיוק נייטרלי או תמך בעמדת ועדת ירי מעשי, היו המנכ"ל (שמישהו כתב שהוא תומך בירי מעשי) ונחום זרזיף. אני מצטט מפרוטוקול:
5. דוח המנכ"ל
1. בעייתו של XXXXXXXXX– שירשם כמשתתף באליפות ישראל בירי מעשי.
נחום זרזיף – התקנון קובע שמי שלא משתתף ב3 תחרויות ליגה לא יכול להשתתף באליפות ישראל ו/או לקחת מקום בישראל. XXXXXXX חי בXXXXXX ומייצג את ישראל. יש תקדים עם דנילוב ולכן מבקש להחליט לגבי XXXXX אותו דבר
.

למותר לציין, שגם ענין התחמושת וגם ענין הליגות עבר לפי מה שהציע הRD.

ד. הבחירות הן חשאיות. אף אחד לא יודע מה מסומן בפתק המונח במעטפה מעבר לפרגוד.
nobody expects the spanish inquisition
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 27 אפריל 2009, 15:49

מיכאל כתב:רק להבהיר כמה נקודות:
א. הבחירות אינן לתפקיד יו"ר ההתאחדות. הבחירות הן ברשימות, לבחירת חברי ההנהלה. חברי ההנהלה הם אלה, הבוחרים מביניהם את היו"ר.
ב. מי שמצביע - משפיע. נכון שזו ססמה שחוקה - אבל (ותסלחו לי אם מישהו רואה בזה השתלחות) - חוץ מהאסיפה הכללית בשנה שעברה, בה נכחו מספר מועדוני ירי מעשי שנתנו ידם למה שאיני יכול אלא לכנותו זובור לצבי שור, ההשתתפות של מועדוני ירי מעשי באסיפה הכללית של העמותה בה הם חברים אינה גדולה. בואו אישית להצביע. אל תתנו לאף אחד יפוי כוח להצביע בשבילכם, על סמך הבטחות כלשהן. תנו יפוי כוח רק ליו"ר המועדון שלכם.
ג. לדברי אפי לגבי הנסיבות להתפטרותו - אני מניח כי המדובר ברשות שהנהלת ההתאחדות נתנה לקלע מסויים המתגורר בחו"ל להתחרות באליפות ישראל עם תחמושת במילוי עצמי - מה שאסור על קלע ישראלי - למרות שגם לא השתתף בתחרויות ליגה. אני היית באותה ישיבה, בה חברי ההנהלה הנוכחים הצביעו (ואני ביניהם) לשיתוף אותו קלע - ומי שנכח באותה ישיבה ולמען הסר ספק לא היה בדיוק נייטרלי או תמך בעמדת ועדת ירי מעשי, היו המנכ"ל (שמישהו כתב שהוא תומך בירי מעשי) ונחום זרזיף. אני מצטט מפרוטוקול:
5. דוח המנכ"ל
1. בעייתו של XXXXXXXXX– שירשם כמשתתף באליפות ישראל בירי מעשי.
נחום זרזיף – התקנון קובע שמי שלא משתתף ב3 תחרויות ליגה לא יכול להשתתף באליפות ישראל ו/או לקחת מקום בישראל. XXXXXXX חי בXXXXXX ומייצג את ישראל. יש תקדים עם דנילוב ולכן מבקש להחליט לגבי XXXXX אותו דבר
.

למותר לציין, שגם ענין התחמושת וגם ענין הליגות עבר לפי מה שהציע הRD.

ד. הבחירות הן חשאיות. אף אחד לא יודע מה מסומן בפתק המונח במעטפה מעבר לפרגוד.

מיכאל
משתמע מדבריך שלמנכ"ל יש אצבע בהנהלה - לא אין לו
האהדה שלו לירי המעשי מתבטאת באין ספור נסיעות למשרד הפנים בירושליים ולכנסת.
אם זה לא היה חשוב לו יכול היה גם לא ליזום ולא להסוע. (ב 2 מהם אני שותפתי)
ההנהלה קיבלה דו"ח לפני ואחרי הנסיעות.

כמי שהעדיף תמיד את האולימפי הגון היה שתציין זאת כאשר אתה מנסה לגיטימית למשוך קולות....
אני גזרתי על עצמי לא לציין מתמודדים בפועל על עמדתם כדי לא להטות את הכף.
להזכירך
המנכ"ל מחוץ למשחק הבחירות !!!!

להעביר עליו בקורת בבקשה פתח אשכול בנושא ואל תיצור מצגי שווא.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי efifirst » 27 אפריל 2009, 15:58

שוב שלום לכולם

בהתייחסות לדבריו של מיכאל:

מיכאל ציין את הסיבה העיקרית למאבק שחברי ואני נהלנו, כולכם בוודאי זוכרים את פרשת חוברת התרגילים שתגובת ההתאחדות להחלטת הוועדה, הייתה ה"קש" שהביא את שני חברי הוועדה ואנוכי, להתפטר.
עכשיו כולם רואים שחור על גבי לבן כי יש וועדת ירי מעשי שמקבלת החלטות ברוב קולות ויש יו"ר וועדה ששם "קצוץ" על ההחלטות ועושה מה שהוא רוצה. זה בעצם העניין שהביא אותי, אישית, להתפטר.
לא יכול להיות, ולא תקין שיש החלטות וועדה, כדוגמת ההחלטה על הקריטריונים לאליפות, שיטת הדרוג השנתית של הליגה וכו' ויו"ר הוועדה מתעלם מהן ופועל בדיוק הפוך.
בנושא היורה מחו"ל, הרי אין לאף אחד ספק ביכולת שלו לנצח כל תחרות בארץ, גם מבלי לקבל יתרון שאין לאף אחד מהיורים האחרים. אז בשביל מה לתת לו את כל הזכויות של יורה ישראלי, ללא החובות. ולגבי הזכויות, חברי ואני חשבנו שמי שמשתתף כל השנה בליגה, מתאמן, מתאמץ, ומגיע לכמעט כל התחרויות. הוא זה שצריך להתחרות על מקום באליפות ישראל ולקבל את התואר אלוף ישראל. כמו בחו"ל, אפשר להיות מנצח התחרות, אבל את התואר המקומי מקבל המקומי ולא האורח. זה גם לא עניין רק של המקום הראשון, זה די מגוחך להגיע לתחרות בה יודעים מראש שהמאבק מתחיל מהמקום השני.
כולם שמעו מה היה באליפות האחרונה כאשר אותו מתחרה הודיע ליו"ר הוועדה/RD שהוא יורה אורח, אינו מייצג את ישראל ואת התואר אלוף ישראל, צריך לתת למקום השני. התשובה שקיבל הייתה סירוב מוחלט.
יש ברשותי הרבה מכתבים שנכתבו בגלל נושאים כאלה, ליו"ר הוועדה ולמנכ"ל ההתאחדות. אני לא מוצא טעם להיכנס שוב לכל זה כי
1. כולם יודעים מה מצבו של הירי המעשי היום לאחר שאין יותר וועדה אמיתית שמתפקדת והיו"ר עושה ככל העולה על רוחו.
2. הוא במקום לא ראלי ולכן כל הצבעה עבור הרשימה שלו היא בזבוז של קול לענף הירי המעשי.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד