קורס ירי מעשי - מבקש פרטים
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
קורס ירי מעשי - מבקש פרטים
היי,
אני כבר לא מעט זמן "יורה חופשי" במטווחים ומשתדל לשפר את היכולת
חשבתי לקחת קורס מסודר - ירי מעשי \ מבצעי
תוכלו להסביר לי על ההבדלים בין הקורסים השונים, התכנים, המחירים ומשכי הקורסים?
תודה
אני כבר לא מעט זמן "יורה חופשי" במטווחים ומשתדל לשפר את היכולת
חשבתי לקחת קורס מסודר - ירי מעשי \ מבצעי
תוכלו להסביר לי על ההבדלים בין הקורסים השונים, התכנים, המחירים ומשכי הקורסים?
תודה
- סליקאי כסף
Re: קורס ירי מעשי - מבקש פרטים
קורס ירי מעשי - מתנהל על פי אג'נדה מסודרת של סילבוס (אני נשמע כמו ברי
) וחוקי התנהלות המוגדרים ומנהולים בארץ תחת התאחדות הקליעה.
משך הקורס כשלושה חודשים בד"כ, יותר או פחות. בכל מקרה, לא קורס במפגשים יומ-יומיים. "נפח" הקורס הינו כ 40 שעות הדרכה נטו.
כל המדריכים מחוייבים ללמד את אותו החומר (כל אחד יעביר לפי דרכו את הרעיון הכללי) בסוף הקורס מבחן ע"י בוחן חיצוני.
לאחר הקורס - רישום למועדון קליעה ולהתאחדות, אפשרות להשתתף באימונים מסודרים של המועדון + תחרויות רשמיות של ההתאחדות.
רשימת נושאים כללית :
המחירים נעים סביב 1500 ש"ח לערך לא כולל תחמושת וציוד נלווה. תחמושת 800-1000 כד' לקורס לערך.
ירי מבצעי -
מועבר על בסיס הידע האישי של כל מדריך ללא סילבוס קבוע ומוגדר. ידיעותיו של המדריך, ניסיונו ועוד, מהווים מקור ידע קריטי. ישנן גישות שונות.
אין מסגרת זמן, אין קו סיום. אין כמות תחמושת ידועה מראש- הכל נתפר לפי יכולתו הכלכלית של המבקש ויכולתו הביצועית.
מחירים - קורסים של 5-6 שעות לרקע בסיסי ללא תחמושת - כ 300-500 ש"ח, תחמושת כ 200 כד' לערך.
מה יותר טוב ? מה ייתן לך בסיס ידע טוב יותר ?
ירי מעשי יכין אותך לקליעה למטרה, מהר ומדוייק. ירי מבצעי, יתן לך אספקטים של שרידות.
מה קודם, אם לשלב או לא ?
ירי מעשי קודם, אח"כ ירי מבצעי, על מנת להיות יורה ראשון חי אחרון.

משך הקורס כשלושה חודשים בד"כ, יותר או פחות. בכל מקרה, לא קורס במפגשים יומ-יומיים. "נפח" הקורס הינו כ 40 שעות הדרכה נטו.
כל המדריכים מחוייבים ללמד את אותו החומר (כל אחד יעביר לפי דרכו את הרעיון הכללי) בסוף הקורס מבחן ע"י בוחן חיצוני.
לאחר הקורס - רישום למועדון קליעה ולהתאחדות, אפשרות להשתתף באימונים מסודרים של המועדון + תחרויות רשמיות של ההתאחדות.
רשימת נושאים כללית :
- מבוא / בטיחות /ציוד
חלקי האקדח
מה זה ירי מעשי
'פרוק והצג' , 'טען והתכונן ' , אחיזה- כוונות- הדק
שליפה
טעינה חוזרת- מהירה וטקטית
טיפול בתקלות ומעצורים
צליפה 25 מ'
פניות וסיבובים
(Double tap) ירי כפול
ירי בכריעה ומוכנות נפשית
ירי בשכיבה וסוגי תחמושת
ירי מאחורי מחסות
ירי עם יד אחת
טעינה חוזרת עם יד אחת
שליפה אקדח מוסתר
ירי ממצב 3
ירי ממצב 3 עם יד אחת
ירי לילה ושימוש בפנסים
Step back + speed rock
ירי וטעינה בתנועה
המחירים נעים סביב 1500 ש"ח לערך לא כולל תחמושת וציוד נלווה. תחמושת 800-1000 כד' לקורס לערך.
ירי מבצעי -
מועבר על בסיס הידע האישי של כל מדריך ללא סילבוס קבוע ומוגדר. ידיעותיו של המדריך, ניסיונו ועוד, מהווים מקור ידע קריטי. ישנן גישות שונות.
אין מסגרת זמן, אין קו סיום. אין כמות תחמושת ידועה מראש- הכל נתפר לפי יכולתו הכלכלית של המבקש ויכולתו הביצועית.
מחירים - קורסים של 5-6 שעות לרקע בסיסי ללא תחמושת - כ 300-500 ש"ח, תחמושת כ 200 כד' לערך.
מה יותר טוב ? מה ייתן לך בסיס ידע טוב יותר ?
ירי מעשי יכין אותך לקליעה למטרה, מהר ומדוייק. ירי מבצעי, יתן לך אספקטים של שרידות.
מה קודם, אם לשלב או לא ?
ירי מעשי קודם, אח"כ ירי מבצעי, על מנת להיות יורה ראשון חי אחרון.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מה זה ירי מבצעי ? לא מכיר קורס כזה.
למי הוא מיועד ? יש סיליבוס מסודר ?
ירי מבצעי הוא שם כללי למסגרת הדרכה שבה כל מדריך מחליט מה הוא מעביר שם, בין אם זה מיועד למטרת X או Y.
ממה שנתקלתי עיקר הקורסים המתהדרים בשם ירי מבצעי נועדו לנפח את האגו של החניך בקורס ודרך זה לטפטף זוזים לכיסו של המדריך\המטווח. אם כבר מעבירים קורס לאזרחים שיהיה ירי הגנתי ושיותאם למי שמקבל את ההדרכה.
לא מכיר אזרחים שזקוקים ל"מבצעיות".
למי הוא מיועד ? יש סיליבוס מסודר ?
ירי מבצעי הוא שם כללי למסגרת הדרכה שבה כל מדריך מחליט מה הוא מעביר שם, בין אם זה מיועד למטרת X או Y.
ממה שנתקלתי עיקר הקורסים המתהדרים בשם ירי מבצעי נועדו לנפח את האגו של החניך בקורס ודרך זה לטפטף זוזים לכיסו של המדריך\המטווח. אם כבר מעבירים קורס לאזרחים שיהיה ירי הגנתי ושיותאם למי שמקבל את ההדרכה.
לא מכיר אזרחים שזקוקים ל"מבצעיות".
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
הצעדן כתב:לא מכיר אזרחים שזקוקים ל"מבצעיות".
אז בוא תסביר למה כל כך הרבה אזרחים ישראלים מחפשים דווקא גלוק 19 כ"ד שמזוהה כל כך עם לוחמי השב"כ ומאבטחי אישים?
ולמה כל כך הרבה מנהלים גדולים (וגם פועלים פשוטים) מוותרים על מכונית פאר מפנקת ורוכשים ג'יפ מחוספס שזולל הרבה יותר דלק, והנהיגה בו מתישה יותר? (תוציא מהמשוואה את חובבי טיולי השטח האתגריים ותראה שהיצרניות מוכרות מאות ג'יפים מדי שנה עם כל השיפורים, והדבר הכי מאתגר שהג'יפים האלו ראו זה דרך כורכר)
ולמה אלפי ישראלים קונים לדרמן משוכלל כשבסך הכל משתמשים בו בתור פותחן בקבוקי בירה וקופסאות שימורים בטיולי משפחות?
המכנה המשותף ברור: זה מה שגורם לתכנית "השרדות" לרוץ באמריקה כבר 18 עונות. כל כלי שמאופיין בתרומה לשרידות האדם - הופך לנחשק. מותג למאצ'ו על כל המשתמע מכך. מכאן מגיע הצורך ל"מבצעיות".
ולגבי הנוסחא, היא מאוד פשוטה. אני רואה מפק"צים ומאבטחים מצוותים אחרים (לא מהצוות שלי, עדיין לא

אנשים אוהבים להרגיש שיש להם ביד כלים של ג'יימס בונד

באופן אישי אני מאוד מתנגד לזה, בדיוק כפי שאני מתנגד ללימודי נהיגה על משטח החלקה לכל דורש.
תחושת ההסמכה המזוייפת עלולה להביא את החניך לקבלת החלטות שגויות בסיטואציות הכי מסוכנות בחיים.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף
מתבונן מרחוק כתב:הצעדן כתב:לא מכיר אזרחים שזקוקים ל"מבצעיות".
אז בוא תסביר
הסברתי:
עיקר הקורסים המתהדרים בשם ירי מבצעי נועדו לנפח את האגו של החניך בקורס ודרך זה לטפטף זוזים לכיסו של המדריך\המטווח.
יש הבדל בין מה שאנשים צריכים למה שהם רוצים. אני רק מציף את התהום הפעורה בין השניים.
לפני כמה שנים העלה פה מישהו שאלה מעשית המתייחסת למקרה בו הוא כנושא נשק נקלע לסיטואציה בה יש איום כללי עליו בעת שהיה בקניון עם בנו הקטן אחוז בידו. הוא שאל איך שולפים את האקדח כשיד אחת תפוסה, ואני לנוכח ליקוי המאורות הגדול שאלתי אם הוא לא יודע לרוץ עם תינוק ביד....
אין לי מה להוסיף

דוחס חנקן אמנותי לעומק.
תכל'ס, פגעת בול בנקודה הנכונה. אני פשוט גילגלתי את זה לנאום שלם
ולגבי הסיפור עם האיש בקניון...
ניסיתי לצאת שנון כאן. באמת ניסיתי. אבל... אין לי מילים.

ולגבי הסיפור עם האיש בקניון...
ניסיתי לצאת שנון כאן. באמת ניסיתי. אבל... אין לי מילים.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף
מתבונן מרחוק כתב:אז בוא תסביר למה כל כך הרבה אזרחים ישראלים מחפשים דווקא גלוק 19 כ"ד שמזוהה כל כך עם לוחמי השב"כ ומאבטחי אישים?
ולמה כל כך הרבה מנהלים גדולים (וגם פועלים פשוטים) מוותרים על מכונית פאר מפנקת ורוכשים ג'יפ מחוספס שזולל הרבה יותר דלק, והנהיגה בו מתישה יותר? (תוציא מהמשוואה את חובבי טיולי השטח האתגריים ותראה שהיצרניות מוכרות מאות ג'יפים מדי שנה עם כל השיפורים, והדבר הכי מאתגר שהג'יפים האלו ראו זה דרך כורכר)
כל מה שאמרת נכון. רק שני דברים לי אליך:
א. הייתי רוצה לדעת פעם אחת ולתמיד מה זה גלוק כ"ד? (האם אלה ראשי תיבות של משהו?)
ב. עניין הג'יפים לא הכי מדוייק - כי גם יש אנשים שמתוקף עבודתם צריכים רכב שטח וגם מבחינת הכרה במס לעסק (ג'יפים למיניהם מוכרים מבחינה חשבונאית יותר מרכב מנהלים). בלי קשר, רוב רכבי השטח יותר חזקים ומאסיביים במקרה תאונה (עיין ערך התאונה עם עו"ד שהתהפך עם הג'יפ שלו בדרך נמיר ויצא ללא פגע לעומת האם והילד שעמדו ברמזור ולא שרדו את התאונה וישנם עוד מקרים רבים אחרים).
מילים כתרמילים...
הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
- סליקאי כסף
לדעתי יש שלושה סיבות שאנשים עושים קורסים כאלו:
1. יש אנשים שפשוט אוהבים ללמוד דברים חדשים, אני עשיתי קורס סקיפרים,קורס צלילה,רשיון לאופנוע,קורס צניחה קורס מסגרות ועושה עכשיו קורס סייף, בעזרת השם אתחיל עוד מעט קורס ירי מעשי. זה הכיף שלי וזה נותן גוון בחיים האפורים בדרך כלל. קורס הירי הזה הוא פשוט עוד אחד מקורסים שאנשים עושים בשביל העניין. (אגב, זה לא שיש לי יותר מידי כסף לבזבז, פשוט ללמוד משהו חדש ומעניין נראה לי יותר טוב מלטוס לחו"ל).
2. יש אנשים שבאמת רוצים לשפר את יכולת הירי שלהם, קורס ירי מעשי הוא לא זול והוא התחייבות כבדה (פעם בשבוע במשך חודשיים שלוש). לעומת זאת יש כל מיני קורסי ירי מבצעי (גם כאלו שהוצעו בעבר בפורום הזה) שאורכים כמה שעות עולים 250 שקל, והם בטוח יותר טובים מירי סטטי במטווח, במיוחד לאור ריבוי מנהלי המטווח שמבחינתם הם "לבטיחות בלבד" ואין להם שום קשר לאימון היורה.
3. יש אנשים משוגעים, שבטוחים שאוטוטו הפיקציה שנקראת מדינת ישראל הולכת להגמר וזה ישאר הם, האקדח שלהם ובקבוקי מולוטוב שסבא הכין בפרטיזנים (של טיטו מהחפ"ק, תפס חופשה החרא).ואם זאת הנחת העבודה שלך, אז לעשות קורס שמלמדים בו עיקוב יכול להיות רעיון לא רע בכלל.
1. יש אנשים שפשוט אוהבים ללמוד דברים חדשים, אני עשיתי קורס סקיפרים,קורס צלילה,רשיון לאופנוע,קורס צניחה קורס מסגרות ועושה עכשיו קורס סייף, בעזרת השם אתחיל עוד מעט קורס ירי מעשי. זה הכיף שלי וזה נותן גוון בחיים האפורים בדרך כלל. קורס הירי הזה הוא פשוט עוד אחד מקורסים שאנשים עושים בשביל העניין. (אגב, זה לא שיש לי יותר מידי כסף לבזבז, פשוט ללמוד משהו חדש ומעניין נראה לי יותר טוב מלטוס לחו"ל).
2. יש אנשים שבאמת רוצים לשפר את יכולת הירי שלהם, קורס ירי מעשי הוא לא זול והוא התחייבות כבדה (פעם בשבוע במשך חודשיים שלוש). לעומת זאת יש כל מיני קורסי ירי מבצעי (גם כאלו שהוצעו בעבר בפורום הזה) שאורכים כמה שעות עולים 250 שקל, והם בטוח יותר טובים מירי סטטי במטווח, במיוחד לאור ריבוי מנהלי המטווח שמבחינתם הם "לבטיחות בלבד" ואין להם שום קשר לאימון היורה.
3. יש אנשים משוגעים, שבטוחים שאוטוטו הפיקציה שנקראת מדינת ישראל הולכת להגמר וזה ישאר הם, האקדח שלהם ובקבוקי מולוטוב שסבא הכין בפרטיזנים (של טיטו מהחפ"ק, תפס חופשה החרא).ואם זאת הנחת העבודה שלך, אז לעשות קורס שמלמדים בו עיקוב יכול להיות רעיון לא רע בכלל.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
נועם כתב:טעינה חוזרת עם יד אחת
.
בוטל. לא קיים יותר.
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
I enjoy very much reading this,
even from "down under"
Apple store Sidney, great place, so is the macbook Air
even from "down under"
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:I enjoy very much reading this,
even from "down under"
!&^%!&%$@^&!%#^!%$#@ You little
אתה תשלם על זה ברווז... חכה חכה

(ותבלה קצת בשבילי)
ועניינית יוגב, הכל טוב ויפה אבל השאלה מה לומדים ומה הקשר למבצעיות. בשביל להצדיק את השם הסקסי צריך גם להכניס קצת "מבצעיות" לקורס, נכון ?! אז מה אם זה לא קשור לכלום ולא מתאים לרמת הידע וייעוד של המתאמן ?!
אם היה קורס "פונדיס" (קורס פונדמנטלס כמו של אחד הארגונים המתקדמים בצלילה) מילא, הגיוני מאוד, אבל קורס ירי מבצעי זה כמו להכריז שאתה שולח את הבן שלך לקורס נהיגה מבצעית עוד לפני שלמד ללכת על שתיים.
אני מתקומם כנגד השם לקורס -שממילא אינו מייצג כלום במקרה הנ"ל- לתכנים שלרוב הם יותר ארוחת טעימות כמו מטבח פיוז'ן גרוע וכנגד התפיסה הרמבואית בעיקר.
הייתי מרחיב על הנושא המבצעי קצת יותר בהיבט של הכשרת לוחמים, המורכבות שכרוכה בכך ושיקולי משאבים אבל זה לא ממש המקום, מי שמכיר יודע כמה מגוחך נשמע השם הזה "ירי מבצעי" לאזרחים חסרי הכשרה ועם התכנים המוצעים בד"כ.
קורס ירי מבצעי (ואזרח לא זקוק לכזה) אמיתי יהיה יקר בהרבה (!!!) מקורס ירי מעשי, ידרוש משאבי זמן, מקום ואמצעים הרבה מעבר לקורס ירי מעשי בסיסי.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
sagy_g כתב:כל מה שאמרת נכון. רק שני דברים לי אליך:
א. הייתי רוצה לדעת פעם אחת ולתמיד מה זה גלוק כ"ד? (האם אלה ראשי תיבות של משהו?)
ב. עניין הג'יפים לא הכי מדוייק - כי גם יש אנשים שמתוקף עבודתם צריכים רכב שטח וגם מבחינת הכרה במס לעסק (ג'יפים למיניהם מוכרים מבחינה חשבונאית יותר מרכב מנהלים). בלי קשר, רוב רכבי השטח יותר חזקים ומאסיביים במקרה תאונה (עיין ערך התאונה עם עו"ד שהתהפך עם הג'יפ שלו בדרך נמיר ויצא ללא פגע לעומת האם והילד שעמדו ברמזור ולא שרדו את התאונה וישנם עוד מקרים רבים אחרים).
תשובות:
א. למען האמת, נשאתי עלי אקדח כזה במסגרת השירות הסדיר כמעט 3 שנים ולא ידעתי שקוראים לו ככה... מדובר באיפיון שהוגדר ע"י שב"כ לאקדח שירות.
מדובר בגלוק 19c וכן אחיו הגדול G17c, שניהם גלוק דור שלישי עם מפצה סטיה.
עליהם מרכיבים קונקטור מינוס (הדק מינוס), כוונות מפרולייט, עצר מחלק רחב מהרגיל וכן תפס מחסנית אובאלי ורחב יותר.
יש כאן שני שיפורים שתורמים לרכישת כוונות טובה יותר ושני שיפורים שנועדו לסייע לחיות הטרף האמיתיות של שב"כ להחליף מחסנית מהר יותר.
איזה שימוש אזרחי יש לפונקציות האלו? או ירי לשם תחביב וספורט כמו ירי מעשי, או בשביל הSHOW. ב-SHOW כלולה גם הרגשת ערך עצמי גבוהה יותר.
ב. נכון, יש כאלו שעורכים מספר שיקולים ואז מחליטים לרכוש את הג'יפ שיתאים למשפחה ויהיה מוגן יותר, אבל בינינו, הרבה מאוד רוכשי ג'יפים אם לא רובם, רוכשים את הג'יפ בשביל האגו והמאצ'ואיזם ולא בשביל טיולי שטח או להגן על המשפחה.
איך הגבהה או מיגון גחון תורמים להגנה על המשפחה או להטבות מס? ותראה כמה ג'יפים מסתובבים בארץ עם מגן חזירים (המוטות האלו שמגינים על הפגוש הקדמי). המטרה היחידה שלו היא לשמור על הרכב מפני פגיעה בחיות בר!
אצל הרבה מאוד אנשים, השיקול המנחה בבחירת אקדח, או ג'יפ, או טלפון נייד, או אפילו נעליים (אתמול שמעתי בחנות נעליים בקניון ילד בן 12-13 יושב ליד אמא שלו ומבקש מהמוכרת נעליים רק עם סוליות וויבראם), הוא מאצ'ואיזם.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף
yogev כתב:לדעתי יש שלושה סיבות שאנשים עושים קורסים כאלו:
1. יש אנשים שפשוט אוהבים ללמוד דברים חדשים, אני עשיתי קורס סקיפרים,קורס צלילה,רשיון לאופנוע,קורס צניחה קורס מסגרות ועושה עכשיו קורס סייף, בעזרת השם אתחיל עוד מעט קורס ירי מעשי.
אני אישית לא אהבתי ללמוד אקסטרים......אבל בלידה ובשבוע ראשון לחיים, הבנתי שאין מנוס

אלה שלושת הסיבות שלי........................
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד