שליפה וירי

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

שליפה וירי

על ידי Yaniv_Boot » 07 יוני 2003, 16:30

שלום חברים,

בהמשך הדיון של ירי ביד אחת ברצוני להעלות בפני הפורום הזה שאלה נוספת,
השליפה מהנרתיק.
כולנו יודעים כי חלק גדול מהזמן של אימון יבש נתון לאותו חלק שמתחיל כל תרגיל עם הישמע
ה"ביפ". ישנן שתי שיטות עקריות לשליפה:
1. המקובלת - ממצב היכון יד רצה אל האקדח אחיזה בנרתיק שליפה ו ....
2. גריפה - ממצב היכון יד רצה לאורך הנרתיק ובאותה תנועה האקדח ניגרף בעזרת האצבעות כאשר האחיזה המלאה מתבצעת כאשר האקדח "בדרך".

ברצוני לפתוח בפני פורום הגנרלים את הסוגיות הבאות:
השיטות, בעד ונגד.
למי כדי ?
מסוכן לא מסוכן.
סוג הנרתיק.
צורת האימון.
וכל דבר העולה על הדעת

בחדר שיש בו מורים טובים תמיד יש תלמידים שרוצים ללמוד וכל מלה נופלת על אוזן קשבת.

יניב
מדריך ירי מעשי,
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ראובן טל » 08 יוני 2003, 14:27

לא ברור לי מה זה שלפיה בגריפה. אתה יכול לפרט??
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Yael Dagan » 08 יוני 2003, 17:55

יניב שלום,

איזה נושא למופת פתחת לנו פה. איפה שאול?? הרי בכל הקשור לנושא גריפה, שאול הוא הטוב מכולם... :wink:

בכל מקרה, לפי מה שראיתי עד כה, כל אחד יכול לבצע שליפת גריפה, וכמו כל דבר בירי, זה רק עניין של תרגול. אפילו אבא שלי התחיל להתאמן על שליפה בגריפה... לאט לאט ובזהירות, ואפשר גם לבצע את זה.

באשר לסוג הנרתיק המתאים, אני רק יכולה לבשר לך, שבנרתיק של סטרניק אי אפשר בשום פנים לבצע גריפה, כיוון שיש לאחוז טוב את האקדח לפני ששולפים. יש בדיוק מקום לאצבע להכנס באחיזה, מה ששולל אפשרות גריפה. כמו כן, נרתיקי GOAST, לא הייתי ממליצה ללכת על גריפה כי: א. אין נרתיק להחליק עליו, ב. זה ממש מסוכן בנרתיק הזה...
ממה שידוע לי, נרתיק של CR הוא הנוח ביותר לשליפת גריפה, וניתן להחליק את היד עליו לתנועת גריפה מהירה.

האימון הנכון ביותר לכך, כמו לכל שליפה, הוא להתחיל לאט, להרגיל את היד לתנועה. האצבע האמצעית של היד השולפת היא המובילה בשליפת הגריפה, היא זו שמחליקה על הנרתיק, וברדע שהיא נוגעת באקדח, היא מושכת אותו החוצה, ושאר היד מצטרפת אליה באחיזה.
כמובן שכל שליפה מסתיימת אצלי ב- HIGH READY, אז האקדח מסתדר ביד עד למצב הזה.
בכל העצות הנוספות לגריפה - שאול הוא הכתובת הטובה ביותר שאני מכירה.

באשר לשליפה השניה, וכפי שאבי לגמן פעם אמר לי - אף פעם לא "רצים לאקדח", זה כמו לנסות לתפוס ביצה רכה מהר מהר - היא פשוט תשבר... :lol:
הרעיון הוא לבצע תנועה אחת של היד לעבר האקדח, לאחוז טוב ולשלוף. כל הסידור של האקדח במצב זה יהיה לפני השליפה...

באשר ליתרונות/חסרונות - כל אחד יעשה את הטוב בעיניו. האלוף שלנו שולף בגריפה, והוא שולף יותר מהר מכל אחד אחר בעולם (בדוק), ואלוף העולם שולף "רגיל".
כל אחד יחליט מה יותר טוב לו.

OK... זה היה ארוך... :lol:
יעל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי חנן אוחיון » 08 יוני 2003, 22:01

אהלן יניב
אני מסכים עם יעל בנושא של הגריפה וסוגי הנרתיקים לשליפה כל שכן ביד אחת להזכירכם רק באליפות האחרונה בתרגיל האחרון ביום השני נפל לאחד המתחרים האקדח מהנרתיק ללמדכם על עוגמת הנפש .
אחד הדברים החשובים בירי ביד החזקה חזרת האקדח במהירות לתמונת כוונות אנשים נוטים לשכוח זאת וממקדים את כל האנרגיה לשליפה מהירה מאוד התוצאה שליפה מהירה השתהות למציאת תמונת כוונות לכדור הראשון היד סוטה לאחר הכדור הראשון שונה וחוזרת בצורה שונה מאשר בשתי ידיים ולבסוף מקבלים ירי איטי והססני.
ישנם כמה שיטות לשליפה ביד החזקה שיטה ראשונה (של מיודעינו שאול קירש) שליפה והכנסת
המרפק פנימה כדי שאחרי הכדור הראשון האקדח יקפוץ כלפי מעלה כמו בשתי ידיים ויחזור מהר לתמונת כוונות (בדרך כלל ביד חזקה בירי האקדח קופץ הצידה)
שיטה זאת מעט קשה ודורשת תירגול רב אך יעילה מאוד
שיטה נוספת שאני נוהג ללמד את תלמידי היא אתה אומד עמידה רגילה שולף ביד אחת מדמיין את היד השניה מצטרפת מה שקורה בפועל אתה מוביל את האקדח למקום הרגיל שבו אתה אוחז את האקדח בשתי הידיים האוריינטציה מצויינת והכוונות נופלות לעיניים בצורה מהירה מאוד
היתרון שהיורה לא משנה את העמידה הטבעית שלו ואת השליפה הטבעית כפי שהוא שולף בשתי ידיים החסרון צריך ללמוד את סטיית האקדח בירי ולנהוג בהתאם.
תרגילים לתירגול
לצייר מספר ריבועים על מספר מטרות שונות בגבהים שונים וירי של שני כדורים למטרה כל פעם בסדר שונה
יניב ידידי הבן עומד לי על הראש , הבן השתלט על המחשב אבא מוסר להתראות!!!!!!!1

חנן. :lol:
מדריך ירי מעשי

שליפה במצב מוסלק.

על ידי ori » 10 יולי 2003, 07:28

אגב שליפות......
הרי רובנו הולכים במצב מוסלק.
האם יש דרך מסוימת לשליפת האקדח במינימום זמן או שכל אחד "כטוב בעיניו יעשה" ?
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 10 יולי 2003, 07:34

אורי,
מכיוון שפירסמת את הודעתך בפורום הירי המעשי, קח בחשבון שמדובר כאן בטכניקות שליפה שאינן רלוונטיות לנרתיקים "רגילים" אלא מיועדות לנרתיקי ירי מעשי, כגון ה-Ghost.
תמונה

לא ניתן לגרוף אקדח מנרתיק סטנדרטי, בו יש לבסס קודם כל אחיזה בקת האקדח ורק אז לשלוף אותו.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי Saul kirsch » 14 יולי 2003, 09:14

שלום לכולם,
מצטער שלא כתבתי תקופה די ארוכה - זה שיא העונה באירופה ואני מרבה בנסיעות, קצר בזמן מול המחשב בימים אלו.
הנושא הוא שליפה:
צודק יניב שאומר שהרבה מהזמן שלנו באימון יבש הולך על השליפה - אך זה הזמן לציין שלדעתי זו טעות! אנו מקדישים יותר מדי זמן לשליפה. נכון שצריך שתהיה שליפה טובה - אך היא איננה צריכה להיות "מדהימה" ואין צורך להקדיש לה את כל זמננו באימון יבש.חשוב לעבוד גם על דברים אחרים, השליפה צריכה לאפשר לנו להביא את האקדח ליד - ביעילות - ועם אחיזה מושלמת. אם שאקדח יושב רע ביד - הרי שלא עשינו כלום, ונשלם על כך לכל אורך התרגיל. אם כדור ראשון יוצא ב 1.1 אם 0.9 זה רק 2 עשיריות הפרש, אך אם האחיזה לא טובה - זה יעלה הרבה יותר. קחו בחשבון גם שכיום בירי מעשי - אנו מתחילים עומדים מול מטרות עם האקדח בנרתיק מצב 1 רק בשליש מהתרגילים, פחות או יותר. בכל שאר התרגילים האקדח על שולחן, בתיק, פרוק וכו' וכו'. אם עושים יבש - צריך להקדיש זמן לכל אלו בצורה שווה.

ובעניין השליפה בגריפה: זו שיטה שיכולה לחסוך כ 2 עשיריות שניה בכדור ראשון - וזה שווה משהו - אך מניסיוני, שיטה זו טובה רק למצבים של עמידה חופשית מול מטרה, ידיים בצידה הגוף, ללא שום אילוץ על מצב הגוף. מצב שזה לא נראה כל כך הרבה בתחרויות כיום. אומרת יעל נכונה שאלוף העולם אינו שולף בשיטה זו. נדרש אימון רב להגיע למצב שהגריפה עובדת ב 100% אמינות. תזכרו - אחיזה לא טובה תעלה הרבה יותר ממה שניסתם להרוויח. עקרון בסיסי וחשוב בירי מעשי, אני קורא לו "ניהול סיכונים מחושב" תמיד צריך לשקול את הרווח מול הסיכון ולהחליט מה טוב יותר.

אם בכל זאת החלטתם ללמוד שליפה בגריפה הינה כמה טיפים:
1. מיקום הנרתיק והאיזון של האקדח חשובים ביותר. אני חושב שהאקדח צריל להיות מוטה קצת יותר לפנים (קנה מצביע יותר קדימה) מאשר לשיטת השליפה הרגילה.
2. מיקום הנרתיק על החגורה חשובה גם כן. המיקום צריך להיות כזה שהאקדח יכול לצאת ישר מול המטרה - ולא צריך פיתול.
3. כמו שיעל אמרה - סוג הנרתיק חשוב מאד. צריך נרתיק שמאפשר ליד להגיע למיקום נכון על הקת כשאר מריצים את היד במעלה הנרתיק בעת השליפה. נרתיק שיש לו "בליטה" מאחורי האקדח לא יאשפר זאת. נרתיק כזה יביא אתכם לאחיזה נמוכה על האקדח כשאר תריצו את היד המעלה הנרתיק. הדגמים החדשים של CR SPEED הם באמת המתאימים ביותר בעיניי.

בכל מקרה תזכרו - יותר חשוב להגיע לאחיזה טובה באקדח באופן אחיד וקבוע משאר לחסוך עשירית או שניים בשליפה.

בהצלחה לכולם,

שאול קירש
GUN CONTROL MEANS USING BOTH HANDS
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

לגבי מוסלק..

על ידי eld453 » 21 יולי 2003, 12:22

מישהו שאל לגבי שליפה, כשהאקדח מוסלק.
אין יותר מדי אפשרויות, אם אתה ימני, תוך כדי התכופפות ושליחת היד לאקדח
יד שמאל מרימה את החולצה, תופסים מעל אזור האקדח, כדי שבטוח שהוא יחשף,
ושולפים.
בג'קט, כדאי לשים מפתחות או משהו קצת כבד בכיס הג'קט, פה דווקא יד ימין מזיזה את "ההסלקה", מעיפה את הג'קט אחורה, בגלל כובד המפתחות שבכיס הוא עף יפה,
בשאיפה, והיד ממהרת לשלוף.
נרתיק חזה נעזוב כרגע.
שלומות.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי חנן אוחיון » 02 אוגוסט 2003, 11:50

ELD 453 ידידי
יש עוד כמה אפשריות לגבי שליפה של נשק מוסלק ואל תשגה בחשיבה המוטעת שכולם שולפים
את האקדח כאשר האקדח נמצא על המותן וכל אשר נותר להניח מפתחות ולזרוק את דש המעיל לאחור ישנם מצבים נוספים המתאימים לנושאי נשק מסויימים שעלולים להתקל במצבים יחודיים
לדוגמא בלשים עם אקדחי טופי קנה קצר הרבה מהם מסליקים את האקדח במצב קרוס כאשר
ביד אחד ימשכו את המעיל וביד השניה ישלפו והירי יתבצע ביד אחת לטווח קצר מאוד.
כמו כן אל תשכח את ידידינו נהגי המוניות שאינם יכולים לשאת את האקדח על המותן הימנית
גם בגלל משגה טקטי וגם בגלל חוסר נוחות אותם נהגים יסליקו את האקדח במצב קרוס כאשר
השליפה תתבצע ביד הרחוקה לנוסע יעדיפו אקדחי טופי קצרים ועוד קצרה היריעה מלפרט את
כל מצבי ההסלקה הנהוגים לכן אין להתקבע במצב אחד כמו כל דבר צריך להתאמן על שליפה במצבי הסלקה שונים ומשונים.
תראות ידידי
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

בסדר

על ידי eld453 » 02 אוגוסט 2003, 22:58

חנן ידידי,
לקחתי.

.במקרה הזה רציתי לתת,על קצה קצהו משהו פשוט ובסיסי..
(נתתי את הדוגמאות האלו, כי בהן יש לי מעט נסיון).
שלומות ותראות.
eld453
סליקאי כסף
סליקאי כסף

שליפה גריפה בראי ההגנה העצמית

על ידי שייקה » 23 אוגוסט 2003, 15:00

]מאד היתי רוצה שהכותבים יקחו בחשבון,שאמנם ירי מעשי בימים אלו, זה רק ספורט,אבל שלא ישכחו, שהוא נוצר, בעיקר לצורך שמירת היכולת של היורים, להישתמש בנשקם ל הגנה עצמית, כיום כל היורים המקצועיים ,משתדלים לדחוק את נושא ההגנה העצמית תחת השטיח,כאילו אנו חיים בשוויץ, אך לא כך הדבר,הספורט ירי מעשי הוא דבר נחמד ומהנה,אך לדעתי , במדינת ישראל , מן הראוי שיפנימו את העניין, כי נשיאת נשק, ואימוני ירי מעשי, עד לביאת המשיח, צריכים לשמש גם לצורך הגנה עצמית, למרות דרישת מבקר המדינה,.וכל יורה שעבר קורס ירי מעשי, וממשיך להיתאמן באופן קבוע, צריך להיות נאמן ביטחון , כמו נאמני ניקיון ואחרים,ורצוי היה שרשויות החוק ומשרד הפנים, יראו את היתרון העצום ואת הגברת הביטחון במקום ששם נימצא נאמן ביטחון שכזה, ולכן שלא כמר שאול קירש, שרואה לנגד עיניו את עינין הספורט בלבד ,ממרחק ישיבתו בארץ הקודש הולנד, אני רואה גם את הצד של ה הגנה העצמית , וחושב ששליפה מהירה בשיטת הגריפה , מאוד חשובה ,בעיקר בזמן היתקלות בטווח קרוב,ולמרות שמדגישים בירי המעשי את עניין המהירות ,איין מישמים אותה בקורסים כל כך,ועוד, ההבדל בשליפת ירידה על הקת, הינו איטי יותר משליפת גריפה. אצל 11 יורים שמדדתי אצלם, בין 4-6 עשיריות השניה, מרחק תנועה של מחבל מסתער, כ 3מטר, אז נכון שמטרות ירי מעשי אינן מתנפלות על היורים, אז זו לא סיבה לרדת מהשיטה הזאת, בטיחות ,בריאות ,והצלחה לכל היורים, שייקה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 23 אוגוסט 2003, 18:39

מתוך עיון בספרות זרה,הבנתי שרוב נקודות המוצא של התרגילים הן-היורה עומד וידיו בגובה החזה ומעלה,, לכן טבעי לדעתי כי מה שצריך לעשות הוא ,לתת ליד לצלול על כת האקדח מלמעלה,לאחוז ולמשוך חזרה למעלה,,,
עמידת המוצא [שאני קורא לה עמידת ג'ון ויין ] עם הידיים מתחת לגובה נרתיק האקדח וגריפת האקדח מתוך הנרתיק,,ורק אחר כך מעבר לאחיזה מלאה ,דורשת עבודת אימון מפרכת ,,
ולעניין הקטע של התקלות אמיתית,
אני מעדיף לשלוף לאט עם יד אוחזת חזק ורועדת מהתרגשות לחץ ואדרנלין,,,
מאשר גריפת האקדח במהירות ונפילת האקדח לארץ מאותן הסיבות,,,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי donduck » 23 אוגוסט 2003, 21:15

שייקה ידידי
ע"מ לבצע שליפה יעילה בגריפה, יש צורך בנרתיק המתאים למטרה זו.
נרתיקי הנשיאה היום-יומיים בין אם הם חיצוניים או פנימיים אינם, לצערי, כאלו.

צריך גם לזכור שהשליפה היעילה ביותר אינה דוקא זו המהירה ביותר, לעיתים במחיר של איבוד אחיזה שגוררת בעקבותיה החטאה של זיכרון השרירים, ויכולה להגיע עד לנפילתו של האקדח מהיד. יש לזכור כי המטרה היא לא שליפה מהירה אלא הוצאת כדור מהירה(למרכז המטרה כמובן). זה לא תמיד אותו הדבר, לא בירי מעשי ובטח שלא בהגנה עצמית.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 23 אוגוסט 2003, 23:02

אני מצטרף לדון בנושא הנרתיק, במיוחד לגבי נרתיק פנימי.
שליפה בגריפה מנרתיק פנימי, תוך הרמת החולצה/ הסטת הג'קט מסוכנת. הסבירות היא שהאקדח לא יכנס לאחיזה טובה (אמנם מלמדים לשפר בזמן הדריכה, אבל עדיף לאחוז היטב מלכתחילה). קת האקדח צמודה לגוף, ולכן הגריפה תהיה לא טובה.
לדעתי השליםה הנכונה היחידה מנרתיק פנימי היא ע"י הכנסת מפרץ כף היד לשקע הקת באקדח ואז לשלוף.
אם יש מי שהולך ביום יום עם נרתיק חיצוני קשיח (כמו הנרתיקים של "פובוס"), שבהם האקדח מעט רחוק יותר מהגוף, ונמצא במצב קבוע ביחס לגוף - אפשר לשקול גריפה, אבל, כמו שאמר שאול, זה סכון - ומול מחבל תפסיד יותר מ - 2 עשיריות שניה...
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

שליפה גריפה

על ידי שייקה » 24 אוגוסט 2003, 00:03

לכל אלו שאינם ממהרים ומעדיפים סידור זה או אחר, שלום וברכות, אך אם תיקחו ניר ועיפרון, או טוב יותר מחשבון, יתברר לאלו שמעדיפים אחיזה טובה ,על מהירות שליפה, דבר נורא פשוט , שאתם אינכם משתתפים בארוע הבא, משום שאתם מתים, אז ככה, החשבון ממש פשוט, אדם סביר צעיר יחסית מסתער עליכם ממרחק של כ 10 מטרים, בידו נשק קר,הוא נע לכיוונכם במהירות ממוצעת של כ8 מטר לשניה (מדוד) מהרגע שזיהיתם אותו והחלטתם להגיב, ואם אתם ממש זריזים, עברו בערך6-8 עשיריות השניה, וזה אם אתם בעלי תפיסת מצב טקטי ברמה מאד גבוה,ונימצאים ברמת כוננות וערנות אדום, נשארה לכם במיקרה הטוב , 0,5 שניה, לשלוף ,לדרוך, לכוון, ולפגוע, ואם אתם מצליחים , אני צינצנת, ואכן מי שניסה לעשות זאת, אינו עמנו, ואתם בזמן הזה רוצים לעלות ,ולרדת, וללפות היטב את האקדח, לכוון ולירות, וגם לפגוע ? מי מכם שיראה לי אייך , אני מסיר את הסיגר שלי לפניו, אתם רוצים לדעת אייך בכל זאת אפשר לשרוד היתקלות כזאת בלי לברוח ,?הינכם מוזמנים לשעורי ירי מעשי,שאני עבדכם מעביר מזה כמה זמן, במטווח בול,אשר בעיר הקודש תל-אביב, בימי רביעי לפי תאום מראש עם בארי ,העורך הראשי של האתר המדהים הזה, ואולי בלי נדר,לשקדנים יש סיכוי, ומי שרוצה לימדוד יחד איתי או בלעדיי את הזמנים , שיספר לי פעם לאן הוא מגיע עם ניסוי ומדידה, בריאות, מהירות, והצלחה, לכל היורים,שמכחותינו , והרעים ,שילכו לעזאזל. שייקה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד