פיצול אשכול קודם: השתתפות שומרי שבת בתחרויות

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

על ידי shimons » 13 נובמבר 2004, 19:14

שומרי שבת - עם כל הכבוד, העניין הפך מהתחשבות למטרד, באחד השלבים, נוצר אצלי במטווח סקווד שלם של שומרי שבת, גם אותם שומרי שבת יכולים לירות כאחד האדם במהלכן של לפחות 8 משעות התחרות (בהנחה כי מתחילים לירות ב-8 בבוקר), גם אנחנו, שאיננו שומרי שבת, מעוניינים להגיע לבתינו לפני רדת החשכה, ואולי אפילו לראות את הילד לפני שהוא הולך לישון...
[/quote]

הענין הפך מהתחשבות למטרד - אכן, יש צורך דחוף ש- "ההסדר" הנוהג בקשר לשומרי שבת יוחלף בנוהל מחייב, אך לא בגלל הסיבות שציינת. אין פה כל נושא של התחשבות אלא צורך בהכרעה ברורה, האם אנו מעונינים שיפעלו שומרי שבת בענף. בניגוד למה שציינת, שומרי שבת אינם יכולים לירות את התרגילים במשך 8 שעות, אם שבת נכנסת, כפי שהיה בתחרות זו, ב- 16:20 אחה"צ, והדרך הביתה אורכת שעה ורבע (במקרה שלי, וגם צריך לקחת זמן סביר לכל מיני פנצרים בדרך). פירושה המעשי של הצעתך הוא ששומר שבת לא יוכל לירות יותר מ- 3 או 4 תרגילים בתחרות (אני מבטיחך כי כל שומר שבת יעדיף לוותר על תרגילים מאשר לחלל שבת), ומאחר וקיימת תקנה לגבי מספר התרגילים שיש לירות בתחרות ע"מ שהיא תיחשב במנין התחרויות לאליפות הארץ, הצעתך תגרום להוצאתם המעשית של שומרי שבת מהענף. אני מרשה לעצמי לשער שלא זו היתה כוונתך.
בתחרות שמסתיימת בשעה 19:00 כפי שציינו בהודעה אחרת, גם בקיץ לא נוכל לסיים את כל התרגילים ללא ה- "התחשבות" הנדרשת.
אולי יפליא אותך הדבר, אך גם לנו שומרי השבת לא נעים להידחף בתור ולבקש טובות ממנהלי התחרויות, שעד עכשיו, לשמחתי, נענו להן תמיד ברצון, ובנוסף לשמוע הערות ציניות משאר היורים ולכן אני מציע את הנוהל הבא:

כאשר נציג מועדון רושם את היורים בתחילת התחרות - יציין ברישום מי מבין היורים הינו שומר שבת. רשימה זו תחייב את מארגני התחרות.
רשימת שומרי השבת תופץ בין כל המטווחים וכך לא ישמעו הערות כמו - "תוכיח".
תיקבע שעה קבועה שממנה והלאה יוכלו שומרי שבת לבקש לירות לפני התור. מאחר וכניסת שבת משתנה בין החורף לקיץ, אני מציע לקבוע 4 שעות לפני כניסת שבת כזמן מתאים שמאפשר לירות 3 תרגילים (מניסיוני הדל זה מספר התרגילים שנשארו לי בד"כ), וגם לנסוע למרחק סביר הביתה. מקרים חריגים, למשל יורה מהצפון בתחרות בדרום, יטופלו באופן פרטני.

שמעון
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 13 נובמבר 2004, 19:28

שמעון,
אני מסכים איתך - חייב להיות נוהל, והדבר צריך להיות מוסדר ברמת ראש המועדון ומנהל התחרות, אך בלתי אפשרי שיורה הממתין לתורו בסבלנות (ואני יכול לדבר רק כצופה מהצד) נאלץ לעיתים, אפילו שהגיע תורו, לחכות לעיתים ל-5-6 יורים המופיעים מ"שומקום" ונדחפים לפניו, חלקם שומרי שבת, חלקם שופטים, ולצערי הרב, חלקם גם שופטים מדומים.

אולי כולם מסתכלים על התחרויות דרך החור שבגרוש, אבל נכון היה אם תוכרז ליגה לירי מעשי, שתגביל את גודל התחרויות ואת רמת המתחרים, כך שנקטין את כמות היורים בתחרות אך עם זאת נגדיל משמעותית את כמות התחרויות, לא יתכן כי מתחרות לתחרות יגדל מספר היורים אך כלום לא ישתנה מבחינת מנהלות התחרות וכיו"ב.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי אביG19 » 13 נובמבר 2004, 20:13

וובי ושמעון
שניכם צודקים.
אכן צריך להמצא פתרון לבעית שומרי השבת , אולם,,,,
מה עם פתרון לאלו שלומדים בימי שישי ולא יכולים להגיע בגלל זה לתחרויות ?(אני לא מדבר עלי אלא על חבר מהמועדון שלי)
מה עם פתרון לאלו שחייבים לעבוד בימי שישי וגם לא יכולים להגיע לתחרויות ? (שוב פעם, לא אני אלא חבר אחר מהמועדון שלי)

אם מנסים למצוא פתרון למגזר אחד מהאוכלוסיה , צריך לנסות למצוא פתרון גם למגזרים אחרים. :idea:

תודה

אבי :)
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shimons » 14 נובמבר 2004, 00:26

volunteer כתב:אני לא מבין גדול בתחרויות ירי מעשי. מה שמתואר כאן בנושא שמירת השבת לא קשור במאומה לתחום הנדון, הוא בסך הכל תירוץ עלוב של מי שמבקש לקבל טובות הנאה על חשבון הציבור.

התירוץ הנ"ל לא יכול לשמש עלה תאנה ואף לא גבעול קמל לקיום מצוות שמירת השבת.

הרי בזה שאותם שומרי שבת מוקפצים בתור, דבר זה בהגדרה גורם לשאר המשתתפים או לפחות לחלקם לחלל את השבת. ואותם שומרי שבת לא יכולים בשום פנים ואופן לזכות במצווה תוך שהם באופן ישיר גורמים לאחרים לעבור על האיסור.

בדיוק מסיבה זו שומרי שבת לא מדליקים חשמל, על מנת שעובדי חברת החשמל לא יאלצו לעבוד בעטיים.

תקנו אותי עם אי טועה.

ובכן, אני אתקן אותך כי אתה אכן טועה.

הסיבה שלא מדליקים אור בשבת היא כי עצם ההדלקה ע"י אדם אסורה, ולכן משתמשים בשעון שבת. כלומר, למרות שעובדי חברת חשמל עובדים בשבת, מאחר וממילא היו עושים זאת עבור גורמי חירום - בתי חולים, צבא, משטרה וכו', מותר להשתמש בחשמל באופן לא ישיר ע"י שעון שבת. אבל זה לא עיקר הדיון.

מה שאתה אומר בעצם, זה ששומר שבת לא יכול להשתתף בתחרות בימי שישי, כי עצם השתתפותו עלולה לגרום לכך שמישהו אחר יאלץ לחלל שבת. אז מה הפיתרון שאתה מציע:
לא נאפשר לשומרי שבת להתחרות?
נקבע שיירו כמה תרגילים שיספיקו וילכו הביתה, והתחרות תיחשב להם בכל מקרה?
נזיז את התחרויות חזרה לשבת, כמו שהיה בעבר ואז הם לא יוכלו להתחרות?
נקבל אותם אוטומטית לאליפות הארץ כי הם לא יכולים להתחרות בתחרויות דירוג?

לטעמי, כל מי שאינו שומר שבת יודע מראש בצאתו לתחרות ביום שישי כי קיים סיכוי כלשהו לכך שהשתתפותו תגרום לו לחילול שבת, בין אם בהתארכות התחרות ובין אם בנסיעה הביתה, והוא מוכן לכך, בעוד שאצל שומרי השבת זו אינה אופציה.

שמעון
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 14 נובמבר 2004, 05:34

שמעון ,לא הצלחתי להבין מה אתה מציע פרט לעובדה שהשבת אינה אופציה ,,,
השמירה על השבת היא האופציה ,,,ולא השבת עצמה,,

מכיוון שאתה מיצג את שומרי השבת,קח לך זמן ,תתרכז ,ותכתוב מה הצעתךמבין כל האפשרויות
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי gadie » 14 נובמבר 2004, 07:22

אני לא דתי. אני רואה את הנדחפים כחוצפה. אני חושב שלחתוך בתור זה חטא - ועדיין.

קצת הבנה, אנשים.

אכן יש בדבר שעקב כך שאתה דוחף מישהו, אתה עלול לגרום לו לירות בשבת - אם הוא יורה מיד אחריך - ...

בנוגע לשאר:

שבת לא תחולל. נקודה. אם האפשרות תהיה לחלל שבת או לא להשתתף בתחרויות, הדתיים לא ישתתפו בתחרויות.

בנוסף, אנחנו נוסעים במטרה ברורה לחלל שבת, וכל עוד הם לא זורקים עלינו עבודה שלהם בשבת - אין בכך שהם ילכו מוקדם שום פסול (מבחינה ערכית, לא הלכתית. הלכתית מותר אך ורק לעשות דברים בטחוניים (משמע לא לפתוח שער ביישוב אבל כן לענות לטלפון - ואני אומר, אם אתה לא פותח שער, אל תשמור! נושא רגיש אצלי).

מדוע לא לתת יד לקהילת היורים ולאפשר להם לירות כך שגם הם יוכלו להנות?
כל עוד שהם לא עולים על כמות קטנה יחסית של אנשים (אחרת זה היה דורש תחרות נפרדת).

קצת כבוד הדדי.

כל האמור מעלה אינו פוסל ארגון מסודר עם נהלים ברורים. תמיד יש את אלה שינצלו את החורים.

גדי.
ה-HK של אבא שלי טוב יותר מה-HK של אבא שלך!!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bul pac » 14 נובמבר 2004, 13:09

שלום לכולם....

כמ שרשמתי באשכול אחר, הפתרון הכי טוב לפי דעתי זה לפצל את התחרויות ליומים, יום שישי לשופטים ושומרי שבת ויום שבת לכל שאר היורים, גם פחות לחץ ומסיימים הרבה יותר מהר...
ולהגיד שהשומרי שבת חצופים ונדחפים זה בכלל לא נכון,להיפך החצופים הם אלה שאומרים שהשומרי שבת חצופים הבנאדם שומר שבת ויורה ירי מעשי מה לעשות,,, אלה שלא שומרים שבת צריכים להבין שיש תחרות בימי שישי אז כל היום תפוס להם ולא צריך לקבוע דברים אחרים...

תודה רבה
bul pac
bul pac נראה מתי תגלו מה זה אומר........
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי volunteer » 14 נובמבר 2004, 13:32

shimons.

כל מה שאני אומר הוא שזה לא ראוי להטיל על הציבור את הנגזרת מהאני מאמין שלך.

עכשיו תקן אותי עם אני טועה.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי pilot » 14 נובמבר 2004, 15:43

אולי, יותר פשוט להזיז את יום שבת יום אחד קדימה ?
ואז, יום שישי יצאה בשבת, שבת בראשון....
ויום שישי החדש יהיה בכלל ביום חמישי, אז למה בכלל למהר ??
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shimons » 15 נובמבר 2004, 21:07

volunteer כתב:shimons.

כל מה שאני אומר הוא שזה לא ראוי להטיל על הציבור את הנגזרת מהאני מאמין שלך.

עכשיו תקן אותי עם אני טועה.

בוא נראה, אם אתה אומר שאסור לי לבקש "התחשבות", מה האפשרויות האחרות לשיתוף שומרי שבת בתחרויות ירי מעשי:

לא להשתתף, למשל ע"י החזרת התחרויות לשבת כפי שהיה בעבר. אני מציע שנוריד את זה מהשולחן כי אני יוצא מנקודת הנחה שאין פה אינטרס של אף אחד לראות את שומרי השבת עוזבים את הענף.
לא להשתתף ושיתנו לנו להתחרות באליפות וגם שיכירו בזה לצורכי רישיון מתאמן ירי פעיל, לכאורה הייתי אמור לקפוץ על ה"מציאה". למעשה, מאחר ואני משתתף בתחרויות כדי לשפר את רמתי האישית כיורה, זה די דפוק.
לירות כמה שתרגילים שנספיק וללכת הביתה ושיכירו בזה כתחרות מלאה. לכאורה WIN WIN גם לנו וגם למתחרים האחרים. למעשה, דפוק מהסיבה שהוזכרה למעלה.
בשתי האפשרויות האחרונות אני רק יכול לתאר לעצמי את הזעקה שתישמע משאר המתחרים, ובצדק, על אפליתנו לטובה, לאור ההערות שנשמעו בתחרות האחרונה כשבאתי עם עוד אדם נוסף לירות לפני התור...
פיצול התחרות לשני ימים או יותר. לכאורה פיתרון מנצח מבחינת כולם. למעשה, מבחינה הלכתית גורם מראש ליותר חילול שבת מאשר המצב הקיים היום.

בהזדמנות זו אני מרשה לעצמי לציין שאני מייצג את דעתי בלבד, ואינני מוסמך לרב, כך שגם התייחסותי לנושא ההלכתי היא למיטב שיפוטי האישי.

איזה פיתרון עדיף? לא יודע. אם יחליטו על שני ימים, מהסיבה שיש סוף סוף יותר מתחרים, אני בוודאי לא אצטער על זה. מה שברור לי שבינתיים, חייב להיקבע נוהל מחייב לנושא על מנת להוריד את המתח והחיכוך בין היורים בתחרות. סה"כ באמת כולנו רוצים רק לבוא ולהינות, ולשפר את יכולתנו ולא לעסוק בויכוחים קטנוניים.

שמעון
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי volunteer » 15 נובמבר 2004, 23:01

הערת המחיקה של המנהל נמחקה ע"י הכותב

הערה :
לא ראוי למחוק הודעות רק מהטעם שהמסרים העולים מהן אינם תואמים את דיעותיו של המנהל, ואו לא עולים בקנה אחד עם שאיפות המנהל בעניין כיוון התפתחותו של האשכול.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד