תחרות הדירוג מס' 5 בקיסריה
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
תחרות הדירוג מס' 5 בקיסריה
הייתה לי זו התחרות הראשונה כע' שופט / שופט וגם כיורה. היה מעניין לראות ולהתבונן בתחרות משני הצדדים, אפשר להפיק הרבה מאוד.
תודה לשלום הלפרין ורוני מרחבי שאיתם הייתי מצוות לשיפוט בתרגיל, למדתי והשכלתי.
התחרות הוגבלה ל 120 יורים, אך לא כל הנרשמים שהשתתפותם אושרה אכן הגיעו, וחבל מאוד, כי את מקומם ניתן היה לתת לאחרים. היו כאלו שהיו חולים או נרשמו ולא טרחו להודיע על ביטול השתתפותם ובכך לאפשר לאחרים להשתתף, ולדעתי זהו זלזול באחרים. (ובענף כולו)
גם בתחרות זו ראיתי יורים "טריים" (וגם כאלו שכבר לא) שאינם מכירים את פקודות המטווח כגון "טען והתכונן", פרוק והצג לבדיקה" וכו'. לדעתי הדבר חמור, ויש לוודא כי במהלך האימונים במועדונים (ראשי מועדונים ומדריכים) יבוצע מדי פעם ריענון בנושא. תהליך ה "טען והתכונן" ו "פרוק והצג לבדיקה" חייב להיות תהליך אחיד לכלל היורים, אחרת תהיינה תאונות. כמו כן, יורים (גם וותיקים) אינם שמים לב לכיוון הקנה בעת תנועה מ BOX אחד לשני, בשל להיטות להגיע מהר ככל האפשר לעמדת הירי הבאה. בטיחות מעל לכל. בתרגיל בו שפטתי יחד עם רוני ושלום, קיבלו מספר יורים אזהרות בנושא זה.
לגבי בוגרים "טריים" של קורסי ירי מעשי, האחריות רובצת לפתחם של המדריכים שהדריכו את הקורס ואלו אשר בחנו את החניכים בסיומו. פקודות אלו הינן בסיסיות ולא ייתכן כי לא יבוצעו במהלך חלק , בטיחותי ושוטף ע"י היורים. הירי המעשי שם כנר לרגליו את נושא הבטיחות, וחובה על כולנו להקפיד על כך.
בסה"כ הייתה תחרות טובה מבחינת מזג האוויר שהאיר פנים (טוב, היו עננים מדי פעם..) והתרגילים היו מאתגרים, עם די הרבה "בוברים" ומדרגות או קווי תנועה שאיתגרו את היורים.
התחרות הסתיימה בשעות אחה"צ המאוחרות, ובשילוב נושא החושך, השבת הנכנסת מוקדם ומספר היורים הגדול המעוניין להתחרות, לדעתי יש מקום לפצל את התחרויות לשישי ושבת ובכך לחלק את העומס ולאפשר לכל המעוניינים להשתתף בהן.
לצערי, גם בתחרות זו היו חברי סקוודים שלא טרחו לצאת ולסייע לחבריהם (גם אם לא מאותו המועדון, אבל עדיין קבוצת יורים..) בהרמת הפופרים ובהטלאת המטרות. לעומת זאת, היו סקוודים שפשוט היה תענוג לעבוד איתם - תוך פרק זמן קצר ביותר הושבו המטרות והפופרים למצב ירי והתרגילים "שטפו" קדימה.
חבריים, שימו כתף אחד לשני, ככה כולנו נסיים מהר יותר ונהנה יותר.
להתראות בתחרות הבאה,
נועם.
תודה לשלום הלפרין ורוני מרחבי שאיתם הייתי מצוות לשיפוט בתרגיל, למדתי והשכלתי.
התחרות הוגבלה ל 120 יורים, אך לא כל הנרשמים שהשתתפותם אושרה אכן הגיעו, וחבל מאוד, כי את מקומם ניתן היה לתת לאחרים. היו כאלו שהיו חולים או נרשמו ולא טרחו להודיע על ביטול השתתפותם ובכך לאפשר לאחרים להשתתף, ולדעתי זהו זלזול באחרים. (ובענף כולו)
גם בתחרות זו ראיתי יורים "טריים" (וגם כאלו שכבר לא) שאינם מכירים את פקודות המטווח כגון "טען והתכונן", פרוק והצג לבדיקה" וכו'. לדעתי הדבר חמור, ויש לוודא כי במהלך האימונים במועדונים (ראשי מועדונים ומדריכים) יבוצע מדי פעם ריענון בנושא. תהליך ה "טען והתכונן" ו "פרוק והצג לבדיקה" חייב להיות תהליך אחיד לכלל היורים, אחרת תהיינה תאונות. כמו כן, יורים (גם וותיקים) אינם שמים לב לכיוון הקנה בעת תנועה מ BOX אחד לשני, בשל להיטות להגיע מהר ככל האפשר לעמדת הירי הבאה. בטיחות מעל לכל. בתרגיל בו שפטתי יחד עם רוני ושלום, קיבלו מספר יורים אזהרות בנושא זה.
לגבי בוגרים "טריים" של קורסי ירי מעשי, האחריות רובצת לפתחם של המדריכים שהדריכו את הקורס ואלו אשר בחנו את החניכים בסיומו. פקודות אלו הינן בסיסיות ולא ייתכן כי לא יבוצעו במהלך חלק , בטיחותי ושוטף ע"י היורים. הירי המעשי שם כנר לרגליו את נושא הבטיחות, וחובה על כולנו להקפיד על כך.
בסה"כ הייתה תחרות טובה מבחינת מזג האוויר שהאיר פנים (טוב, היו עננים מדי פעם..) והתרגילים היו מאתגרים, עם די הרבה "בוברים" ומדרגות או קווי תנועה שאיתגרו את היורים.
התחרות הסתיימה בשעות אחה"צ המאוחרות, ובשילוב נושא החושך, השבת הנכנסת מוקדם ומספר היורים הגדול המעוניין להתחרות, לדעתי יש מקום לפצל את התחרויות לשישי ושבת ובכך לחלק את העומס ולאפשר לכל המעוניינים להשתתף בהן.
לצערי, גם בתחרות זו היו חברי סקוודים שלא טרחו לצאת ולסייע לחבריהם (גם אם לא מאותו המועדון, אבל עדיין קבוצת יורים..) בהרמת הפופרים ובהטלאת המטרות. לעומת זאת, היו סקוודים שפשוט היה תענוג לעבוד איתם - תוך פרק זמן קצר ביותר הושבו המטרות והפופרים למצב ירי והתרגילים "שטפו" קדימה.
חבריים, שימו כתף אחד לשני, ככה כולנו נסיים מהר יותר ונהנה יותר.
להתראות בתחרות הבאה,
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
Re: תחרות הדירוג מס' 5 בקיסריה
נועם כתב:התחרות הוגבלה ל 120 יורים, אך לא כל הנרשמים שהשתתפותם אושרה אכן הגיעו, וחבל מאוד, כי את מקומם ניתן היה לתת לאחרים. היו כאלו שהיו חולים או נרשמו ולא טרחו להודיע על ביטול השתתפותם ובכך לאפשר לאחרים להשתתף, ולדעתי זהו זלזול באחרים. (ובענף כולו)
וישנם יורים שטרחו ונרשמו, ואף קיבלו אישור על רישומם, אך לא הופיעו ברשימת הסקוודים... במי הזלזול כאן?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
דביר,
הזלזול הוא בכל אלו אשר נרשמו (כמוך ואחרים) והשתתפותם נמנעה בשל אלו שנרשמו, לא הגיעו ולא הודיעו מראש על ביטול הופעתם.
הזלזול הוא בכל אלו אשר נרשמו (כמוך ואחרים) והשתתפותם נמנעה בשל אלו שנרשמו, לא הגיעו ולא הודיעו מראש על ביטול הופעתם.
Re: תחרות הדירוג מס' 5 בקיסריה
נועם כתב:(גם וותיקים) אינם שמים לב לכיוון הקנה בעת תנועה מ BOX אחד לשני, בשל להיטות להגיע מהר ככל האפשר לעמדת הירי הבאה. בטיחות מעל לכל. בתרגיל בו שפטתי יחד עם רוני ושלום, קיבלו מספר יורים אזהרות בנושא זה.
נועם, כיוון קנה לאיזור לא בטוח בשעת תרגיל אינו דבר ש"נותנים עליו אזהרה". במידה ויורה הפנה את הקנה מעבר ל180 מעלות - הרי דינו אחד הוא - DQ
אם לא הפנה את הקנה מעבר ל180 מעלות - הרי עבד בצורה תקינה אז על מה האזהרה?
מעבר לכך הגבלת התחרות ליום אחד, ובעקבות כך הגבלה של מספר היורים פגע בנו קשות.
נרשמו 25 יורים ממעדון X ,
18 יורים ממועדון Y ולמועדונים אחרים לא היה ולו מקום אחד, למרות שנרשמו במסגרת הזמן.
מעבר לעובדה שיש לאפשר לכל מי שרוצה ליטול חלק בתחרויות הליגה ולהיכלל בדירוג, אפילו אם צריך לשם כך יומיים, הרי שאם מגבילים בצורה כה שרירותית את מספר היורים, לפחות צריך היה לדאוג שכל מועדון יקבל קוטה בהתאם לגודלו.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
באשר לרישום מוקדם:
אני קוראת פה טענות שנשמעות לי נכונות, אני ממליצה לברר עם נחום ישירות...
ורק דבר קטן (ונכון שפה לא חו"ל או איזה אליפות אירופה), אבל גם לתחרויות שנסעתי בחו"ל היה רישום מוקדם, ומי שלא נרשם בזמן לא היה יכול להכנס.
לעניננו, אולי המצב הזה יגרום לפתיחת יום נוסף של תחרות... אז אל נא נסתכל על חצי הכוס הריקה...
יום טוב,
יעל דגן.
אני קוראת פה טענות שנשמעות לי נכונות, אני ממליצה לברר עם נחום ישירות...
ורק דבר קטן (ונכון שפה לא חו"ל או איזה אליפות אירופה), אבל גם לתחרויות שנסעתי בחו"ל היה רישום מוקדם, ומי שלא נרשם בזמן לא היה יכול להכנס.
לעניננו, אולי המצב הזה יגרום לפתיחת יום נוסף של תחרות... אז אל נא נסתכל על חצי הכוס הריקה...
יום טוב,
יעל דגן.
גרשון,
1. תסתכל בדואר שלך.
2. אתה יכול לפנות לנחום ולבקש ממנו להכניסך לרשימת התפוצה שלו.
נועם.
1. תסתכל בדואר שלך.
2. אתה יכול לפנות לנחום ולבקש ממנו להכניסך לרשימת התפוצה שלו.
נועם.
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד