קורס ירי מעשי
קורס ירי מעשי
מדריכי ירי מעשי יקרים .
מה קורה ?
אף אחד ממכם אינו מוכן לפתוח קורס ירי מעשי . מאז שהסתיים הקורס ישנם המון דידושים
בנושא אבל אף אחד לא ממש .....
המון חברי סליק רוצים לעבור קורס ירי מעשי.
הדרישות: חייב להיות ביום שישי (יש אנשים שעובדים במהלך השבוע)
פחות או יותר מרכז הארץ (בין נתניה לראשל"צ)
מחיר תחמושת זול כמו גם מחיר הקורס
עמוס
מה קורה ?
אף אחד ממכם אינו מוכן לפתוח קורס ירי מעשי . מאז שהסתיים הקורס ישנם המון דידושים
בנושא אבל אף אחד לא ממש .....
המון חברי סליק רוצים לעבור קורס ירי מעשי.
הדרישות: חייב להיות ביום שישי (יש אנשים שעובדים במהלך השבוע)
פחות או יותר מרכז הארץ (בין נתניה לראשל"צ)
מחיר תחמושת זול כמו גם מחיר הקורס
עמוס

"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
עמוס,
בנתניה (אצל דידי) המטווח קטן מדי לקורס ירי מעשי, אפשר רק אצל בן ושלומי בקניון.
אני פותח קורס בחיפה (מיכלין) חסרים עוד 3 אנשים לרשימה, אם אתה מעוניין, צור קשר.
נועם.
בנתניה (אצל דידי) המטווח קטן מדי לקורס ירי מעשי, אפשר רק אצל בן ושלומי בקניון.
אני פותח קורס בחיפה (מיכלין) חסרים עוד 3 אנשים לרשימה, אם אתה מעוניין, צור קשר.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
עמוס.
יש "המון" סליקאים שרוצים קורס, הבעיה היחידה היא, שהם לא יוצרים קשר אם אף מדריך שפרסם שהולך להפתח קורס.
אני מבטיח לך שברגע שיפנו לאחד המדריכים 10 סליקאים שרוצים קורס, ייפתח קורס.
השיקול באיזה מטווח לפתוח הוא של המדריך, בהתאם לצרכי הקורס.
את בעיית הימים, השעות וכל שאר הפרטים, ניתן לפתור.
אני אישית, וגם נועם פרסמנו מספר פעמים שיש התארגנות לפתיחת קורס, מכיוון ששנינו לא פתחנו קורס, זה אומר שלא הייתה "המון" היענות.
אם יש סליקאי שמעוניין בקורס, הפרטים שלי, של נועם ושל שאר המדריכים מופיעים באתר, ואם לא, ניתן לשלוח פרטי.
בשמחה הייתי פותח קורס לחברי הסליק, השאר בידיים שלכם. יפנו מספיק אנשים, יפתח קורס.
יש "המון" סליקאים שרוצים קורס, הבעיה היחידה היא, שהם לא יוצרים קשר אם אף מדריך שפרסם שהולך להפתח קורס.
אני מבטיח לך שברגע שיפנו לאחד המדריכים 10 סליקאים שרוצים קורס, ייפתח קורס.
השיקול באיזה מטווח לפתוח הוא של המדריך, בהתאם לצרכי הקורס.
את בעיית הימים, השעות וכל שאר הפרטים, ניתן לפתור.
אני אישית, וגם נועם פרסמנו מספר פעמים שיש התארגנות לפתיחת קורס, מכיוון ששנינו לא פתחנו קורס, זה אומר שלא הייתה "המון" היענות.
אם יש סליקאי שמעוניין בקורס, הפרטים שלי, של נועם ושל שאר המדריכים מופיעים באתר, ואם לא, ניתן לשלוח פרטי.
בשמחה הייתי פותח קורס לחברי הסליק, השאר בידיים שלכם. יפנו מספיק אנשים, יפתח קורס.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק
יואבי,
עדכון קטן - לאלו שלא יודעים : עלויות הקורס אמורות לכסות את הוצאות המטווח, ציוד ההדרכה וכמובן, שכר העבודה של המדריך, אשר אינו עובד לשם שמיים (אלא לפרנסתו ופרנסת משפחתו וילדיו)
מחירי הקורסים נעים בין 1500 ל 1600 ש"ח (כולל המטווח) ואת עלויות התחמושת יש להוסיף בנפרד, כאשר בכל מטווח מחיר שונה ע"פ היכולות (והרצון) של מנהל המטווח.
אגב, אותו מצב היה בזמנו עם "קורס ירי לחימתי / מבצעי" - היו כאלו שרצו לקפוץ על העגלה, אבל תשלום עבור כרטיס נסיעה עליה, לא היו מוכנים לשלם.
נועם.
עדכון קטן - לאלו שלא יודעים : עלויות הקורס אמורות לכסות את הוצאות המטווח, ציוד ההדרכה וכמובן, שכר העבודה של המדריך, אשר אינו עובד לשם שמיים (אלא לפרנסתו ופרנסת משפחתו וילדיו)
מחירי הקורסים נעים בין 1500 ל 1600 ש"ח (כולל המטווח) ואת עלויות התחמושת יש להוסיף בנפרד, כאשר בכל מטווח מחיר שונה ע"פ היכולות (והרצון) של מנהל המטווח.
אגב, אותו מצב היה בזמנו עם "קורס ירי לחימתי / מבצעי" - היו כאלו שרצו לקפוץ על העגלה, אבל תשלום עבור כרטיס נסיעה עליה, לא היו מוכנים לשלם.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נועם מה אתה לא יודע שבמדינתינו הקטנטונת עם ישראל רוצה הכל בחינם?
חבר'ה זה לא הולך ככה יש אנשים שזה הפרנסה שלהם " הידע" גם הם שילמו עבור
הידע שהם צברו ,אז סילחו לי שאני קצת בוטה ובמקום לבלבל את המוח באתר עם שאלות
כמו איך להחזיק אקדח ביד תעשו קורס ירי מעשי שמקנה לכם דבר ראשון בטיחות לכם ולסובבים
אתכם ,והכונה לא מבחינת ירי,זה יבוא אח"כ ,הקניית יסודות ירי נכון,ירי במצבים משתנים וכול' .
יש לנובאתר מדריכים מעולים שאוהבים את המקצוע ומוכנים להשקיע ,אז תנצלו את זה גם
עם זה עולה קצת כסף
לא תפסידו רק תרויחו ובגדול .
ביי דורון
נועם מה אתה לא יודע שבמדינתינו הקטנטונת עם ישראל רוצה הכל בחינם?
חבר'ה זה לא הולך ככה יש אנשים שזה הפרנסה שלהם " הידע" גם הם שילמו עבור
הידע שהם צברו ,אז סילחו לי שאני קצת בוטה ובמקום לבלבל את המוח באתר עם שאלות
כמו איך להחזיק אקדח ביד תעשו קורס ירי מעשי שמקנה לכם דבר ראשון בטיחות לכם ולסובבים
אתכם ,והכונה לא מבחינת ירי,זה יבוא אח"כ ,הקניית יסודות ירי נכון,ירי במצבים משתנים וכול' .
יש לנובאתר מדריכים מעולים שאוהבים את המקצוע ומוכנים להשקיע ,אז תנצלו את זה גם
עם זה עולה קצת כסף
לא תפסידו רק תרויחו ובגדול .
ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
קורס ירי מעשי
גם אני ממתין כבר זמן רב לפתיחת הקורס.
אני ירושלמי ובוודאי מעדיף קורס בירושלים (אני בקשר עם החבר'ה באיזור), אך אם הקורס יהיה ביום שישי, אהיה מוכן לנסוע למרכז, כדי להתחיל סוף סוף להתאמן.
אם נפתח משהו בין קיסריה לאשדוד בימי שישי - אנא שלחו לי הודעה בפרטי. חיפה עם כל הרצון הרב נראה לי קצת רחוק מדי בהתחשב בזה שעם רכב חברה שלי אי אפשר לנסוע בכביש 6.
אני ירושלמי ובוודאי מעדיף קורס בירושלים (אני בקשר עם החבר'ה באיזור), אך אם הקורס יהיה ביום שישי, אהיה מוכן לנסוע למרכז, כדי להתחיל סוף סוף להתאמן.
אם נפתח משהו בין קיסריה לאשדוד בימי שישי - אנא שלחו לי הודעה בפרטי. חיפה עם כל הרצון הרב נראה לי קצת רחוק מדי בהתחשב בזה שעם רכב חברה שלי אי אפשר לנסוע בכביש 6.
דורון,
אני לא בטוח שאני אחדש לך משהו במה שאני אומר אבל - ספורט הירי המעשי בארץ הוא ספורט מת. לא מבחינת זה שאין פעילות ותחרויות בענף, אלא מבחינת כמות הדם הצעיר שנכנסת למערכת כל שנה. תסתכלו על הגיל הממוצע של העוסקים בספורט ותראו בעצמכם.
הסיבות לזה:
1. הקושי לקבל רשיון נשק (צריך שנתיים + 3 תחרויות בשנה!!)
2. עלויות עצומות כדי לשמר את הרשיון (חברות במועדון, איגוד קליעה וכו')
בקיצור, אם אתה רוצה לעורר עניין מחודש בירי מעשי ולשלמדריכים שהשקיעו ממיטב כספם וזמנם תהיה פרנסה אז תפעל כדי לשנות איך שהוא את תנאי הסף. אם לא אז אל תתפלא מדוע אין אלפי קופצים על "המציאה" הזו של קורס ירי מעשי.
א.
אני לא בטוח שאני אחדש לך משהו במה שאני אומר אבל - ספורט הירי המעשי בארץ הוא ספורט מת. לא מבחינת זה שאין פעילות ותחרויות בענף, אלא מבחינת כמות הדם הצעיר שנכנסת למערכת כל שנה. תסתכלו על הגיל הממוצע של העוסקים בספורט ותראו בעצמכם.
הסיבות לזה:
1. הקושי לקבל רשיון נשק (צריך שנתיים + 3 תחרויות בשנה!!)
2. עלויות עצומות כדי לשמר את הרשיון (חברות במועדון, איגוד קליעה וכו')
בקיצור, אם אתה רוצה לעורר עניין מחודש בירי מעשי ולשלמדריכים שהשקיעו ממיטב כספם וזמנם תהיה פרנסה אז תפעל כדי לשנות איך שהוא את תנאי הסף. אם לא אז אל תתפלא מדוע אין אלפי קופצים על "המציאה" הזו של קורס ירי מעשי.
א.
- תרמתי למען הסליק
איתמר.
אני לא מסכים איתך שהספורט הוא ספורט מת.
יש דם חדש וצעיר. ולדוגמא: במועדון שלי (ראשון לציון) וגם במועדון הירי המעשי ברושלים, נכנסו לאחרונה מספר יורים.
אמנם תנאי קבלת הרישיון הם קשיחים, אבל כל מי שנכנס לספורט הזה, מודע לבעייתיות הזו.
ממש לא הייתי מתנגד לתנאים שהיו לפני ההחלטות של שנת 1995, בה כל יורה שסיים קורס ירי מעשי היה זכאי לרישיון, ונכון שהיו נפתחים הרבה יותר קורסים, אולם לא בטוח שהייתי רוצה לראות כל כך הרבה אנשים עם רישיון לנשיאת נשק עם עילת "יורה ירי מעשי".
אני גם מבטיח לך שיקרה מה שקרה אז, כלומר, רוב מסיימי הקורסים לא ירשמו למועדון, ולא יבואו לתחרויות, אלא יעשו את הקורס רק למען קבלת רישיון.
קבוצה גדולה מהם יקבלו לאחר תקופה מסויימת "תום עילה" ויאלצו להחזיר את הרישיון ולמכור את הנשק, ואז ירגישו מרומים/ממורמרים, או לחלופין, יחפשו את כל האפשרויות להשאיר את הרישיון לנשק, וזה פתח לצרות.
אכן, יש לבחון את הקריטריונים למתן רישיון ליורי ירי מעשי בשנית, ולהקל במקצת, אולם לא לתת לכל מי שמסיים קורס באופן אוטומטי רישיון.
אני לא מסכים איתך שהספורט הוא ספורט מת.
יש דם חדש וצעיר. ולדוגמא: במועדון שלי (ראשון לציון) וגם במועדון הירי המעשי ברושלים, נכנסו לאחרונה מספר יורים.
אמנם תנאי קבלת הרישיון הם קשיחים, אבל כל מי שנכנס לספורט הזה, מודע לבעייתיות הזו.
ממש לא הייתי מתנגד לתנאים שהיו לפני ההחלטות של שנת 1995, בה כל יורה שסיים קורס ירי מעשי היה זכאי לרישיון, ונכון שהיו נפתחים הרבה יותר קורסים, אולם לא בטוח שהייתי רוצה לראות כל כך הרבה אנשים עם רישיון לנשיאת נשק עם עילת "יורה ירי מעשי".
אני גם מבטיח לך שיקרה מה שקרה אז, כלומר, רוב מסיימי הקורסים לא ירשמו למועדון, ולא יבואו לתחרויות, אלא יעשו את הקורס רק למען קבלת רישיון.
קבוצה גדולה מהם יקבלו לאחר תקופה מסויימת "תום עילה" ויאלצו להחזיר את הרישיון ולמכור את הנשק, ואז ירגישו מרומים/ממורמרים, או לחלופין, יחפשו את כל האפשרויות להשאיר את הרישיון לנשק, וזה פתח לצרות.
אכן, יש לבחון את הקריטריונים למתן רישיון ליורי ירי מעשי בשנית, ולהקל במקצת, אולם לא לתת לכל מי שמסיים קורס באופן אוטומטי רישיון.
יואב,
- תרמתי למען הסליק
מסכים עם כל מילה של יואב.
נערך לאחרונה על ידי הצעדן בתאריך 30 ינואר 2005, 20:15, נערך פעם אחת בסך הכל.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
גם אני לא הייתי מתנגד לאותם תנאים שהיו לפני 1995 אבל שנינו יודעים שזה לא מעשי...
אני חושב שבאמת צריך למצוא את שביל הזהב כדי להפוך את הספורט הזה לנגיש יותר למי שמתעניין בו, ולקחת בחשבון שכמו בכל ענף ספורט אחר גם פה תהיה נשירה. לא כל מי שמתחיל באיזה ענף ספורט נשאר לעסוק בו כל ימי חייו. אבל כדי להבטיח שלמערכת תהיה אספקה שוטפת של ספורטאים רציניים ובעלי רמה גבוהה, צריך איכשהו להרחיב את בסיס הפירמידה.
קח לדוגמא כדורגל. יש את האלה שיוצאים ידי חובתם בשיעורי ההתעמלות בבית הספר. מי שקצת יותר מעניין אותו, הולך לשחק כדורגל עם החברה אחה"צ ובסופי שבוע. מי שקצת יותר רציני נרשם למועדון מכבי/הפועל ומתאמן בצורה סדירה ומאורגנת..והטובים שבטובים מגיעים לתחרויות הליגה הלאומית.
בירי מעשי, אתה קודם צריך להשתתף בתחרויות של הליגה הלאומית כדי לדעת אם אתה בכלל מעוניין לעסוק בספורט הזה...נראה לך הגיוני?
א.
אני חושב שבאמת צריך למצוא את שביל הזהב כדי להפוך את הספורט הזה לנגיש יותר למי שמתעניין בו, ולקחת בחשבון שכמו בכל ענף ספורט אחר גם פה תהיה נשירה. לא כל מי שמתחיל באיזה ענף ספורט נשאר לעסוק בו כל ימי חייו. אבל כדי להבטיח שלמערכת תהיה אספקה שוטפת של ספורטאים רציניים ובעלי רמה גבוהה, צריך איכשהו להרחיב את בסיס הפירמידה.
קח לדוגמא כדורגל. יש את האלה שיוצאים ידי חובתם בשיעורי ההתעמלות בבית הספר. מי שקצת יותר מעניין אותו, הולך לשחק כדורגל עם החברה אחה"צ ובסופי שבוע. מי שקצת יותר רציני נרשם למועדון מכבי/הפועל ומתאמן בצורה סדירה ומאורגנת..והטובים שבטובים מגיעים לתחרויות הליגה הלאומית.
בירי מעשי, אתה קודם צריך להשתתף בתחרויות של הליגה הלאומית כדי לדעת אם אתה בכלל מעוניין לעסוק בספורט הזה...נראה לך הגיוני?
א.
- תרמתי למען הסליק
ירי מעשי בארץ רחוק מאד מלהיות ספורט מת.
מדובר בענף איזוטרי מעט ואנו לא מצפים שיהיה לו רייטינג כמו לכדורגל או כדורסל.
כל מי שיזדמן לתחרות ליגה, וודאי לאליפות הארץ, יוכל לראות שמדובר במשהו חי ובועט.
בניגוד למה שחושבים כל אלו שאין להם מושג על מה זה ירי מעשי, לא מדובר בהרבה כסף, אם משווים לתחביבים אחרים איזוטרים לא פחות כמו צניחה חופשית, טיסה, או אפילו ספורט מוטורי לסוגיו.
גם עניין הרשיונות לא צריך להוות בעיה. ניתן לקבל אקדח בשכירות בכל מטווח, ומי שרוצה יכול גם לקנות אקדח, שישאר בכספת המטווח לאחר האימון, ויועבר לכל תחרות ע"י אנשים מורשים לכך.
מדובר בענף איזוטרי מעט ואנו לא מצפים שיהיה לו רייטינג כמו לכדורגל או כדורסל.
כל מי שיזדמן לתחרות ליגה, וודאי לאליפות הארץ, יוכל לראות שמדובר במשהו חי ובועט.
בניגוד למה שחושבים כל אלו שאין להם מושג על מה זה ירי מעשי, לא מדובר בהרבה כסף, אם משווים לתחביבים אחרים איזוטרים לא פחות כמו צניחה חופשית, טיסה, או אפילו ספורט מוטורי לסוגיו.
גם עניין הרשיונות לא צריך להוות בעיה. ניתן לקבל אקדח בשכירות בכל מטווח, ומי שרוצה יכול גם לקנות אקדח, שישאר בכספת המטווח לאחר האימון, ויועבר לכל תחרות ע"י אנשים מורשים לכך.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
איתמר,
גם אני כמו קודמי מתרעם על ההחרזה הזו, הספורט הזה לא מת !!!
אתה צריך להפריד, זה לא ספורט לבעלי רישיון לאקדח, זה ספורט לכל אחד, כימעט לכל אחד.
מי שרוצה יכל ליקנות אקדח ללא רישיון ולהיתאמן במועדון ואף להשתתף בתחרות כאשר האקדח מובל ע"י מי שמוסמך לכך יכול וגם יכול.
חשוב לציין שגם לך יש תפקיד בכח, רוצה דם חדש ...... תזרים אותו למועדון שלך !!!
יניב בוטביניק
גם אני כמו קודמי מתרעם על ההחרזה הזו, הספורט הזה לא מת !!!
אתה צריך להפריד, זה לא ספורט לבעלי רישיון לאקדח, זה ספורט לכל אחד, כימעט לכל אחד.
מי שרוצה יכל ליקנות אקדח ללא רישיון ולהיתאמן במועדון ואף להשתתף בתחרות כאשר האקדח מובל ע"י מי שמוסמך לכך יכול וגם יכול.
חשוב לציין שגם לך יש תפקיד בכח, רוצה דם חדש ...... תזרים אותו למועדון שלך !!!
יניב בוטביניק
מדריך ירי מעשי,
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
יניב,
קודם כל אני מסכים איתך בדבר אחד. באמת לא עשיתי שום פעילות שיכולה לקדם את הענף ועל כך אני מצר...
לגבי מה שאמרתי. אם היית קורא היטב את הודעתי היית רואה שסייגתי את עצמי ואמרתי שהספורט הוא מת מבחינה זו שלא נכנס מספיק דם חדש למערכת...זה שיש תחרויות ופעילות וכו' זה ידוע... אבל בתכלס, מדובר באותו גרעין קשה של אנשים שמה לעשות הולך ומתבגר.
ותראה מה קורה בשטח..הרי באשכול הזה מתלוננים שפעם אחר פעם מודיעים על פתיחת קורסים ואין מספיק נרשמים..
א.
קודם כל אני מסכים איתך בדבר אחד. באמת לא עשיתי שום פעילות שיכולה לקדם את הענף ועל כך אני מצר...

לגבי מה שאמרתי. אם היית קורא היטב את הודעתי היית רואה שסייגתי את עצמי ואמרתי שהספורט הוא מת מבחינה זו שלא נכנס מספיק דם חדש למערכת...זה שיש תחרויות ופעילות וכו' זה ידוע... אבל בתכלס, מדובר באותו גרעין קשה של אנשים שמה לעשות הולך ומתבגר.
ותראה מה קורה בשטח..הרי באשכול הזה מתלוננים שפעם אחר פעם מודיעים על פתיחת קורסים ואין מספיק נרשמים..
א.
- תרמתי למען הסליק
איתמר !!!
שים לב שאתה כותב באשכול הזה רק שטויות.{ולא רק בזה}.
לכן במקום לנסות לדרבן אחרים, תעשה אתה קורס ירי מעשי,ואם עשית תצטרף למועדון
באיזור מגוריך.
אני זוכר שביררת מחירים ולא עשית עם זה כלום ,לכן במקום לכתוב על כל שטות נראה אותך עושה
משהו .
אתה כמו pop up ,איךשאחד מהאחים כותב משהו אתה ישר קופץ.
ביי דורון
שים לב שאתה כותב באשכול הזה רק שטויות.{ולא רק בזה}.
לכן במקום לנסות לדרבן אחרים, תעשה אתה קורס ירי מעשי,ואם עשית תצטרף למועדון
באיזור מגוריך.
אני זוכר שביררת מחירים ולא עשית עם זה כלום ,לכן במקום לכתוב על כל שטות נראה אותך עושה
משהו .
אתה כמו pop up ,איךשאחד מהאחים כותב משהו אתה ישר קופץ.
ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד