עילה לרשיון
עילה לרשיון
האם העובדה שאני רוצה להיות מתחרה בירי מעשי היא עילה מספיקה בשביל להעניק לי רשיון לנשק ???
ובנוסף מה הם הצעדים הנכונים עלי לנקוט כדי להיות מתחרה בירי מעשי מהתחלה עד סוף
בתודה מראש. ג'ולבו
ובנוסף מה הם הצעדים הנכונים עלי לנקוט כדי להיות מתחרה בירי מעשי מהתחלה עד סוף
בתודה מראש. ג'ולבו
העבר לא ניתן לשינוי.
ההוה כבר שייך לעבר.
העתיד לא ידוע.
תחיה את הרגע.
ההוה כבר שייך לעבר.
העתיד לא ידוע.
תחיה את הרגע.
חיפוש היה מאוד עוזר לך - מכיוון שנושאים אלה עלו כל כך הרבה פעמים בעבר...
בכל אופן :
קורס ירי מעשי(40 שעות)
חבר במועדון ירי מעשי
חבר בהתאחדות הקליעה
כל אלה קריטריונים להתחרות בענף.
*בקשר לרישיון - במשך שנתיים מינימום עלייך להתחרות לפחות ב-3 תחרויות בעונה, כלומר, 3 תחרויות בשנה.
המלצה של ראש מועדון.
באם אתה עומד בכל הקריטריונים הנ"ל, אתה רשאי להגיש בקשה לרישיון לירי מעשי בעילה/תבחין "מתאמן ירי פעיל".
**אינני מכיר אותך, וסלח לי מראש על דבריי, אך מה שאני אומר תמיד לכל מי ששואל - אם אתה מתכנן מסלול זה בשביל רישיון בלבד - חוץ מהעובדה שספורט זה יקר מאוד, הרישיון תלוי בהיותך מתאמן 'פעיל'. כלומר עלייך, כל שנה, להתחרות ב-3 תחרויות לפחות. כך שאם אינך רציני, ואו לא מוכן להשקיע את מה שצריך בספורט....אני לא חושב שצריך להוסיף.
בכל אופן :
קורס ירי מעשי(40 שעות)
חבר במועדון ירי מעשי
חבר בהתאחדות הקליעה
כל אלה קריטריונים להתחרות בענף.
*בקשר לרישיון - במשך שנתיים מינימום עלייך להתחרות לפחות ב-3 תחרויות בעונה, כלומר, 3 תחרויות בשנה.
המלצה של ראש מועדון.
באם אתה עומד בכל הקריטריונים הנ"ל, אתה רשאי להגיש בקשה לרישיון לירי מעשי בעילה/תבחין "מתאמן ירי פעיל".
**אינני מכיר אותך, וסלח לי מראש על דבריי, אך מה שאני אומר תמיד לכל מי ששואל - אם אתה מתכנן מסלול זה בשביל רישיון בלבד - חוץ מהעובדה שספורט זה יקר מאוד, הרישיון תלוי בהיותך מתאמן 'פעיל'. כלומר עלייך, כל שנה, להתחרות ב-3 תחרויות לפחות. כך שאם אינך רציני, ואו לא מוכן להשקיע את מה שצריך בספורט....אני לא חושב שצריך להוסיף.
SPS - מתקרב לשלמות...
היי,
אין לך שום סיבה להתנצל! ההיפך, איך תדע אם לא תשאל? ואני שוב מתנצל אם קיבלת רושם לא נכון.
הנושא עלה בעבר גם ע"י אנשים שאין להם רישיון.
תבחין "מתאמן ירי פעיל" אמנם נחשב כ'רישיון נוסף', אבל לא צריך רישיון מטעם עילה אחרת בשביל לקבל אותו.
"מתאמן ירי פעיל" הוא תבחין, במקרה זה, שבגינו ניתן לקבל רישיון למטרות ספורט-כולל ירי מעשי.
זה שאתה רוצה להתחרות בירי מעשי, לא נחשב לעילה. אם תעבור את כל השלבים שציינתי ותעמוד בקריטריונים, תוכל להגיש בקשה לעילה/תבחין "מתאמן ירי פעיל" שתוחם בתוכו מספר ענפים ספורטיביים, כולל ירי מעשי.
אין לך שום סיבה להתנצל! ההיפך, איך תדע אם לא תשאל? ואני שוב מתנצל אם קיבלת רושם לא נכון.
הנושא עלה בעבר גם ע"י אנשים שאין להם רישיון.
תבחין "מתאמן ירי פעיל" אמנם נחשב כ'רישיון נוסף', אבל לא צריך רישיון מטעם עילה אחרת בשביל לקבל אותו.
"מתאמן ירי פעיל" הוא תבחין, במקרה זה, שבגינו ניתן לקבל רישיון למטרות ספורט-כולל ירי מעשי.
זה שאתה רוצה להתחרות בירי מעשי, לא נחשב לעילה. אם תעבור את כל השלבים שציינתי ותעמוד בקריטריונים, תוכל להגיש בקשה לעילה/תבחין "מתאמן ירי פעיל" שתוחם בתוכו מספר ענפים ספורטיביים, כולל ירי מעשי.
SPS - מתקרב לשלמות...
כן, אפשר לעבור קורס ירי מעשי ללא רישיון לאקדח - ויש הרבה שעושים זאת.
נערך לאחרונה על ידי Cybrosh בתאריך 28 מרץ 2005, 00:29, נערך פעם אחת בסך הכל.
SPS - מתקרב לשלמות...
- סליקאי כסף
אני רוצה לעדכן
ירי מעשי אינו סיבה או כל דבר אחר לקבלת רשיון לאקדח נקודה.
ספורטאי בירי מעשי ככל ספורטאי אחר יקבל נשק לענף הספורט שלו על פי הסכם עם משרד הפנים.
את ההגדרה של ספורטאי כבר הגדירו לפני.
למען לא נטעה אף אחד.
ואני מסכים עם קודמי שמי שבאמת רוצה להיות ספורטאי שיצטרף.
אם זה למען הרשיון אז לא בבית ספרנו.
ירי מעשי אינו סיבה או כל דבר אחר לקבלת רשיון לאקדח נקודה.
ספורטאי בירי מעשי ככל ספורטאי אחר יקבל נשק לענף הספורט שלו על פי הסכם עם משרד הפנים.
את ההגדרה של ספורטאי כבר הגדירו לפני.
למען לא נטעה אף אחד.
ואני מסכים עם קודמי שמי שבאמת רוצה להיות ספורטאי שיצטרף.
אם זה למען הרשיון אז לא בבית ספרנו.
יאיר דוידוביץ
מנכ"ל התאחדות הקליעה בישראל
לחשוב חיובי
מנכ"ל התאחדות הקליעה בישראל
לחשוב חיובי
אני מודע לכל העניין הזה.
רק לפי מה שאני הבנתי פה בערך כל מי שמשתתף פה בירי מעשי יש לו רשיון בעילה אחרת.
או שאני לא הבנתי נכון
אז מה ששאלתי זה אם אין לי רשיון ואני רוצה להיכנס לענף הספורט הזה אני צריך להשיג רשיון בעילה אחרת או שמספיק שאני מתחרה פעיל.
עוד משהו
זה באמת ספורט??
ריצות, קפיצות רמת כושר גבוהה אימונים פיסיים???
לא שיש לי בעיה עם העניין.
רק לפי מה שאני הבנתי פה בערך כל מי שמשתתף פה בירי מעשי יש לו רשיון בעילה אחרת.
או שאני לא הבנתי נכון
אז מה ששאלתי זה אם אין לי רשיון ואני רוצה להיכנס לענף הספורט הזה אני צריך להשיג רשיון בעילה אחרת או שמספיק שאני מתחרה פעיל.
עוד משהו
זה באמת ספורט??
ריצות, קפיצות רמת כושר גבוהה אימונים פיסיים???
לא שיש לי בעיה עם העניין.
העבר לא ניתן לשינוי.
ההוה כבר שייך לעבר.
העתיד לא ידוע.
תחיה את הרגע.
ההוה כבר שייך לעבר.
העתיד לא ידוע.
תחיה את הרגע.
זה בדיוק העניין ,שמי שנמצא בתחום בד"כ עושה את זה מ"אהבה" ולא מרצון לקבל רשיון ,ולכן גם יש רבים שמחזיקים ברשיון בעילות שונות מ"קלע פעיל" ,ועדיין משקיעים הרבה זמן ,כסף ,ובעיקר הרבה אהבה בתחביב הזה .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
ידידי,
לא כל כך הבנת....
הנה המדריך המקוצר לזה שרוצה להיות יורה ירי מעשי:
1. בוא להכיר את הענף מקרוב בפגישת הכירות בלתי מחייבת עם האנשים.
אמור מהיכן אתה בארץ ונסדיר עבורך את העניין.
2. עליך לעבור קורס ירי מעשי בן 40 שעות שבסיומו תוסמך כיורה מן המניין (אם תעמוד בדרישות).
לשם כך תוכל לשכור אקדח מהמטווח בו יתקיים הקורס.
3. הצטרף למועדון והפוך ליורה פעיל ע"י השתתפות בתחרויות, לשם כך תאלץ לשכור אקדח או להשתמש בכלי של אחד החברים במועדון.
4. לאחר שתהיה פעיל במשך שנתיים (לפחות 3 תחרויות מוכרות ע"י ההתאחדות בשנה), תוכל לקבל המלצה מראש המועדון והתאחדות הקליעה לקבלת רשיון לאקדח בתבחין של "מתאמן ירי פעיל". זכור שמדובר בהמלצה בלבד ומשרד הפנים אינו חייב לקבל אותה.
הרשיון הזה תקף כל עוד אתה עומד בהגדרות של "פעיל" כמוזכר מעלה.
זהו אתה בעסק.
באשר לספורט: אין טוב ממראה עיניים.
בחול המועד פסח מתקיימת אליפות הארץ בירי מעשי במטווח קיסריה.
אתה יכול להגיע כצופה, לעבור בין התרגילים ולהתרשם בעצמך. לא עולה כסף.
אזניות ומשקפי מגן חובה!
לא כל כך הבנת....
הנה המדריך המקוצר לזה שרוצה להיות יורה ירי מעשי:
1. בוא להכיר את הענף מקרוב בפגישת הכירות בלתי מחייבת עם האנשים.
אמור מהיכן אתה בארץ ונסדיר עבורך את העניין.
2. עליך לעבור קורס ירי מעשי בן 40 שעות שבסיומו תוסמך כיורה מן המניין (אם תעמוד בדרישות).
לשם כך תוכל לשכור אקדח מהמטווח בו יתקיים הקורס.
3. הצטרף למועדון והפוך ליורה פעיל ע"י השתתפות בתחרויות, לשם כך תאלץ לשכור אקדח או להשתמש בכלי של אחד החברים במועדון.
4. לאחר שתהיה פעיל במשך שנתיים (לפחות 3 תחרויות מוכרות ע"י ההתאחדות בשנה), תוכל לקבל המלצה מראש המועדון והתאחדות הקליעה לקבלת רשיון לאקדח בתבחין של "מתאמן ירי פעיל". זכור שמדובר בהמלצה בלבד ומשרד הפנים אינו חייב לקבל אותה.
הרשיון הזה תקף כל עוד אתה עומד בהגדרות של "פעיל" כמוזכר מעלה.
זהו אתה בעסק.

באשר לספורט: אין טוב ממראה עיניים.
בחול המועד פסח מתקיימת אליפות הארץ בירי מעשי במטווח קיסריה.
אתה יכול להגיע כצופה, לעבור בין התרגילים ולהתרשם בעצמך. לא עולה כסף.
אזניות ומשקפי מגן חובה!
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אני לא רוצה לקלקל את האוירה הורודה שכולם משרים, אבל אתם לא חושבים שאתם קצת מתיפייפים? (אני לא מתקיף, אלא שואל בתמימות)
אני לא מכיר את הסטטיסטיקה , אז אשמח אם מישהו יאיר את עיני:
1) איזה אחוז מחברי התאחדות הקליעה שיש להם אקדח בעילה של יורה מעשי, טורחים לשמור על חברותם ולעשות את המינימום של 3 תחרויות וזהו רק ע"מ לשמור על רישיונם?? (יקר יותר מלהחזיק אקדח בגין עילה אחרת, אבל מה לעשות).
אני מניח כי כל ראש מועדון יכול לאפיין מיהם היורים הפעילים באמת ומי פעיל רק לצורך שמירה על הרישיון. אנא, ספרו מניסיונכם מהם האחוזים?
2) ועוד שאלה - מהו אחוז המצטרפים החדשים לענף שאין להם רישיון ביד עוד לפני שעשו את הקורס? כלומר, איזה אחוז הצטרפו לענף רק מתוך אהבה לענף ועל אף הקשיים והתסכול (אני מניח) מכך שאין להם אקדח משלהם?
יש לי הרגשה (אישית שלי) שרוב מי שמצטרף לענף, כאשר אין לו אקדח ביד, עושה זאת ע"מ להשיג רישיון. האהבה לענף עלולה לבוא אח"כ....(אבל לא בטוח).
3) שאלה אחרונה - לגבי הבקשות למשרד הפנים לקבלת רישיון לאקדח ראשון בעילה של "יורה פעיל", לאחר שהבן אדם עמד בתנאים של יורה פעיל וקיבל המלצה של ראש המועדון שלו, והתאחדות הקליעה שמה את החותמת שלה והעבירה הבקשה למשרד הפנים: מה אחוז הבקשות מסוג זה ש נידחות? כלומר, האם באמת אזהרתו של DONDUCK לגבי העניין שמדובר בהמלצה בלבד למשרד הפנים רלווונטית או שמא זוהי היתממות (no offense donduck) ובעצם מדובר בהליך די בטוח לקבלת רישיון לאקדח, למי שאין לו אקדח?
ממתין לתשובותיכם המלומדות.
נ.ב - למען הסר ספק, כותב התגובה הינו יורה ירי מעשי אקטיבי, שנהנה מכך מאוד ומחזיק אקדח בעילה אחרת בכלל.
אני לא מכיר את הסטטיסטיקה , אז אשמח אם מישהו יאיר את עיני:
1) איזה אחוז מחברי התאחדות הקליעה שיש להם אקדח בעילה של יורה מעשי, טורחים לשמור על חברותם ולעשות את המינימום של 3 תחרויות וזהו רק ע"מ לשמור על רישיונם?? (יקר יותר מלהחזיק אקדח בגין עילה אחרת, אבל מה לעשות).
אני מניח כי כל ראש מועדון יכול לאפיין מיהם היורים הפעילים באמת ומי פעיל רק לצורך שמירה על הרישיון. אנא, ספרו מניסיונכם מהם האחוזים?
2) ועוד שאלה - מהו אחוז המצטרפים החדשים לענף שאין להם רישיון ביד עוד לפני שעשו את הקורס? כלומר, איזה אחוז הצטרפו לענף רק מתוך אהבה לענף ועל אף הקשיים והתסכול (אני מניח) מכך שאין להם אקדח משלהם?
יש לי הרגשה (אישית שלי) שרוב מי שמצטרף לענף, כאשר אין לו אקדח ביד, עושה זאת ע"מ להשיג רישיון. האהבה לענף עלולה לבוא אח"כ....(אבל לא בטוח).
3) שאלה אחרונה - לגבי הבקשות למשרד הפנים לקבלת רישיון לאקדח ראשון בעילה של "יורה פעיל", לאחר שהבן אדם עמד בתנאים של יורה פעיל וקיבל המלצה של ראש המועדון שלו, והתאחדות הקליעה שמה את החותמת שלה והעבירה הבקשה למשרד הפנים: מה אחוז הבקשות מסוג זה ש נידחות? כלומר, האם באמת אזהרתו של DONDUCK לגבי העניין שמדובר בהמלצה בלבד למשרד הפנים רלווונטית או שמא זוהי היתממות (no offense donduck) ובעצם מדובר בהליך די בטוח לקבלת רישיון לאקדח, למי שאין לו אקדח?
ממתין לתשובותיכם המלומדות.

נ.ב - למען הסר ספק, כותב התגובה הינו יורה ירי מעשי אקטיבי, שנהנה מכך מאוד ומחזיק אקדח בעילה אחרת בכלל.
if you wanna shoot, shoot, don't talk
טעות חמורה בידך פיגי,
בכל חידוש רשיון או החלפת נשק אתה נדרש להוכיח מחדש את קיום העילה שלשמה קיבלת את הרשיון. לדוגמא אם אתה גר בישוב זכאי, אתה צריך כתובת רשומה במשרד הפנים + אישור רב"ש. אם אתה עוסק בכסף ויהלומים, אתה נדרש להציג ניירות וקבלות מתאימים -- ואם אתה יורה ספורטיבי פעיל אתה נדרש להביא מסמכים שאכן השתתפת בלפחות 3 תחרויות + חברות באיגוד הקליעה + אישור של מנהל המועדון שאכן אתה מתאמן באופן קבוע.
אין פה שום פירצה שאתה או מישהו אחר יכולים לנצל מבלי להסתבך במצג שווא...אתה צריך להוכיח רצף של אימונים והשתתפות בתחרויות לאורך כל הזמן, ואם אתה תפסיק לעסוק בספורט, פשוט תאבד את רשיונך.
א.
בכל חידוש רשיון או החלפת נשק אתה נדרש להוכיח מחדש את קיום העילה שלשמה קיבלת את הרשיון. לדוגמא אם אתה גר בישוב זכאי, אתה צריך כתובת רשומה במשרד הפנים + אישור רב"ש. אם אתה עוסק בכסף ויהלומים, אתה נדרש להציג ניירות וקבלות מתאימים -- ואם אתה יורה ספורטיבי פעיל אתה נדרש להביא מסמכים שאכן השתתפת בלפחות 3 תחרויות + חברות באיגוד הקליעה + אישור של מנהל המועדון שאכן אתה מתאמן באופן קבוע.
אין פה שום פירצה שאתה או מישהו אחר יכולים לנצל מבלי להסתבך במצג שווא...אתה צריך להוכיח רצף של אימונים והשתתפות בתחרויות לאורך כל הזמן, ואם אתה תפסיק לעסוק בספורט, פשוט תאבד את רשיונך.
א.
- תרמתי למען הסליק
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד