שאלה| הוצאת רישיון פרטי חדש

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה| הוצאת רישיון פרטי חדש

על ידי amitxxx » 14 מרץ 2016, 23:28

שלום חברים,
שמי עמית אני חדש בפורום ובשבועות האחרונים קראתי פה המון וצברתי המון ידע שאני מקווה לפחות שיהפוך לשימושי לגביי.

אני נמצא במהלך הניסיון השני שלי להוצאת רישיון. הראשון כשל בגלל אי עמידה בתקופת הקבע שהייתה דרושה.

שלחתי את הטפסים לפני מספר חודשים ע"ב קריטריון של קצין בשירות קבע ועבודה באבטחה.

לאחר חודש נשלחה לי בקשה לשלוח מכתב מסא"ל כמובן.
הסיבה שמראש לא צירפתי מכתב כזה היא שהחטיבה שלי מסרבת להנפיק מכתב כזה.
מכיוון שלא עשיתי עדיין מילואים והם "לא מכירים אותי" (לעזה הם כן מוכנים להיכנס איתי מחר..) המקסימום שהם מוכנים זה לכתוב שאני משרת בחטיבה והם מכירים (לא מאשרים) שאני רוצה להוציא אקדח ולצרף חתימת סא"ל.
יש לדעת תרומה למכתב כזה ?

הקריטריון השני הוא ע"ב עבודתי כמאבטח ביחידת יל"ה בנתב"ג.
כחלק מדרישות העבודה עברתי קורס מאבטח של רש"ת שמקביל למשהו בין רמה א'+ לקורס אחיד (הגדרת מנהל ביה"ס למאבטחים שלנו).
באתר לבט"פ רשום שמי שעבר קורס אחיד של רש"ת עומד בקריטריונים ומי שלא ועבר קורס מאבטחים ברמות האלו צריך שנתיים וותק, לי אין את הוותק הזה אך יש אצלנו חבר'ה שכן קיבלו רישיון ללא הוותק בהרגשה של נפילה בין הכיסאות.
אך אצלי כאמור אין התייחסות לעבודה כמאבטח בתשובה שקיבלתי למרות שצורפו כל התעודות האישורים ומכתב המלצה מראש אגף אבטחה אצלנו.

האמת שאני מתחיל להיות עייף מהתהליך הזה והעניין שאין שום מענה מלבד תור פעם בחצי שנה משגע אותי.

אני יודע שחפרתי ומצטער אך אשמח שמישהו ינסה להדריך אותי כיצד להמשיך לפעול מכל החזיתות.

תודה רבה, עמית.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: שאלה| הוצאת רישיון פרטי חדש

על ידי Everest » 15 מרץ 2016, 02:44

תתקשר למג"ד ותסביר לו שאם הוא לא נותן לך מכתב המלצה, אז כנראה שאתה לא מתאים לשאת נשק אוטומטי תחת פיקודו כי להבנתך אם הוא לא ממליץ אז זה כי יש בעיות איתך שכנראה גורמות לו לא לסמוך עליך עם נשק, אחרת אין ממש מניעה(נכון?).
תן לו להבין עד כמה מטומטם זה נשמע.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי bnsagi » 15 מרץ 2016, 08:49

מסכים.
אם הוא לא סומך עליך עם אקדח שלא יסמוך עליך גם עם נשק ארוך.
תודיע שאתה לא מגיע למילואים.
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 15 מרץ 2016, 09:08

מה שאני הייתי עושה:
1. למכתב ההמלצה אין פורמט קבוע , אני במקומך מנסח להם את המכתב ומבקש חתימה של סא"ל עליו (מה שהם כן מוכנים לעשות)
2. נוסח המכתב "סטרילי" ללא כותרת "המלצה" או המילה "המלצה" בתוכו.
3. נוסח לדוגמא : הנדון: אישור , אנו מאשרים שישראל ישראלי תז: 111111111 משרת שרות מילואים פעיל ביחידתנו ואנו מאשרים שבזמן שרות המילואים הנ"ל חמוש. בכבוד רב סא"ל ראש קטן.
4.פונה למקום העבודה ומבקש אישור על הקורס שעברת.
5. שולח את שניהם לבט"פ
6. מחכה בסבלנות לתשובה.
7. אחרי התשובה נהיה יותר חכמים.

בהצלחה.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jluzer1 » 15 מרץ 2016, 10:31

argra11 כתב:מה שאני הייתי עושה:
1. למכתב ההמלצה אין פורמט קבוע , אני במקומך מנסח להם את המכתב ומבקש חתימה של סא"ל עליו (מה שהם כן מוכנים לעשות)
2. נוסח המכתב "סטרילי" ללא כותרת "המלצה" או המילה "המלצה" בתוכו.
3. נוסח לדוגמא : הנדון: אישור , אנו מאשרים שישראל ישראלי תז: 111111111 משרת שרות מילואים פעיל ביחידתנו ואנו מאשרים שבזמן שרות המילואים הנ"ל חמוש. בכבוד רב סא"ל ראש קטן.
4.פונה למקום העבודה ומבקש אישור על הקורס שעברת.
5. שולח את שניהם לבט"פ
6. מחכה בסבלנות לתשובה.
7. אחרי התשובה נהיה יותר חכמים.

בהצלחה.

1+ בייחוד על החלק הראשון
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי bigben » 15 מרץ 2016, 23:27

כשאני ניגשתי להגיש את הבקשה שלי לרשיון הוצאתי (בנוסף למסמך סא״ל) מקצין העיר אישור מהלך שירות ואישור על זה שנאי קצין שמשרת במילואים.
בסופו של דבר ההמלצ״ת זא״ל שלי לא התקבלה כי לא רשמו על המסמך תאריך, אבל האישור מקצין העיר שאני קצין שמשרת במילואים התקבל ועל בסיסו קיבלתי את הרשיון.
(תשים לב שבדף התבחינים רשום המלצת סא״ל או קצין אגף משאבי אנוש המוסמך למתן אישורים מסוג זה).
CZ P07
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי amitxxx » 15 מרץ 2016, 23:59

bigben כתב:כשאני ניגשתי להגיש את הבקשה שלי לרשיון הוצאתי (בנוסף למסמך סא״ל) מקצין העיר אישור מהלך שירות ואישור על זה שנאי קצין שמשרת במילואים.
בסופו של דבר ההמלצ״ת זא״ל שלי לא התקבלה כי לא רשמו על המסמך תאריך, אבל האישור מקצין העיר שאני קצין שמשרת במילואים התקבל ועל בסיסו קיבלתי את הרשיון.
(תשים לב שבדף התבחינים רשום המלצת סא״ל או קצין אגף משאבי אנוש המוסמך למתן אישורים מסוג זה).

זה נשמע כמו משהו שיכול לעזור!
אני אגיע לפגישה שיש לי עוד בערך חודש עם כל טופס שאצליח להשיג שקשור גם למילואים וגם לעבודה שלי.
מקווה לסיים עם זה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי amitxxx » 20 מרץ 2016, 12:17

הצלחתי סופסוף להקדים את התור שלי ואני מרכז עכשיו את כל המסמכים שיכולים לסייע.
החבר'ה במילואים עדיין לא מוכנים לתת לי מכתב המלצה אז אני מנסח איתם מכתב כמו שהמלצתם שיספק את כולם.
הוצאתי מק.העיר אישור שירות במילואים ואת כל הטפסים בקשר לדרגה וכולי הכל חתום כמו שצריך.
ראיתי שהוסיפו למחשבון זכאות את היחידה שלי בנתב"ג ללא קשר לוותק בעבודה אז זה סימן טוב ואביא מהעבודה עוד מכתב המלצה.

יש עוד מסכמים (מלבד הבסיסים כמובן שכבר אצל הבט"פ) שהייתם ממליצים להביא איתי?

תודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד