החלפת אקדחים ביו שני אנשים

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

החלפת אקדחים ביו שני אנשים

על ידי tkgs » 02 יולי 2016, 20:09

שבוע טוב.
האם מישהו התנסה בהחלפה סימולטנית בין שני אקדחים כלומר שא׳ מעביר את האקדח לב׳ ובאותו מעמד ב׳ מעביר לא׳?

יש תובנות בעניין?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: החלפת אקדחים ביו שני אנשים

על ידי argra11 » 03 יולי 2016, 07:00

1.לקבוע 2 תורים עוקבים.
2.לגשת למטווח , כל אחד מבצע מטווח הכשרה על הכלי שהוא הולך לקנות.
3.המטווח ממלא טופס הכשרה + טופס "אישור כשירות" (לפעמים הכל נמצא בטופס אחד , תשאל במטווח) , יש לוודא שהוא מציין את המסט"ב של הכלי הספציפי שבו ביצעת את הירי על טופס ההכשרה , כי:
4.המסט"ב חייב להיות רשום בטופס ההכשרה,יש מטווחים שזה משמש אותך כאישור תקינות של הכלי , אם אין מסט"ב תצטרך לחזור למטווח ולבקש "אישור תקינות" שיעלה לך עוד כסף.
5.כשאתם מגיעים לפקיד תודיעו לו מראש שהזמנתם 2 תורים עוקבים , יחסוך פרצוף חמוץ ורק אז תסבירו לו שבאתם להחלפה מוצלבת.
6.יש כאלו שבמעמד ההחלפה , תבחינם נבדק ולכן (לדעתי) כדאי לבוא עם כל הניירת הרלוונטית (יבקש - יקבל , לא יבקש , מה טוב).
7.זה כל מה שאני זוכר , בהצלחה.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי משתא » 03 יולי 2016, 08:44

argra11 צריך לקבע את התגובה שלך בפורום הזה. מדויקת להפליא.

עשיתי את התהליך לפני כמה ימים וזה עוד יחסית טרי אצלי, אז אוסיף רק שאם אתה מעוניין לחסוך בזמן בלישכה אני מציע להביא אתכם כבר מלא את טופס "שטר מכר לפרטי" וטופס "בקשה לרישיון/חידוש רישיון לכלי ירייה פרטי"(שמיועד גם להחלפה) - את שניהם תמצא באתר הבט"פ:
http://mops.gov.il/Fire_Arms/Pages/OnlineForms.aspx

אין אפשרות לשלם את אגרת ההחלפה לפני התור מאחר ולא מונפק שובר לפני כן. לאחר שהפקיד מנפק לכם שובר תשלום יש שתי אופציות - או שתיגשו לעמדת התשלום שיש לדעתי בכל הלשכות (ברמלה יש בוודאות-רק שזה בקומה שונה מהבט"פ), או שתעשו את זה דרך הסמארטפון מול הפקיד-זה מתעדכן מיידית.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 03 יולי 2016, 08:51

משתא כתב:argra11 צריך לקבע את התגובה שלך בפורום הזה. מדויקת להפליא.

עשיתי את התהליך לפני כמה ימים וזה עוד יחסית טרי אצלי, אז אוסיף רק שאם אתה מעוניין לחסוך בזמן בלישכה אני מציע להביא אתכם כבר מלא את טופס "שטר מכר לפרטי" וטופס "בקשה לרישיון/חידוש רישיון לכלי ירייה פרטי"(שמיועד גם להחלפה) - את שניהם תמצא באתר הבט"פ:
http://mops.gov.il/Fire_Arms/Pages/OnlineForms.aspx

אין אפשרות לשלם את אגרת ההחלפה לפני התור מאחר ולא מונפק שובר לפני כן. לאחר שהפקיד מנפק לכם שובר תשלום יש שתי אופציות - או שתיגשו לעמדת התשלום שיש לדעתי בכל הלשכות (ברמלה יש בוודאות-רק שזה בקומה שונה מהבט"פ), או שתעשו את זה דרך הסמארטפון מול הפקיד-זה מתעדכן מיידית וגם הכי נוח.

אני מכיר את 2 הטפסים הללו , אצלי הם מולאו ע"י המטווח.
פעם לא היית חייב לעשות מטווח על הנשק שאתה קונה וגם לא היית צריך להביא אישור תקינות.
היום אתה חייב וזה אומר שאתה חייב לעבור "דרך" המטווח , אצלי המטווח צייד אותנו עם כל הניירת הדרושה מודפסת + חותמת המטווח על מטווח הכשרה + אישור תקינות (שאצלי היה בטופס אחד , על טופס ההכשרה הוסף בכתב יד מסט"ב הכלי + אישור שהוא תקין + חותמת הבודק)
לכן ההמלצה שלי , אתה כבר במטווח , דרוש מהם לבצע את כל הניירת בשבילך , אתם רק צריכים להופיע ביחד בבט"פ.

אפשרות נוספת , לבקש מהמטווח שיוריד את הכלים לבעלותו , ולמכור אותם לכם (וכנראה יקח עמלה , לא בטוח ,שמעתי מאיר רוט עושה את זה חינם) ואז כל אחד יכול ללכת לבט"פ בזמנו החופשי ,הבעיה ,תהליך ההורדה לוקח כמה ימים שבהם הנשק נשאר במטווח.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גלוקון » 12 יולי 2016, 14:17

חבר שלי עשה לפני כשנתיים בכפר סבא כמדומני, הוא סיפר שהוא איתגר אותם כי זה פעם ראשונה שנתקלו בהליך כזה, אבל לבסוף סידרו לו את העניין.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Pesel » 13 אוגוסט 2016, 15:09

האם יש שוני בתהליך אם אין לי אקדח ואני מבקש לקנות מאדם פרטי?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי argra11 » 13 אוגוסט 2016, 18:30

1.לקבוע תור לבט"פ.
2.לגשת למטווח , הקונה מבצע מטווח הכשרה על הכלי שהוא הולך לקנות.
3.המטווח ממלא טופס הכשרה + טופס "אישור כשירות" (לפעמים הכל נמצא בטופס אחד , תשאל במטווח) , יש לוודא שהוא מציין את המסט"ב של הכלי הספציפי שבו ביצעת את הירי על טופס ההכשרה , כי:
4.המסט"ב חייב להיות רשום בטופס ההכשרה,יש מטווחים שזה משמש אותך כאישור תקינות של הכלי , אם אין מסט"ב תצטרך לחזור למטווח ולבקש "אישור תקינות" שיעלה לך עוד כסף.
5.מגיעים לפקיד ומסבירים שמדובר בקניה מאדם פרטי ולא החלפה מוצלבת.
6.יש כאלו שבמעמד ההחלפה , תבחינם נבדק ולכן (לדעתי) כדאי לבוא עם כל הניירת הרלוונטית (יבקש - יקבל , לא יבקש , מה טוב).
7.זה כל מה שאני זוכר , בהצלחה.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד