כמה שאלות בסיסיות

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

כמה שאלות בסיסיות

על ידי yakiros » 20 נובמבר 2023, 09:16

היי חברים , מתנצל מראש על האריכות...
ממתין לאישור מותנה ,מניח שלא יהיו בעיות ,אני גר בישוב מזכה, בינתיים אשמח לכמה הבהרות \ הכוונות מכם
1. לאחר קבלת האישור, מה התהליך בחנות? לפי מה שהבנתי,לאחר בירור הצרכים והתקציב, נתכנס לכ 3/4 דגמים שאותם אנסה במטווח ואחליט על אחד, הבעיה שלהוצאת רישיון אצטרך לעבור את ההכשרה קודם ,זה קורה לאחר בחירת האקדח? ואז אם לא מצאתי אקדח שטוב לי? חסר לו במלאי? בעצם התחתנתי עם החנות הראשונה שנכנסתי אליה וזה בעייתי במיוחד לאור העובדה שהמלאי והמחירים לא ידועים לפני ההגעה הפיזית לחנות..
2. האם תוכלו להעריך בקירוב עלות של חבילה מלאה של גלוק\CZ קומפקט או פול סייז (כספת ,נרתיק ,ההכשרה ועוד דברים שלא חשבתי עליהם..) למול אקדחים מעט יותר זולים כמו הבול צ'ירוקי ואולי אחרים שתמליצו לשקול?
3. לגבי אקדחים יד שניה, כמובן מסוחר אמין, כמה מומלץ לשקול? (ואת הפער להשקיע בקורס מתאים שיהפוך את האקדח ממשקולת נייר מסוכנת לכלי נשק..) , האם השיקול הוא אמינות ואיכות או דברים אחרים? האם בכלל יש מלאי כזה בחנויות עקב הדרישה הפסיכית?
4. אני מבין שזה אינדיבידואלי אבל אשמח להמלצות על דגמים שכדאי לבדוק בהתחשב בנתונים הבאים: לא יריתי מאז הצבא (18 שנה) וגם אז רק ב M16 ,כן מעוניין להיות בכשירות טובה ככל הניתן (קורס כלשהו או מטווחים סדירים) כרגע לא חושב ללכת איתו כל יום עלי אבל כאשר אלך איתו רצוי בהחלט שיהיה מוסלק ככל הניתן , פיזית אני בחור גדול (1.98) גם מבחינת כף היד ..
5. לגבי שמירה על כשירות מעבר למה שהחוק מחייב, אני פשוט ניגש למטווח ,רוכש 100 כדור ובהצלחה?
תודה מראש !
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: כמה שאלות בסיסיות

על ידי jiminy_cricket » 20 ינואר 2024, 10:43

yakiros כתב:1. לאחר קבלת האישור, מה התהליך בחנות? לפי מה שהבנתי,לאחר בירור הצרכים והתקציב, נתכנס לכ 3/4 דגמים שאותם אנסה במטווח ואחליט על אחד, הבעיה שלהוצאת רישיון אצטרך לעבור את ההכשרה קודם ,זה קורה לאחר בחירת האקדח? ואז אם לא מצאתי אקדח שטוב לי?
תודה מראש !

יש איזו דעה רווחת שיש אקדחים ש"מתאימים" ליורה, ויש כאלה שלא מתאימים.
כל אקדח שתבחר "יתאים לך". אם תתאמן עם הנשק, תלמד לפגוע בו.
כל סוכן FBI מקבל גלוק 19, וכולם לומדים לפגוע איתו. אף אחד לא עובד התאמה אישית.
כנ"ל במשטרה, בשב"כ וכו'.
כשאתה בא לבחור נשק השאלות שצריכות להעסיק אותך הן:
(1) השימוש ותצורת הנשיאה שאתה מייעד לאקדח
(2) אמינות הפלטפורמה
(3) סחירות, זמינות חלפים, aftermarket, וסוחרים
(4) מחיר שאתה מוכן להוציא
תראה קצת יו טיוב, תחקור קצת באינטרנט, קבל החלטה בבית איזה אקדח אתה רוצה - תגדיר לעצמך גם מהן אופצייה ב' וג' שלך - וקנה מה שזמין מאלה בחנות.
ואל תתחיל להתבלבל בחנות הנשק ולנסות להחליט על סמך אחיזה של כמה שניות או ירי של כמה כדורים, שלא יכולים לתת לך שום אינדיקציה, בוודאי ובוודאי כשאין לך שום נסיון ירי משמעותי באקדחים.

yakiros כתב:2. האם תוכלו להעריך בקירוב עלות של חבילה מלאה של גלוק\CZ קומפקט או פול סייז (כספת ,נרתיק ,ההכשרה ועוד דברים שלא חשבתי עליהם..) למול אקדחים מעט יותר זולים כמו הבול צ'ירוקי ואולי אחרים שתמליצו לשקול?
תודה מראש !

לא יודע לעזור כאן.
לא הייתי הולך על דינוזואר כבד כמו הצירוקי.
הייתי ממליץ לך ללכת על "בטוח" - הווה אומר, דגם של גלוק או M&P.

yakiros כתב:3. לגבי אקדחים יד שניה, כמובן מסוחר אמין, כמה מומלץ לשקול? (ואת הפער להשקיע בקורס מתאים שיהפוך את האקדח ממשקולת נייר מסוכנת לכלי נשק..) , האם השיקול הוא אמינות ואיכות או דברים אחרים? האם בכלל יש מלאי כזה בחנויות עקב הדרישה הפסיכית?
תודה מראש !

אם לא חשוב לך במיוחד אקדח "מהניילונים", יד שנייה בהחלט כדאי.
אקדחים של החברות המובילות הם כלים עמידים מאד. אין שום בעיה לקנות אקדח יד שנייה שירה אפילו עד 2000 כדור. השחיקה היא אפסית.
האם יש במלאי? בטירוף שיש היום, לא בטוח.

yakiros כתב:4. אני מבין שזה אינדיבידואלי אבל אשמח להמלצות על דגמים שכדאי לבדוק בהתחשב בנתונים הבאים: לא יריתי מאז הצבא (18 שנה) וגם אז רק ב M16 ,כן מעוניין להיות בכשירות טובה ככל הניתן (קורס כלשהו או מטווחים סדירים) כרגע לא חושב ללכת איתו כל יום עלי אבל כאשר אלך איתו רצוי בהחלט שיהיה מוסלק ככל הניתן , פיזית אני בחור גדול (1.98) גם מבחינת כף היד ..
תודה מראש !

התיייחסתי לכך קודם.
בחר את האקדח שלך על פי הצרכים והאמינות.
כל דגם של גלוק או M&P יעשו את העבודה. אם אתה דואג מנוחות אחיזה של דגמי הסאב קומפאקט, לך על הקומפאקט.

yakiros כתב:5. לגבי שמירה על כשירות מעבר למה שהחוק מחייב, אני פשוט ניגש למטווח ,רוכש 100 כדור ובהצלחה?
תודה מראש !

בדיוק.
M&P Shield M2.0
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yakiros » 20 ינואר 2024, 20:16

תודה!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 24 מרץ 2024, 10:57

yakiros כתב:היי חברים , מתנצל מראש על האריכות...
ממתין לאישור מותנה ,מניח שלא יהיו בעיות ,אני גר בישוב מזכה, בינתיים אשמח לכמה הבהרות \ הכוונות מכם
1. לאחר קבלת האישור, מה התהליך בחנות? לפי מה שהבנתי,לאחר בירור הצרכים והתקציב, נתכנס לכ 3/4 דגמים שאותם אנסה במטווח ואחליט על אחד, הבעיה שלהוצאת רישיון אצטרך לעבור את ההכשרה קודם ,זה קורה לאחר בחירת האקדח? ואז אם לא מצאתי אקדח שטוב לי? חסר לו במלאי? בעצם התחתנתי עם החנות הראשונה שנכנסתי אליה וזה בעייתי במיוחד לאור העובדה שהמלאי והמחירים לא ידועים לפני ההגעה הפיזית לחנות..

בגדול, זה אכן התהליך.
אני פחות מסכים עם המגיב הקודם שטען שאין דבר כזה "אקדח שמתאים ליורה". גם לא מתחבר עם ההשוואה עם FBI/שב"כ/כוחות הביטחון. הם בוחרים כלי נשק בהתבסס על שיקולים רבים. ביניהם גם שיקולי לוגיסטיקה. ולכן לא יהיה להם ריבוי סוגים. אז חייבים להסתדר עם מה שיש. ומי שלא מסתדר - יעוף. לאומת זאת, אזרח בישראל מחזיק, לרוב, אקדח אחד. או, אם לשני בני הזוג יש רישיון - אז שניים. לכן שיקולי לוגיסטיקה עבורו שונים.
יחד עם זאת, מהניסיון שלי כמדריך, אדם ללא רקע לא ממש מסוגל להבין מה מתאים לו ומה לא. זה מגיע רק עם ניסיון ועם אימונים. לכן, אני ממליץ על תהליך הבחירה הבא:
1. להתמקד אך ורק באקדחים נפוצים בישראל. גלוקים 9*19 למיניהם, סמיטים מהסדרות החדשות, CZ לסוגיהם, זוג זאור 226/228/365, בול, יריחו. להימנע מהרפתקאות עם אקדחים נדירים, טובים ככל שיהיו (אלא אם כן מקבלים אותם בחינם או כמעט בחינם).
2. לוודא שבאחיזה נכונה היורה מסוגל להגיע לכל הפקדים בנוחות סבירה, בדגש על לחיצה על ההדק. כן, כבר נתקלתי במצב שמכרו לבחורה בעלת כפות ידיים קטנות, אקדח שהיא לא הצליחה ללחוץ על ההדק שלו בלי לשבור אחיזה.
3. לקנות תחילה אקדח שיהיה או קל או זול להחליף אותו בהמשך אם תגלה שהוא לא מתאים לך. קל = גלוקים, זול - כל אחד שיחליט לעצמו, איזה הפסד כספי הוא יכול לספיג ללא כאבי לב מיותרים. לפני המחלמה היה ריאלי לגמרי לקנות CZ75B או Sig 226 או יריחו ברזל בפחות מ-1000 ש"ח.
4. לקחת בחשבון שנוחות הנשיאה מושפעת באופן דרמטי מאיכות הנרתיק והחגורה. וגם הם עולים כסף.
yakiros כתב:2. האם תוכלו להעריך בקירוב עלות של חבילה מלאה של גלוק\CZ קומפקט או פול סייז (כספת ,נרתיק ,ההכשרה ועוד דברים שלא חשבתי עליהם..) למול אקדחים מעט יותר זולים כמו הבול צ'ירוקי ואולי אחרים שתמליצו לשקול?

אקדח חדש טוב ניתן לקנות באזור 3500-4000 ש"ח. חגורה טובה - סביב 200-250. נרתיק איכותי - אזור 300. כספת - תלוי ברמה שלה. מ-200 ש"ח לכספות מסוג של "עזוב אותי באמאשך" ועד לכמה אלפים לדגמים רציניים. תחמושת - תלוי מה תרצה לקנות. מאזור 2.5 ש
ח לכדור רגיל ועד ל-10 ש"ל לכדור חלול איכותי (קח בחשבון שבמקרה השני צריך לקנות גם כמה עשרות כדורים לירי בדיקה ע"מ לוודא שהאקדח עובד איתם באופן תקין ושהמטווח מאפשר ירי שלהם במקום). הכשרה - 400-600 ש"ח. יש מקומות שיעשו מחיר טוב אם תקנה מהם הכל. רק תוודא שלא דוחפים לך נרתיק בשנקל מעליאקסרס.
yakiros כתב:3. לגבי אקדחים יד שניה, כמובן מסוחר אמין, כמה מומלץ לשקול? (ואת הפער להשקיע בקורס מתאים שיהפוך את האקדח ממשקולת נייר מסוכנת לכלי נשק..) , האם השיקול הוא אמינות ואיכות או דברים אחרים? האם בכלל יש מלאי כזה בחנויות עקב הדרישה הפסיכית?

אין שום פסול באקדח יד שניה. רוב האקדחים בישראל לא יורים הרבה. במהלך כמעט 30 שנים שבהם יש לי רישיון, היו לי 7 אקדחים פרטיים שונים. 5 מתוכם נרכשו כמשומשים. חלקם מחנויות, חלקן ישירות מאדם פרטי. כל מה מכרתי (למעט אחד) נמכר לאנשים פרטיים, לפעמים ישירות, לפעמים דרך חנויות, אבל עדיין כמכירה פרטית. שאלות הזמינות זה אירוע מורכב יותר. תצטרך לחפש בחנויות/באתרי יד שניה.
yakiros כתב:4. אני מבין שזה אינדיבידואלי אבל אשמח להמלצות על דגמים שכדאי לבדוק בהתחשב בנתונים הבאים: לא יריתי מאז הצבא (18 שנה) וגם אז רק ב M16 ,כן מעוניין להיות בכשירות טובה ככל הניתן (קורס כלשהו או מטווחים סדירים) כרגע לא חושב ללכת איתו כל יום עלי אבל כאשר אלך איתו רצוי בהחלט שיהיה מוסלק ככל הניתן , פיזית אני בחור גדול (1.98) גם מבחינת כף היד ..

התיחסתי קודם לעניין החברות והדגמים. קח בחשבון שחוסר נוחות בנשיאת יריחו נבע ברוב המקרים מציוד נשיאה באיכות ירודה. יצה לי להסתובב עם אקדחים כבדים למדיי, עם חגורה ונרתיק איכותיים לא מרגישים את המשקל. כיום אני מסליק באופן כזה שאנשים לא מבינים שאני חמוש, אקדח בגודל של גלוק 19 ואני אדם קטן יחסית אליך (175/67). אם יש לך כף יד גדולה, ואתה אדם גבוה, גם אקדח בגודל של גלוק 17 יהיה נוח לנשיאה והסלקה. תמיד זכור שאקדח בגודל מלא יהיה נוח יותר בירי בהשוואה לאקדח קומפקטי.
yakiros כתב:5. לגבי שמירה על כשירות מעבר למה שהחוק מחייב, אני פשוט ניגש למטווח ,רוכש 100 כדור ובהצלחה?
תודה מראש !

אני מפקפק בתרומה של תצורת אימון כזאת עבור אדם ללא ניסיון משמעותי מאוד. ממליץ בחום להתאמן במסגרת מסודרת אם עם מדריך פרטי, בהתאם ליכולת כלכלית.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי yakiros » 24 מרץ 2024, 11:01

תודה רבה על ההשקעה בתשובה!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד