שני רשיונות משומרים - מי יודע מה אפשר לעשות?

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שני רשיונות משומרים - מי יודע מה אפשר לעשות?

על ידי גיל7 » 06 מאי 2016, 11:59

הענין כזה
1. יש לי שני רשיונות בתבחין משמר
2. אחד נשיאה אחד החזקה
3. אני עומד בתבחינים החדשים. (למעשה בשניים אפילו)

שאלות לחברים
1. האם אני יכול לבקש להפוך את ה"החזקה" ל"נשיאה"?
2. האם כדאי לי להפוך מתבחין משמר לתבחין רגיל?
3. האם יש סיכוי, בחסדי ה' לקבל רשיון שלישי? (וסליחה באמת ממי שאין לו כלום %%$0099 )
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: שני רשיונות משומרים - מי יודע מה אפשר לעשות?

על ידי rubimor » 06 מאי 2016, 12:52

אם יש לך שני רשיונות משמרים, הייתי במקומך נשאר איתם כרגע, למרות שהמשמר כבר אינו תבחין אבל לפחות כרגע האפשרות הזו קיימת. כל עוד אין הבדל מבחינה פרקטית (בעבר לא ניתן היה להחליף נשק בתבחין זה או למכור את זה שברשותך), אין סיבה להחליף. מספר שרשורים למטה מדברים על מישהו שלא החליף למשמר אלא לתבחין פעיל וכעת יש לו (אולי) בעיה. אילו היה לי תבחין פעיל לאורך יותר מעשר שנים והיתה אפשרות להחליט איזה תבחין לבחור (בכלל לא ברור שההחלטה שלך), הייתי מבקש להחליף להוראת שעה לפני שהנ"ל ייסגר כפי שהשר הקודם תכנן לעשות. מה האפשרויות?
1. יום אחד אתה לא עומד בתבחין (אם בגללך ואם עקב ביטול התבחין) ועדיין מתקיימת הוראת השעה לממירים חדשים - אז תוכל להחליף ממילא.
2. יום אחד אתה לא עומד בתבחין והוראת השעה סגורה לממירים חדשים - תצטער שלא החלפת כשהיתה האפשרות.
3. יום אחד מתבטלת הוראת השעה גם למי שכבר נמצא במצב משמר (לעולם לא ניתן לדעת מה צופן העתיד) - תחליף לתבחין הפעיל שבו אתה נמצא.
4. יום אחד מתבטלת הוראת השעה ואתה כבר לא עומד בתבחין פעיל - הלך הרישיון, אבל הוא היא הולך גם ככה אם אתה לא עומד בתבחין.

זה הכל לדעתי האישית.
לגבי רישיון שלישי, בהנחה שלא מדובר בירי ספורטיבי, ממש אין סיכוי לקבלת רישיון נוסף (אישית אני חושב שטוב מאוד, אם זה לא לצרכי ספורט, ואני יודע שיצלבו אותי אבל אני בעד נשק להגנה עצמית בלי להפוך לארה"ב).
רוב מי שיש לו יותר מרשיון אחד לא ע"ס ספורט, במקרה של רובם מדובר ברשיונות משמרים, זה מכיוון שהשתמרו לו זכויות עבר. כיום גם אם אתה עומד במספר תבחיני אקדח, מגיע לך רק רשיון אחד (שוב, לא במקרה של ספורט, ציד, וטרינריה וכיוב').
לדעתי מדובר בעיניים גדולות, אני מעדיף שלעוד אדם יהיה רשיון מאשר לך שלושה, מצטער על הבוטות.

נ.ב. אם המטרה שלך היא להפוך אפשרות אחזקה לנשיאה, ומדובר בנשק אפשרי לנשיאה (קרי נשק קצר שאינו אויר או אולימפי), אולי שווה לך לנסות להמיר רק אחד מהרשיונות. אבל לך תדע אם בעקבות כך ימירו לך את התבחין בשניהם, הרי הכל יכול להיות. או שיגידו לך שמכיוון שהתבחינים שלך מזכים לרוב באקדח אחד (שוב - אני לא יודע מה התבחינים שלך), מספיק נשק אחד בעילת נשיאה. Who knows.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גיל7 » 06 מאי 2016, 13:00

rubimor כתב:אם יש לך שני רשיונות משמרים, הייתי במקומך נשאר איתם כרגע, למרות שהמשמר כבר אינו תבחין אבל לפחות כרגע האפשרות הזו קיימת. כל עוד אין הבדל מבחינה פרקטית (בעבר לא ניתן היה להחליף נשק בתבחין זה או למכור את זה שברשותך), אין סיבה להחליף. מספר שרשורים למטה מדברים על מישהו שלא החליף למשמר אלא לתבחין פעיל וכעת יש לו (אולי) בעיה. אילו היה לי תבחין פעיל לאורך יותר מעשר שנים והיתה אפשרות להחליט איזה תבחין לבחור (בכלל לא ברור שההחלטה שלך), הייתי מבקש להחליף להוראת שעה לפני שהנ"ל ייסגר כפי שהשר הקודם תכנן לעשות. מה האפשרויות?
1. יום אחד אתה לא עומד בתבחין (אם בגללך ואם עקב ביטול התבחין) ועדיין מתקיימת הוראת השעה לממירים חדשים - אז תוכל להחליף ממילא.
2. יום אחד אתה לא עומד בתבחין והוראת השעה סגורה לממירים חדשים - תצטער שלא החלפת כשהיתה האפשרות.
3. יום אחד מתבטלת הוראת השעה גם למי שכבר נמצא במצב משמר (לעולם לא ניתן לדעת מה צופן העתיד) - תחליף לתבחין הפעיל שבו אתה נמצא.
4. יום אחד מתבטלת הוראת השעה ואתה כבר לא עומד בתבחין פעיל - הלך הרישיון, אבל הוא היא הולך גם ככה אם אתה לא עומד בתבחין.

זה הכל לדעתי האישית.
לגבי רישיון שלישי, בהנחה שלא מדובר בירי ספורטיבי, ממש אין סיכוי לקבלת רישיון נוסף (אישית אני חושב שטוב מאוד, אם זה לא לצרכי ספורט, ואני יודע שיצלבו אותי אבל אני בעד נשק להגנה עצמית בלי להפוך לארה"ב).
רוב מי שיש לו יותר מרשיון אחד לא ע"ס ספורט, במקרה של רובם מדובר ברשיונות משמרים, זה מכיוון שהשתמרו לו זכויות עבר. כיום גם אם אתה עומד במספר תבחיני אקדח, מגיע לך רק רשיון אחד (שוב, לא במקרה של ספורט, ציד, וטרינריה וכיוב').
לדעתי מדובר בעיניים גדולות, אני מעדיף שלעוד אדם יהיה רשיון מאשר לך שלושה, מצטער על הבוטות.

נ.ב. אם המטרה שלך היא להפוך אפשרות אחזקה לנשיאה, ומדובר בנשק אפשרי לנשיאה (קרי נשק קצר שאינו אויר או אולימפי), אולי שווה לך לנסות להמיר רק אחד מהרשיונות. אבל לך תדע אם בעקבות כך ימירו לך את התבחין בשניהם, הרי הכל יכול להיות. או שיגידו לך שמכיוון שהתבחינים שלך מזכים לרוב באקדח אחד (שוב - אני לא יודע מה התבחינים שלך), מספיק נשק אחד בעילת נשיאה. Who knows.

לגבי שלשת הרשיונות, אני לא חושב שזה יבוא על חשבון מישהו, אין מחסור באקדחים. ואם אדם נמצא מתאים להחזיק אקדח אחד, לדעתי אין סיבה של יחזיק כמה כל עוד הוא יכול לשמור עליהם בבטחון.
אבל, זו דעתך ואני מכבד אותה. ותודה על התשובה הארוכה והמפורטת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 06 מאי 2016, 13:21

מהיכרותי את המערכת, המשרד לביטחון פנים אגף רישוי כלי ירייה וראש האגף החדש, צר לי לבשר לך אבל אני לא רואה איך אתה כבעל 2 רשיונות משמרים, אחד בייעוד החזקה ואחד בייעוד נשיאה מצליח לשכנע את האגף להמיר לך את הייעוד לנשיאה ברישיון להחזקה.
אם מדובר בצרכי ספורט אז אולי הם יסכימו, אבל לדעתי ידרשו גם ויתור על התבחין המשמר לטובת תבחין ספורטאי, ופה אתה כבר נכנס לשיקולים של האם זה שווה לך לוותר על זכאות שאי אפשר לקחת לך לטובת החלפת הייעוד לנשיאה.
אם אתה "סתם" רוצה להמיר את הייעוד לנשיאה, לא חושב שזה יעבוד לך כי יש לך כבר רישיון אחד בייעוד נשיאה ויגידו לך שאתה לא צריך עוד אחד באותו ייעוד(הם גם מאוד ישמחו באופן מזדמן לקחת לך את אחד מהרישיונות).
מה שכן, אני רואה סיכוי סביר עם מספיק מאמץ להחליף בין הייעודים של הרישיונות, כך שהרישיון בייעוד נשיאה יהפוך להחזקה, והרישיון בייעוד החזקה יהפוך לנשיאה, אם זה מה שאתה רוצה.
לנסות אתה תמיד יכול, אבל קח בחשבון שהמשרד פועל לפי מדיניות מוגדרת והנחיות מראש האגף, ושמעתי את ראש האגף בכבודו ובעצמו מדבר על כך ש"אין סיכוי" להחזיק יותר מכלי אחד להגנה עצמית, ומי שרוצה להחזיק יותר מכלי אחד "לצורכי ספורט" זה פחות או יותר המקסימום שהם מוכנים לאשר, ולא משום סיבה אחרת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גיל7 » 06 מאי 2016, 13:34

תודה
לא הבנתי את "ישמחו לקחת לי". רק לפני שבועיים חידשו לי את הרשיון. אם היו רוצים, הם יודעים איפה אני גר...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 06 מאי 2016, 16:53

גיל7 כתב:תודה
לא הבנתי את "ישמחו לקחת לי". רק לפני שבועיים חידשו לי את הרשיון. אם היו רוצים, הם יודעים איפה אני גר...

יודעים איפה אתה גר אבל גם יודעים איפה בית המשפט "גר".
לקחת רישיון שניתן מכוח תבחיני עבר ועוד כאלה שהסטטוס שלהם לא משתנה זו לא משימה פשוטה למשרד לביטחון פנים כל עוד לא נתת להם אפשרות מזדמנת לעשות כן.
ממשיכים לחדש רישיונות גם למי שהם לא רוצים כיוון שאין להם טעם לפתוח במלחמה עכשיו עם בעלי רישיונות בלי שיהיה להם גיבוי למהלך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי tkgs » 08 מאי 2016, 14:41

רגע, שאני אבין, אתה רוצה ללכת עם שני הכלים יחד על החגורה? אחד בכל צד כמו קאובוי במערבונים? :lol:

סתאם...

אבל אם אתה רוצה להסתובב דווקא עם האקדח שהרשיון שלו זה החזקה - מה הבעיה להסתובב איתו? האם מישהו אי פעם בדק לך את הרשיון והשווה לאקדח? או האם אי פעם שומר בקניון הסתכל על הרשיון אם הןא לנשיאה או החזקה?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Sason » 08 מאי 2016, 14:55

כנראה אתה לא מכיר את מרפי
אני מכיר אותו יותר מדי טוב :lol:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי argra11 » 08 מאי 2016, 15:00

tkgs כתב:רגע, שאני אבין, אתה רוצה ללכת עם שני הכלים יחד על החגורה? אחד בכל צד כמו קאובוי במערבונים? :lol:

סתאם...

אבל אם אתה רוצה להסתובב דווקא עם האקדח שהרשיון שלו זה החזקה - מה הבעיה להסתובב איתו? האם מישהו אי פעם בדק לך את הרשיון והשווה לאקדח? או האם אי פעם שומר בקניון הסתכל על הרשיון אם הןא לנשיאה או החזקה?

1. בקשר למה שכתוב ומודגש , לדעתי , פתרון גרוע מאד.
2. בקשר לשאלות שלך , לא אמרת מה התבחינים החדשים שיש לך , יכול להיות שאחד מהם יחסית "חזק" וההגיון אומר שיחזיר מעמד זמן רב (ככל שיש הגיון בהחלטות הבט"פ)
3. את המשמר\נשיאה לא הייתי שוקל להחליף כלל.
4. לפני שאני שוקל להעביר תבחין את המשמר\אחזקה , בזמנו יכולת להעביר מאחזקה לנשיאה לאחר 5 מטווחים , לא יודע מה היום ולכן אני הייתי שואל בבט"פ מה הפרוצדורה להעביר את כלי היריה שבמשמר\אחזקה למשמר\נשיאה , אולי תקבל תשובה מפתיע ואם כן שתף אותנו.
5. אם התשובה שלילית , את המשמר\החזקה , השאלה כמה חשוב לך להעביר אותו לנשיאה , לפי זה הייתי שוקל לחיוב או שלילה.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Boltik » 08 מאי 2016, 15:51

tkgs כתב:רגע, שאני אבין, אתה רוצה ללכת עם שני הכלים יחד על החגורה? אחד בכל צד כמו קאובוי במערבונים? :lol:

סתאם...

בעיה מאוד ברורה. אם תשתמש באקדח בצורה כזאת או אחרת, המקרה יבדק על ידי משטרה וזאת תהיה בדיקה טיפה יותר מעמיקה מבדיקה בכניסה לקניון.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גיל7 » 08 מאי 2016, 17:52

Boltik כתב:

סתאם...

בעיה מאוד ברורה. אם תשתמש באקדח בצורה כזאת או אחרת, המקרה יבדק על ידי משטרה וזאת תהיה בדיקה טיפה יותר מעמיקה מבדיקה בכניסה לקניון.

א. בענין הקאובוי ו"מה הבעיה" - זו עבירה על החוק. התנהגות שהפורום לא אמור לעודד.
ב. יש לי תבחין 1, וגם 4. ואני לא עוזב את העיר ועם השנים 4 יהפוך ל 5.
ג. אז אני מבין שיש לי שתי אפשרויות (חוץ מלא לעשות כלום, כמובן) - לבקש להמיר את המשמר אחזקה למשמר נשיאה, או להחליף ממשמר לתבחין לאחד מהם או שניהם?
ד. אתם באמת חושבים שאם אבקש, יש סיכון שיקרה משהו מסוכן יותר מאשר שיגידו לי "לא"?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 08 מאי 2016, 21:02

גם אם יקרה משהו "מסוכן" יותר מ"לא", זה יהיה ללא הצדקה, והתערבות של כל עו"ד זוטר תגרום לביטול ההחלטה.
זה שאתה מבקש לשנות ייעוד לא אמור לפגוע לך ברישיון בשום צורה שהיא(אלא אם כן בבקשה תנמק נימוקים ממש דביליים כמו "אין לי צורך יותר בכלי הנוכחי לנשיאה", ואז יגידו לך: "מעולה! בוא נבטל לך את הרישיון לנשיאה, ונעביר לך את ה"החזקה" ל"נשיאה", ותישאר עם כלי בייעוד "נשיאה", אבל רק כלי אחד!)
דווקא להסתובב עם 2 אקדחים על החגורה כמו קאובוי זה חוקי לגמרי.
לא ממש חוקי אבל כשלא 2 האקדחים בייעוד "נשיאה".
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גיל7 » 09 מאי 2016, 06:27

Everest כתב:גם אם יקרה משהו "מסוכן" יותר מ"לא", זה יהיה ללא הצדקה, והתערבות של כל עו"ד זוטר תגרום לביטול ההחלטה.
זה שאתה מבקש לשנות ייעוד לא אמור לפגוע לך ברישיון בשום צורה שהיא(אלא אם כן בבקשה תנמק נימוקים ממש דביליים כמו "אין לי צורך יותר בכלי הנוכחי לנשיאה", ואז יגידו לך: "מעולה! בוא נבטל לך את הרישיון לנשיאה, ונעביר לך את ה"החזקה" ל"נשיאה", ותישאר עם כלי בייעוד "נשיאה", אבל רק כלי אחד!)
דווקא להסתובב עם 2 אקדחים על החגורה כמו קאובוי זה חוקי לגמרי.
לא ממש חוקי אבל כשלא 2 האקדחים בייעוד "נשיאה".

האמת שהטיעון הוא די פשוט. אני נושא אקדח כל הזמן. אם אני הולך לאימון אני צריך לקחת שניים, ולשמור על אחד שלא נמצא עלי. זה לא נוח ואפילו טיפה מסוכן.
אז (לעשות עם האצבע כמו תלמידי ישיבה) ממה נפשך - אם ממילא התרתם לי לקחת אקדח ולהסתובב איתו ברחוב, מה אכפת לכם איזה אקדח אקח?
אבל לא נראה לי שהם יקנו את זה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 10 מאי 2016, 02:36

הטיעון הזה לא כ"כ פשוט והגיוני כמו שאתה חושב.
חשוב כמו פקיד רישוי שניה: בשביל מה אתה צריך לקחת 2 כלים לאימון? גם ככה בייעוד "החזקה" הוא לתצוגה בלבד כי אין לך תחמושת בשבילו, אז גם אין לך צורך להתאמן עליו(אלא אם כן באופן אירוני 2 הכלים באותו קליבר, ואז כעיקרון כן יש לך תחמושת בשבילו)
מה מסוכן? להשאיר את הנשק בבית? יש לך כספת הכל בסדר!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גיל7 » 10 מאי 2016, 04:28

Everest כתב:הטיעון הזה לא כ"כ פשוט והגיוני כמו שאתה חושב.
חשוב כמו פקיד רישוי שניה: בשביל מה אתה צריך לקחת 2 כלים לאימון? גם ככה בייעוד "החזקה" הוא לתצוגה בלבד כי אין לך תחמושת בשבילו, אז גם אין לך צורך להתאמן עליו(אלא אם כן באופן אירוני 2 הכלים באותו קליבר, ואז כעיקרון כן יש לך תחמושת בשבילו)
מה מסוכן? להשאיר את הנשק בבית? יש לך כספת הכל בסדר!

ברמה העקרונית אני לא מסכים איתך. בפועל אתה צודק. הם לא אישרו. אמרו אם אתה רוצה - תעבור לתבחין ספורטאי פעיל.

וראה עוד כאן
viewtopic.php?f=22&t=19897
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד