מחשבון לבדיקת זכאות לרישוי כלי יריה פרטי

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מחשבון לבדיקת זכאות לרישוי כלי יריה פרטי

על ידי GA1 » 16 מרץ 2016, 21:31

חדש במשרד לבט"פ - מחשבון לבדיקת זכאות לרישוי כלי יריה פרטי:

http://mops.gov.il/Fire_Arms/Pages/Lice ... lator.aspx

להערכתי זה פשוט סינון ראשוני שיצמצם פניות והגשת בקשות מצד חסרי זכאות. ובכך יפחית עבודה מיותרת ועומס על פקידי הרישוי.

משמע - ישפר את השירות לאזרחים שכן זכאים ובקשותיהם מטופלות.

התקדמות...

קישור נוסף:

http://mops.gov.il/Fire_Arms/PersonalLi ... quest.aspx

סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: מחשבון לבדיקת זכאות לרישוי כלי יריה פרטי

על ידי BOP » 16 מרץ 2016, 21:39

אז הנה הכלי שיחליף את הבקשות הרבות - הבקשה לראות את הרשימה של הישובים הזכאים.
כל הרעיון שלהם היה לשמור את הרשימה בשושו, לא? אז מה פתאום כלי שכזה?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GA1 » 16 מרץ 2016, 21:47

זו לא רשימת יישובים זכאים - אלא פשוט רשימת יישובים... (כל היישובים בארץ?)
תנסה להתקדם במילוי המחשבון ותראה שמשם זה ממשיך לתבחינים... לא ראיתי שינוי בחוקים. רק באתר.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TsurTriger » 16 מרץ 2016, 21:57

קרוב לוודאי החבר'ה של אבטחת מידע כבר חוגגים על השטות הזו של המשרד לבטחון פנים.
טיפשות, פשוט טיפשות.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 16 מרץ 2016, 22:03

אם מזינים בדף הראשון רק את שדה כתובת המגורים (או את כתובת מקום העבודה בדף השני), ניתן לדעת בדיוק אלו יישובים זכאים ואלה לא.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 17 מרץ 2016, 00:49

כן חבר'ה.
אני לא הייתי ממהר לדבר על מה שאתם מדברים כאן ולהפיץ זאת ברחבי הרשת אם אתם לא רוצים לראות את הברז הזה נסגר בקרוב.
והייתי ממליץ גם למנהלי הפורום למחוק התגובות שלא כדאי שכולם יראו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי guyweisz » 17 מרץ 2016, 13:52

Everest כתב:כן חבר'ה.
אני לא הייתי ממהר לדבר על מה שאתם מדברים כאן ולהפיץ זאת ברחבי הרשת אם אתם לא רוצים לראות את הברז הזה נסגר בקרוב.
והייתי ממליץ גם למנהלי הפורום למחוק התגובות שלא כדאי שכולם יראו.

עפ"י המשרד לבטחון פנים, המערכת מיועדת לאלפי משתמשים שמעוניינים לבדוק את זכאותם, הרבה מעבר למספר העשרות המצומצם שמשתמש בפורום הזה. אם כבר, הם היו מעוניינים שזה יופץ בפורום כזה ואחרים, זה שירות לציבור הרחב ואין מה להסתיר אותו מעיני הציבור. מדובר אגב במשהו שכבר הוצע בעבר, אבל בגלל מדיניות שונה של השר הקודם לא יושם.
יש הרבה תוכניות מגירה שכרגע נשלפות, וזה אגב לא החידוש היחיד המתוכנן.
שינוי חיובי שנכפה ע"י השר החדש.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי efiey » 17 מרץ 2016, 14:29

בדיקת זכאות דרך האינטרנט זה לא כל כך נכון לעשות,
המבקש רוצה נשק להגנה עצמית לאור המצב של היום וזה לא ממש משנה
אם הוא שירת בצבא לפני 40 שנה או היכן הוא גר.
יש לצערי פיגועים בכל רחבי הארץ ואנשים רוצים להגן על חייהם וחיי משפחתם.
לכל אחד יש זכות לקבל רשיון לנשק אלא אם כן...ממש לא מגיע לו.
================================================
יְהוָה, יִשְׁמָרְךָ מִכָּל-רָע: יִשְׁמֹר, אֶת-נַפְשֶׁךָ.
יְהוָה, יִשְׁמָר-צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ--מֵעַתָּה, וְעַד-עוֹלָם.
================================================
ruger magnum 0.357
glock 19 gen 4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pichinan » 17 מרץ 2016, 20:54

efiey כתב:בדיקת זכאות דרך האינטרנט זה לא כל כך נכון לעשות,
המבקש רוצה נשק להגנה עצמית לאור המצב של היום וזה לא ממש משנה
אם הוא שירת בצבא לפני 40 שנה או היכן הוא גר.
יש לצערי פיגועים בכל רחבי הארץ ואנשים רוצים להגן על חייהם וחיי משפחתם.
לכל אחד יש זכות לקבל רשיון לנשק אלא אם כן...ממש לא מגיע לו.

אתה מפספס את הרעיון.
בדיקת זכאות באינטרנט זה מצוין, וזה דבר שבאי הפורום הזה שאפו לו במשך שנים.
בעיקר בכל המדובר בבדיקת זכאות עבור יישוב מסוים.

אתה מדבר על משהו אחר - על החוק הנוכחי, על שיטת התבחינים.
ללא קשר אם בדיקת הזכאות נערכת באינטרנט או במשרד הרישוי עצמו - התבחינים אותם תבחינים.
וזה מה שקיים כיום - ולא, עפ"י החוק במדינת ישראל כמו ברוב מדינות העולם, לא לכל אדם יש זכות לנשק.
בישראת זו אינה זכות, למעשה זו "טובה" שהמדינה נותנת לך אם אתה עומד בתבחינים מסוימים.
וגם במדינות שיותר קל להוציא רשיון לנשק, ויש רבות כאלה, הוא אסור לנשיאה בתכלית האיסור, בעוד בארץ זה ייעודו העיקרי.

בכל אופן, אם כבר שיטת התבחינים קיימת, ולא משנה מה היינו רוצים או לא רוצים שיהיה קיים, חייבת להיות שקיפות מלאה.
עד עכשיו המדיניות היתה עמימות, עם מתן הכלי של בדיקה באינטרנט נכנס ניצוץ של שקיפות.
צעד ראשון בדרך ארוכה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי guyweisz » 17 מרץ 2016, 20:56

pichinan כתב:בכל אופן, אם כבר שיטת התבחינים קיימת, ולא משנה מה היינו רוצים או לא רוצים שיהיה קיים, חייבת להיות שקיפות מלאה.
עד עכשיו המדיניות היתה עמימות, עם מתן הכלי של בדיקה באינטרנט נכנס ניצוץ של שקיפות.
צעד ראשון בדרך ארוכה.

+1
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי TsurTriger » 17 מרץ 2016, 22:50

אתה קורא לזה שקיפות.
אני רואה פה פריצה מאוד גדולה של מידע שכביכול אמור להיות חסוי.

אני לא ארחיב יותר מדי, אבל למעשה הרשימה של הישוביך הזכאים פורסמה בהינתן המחשבון הזה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי tkgs » 18 מרץ 2016, 08:27

אולי אני תמים
אבל אני לא מבין איזה סודיות יש ברשימת הישובים הזכאים?

הרי מחבלים שרוצים לעשות פיגועים, לא אכפת להם אם הישוב זכאי או לא, הם נכנסים מתוך רצון להרוג וליהרג וכמו שרואים גם עושים את זה בעיקר איפה שנוח להם בישובים יהודיים מעבר לקו כך ששם כולם יודעים שיש זכאות לנשק.
גם בישובים בתוך הקו הירוק, ישובי ספר, מושבים וכדומה ברוב רוב המקומות יש זכאות.
אז מה החש? מגנבים? שידעו איזה ישוב יש שם זכאות וירכזו נסיונות גניבת נשק דווקא שם? הרי מי שרוצה לדעת איזה ישוב זכאי ואיזה לא יכול להגיע למידע בדרכים כאלו או אחרות.

אני חושב שדווקא ההיפך הוא הנכון. יש לי חבר שגר בישוב מסויים בתוך הקו הירוק והיה בטוח שנים שבגלל שהם בתוך הקו הירוק אין להם זכאות, הוא אפילו לא טרח להגיש בקשה כי לא היה לו חשק להתעסק עם הביורוקרטיה. בגל הטרור האחרון, מזכירות הישוב פתאום פרסמה לכל החברים המלצה ללכת להוציא רשיונות נשק. הוא חשב כי בגלל ההקלות הישוב שלהם נכנס לרשימה של הזכאים, ואז הסתבר לו שתמיד הישוב שלהם היה ברשימה.

כלומר יתכן שיש אנשים עם פוטנציאל לנשיאת נשק שלא מודעים לכך שהם זכאים.

אני לא חושב שפרסום הישובים הזכאים מוריד משהו.

אוסיף ואומר ששמירה על עמימות ברשימת הישובים משרתת דווקא את הגישה שמרדדת רשיונות נשק בגלל שכל רגע הם יכולים לשנות את הרשימה בהתאם לכמות הנשקים שהם לא רוצים לאשר...

אבל זה רק מה שאני חושב...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי rubimor » 18 מרץ 2016, 10:27

TsurTriger כתב:אתה קורא לזה שקיפות.
אני רואה פה פריצה מאוד גדולה של מידע שכביכול אמור להיות חסוי.

אני לא ארחיב יותר מדי, אבל למעשה הרשימה של הישוביך הזכאים פורסמה בהינתן המחשבון הזה.

כשאני קורא הודעות כמו שלך אני לא יודע אם לצחוק או לבכות.
בכל מקום נורמאלי אנשים נלחמים על כך שהממשלה תתנהל בשקיפות וביעילות (הליכים באינטרנט זו יעילות), אבל כאן זו קבוצה עליתיסטית ושושואיסטית. זאת אומרת, כל עוד אתה בצד הנכון כמובן. יש לך כבר נשק? שהיתר יאכלו חצץ.
חשבתי לתומי ששרשור כזה יגרור רק הודעות של מחיאות כפיים על צעד שרבים שאפו לא, אבל לא - מרמור ותסכול.

כאיש מערכות מידע שעוסק בדיוק בזה (לא אכפת לי להצהיר על זה, זה לא סודי), אני יכול לומר לך שאין כאן שום פריצה גדולה, אין כאן כלום.
אין כאן מאגר שכולל נתונים של אנשים, וגם אם היה - כמו בהרבה אתרים ממשלתיים בעולם, כולל מדינת ישראל (ראה מע' שילומים באינטרנט, תשלום חידוש רשיון וכו') - אין בעיה אם מדובר במערכת ברמת אבטחה גבוהה. כיום בעולם ניתן לחדש תעודות זהות ודברים הרבה יותר קריטיים מבחינת אבטחה.

כאן מדובר כולו בשני דפים עם אפשרות ללחוץ על כפתור ולראות אם אתה עומד בתנאי או לא. אין מאגר מידע ולא כלום.

ולגבי רשימת היישובים הזכאים - אין שום סיבה שבעולם, שום סיבה (!!) שהיא לא תפורסם. יש עורכי דין שפנו למשרד הבט"פ בנושא זה, ולדעתי המערכת החדשה היא אינדיקציה לכך. לכולם ברור שעם אלגוריתם פשוט ניתן להוציא פלט של היישובים, לא צריך להיות מומחה לאבטחת מידע או הייטקיסט בשביל זה, אבל אני לא חושב שמישהו מנסה להסתיר את זה במערכת הנוכחית.

הסתרת רשימת היישובים היא לא מסיבה בטחונית, תשכח מזה! אין אף מחבל בעולם שינוע עוד 20 ק"מ ליישוב מרוחק רק כי הוא לא נכלל באיזו רשימה. כאילו ביישובים האלו לא יכולים להיות אנשים עם נשק אישי, חיילים, מאבטחים, מזכירות היישוב, סתם אנשים. מחבל חודר ליישוב שמבחינת גישה לקורבנות יותר קל לו. ואין להם גם בעיה להיהרג ממילא, הם מודעים לזה ורובם גם בונים על זה. מה גם שלכולם ברור שיישובי גבול כלולים ברשימה, זו לא חכמה גדולה. הסיבה לאי פרסום רשימת היישובים היא למנוע מאזרחים לעבור ליישוב או לעבוד ביישוב מסוים ע"מ לקבל נשק. זה עד כדי כך פשוט. ולמרות שאני לא מבין אנשים שעושים את זה, ברור לי שישנם כאלו שיעשו את זה (היתה פה פעם שאלה של "איפה כדאי לי לעבוד ע"מ להוציא רשיון"). זה הכל. ואם הם יחזרו להעלים את הרשימה, זו תהיה הסיבה האמיתית - כל היתר אלו תירוצים ע"מ לעבור על חוק השקיפות (אמרת "ביטחון" וכולם מיד כורעים ברך).

במשך שנים נכתבו כאן פוסטים נגד משרד הרישוי שלא מפרסם את הרשימה, ושזה לא הוגן ושזה לא חוקי ולא דמוקרטי וכו' וכו'. עכשיו פתאום שהם נותנים לך כלי מ-ע-ו-ל-ה לדעת אם מגיע לך רישיון או לא, לפני שתפנה אליהם ותעמיס עוד יותר על מערכת גם ככה עמוסה לעייפה, גם זה לא טוב בשבילכם. יש משהו שכן טוב?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי TsurTriger » 18 מרץ 2016, 12:57

אני מעדיף שלא להרחיב, מכיוון שאני גם עובד בתחום אבטחת המידע.

רק אגיד כמה נקודות:
1. אני דוגל בשקיפות של מידע שהוא בלמ"ס
2. אם מידע מוגדר מסווג על ידי גורמים רשמיים, אז שישאר מסווג, בלי פרצות (כגון המחשבון).
3. אם מידע x שנחשב מסווג, יש מקום להפוכו למידע בלמ"ס, אין בעיה. רק קודם להעביר אותו תהליך הורדת סיווג ואז להעביר אותו לידי הציבור. אבל בשום פנים ואופן לא להעביר אותו באופן עקיף כפי שעשו עם המחשבון הזה. למעשה נתנו מידע מסווג שעם קצת ידע אפשר כנראה לדגום את אותו בלי מאמץ גדול
4. איו פה עניין של התנשאות, אלא של סדר. אם משהו הוא מסווג, שינוהל במקצועיות על ידי אנשי מקצוע רואיים. אם מידע בלמ"ס? אז שיהיה נגיש לציבור הרחב, בלי משחקים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד