תבחין מתוקף הוראת מעבר

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תבחין מתוקף הוראת מעבר

על ידי om72 » 26 אפריל 2016, 21:08

קיבלתי את חידוש הרשיון, אני בעל תבחין משמר היום וכרגע הוא שונה ל-מתוקף הוראת מעבר, בטופס החידוש יש לחתום על הצהרה כי בגין התבחין הנ"ל ניתן לי הרשיון, האם חתימה על הצהרה כזאת נותנת לרשויות את הזכות לבטל לי את הרשיון בעתיד? האם זוהי השיטה החדשה של הבט"פ להוציא את האנשים ממעגל הרשיון?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: תבחין מתוקף הוראת מעבר

על ידי higt-power » 27 אפריל 2016, 14:52

אני יתחיל כמו יהודי טוב בשאלה ,ואם לא תחתום אז מה ?
תלך למטווח תעשה חידוש "ואל תשים לב" להצהרה .
הצליח ?
מה טוב
לא הצליח ?
מה הברירה שעומדת לפנך ?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 27 אפריל 2016, 22:47

אתה יכול לסרוק את המסמך ולעלות אותו כאן?
תודה מראש.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 29 אפריל 2016, 14:15

מכיר את המקרה.
שים לב - אם תדפיס את טפסי החידוש מאתר האינטרנט של המשרד לבט"פ, תצטרך למלא באופן ידני את התבחין שבו אתה עומד.
תכתוב בכתב יד "תבחין משמר" ותחתום, וזה בסדר.
וגם אם קיבלת את הרישיון לפני 1996 ותכתוב שהתבחין שלך הוא "הגנה עצמית" זה גם בסדר.
שורה תחתונה המטווח רק מחויב לוודא שחתמת על זה לפני שהוא מעביר לפקיד רישוי, ולא איכפת להם על מה אתה חותם, העיקר שתהיה חתימה שלך על ההצהרה.
מכיר את הסוגייה ובאופן אישי כשניגשתי עם חבר לחידוש בתחילת החודש הנוכחי, שהוא בעל תבחין "אחר" אמיתי, שונה לו בטופס ל"מתוקף הוראת מעבר".
פשוט המלצתי לו לקחת עט, לשים פס אחד ארוך על ההצהרה השקרית הזאת, ולכתוב בכתב יד שהרישיון ניתן לו על בסיס תבחין "אחר" ושהוא מצהיר שהוא עדיין עומד בתבחין זה(מה שאגב, נכון לגביו וימשיך להיות נכון לגביו גם בעתיד).
וכל זה לעיני מנהל המטווח, ולא היו עם זה שום בעיות, העיקר שבסוף הייתה חתימה על ההצהרה.
עכשיו, אם תשאל אותי מה זה אומר בתאוריה, מה קורה דה פקטו, ומה יקרה בעתיד, אני אגיד לך:
בתאוריה: גם אם תחתום על כך לא יקרה לך כלום בעתיד
דה פקטו: לא נודע לי עד היום על מקרה אחד של מישהו שחתם על ההצהרה ובוטל לו הרישיון לאחר מכן באמתלת "אי עמידה בתבחינים"
מה יקרה בעתיד: אי אפשר לדעת, יכול להיות שהיום מחתימים "בתמימות" את כל בעלי הרישיונות על התבחין הנ"ל, שאפילו לא מופיע ברשימת התבחינים, ובעוד כמה שנים כולם יקבלו מכתבי "אי חידוש רישיון מפאת אי עמידה בעילה".

לא נראה לי שזה מה שבאמת יקרה מהיכרותי עם המשרד לבט"פ וניסיון העבר, אבלללללל.. שים לב שאם תחתום על הצהרה כזו, לא תוכל אחר כך בעתיד לבוא ולטעון אחרת, כי הם שומרים את המסמך והם ינפנפו בחתימה שלך בכל הזדמנות אפשרית.
בגלל זה אני מעדיף את שיטת הכסת"ח בה אתה חותם שאתה מצהיר שאתה עומד בתבחין האמיתי שאתה עומד בו(או עמדת בו וממשיך לעמוד בו, קרי תבחין משמר), וכזה שמוגדר והופיע בעבר ברשימת התבחינים, על כל צרה שלא תבוא.
רק תדאג שאתה חותם על עמידה בתבחין אמיתי, ולא בתבחין שכלל לא מופיע ברשימת התבחינים, ושהגדרתו היא "על תנאי".
שים לב שנוסח ההצהרה מדבר על התבחין "בגינו ניתן לי הרישיון", ולכן לחתום על תבחין שבגינו לא ניתן לך הרישיון אלא שונה לך באופן חד צדדי מבלי שביקשת היא חתימה על הצהרה שיקרית או לכל הפחות לא מדויקת, ולכן תוכל להסביר זאת למי שצריך אם בעתיד יבואו אליך בטענות.

דרך אגב, לא יודע אם מדובר באמת בשיטה עתידית לפגוע לבעלי נשק ברישיונות, אבל אני יודע שזה נובע מאיזו שטות שאהרונוביץ' החליט בזמנו שעל כל מחדש רישיון לחתום על הצהרה שהוא עדיין עומד בתבחין ובתנאי התבחין שבגינו ניתן לו הרישיון כסוג של כסת"ח משרדי לכך שהאזרח עדיין "עומד בעילה".
כמובן שלא הפרידו מכך גם את מי שהחזיקו ברישיונות ללא עילות(כל בעלי "מלפני 1996" ואחרים), ולכן באופן אוטומטי כולם נדרשים לחתום על כך היום.
כנראה שזה נובע מחוסר היכולת של המשרד באמת לבדוק לעומד מי עומד בעילה שלו בכל חידוש ומי לא, ואין מספיק כוח אדם בכדי לאכוף זא, לכן מחתימים את האזרח כדי שבמבצע אכיפה מזדמן של המשרד, יוכלו לז**ר את כל מי שלא עומד בעילה ולקחת לו את הרישיון.
תחשוב על זה ככה: איך אדם שמקבל הודעת חידוש, שנשלחת בדואר לא רשום ומגיעה בממוצע חודשיים לפני תום תוקף הרישיון(אם בכלל מגיעה), אמור עכשיו לקבוע תור לפקיד רישוי, דבר שלוקח בממוצע 3 חודשים, לבוא אליו עם כל הניירת שנראה לו שהוא צריך לצורך הוכחת העמידה שלו בעילה כמו בהוצאת הרישיון, במידה ויהיה חסר מסמך או שהפקיד ידרוש מעבר הוא ייאלץ לקבוע תור נוסף לעוד חודשיים שלושה קדימה, לקבל אישור על חידוש הרישיון וגם אחרי כל זה להספיק לחדש את הרישיון בזמן?
זה בלתי אפשרי... וגם המשרד מודע לכך.. לכן עדיף להחתים את האזרח ולחסוך גם למשרד וגם לאזרח זמן יקר וכסף.
*זו רק דעתי האישית המבוססת על היכרותי וניסיוני עם העניין ואין לראות באמור לעיל ייעוץ משפטי, ובכל מקרה השימוש במידע על אחריותך בלבד, ט.ל.ח, מבלי לפגוע בזכויות, ET CETERA ASS COVER
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד