עוד שרשור מעצבן על תבחין משמר

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

עוד שרשור מעצבן על תבחין משמר

על ידי pichinan » 04 מאי 2016, 10:38

מכר שלי המיר לאחר יותר מעשר שנים את הרשיון שלו מהעילה הקודמת שהיתה לו לעילת יישוב זכאי. זה ארע לפני שנתיים בערך. בהיותו אז בלשכת הרישוי, הוא שאל האם ההמרה היא לעילה החדשה או לתבחין משמר, ופקידת הרישוי אמרה לו שזה לא משנה ושזה ממילא נעשה אוטומטית ולא משהו שהוא או היא יכולים להחליט. עם קבלת הרשיון החדש, הוא היה על עילת מגורים ביישוב זכאי.

כיום הוא מתכוון לעזוב את היישוב הזה, ומכיוון שהחידוש ממילא בקרוב, ומכיוון שהוא "גילה" שהמשל"פ ביטל בזמנו את המעבר לתבחין משמר, הוא ניגש למשרד הרישוי ושאל האם עדיין קיימת אפשרות לעבור לתבחין משמר למי שעומד בותק הנדרש. תשובת הפקיד: תלוי בנסיבות!

השאלות:
1. מה זאת אומרת תלוי בנסיבות? אילו נסיבות? היכן הן מפורסמות?
2. האם זה "פייר" שאדם שיכל בזמנו להמיר לתבחין משמר, אך לא עשה זאת שכן נאמר לו שזה "לא משנה" או "נעשה אוטומטית", עכשיו לא ייאפשרו לו לעשות זאת? הרי הוא יכל כבר להיות בתבחין הזה אם היה מקבל אותו בהמרה הקודמת. האם זו אחת מה"נסיבות"?

מה אתם חושבים?

נ.ב. כל מה שאני רושם כאן, ברור לי שמדובר בהגדרה המעצבנת החדשה של הוראת שעה, אז השאלה היא בהתאם.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: עוד שרשור מעצבן על תבחין משמר

על ידי argra11 » 04 מאי 2016, 11:05

בברכת יום טוב
בקשר לשאלות ולקיטור שאתה מוציא:
1. לא ידוע , ולא מפורסם , אנו מחפשים בנרות (זיכרון?) מקרה בוחן.
2. ואם אני אגיד לך שזה לא "פייר" , זה עוזר לך?
3. "מה אתם חושבים?" , בכל מה שקשור לבט"פ , אני משתדל לחשוב כמה שפחות , זה מכאיב.

המלצה שלי:
1. ראה דיון כאן : viewtopic.php?f=22&t=19844
2. פניה אישית ל ramdishon , הוא : רם , חבר ועד העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל. http://www.legalweapon.org.il.
3. הצטרפות לעמותה , חבר שלך ואתה (ועוד רבים וטובים).

בהצלחה , ותיידע אותנו .
תודה מראש.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 04 מאי 2016, 19:15

יש לי כמה דברים להגיד על זה.
אבל אני אסכם הכל במילה אחת: עו"ד
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pichinan » 05 מאי 2016, 23:20

תודה לשניכם.

agra, השרשור הנ"ל היה האחרון כשפתחתי את הנוכחי כך שאני מכיר אותו (ואת האחרים), כאמור מדובר במקרה מיוחד (השאלה היא לא לגבי מעבר של מי שעכשיו מגיע לותק הנדרש, אלא למישהו שבחידוש האחרון כבר הגיע אליו אבל הכניסו אותו בתבחין פעיל שונה).

everest, עדיין לא הגיע לנקודה כי אף אחד לא דחה אותו, ומי יודע אם במקרה שלו זה אכן יהיה אוטומטית. כמובן שאם לא, עו"ד זו האופציה ההגיונית.

בכל אופן, אני מקווה שמקרה המבחן שאליו אתם שואפים יגיע בקרוב, אבל בעוד מספר חודשים יהיה לכם גם את זה. למרות שלא מדובר במאה אחוז בגלל המקרה הספציפי שלו. ואם באמת קיימות "נסיבות" שונות, אז אולי אף מקרה לא באמת יעיד על הכלל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד