מטווח לבחירת אקדח

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מטווח לבחירת אקדח

על ידי בוב ספוג » 08 יולי 2021, 18:10

היי, קורא פה כבר זמן מה, ולאחרונה נרשמתי לפורום.
קיבלתי אישור מותנה ואני מבין שהשלב הבא הוא הדרכה, ירי ובחירת אקדח.

קראתי הרבה - פה, במקומות אחרים, בפייסבוק, וראיתי הרבה סרטוני הדרכה כאלה ואחרים. אני מבין שאחד הדברים החשובים, למי שמתכוון לשאת ביום יום, ולצרכי הסלקה, הוא נוחות והתאמה לאורח החיים/לבוש.

עוד לא נסגרתי על "משפחה" (מניח שיהיה קומפקט או סאב-קומפקט), ומכאן שגם לא נסגרתי על אקדח.

מחפש המלצה למטווח שיש לו גם שירות טוב, ושיודעים שם גם להציע משפחה מתאימה וגם מאפשרים להתנסות בירי בסוגים שונים של כלים, ולא בהכרח ממליצים על גלוק 19 (אלא אם יתברר שזה באמת מה שמתאים).

אזור: בין חדרה לת"א, עדיף כמה שיותר בחלק הצפוני של הטווח הזה.

תודה מראש לכל מי שיגיב
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: מטווח לבחירת אקדח

על ידי ניר ל » 08 יולי 2021, 22:22

אם אתה מוכן להשקיע זמן בבחירת אקדח שיהיה גם נוח וגם יתאים בירי, דע שמדובר בהשקעה כספית לא מבוטלת שגם היא לא תבטיח לך את האקדח המושלם. זה למה?
א. כי אתה לא יכול באמת "למדוד אקדח" בחנות . אתה תחזיק אותו ביד, תמשש ותקבל הסברים מלומדים, אבל אתה לא תקבל אותו לשבוע להסתובב איתו על הגוף ביומיום כדי להרגיש איך זה באמת לשאת אותו.

ב. אתה לא יכול "להרגיש" אקדח בירי חד פעמי של כמה כדורים, גם לא של 100 , בטח שלא בפעם הראשונה שאתה טווח בכלי כזה . אתה צריך לצבור ק"מ ארוך מאד ויקר מאד כדי להבדיל בין ביצועים והתאמה של אקדחים וזה לא ריאלי. מה שקורה זה שאתה מחזיק כמה אקדחים ביד ומנסה לקבל אינדיקציה במישוש אם זה נוח לך בכף היד, בוחר איזה שלושה ועובר אימון שבמהלכו אתה מנסה כמה כדורים בכל אחד מהם, זה די קשקוש. אבל היות שממילא לא תבלה את שארית חייך בעיסוק בירי, אלא במקרה הטוב תישא את האקדח עליך, אז כנראה שלא תהיה להחלטה הזו השלכה מהותית.

ולענייננו - אף אחד היום לא יציע לך גלוק 19, כבר יש מספיק אקדחים אחרים להציע. אם אתה מוכן להקדיש לכך חצי יום ובהתאם להגדרותיך - תתחיל ממטווח דני היי בחדרה - תתעניין במלאי הקיים , תמשיך למטווח כפר סבא ותסיים ב"ארומה ארמס" בקריית אריה בפ"ת . בשני הראשונים יש גם מטווח באחרון יש מלאי מעניין אבל אין מטווח. לת"א אל תיכנס .... פקוק ואין חנייה ... אימון והתנסות בירי כבר יביא אותך לרכישה בפועל כי שילמת לא מעט אז אם אתה באמת רוצה לבדוק מגוון אפשרויות, חכה עם זה ואם לא אז גם לא נורא.

אולי יש מצב ואני לחלוטין לא בטוח, לשלב אימון IDPA שנערך בשישי בבוקר בדני היי חדרה עם השכרת אקדח והכרה לצורך אימון ראשון. זה כבר יתן לך מושג יותר רציני, בהמשך יגיבו כאן חברים מדריכים מהעמותה ויוכלו לאשר או להכחיש.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Wild-men » 09 יולי 2021, 19:48

#
נערך לאחרונה על ידי Wild-men בתאריך 05 דצמבר 2021, 19:05, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי jiminy_cricket » 16 יולי 2021, 13:05

Wild-men כתב:... אני לא מגיע עם רזומה מפואר בירי באקדח... אבל בהחלט אחרי שיריתי ב10 אקדחים שונים ידעתי בדיוק מה מתאים לי. ... ובסופו של דבר המטרה מדברת בעד עצמה...

חד וחלק לא נכון. ההפך מנכון.
כשאין נסיון קודם וטכניקת ירי משופשפת היטב, אין שום משמעות לחווית הירי שלך. אפס משמעות.
השיקולים היחידים שצריכים להנחות אותך בבואך לקנות את האקדח הראשן שלך הם:
  • מה מטרת השימוש ותצורת הנשיאה שאתה מייעד לאקדח
  • אמינות הפלטפורמה
  • זמינות חלפים, aftermarket, וסוחרים
  • מחיר שאתה מוכן להוציא

שקלל את הארבעה, תחקור את השוק, ואתה יכול לבחור אקדח "על עיוור" בלי לירות בו פעם אחת, בצורה הרבה הרבה יותר מוצלחת מהסתמכות על חווית ירי כשאין לך שמץ נסיון, טכניקה או רפרנס.
לבן אדם הממוצע שאינו גמד או ענק פיזי, כל מיני שיקולי "איך זה יושב לי ביד" זה פשוט בובה מייסעס.
אחרי שקנית אקדח לפי הצרכים שלך, תתאמן ותלמד לפגוע מצויין, לא משנה אם זה גלוק, רוגר, סמית, זיג, סאב, קומפקט או פול סייז.
M&P Shield M2.0
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד