קלאסיפייר באר טוביה כ"ו אייר תשע"ו

שאלות, תשובות ודיונים בנושא ה-IDPA (ירי הגנתי באקדח).

מנהל: spy

קלאסיפייר באר טוביה כ"ו אייר תשע"ו

על ידי צומת הגוש » 03 יוני 2016, 16:37

למי שלא יודע, קלאסיפייר (Classifier ) הוא סדרה של תרגילי ירי עליהם מקבלים ניקוד לפי כללי IDPA. הניקוד המצטבר מעניק ליורה "דרגה" המעידה על יכולתו. הניקוד אינו יחסי למי שהשתתף באותו מקצה, אלא סולם קבוע שכל מי שיורה את הקלאסיפייר מושווה אליו.
חוץ מזה שהיורה יכול להיות מרוצה מעצמו, זהו הבסיס לתוצאות של תחרויות. בהן כל המדורגים באותו דירוג מושווים זה לזה. וכך לא נוצר מצב מעציב שאותם חמשה ששה יורים מצוינים לוקחים את המקומות והתעודות והגביעים. (למי שחוגג) וכל אחד יכול להיות ראש לשועלים אצלו.

והיום, אחרי כמה התלבטויות הלכתי "לעשות קלאסיפייר". מה יכול להיות, אמרתי. מקסימום יגידו שאני נוביס. ואני אתרץ שזה פעם ראשונה ובפעם הבאה אהיה מאסטר לפחות.
ואיך היה?
היה נחמד מאד.
האוירה היתה טובה, והאויר היה חם. כל הצוות שטרח וארגן והנחה ומדד היה מסביר פנים ומסביר את התרגילים למי ששכח מה צריך לעשות.
מבחינתי זו היתה התנסות ראשונה ב"מה זה בעצם IDPA" מעבר להסברים פה וצפייה מרובה מדי בסרטוני יוטיוב.
אז אל תנסו את זה בבית, אבל במטווח עם הצוות המצוין של IDPA ישראל - מומלץ ביותר.
IDPA Safety Officer
עורך אתר IDPA ישראל
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: קלאסיפייר באר טוביה כ"ו אייר תשע"ו

על ידי asherme » 03 יוני 2016, 23:35

נטלתי חלק בארוע המדובר.

שבחים למארגנים (אריה, דב, יבגני, סטס, אילדר ונוספים) בכל התחומים:

1. בטיחות - הקפדה "קלה כחמורה" על בטיחות התרגיל. כל יורה מלווה על ידי מדריך וקצין בטיחות. המטווח פתוח, מרווח, כל הממתינים יושבים בסככה מוצלת הרחק מקו היורים. רמת בטיחות מהגבוהות שנתקלתי בהן.
2. מקצועיות - תדריכים לפני כל תרגיל ברמת הקבוצה ופרטני לכל יורה. המדריכים מקצועיים, מסבירים, מעירים, תענוג של ממש !
3. משאבים - יורה שהיה חסר ציוד מסויים, מייד התנדב אחד המארגנים והשאיל לו. במקום היתה שתייה קרה, קפה, כיבוד קל.
4. עלויות - שוות לכל נפש. מחיר המטווח והתחמושת סבירים ביותר.
5. אוירה - קבלת פנים חמה וחברית לכל היורים החדשים.
6. מהות - מבחן הדרוג לכשעצמו כולל 3 שלבים. כל שלב מכיל תרגילים שונים כדוגמת: ירי בתנועה קדימה/ בנסיגה, ירי ביד אחת/ חלשה, ירי מאחורי מחסות, החלפת מחסניות, דילוג בין מחסות, ירי בכריעה, העסקת מטרות לפי סדר איום ועוד - תרגילים שלא עושים בדר"כ במטווח רגיל.
7. חברותא - נהדרת ! הכרתי אנשים יקרים המקדישים מזמנם וממרצם בהתנדבות !

ממליץ בחום לכל נושא נשק שרוצה לשפר את רמת הירי והבטחון שלו בכלי !
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי IDPA ISRAEL » 04 יוני 2016, 23:22

נערך לאחרונה על ידי IDPA ISRAEL בתאריך 05 יוני 2016, 07:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי carver » 05 יוני 2016, 06:53

נראה לי ששליחת הרשימה של הקלאסיפייר עם שמות המתחרים לא במקום.
לפחות תמחקו את השמות, זה פורום פתוח לכולם.
כששולחים בוואטסאפ אז המידע מוצפן על התווך. קצת יותר בטוח.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 05 יוני 2016, 07:20

מזל טוב לרועי הראל על האקספרט SSP.
יצא לי לירות את הקלספייר כמה פעמים, יריתי בקטגורית SSP ו ESP. בפעם הראשונה בנייהם יצאתי אקספרט בהפרש של פחות מ 2 שניות ממאסטר, ובפעם השניה הגעתי ליעד המבוקש (מאסטר) באזור ה 70S.
את השינוי עשיתי אחרי שקיבלתי טיפ קטן מאחד היורים הטובים בספורט, הוא אמר לי והסביר לי, שהקלספייר מתחיל ונגמר בסטייג' 3.
סטרינג 1: להתחיל מהצד החזק (אני ימיני אז ימין), החלפה עם ריטנשן, וסיום בצד הנגדי. חשוב מאוד לא לחבק את המכסה ולהחליף עמידה, ככה שהרגל הקדמית תהיה תמיד הרגל באותו צד אליו יורים. (זה מאוד עוזר על המטרה האחרונה בכל סטרינג, ככה הגוף נשאר קדימה כאשר מתכופפים)
סטרינג 2: להתחיל מהצד החזק, החלפה טאקטית או החלפת V (זה חשוב, כי אפשר להתחיל לרוץ רק! כאשר יש מחסנית באקדח) מה שיאפשר ריצה עם מחסנית ביד ללא עיקוב, ריצה אל החבית ירידה על ברך וסיום מהצד החזק. חשוב לזכור שלאחר ביצוע ירי על מטרה, היא נחשבת מנוטרלת ולכן אין יותר צורך בשמירה על מכסה, לכן ניתן לשפר במידת הצורך את עמדת הירי. הכל יכול להימנע, אם לא מחבקים את החבית.
סטרינג 3: פה כבר כולם רוצים לסיים ועושים את הטעות הכי גדולה ויורים מהר בכדי שיגמר. טעות!!! עדיין מדובר ב 15 יארד, קחו את הזמן זה ישתלם. שליפה יכולה להתבצע תוך כדי ירידה למצב (במיוחד בלי כיסויי על האקדח) חשוב לחשב את הירידה למצב הירי ככה שלא יהיה צריך תיקונים והירי יתחיל מיד עם הירידה על הברך. (לתכנן שלא להיות קרובים מדיי לחבית זה כלל ברזל שנכון לכל ירי ממכסה)
בסטייג' 1, כדאי מאוד לא לפספס. איך עושים את זה? פשוט להוריד קצב. ב IDPA בניגוד ל IPSC (לא תמיד), הדיוק חשוב מאוד. כל נקודה שלילית זה חצי שניה תוספת לזמן ביצוע התרגיל, פספוס של הראש בתחילת הקלספייר יכולה לזמבר את הכל כבר בהתחלה. לדוגמא: אני עושה מוזמביק (2 לחזה 1 לראש) במטווח ב- 1.6-1.8 שזה זמן טוב מאוד, אבל יש פה ושם פספוסים של ה -0 או של הראש. במטווח זה סבבה, בקלספייר זה הופך את ה 1.6 ל 2.1 שניות במקרה הטוב, ואם הראש מפוספס אז 4.1. לכן אני בקלספייר (במיוחד כשאני קר ומתחיל במוזמביק) אני עומד על 1.9 ואפילו 2 שניות יציב. (ויציב זה מה שחשוב) זמן כולל של 6 שניות ללא דאון מספק אותי ואמור לספק כל מי שמעוניין להוציא תוצאת מאסטר.
ירי על ראשים, שוב לקחת את הזמן, לראות תמונת כוונות ולבצע סחיטה בכל פעם. (דאבל טאפ לא מומלץ) פספוס זה 2.5 תוספת וחבל.
יד חזקה יד חלשה, חשוב ממש לעצור על כל מטרה. שלא כמו עם 2 הידיים אין לנו את היכולת לבצע עצירה מהירה ודחיפה מהירה אל המטרה הבאה, לכן חשוב לבצע עצירה מלאה על כל אחת מהמטרות. הכניסה והיציאה בין מטרות יהיו הרבה יותר איטיות וכך גם הירי עלייהם וזה נורמאלי לחלוטין. מי שינסה לבצע ירי ומעבר בין מטרות כמו עם 2 ידיים, ישלם את המחיר בתוספת זמן גדולה יותר ממה שהיה יכול לקבל אילו היה מבין את הקונספט.
סטייג' 2: ירי בתנועה, יש בדיה שאומרת שכדאי לקחת צעד גדול עם השליפה. לא מומלץ. זה גורם ליורה להתרכז בצעד ולא בירי ומוסיף עוד אלמנט של מעבר בין מהירויות. מה שבאמת חשוב זה לקרב את הברכיים ולצעוד עקב רודף בהונות יש אל עבר המטרה האמצעית. בירי מ 10 ל 5 צריך לירות לאט ובטוח, בירי בין 5 ל 10 צריך להגביר קצב, כי המטרות קרובות יותר בהתחלה.
זהו, אני מקווה שהטיפים יעזרו למי שצריך, ומי שרוצה עוד הכוונה מוזמן לכתוב לי פה או בפרטי.
בהצלחה לכולם.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי bnsagi » 05 יוני 2016, 08:08

glock34 אני תמיד נהנה לקרוא את ההודעות שלך.
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי צומת הגוש » 05 יוני 2016, 08:49

glock34 כתב:מזל טוב לרועי הראל על האקספרט SSP.
יצא לי לירות את הקלספייר כמה פעמים, יריתי בקטגורית SSP ו ESP. בפעם הראשונה בנייהם יצאתי אקספרט בהפרש של פחות מ 2 שניות ממאסטר, ובפעם השניה הגעתי ליעד המבוקש (מאסטר) באזור ה 70S.
את השינוי עשיתי אחרי שקיבלתי טיפ קטן מאחד היורים הטובים בספורט, הוא אמר לי והסביר לי, שהקלספייר מתחיל ונגמר בסטייג' 3.
סטרינג 1: להתחיל מהצד החזק (אני ימיני אז ימין), החלפה עם ריטנשן, וסיום בצד הנגדי. חשוב מאוד לא לחבק את המכסה ולהחליף עמידה, ככה שהרגל הקדמית תהיה תמיד הרגל באותו צד אליו יורים. (זה מאוד עוזר על המטרה האחרונה בכל סטרינג, ככה הגוף נשאר קדימה כאשר מתכופפים)
סטרינג 2: להתחיל מהצד החזק, החלפה טאקטית או החלפת V (זה חשוב, כי אפשר להתחיל לרוץ רק! כאשר יש מחסנית באקדח) מה שיאפשר ריצה עם מחסנית ביד ללא עיקוב, ריצה אל החבית ירידה על ברך וסיום מהצד החזק. חשוב לזכור שלאחר ביצוע ירי על מטרה, היא נחשבת מנוטרלת ולכן אין יותר צורך בשמירה על מכסה, לכן ניתן לשפר במידת הצורך את עמדת הירי. הכל יכול להימנע, אם לא מחבקים את החבית.
סטרינג 3: פה כבר כולם רוצים לסיים ועושים את הטעות הכי גדולה ויורים מהר בכדי שיגמר. טעות!!! עדיין מדובר ב 15 יארד, קחו את הזמן זה ישתלם. שליפה יכולה להתבצע תוך כדי ירידה למצב (במיוחד בלי כיסויי על האקדח) חשוב לחשב את הירידה למצב הירי ככה שלא יהיה צריך תיקונים והירי יתחיל מיד עם הירידה על הברך. (לתכנן שלא להיות קרובים מדיי לחבית זה כלל ברזל שנכון לכל ירי ממכסה)
בסטייג' 1, כדאי מאוד לא לפספס. איך עושים את זה? פשוט להוריד קצב. ב IDPA בניגוד ל IPSC (לא תמיד), הדיוק חשוב מאוד. כל נקודה שלילית זה חצי שניה תוספת לזמן ביצוע התרגיל, פספוס של הראש בתחילת הקלספייר יכולה לזמבר את הכל כבר בהתחלה. לדוגמא: אני עושה מוזמביק (2 לחזה 1 לראש) במטווח ב- 1.6-1.8 שזה זמן טוב מאוד, אבל יש פה ושם פספוסים של ה -0 או של הראש. במטווח זה סבבה, בקלספייר זה הופך את ה 1.6 ל 2.1 שניות במקרה הטוב, ואם הראש מפוספס אז 4.1. לכן אני בקלספייר (במיוחד כשאני קר ומתחיל במוזמביק) אני עומד על 1.9 ואפילו 2 שניות יציב. (ויציב זה מה שחשוב) זמן כולל של 6 שניות ללא דאון מספק אותי ואמור לספק כל מי שמעוניין להוציא תוצאת מאסטר.
ירי על ראשים, שוב לקחת את הזמן, לראות תמונת כוונות ולבצע סחיטה בכל פעם. (דאבל טאפ לא מומלץ) פספוס זה 2.5 תוספת וחבל.
יד חזקה יד חלשה, חשוב ממש לעצור על כל מטרה. שלא כמו עם 2 הידיים אין לנו את היכולת לבצע עצירה מהירה ודחיפה מהירה אל המטרה הבאה, לכן חשוב לבצע עצירה מלאה על כל אחת מהמטרות. הכניסה והיציאה בין מטרות יהיו הרבה יותר איטיות וכך גם הירי עלייהם וזה נורמאלי לחלוטין. מי שינסה לבצע ירי ומעבר בין מטרות כמו עם 2 ידיים, ישלם את המחיר בתוספת זמן גדולה יותר ממה שהיה יכול לקבל אילו היה מבין את הקונספט.
סטייג' 2: ירי בתנועה, יש בדיה שאומרת שכדאי לקחת צעד גדול עם השליפה. לא מומלץ. זה גורם ליורה להתרכז בצעד ולא בירי ומוסיף עוד אלמנט של מעבר בין מהירויות. מה שבאמת חשוב זה לקרב את הברכיים ולצעוד עקב רודף בהונות יש אל עבר המטרה האמצעית. בירי מ 10 ל 5 צריך לירות לאט ובטוח, בירי בין 5 ל 10 צריך להגביר קצב, כי המטרות קרובות יותר בהתחלה.
זהו, אני מקווה שהטיפים יעזרו למי שצריך, ומי שרוצה עוד הכוונה מוזמן לכתוב לי פה או בפרטי.
בהצלחה לכולם.

אחי, אם הייתי רוצה תכנונים כאלה - הייתי נשאר בירי מעשי.
IDPA Safety Officer
עורך אתר IDPA ישראל
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי jluzer1 » 05 יוני 2016, 09:43

צומת הגוש כתב:
בהצלחה לכולם.

זה ספורט והמטרה היא לנצח וכמו כל דבר בחיים - תכנון ותרגול מוביל לביצוע טוב יותר.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי צומת הגוש » 05 יוני 2016, 10:21

jluzer1 כתב:
צומת הגוש כתב:
.............
בהצלחה לכולם.

זה ספורט והמטרה היא לנצח וכמו כל דבר בחיים - תכנון ותרגול מוביל לביצוע טוב יותר.

מכבד את גישתך, אבל רואה את זה אחרת. לי זה לא מתאים.
מבחינתי IDPA הוא דרך לשפר את היכולות שלי בתחום הירי, וקצת לבלות עם חברים שמתעניינים באקדחים. לא איך להצליח במבחן הקלאסיפייר, ואפילו לא לנצח בתחרות. אם הייתי רוצה "ספורט" אז ירי מעשי הרבה יותר כיף. אקדחים מגניבים ומחסניות ענקיות בלי ווסטים וטקטיקל פריורטי.
IDPA Safety Officer
עורך אתר IDPA ישראל
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 05 יוני 2016, 10:33

מכבד את גישתך, אבל רואה את זה אחרת. לי זה לא מתאים.
מבחינתי IDPA הוא דרך לשפר את היכולות שלי בתחום הירי, וקצת לבלות עם חברים שמתעניינים באקדחים. לא איך להצליח במבחן הקלאסיפייר, ואפילו לא לנצח בתחרות. אם הייתי רוצה "ספורט" אז ירי מעשי הרבה יותר כיף. אקדחים מגניבים ומחסניות ענקיות בלי ווסטים וטקטיקל פריורטי.

ולכן איזה כיף שכולם יכולים להתאמן ביחד , אלו שמתכננים מראש ואלו שלא , העיקר ההנאה.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ArikB » 05 יוני 2016, 11:40

אני פישלתי בגדול.2 מעצורים(באשמתי) שגזלו כ10-15 שניות.והרגלים של ירי מעשי.
צריך לשנות פזה בראש וזה עדיין קשה.
למרות שלפי החוקים יכולתי לחזור על התרגילים הבעייתיים בחרתי שלא.
כל הכבוד לרועי הוא יורה מעולה.

בפעם הבאה...
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 05 יוני 2016, 12:22

ArikB כתב:2 מעצורים(באשמתי) שגזלו כ10-15 שניות.והרגלים של ירי מעשי.

אריק מה זה מעצור באשמה?
ואיזה הרגלי ירי מעשי דפקו לך את התרגיל?
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 05 יוני 2016, 13:30

מבלי להתיחס באופן פרטני
רכישת הרגלים למתווה מסויים -זה מצוין,
אבל עלול להוות מכשלה במתווה אחר [כולל החיים האמתיים]
ועדיין עדיף הרגלים וזכרון שרירים ,על שום דבר אחר.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ArikB » 05 יוני 2016, 17:50

יש לי תפס מחסנית חדש ופעמיים הפלתי את המחסנית בלי כוונה.להיתכופף ולהרים ולדרוך שוב הוציא אותי מריכוז וגזל זמן.
כל החיים הפלתי מחסניות לרצפה והחלפה לכיס לא בדיוק בן ההרגלים שלי.
את החלק הראשון יריתי מצוין.וגם בהליכה קדימה ואחורה .מאחורי המחסות התחילה הבעיה.
צריך לתרגל את הדברים.בריגעי הלחץ קשה לשנות הרגלים של כמעט 30 שנה.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי IDPA ISRAEL » 05 יוני 2016, 20:10

carver כתב:נראה לי ששליחת הרשימה של הקלאסיפייר עם שמות המתחרים לא במקום.
לפחות תמחקו את השמות, זה פורום פתוח לכולם.
כששולחים בוואטסאפ אז המידע מוצפן על התווך. קצת יותר בטוח.

החשש מובן, אבל המידע בכל מקרה מתפרסם באתר ה-IDPA הרשמי כולל שמות היורים, כך שמה הטעם להצפין משהו?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד