הסיפור על מטווחי מאיר רוט ואיך פספסו עסקה איתי

מכירה, קניה, החלפות, המלצות ועוד, ציינו בנושא אם ההצעה היא למכירה או לקניה.
הפורום מיועד לחברי האתר בלבד, אין לפרסם בו מודעות מסחריות - אלו ימחקו מהמערכת.

חוקי הפורום

1. אין לפרסם הודעות מסחריות, הודעות אלה תמחקנה ללא התראה.
2. פרסמו פרטים שיחסכו שאלות קבועות שיופיעו מייד, דגם מדוייק, מחיר (כן, מחיר, הרי ממילא השאלה כמה תצוץ, וזה לא סוד שמור), גמישות במחיר, תוספות קבועות ותוספות אפשריות.
3. בכותרת ההודעה ציינו את המילה "למכירה" או "מחפש" או משהו בסגנון.
4. כשסיימתם, במזל-טוב את העסקה, ערכו את ההודעה המקורית, והוסיפו לשורת הנושא שלה את המילה "נמכר", אנו נעבור מדי פעם ונמחק את ההודעות הללו.
5. תמונות ברוחב שמעל 400 פיקסל יימחקו, מכיוון שהן גורמות לשבירת מסגרת האתר.
6. אין "להקפיץ" הודעות לשם קידומן לראש הרשימה בתכיפות חריגה (כפי שתראה למנהל הפורום), הודעות ש"יוקפצו" - ינעלו.

לסיכום:
לא מסחרי, כותרת מתאימה, פרטים מלאים ומחיר, תמונה ברוחב מתאים

הסיפור על מטווחי מאיר רוט ואיך פספסו עסקה איתי

על ידי צלנר ערן » 15 אפריל 2012, 18:17

חפצה נפשי בנרתיק פנימי לאקדח שלי (גלוק 21 עם פנס ציין tlr-2). אני מודע לכך שאין מדובר בקומבינציה שגרתית ובכל זאת העדפתי לקנות תוצרת הארץ, פטריוט בלי להתנצל. ניגשתי למטווח הקרוב למקום עבודתי וסיפרתי להם במה אני מעוניין : נרתיק פנימי מקיידקס לקומבינציה הרשומה למעלה עם לולאות עור לחגורה. לדברי הנוכחים במטווח המומחה ואיש הקשר שלהם לענייני נרתיקים לא נמצא ולאחר כעשרים דקות שבהם ניסיתי ללא הצלחה להסביר מה בכוונתי לרכוש נאמר לי שהוא יהיה מחר ויעזור לי בטלפון. עד כאן הכל בסדר. הערת ביניים היא שידוע לי כי בפרונט ליין לא מוכנים לעבוד דרך לקוחות פרטיים אלא רק דרך מטווחים וחנויות נשק להזמנות. בנוסף הסברתי שמכיוון שמדובר בנרתיק לא שגרתי אני מוכן לשלם עבורו יותר כסף ופשוט צריך את. עזרת המטווח בתיווך עם יצרן.
למחרת חזר אלי בטלפון ״המומחה״ וטען שאין להשיג בעולם דבר כמו שאני מבקש ושהוא לא מוכן לקשר ביני לפרונט ליין כי בקטלוג אין כזה והוא לא שמע וראה על דבר כזה בכלל ואולי אני סתם ממציא. ובכלל, שאתקשר לבדי אליהם ואראה אם יבינו מה אני רוצה . ( מזכיר שוב שלא עובדים מול פרטיים). שאלתי אם הם פשוט לא מעוניינים בעסקי ? נעניתי בשתיקה. עניתי שהבנתי ותודה.
לאחר שבוע וחצי קיבלתי בדואר נרתיק קיידקס לגלוק עם פנס שהוא גם פנימי וגם שומו שמיים עם רצועות מעור לחגורה ( אין דבר כזה) במחיר של 95 דולר כולל משלוח מחברת kaluban. Cloak בארה״ב.
אשמח לתגובות חברי המלומדים ואולי גם של חברת מטווחי מאיר רוט בנושא.
אגב , תמונות ניתן לראות בדף בפייסבוק שלי תחת השם ערן צלנר.
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: הסיפור על מטווחי מאיר רוט ואיך פספסו עסקה איתי

על ידי GUSS » 15 אפריל 2012, 21:28

לעולם תיזכור, כי הצייד הטוב שהציל את סבתא ממלתעות הזאב האכזר, לא עשה זאת מטוב לב ,ושרות לקוחות,,
הוא היה בעצם פדופיל לא קטן ,ובעצם חשק בכיפה אדומה העסיסית,,,

כל אחד עושה מה שמשתלם לו,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי EMT » 15 אפריל 2012, 21:58

תהנה מה-KALUBAN שלך, ציוד שלהם ברמה מאוד גבוהה וגם שרות טוב
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 16 אפריל 2012, 05:55

1. גם קופים נופלים לפעמים מהעצים, ומושלם יש רק בקופת חולים כללית וכפי שאתה יודע הוא רחוק מאד להיות ממושלם.

2. לגבי הגלוק שלך.. דבר ראשון תתחדש על הנרתיק. דבר שני, בשביל מה תפס מחסנית ממתכת? הוא יחפור לך בתוך הפלסטיק של המחסניות. דבר שלישי, סחתין על עבודת החיספוס שעשית בקת.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 16 אפריל 2012, 11:45

ערן,

תראה אני יכול לספר על יותר ממקרה אחד של שירות מעולה במטווחי מאיר רוט ועוד חברים רבים
יכולים להוסיף סיפורים עד הירח,

אבל,

יש מומחים רבים בתחומינו או שקוראים לעצמם מומחים, יש רבים שחושבים שעולם הנשק מסתיים
ביציאה מהמטווח או מהחנות שלהם.
אני לא יודע מי המומחה לנרתיקים אצל מאיר רוט אבל זה ממש לא רלוונתי למקרה.
מצער אותי שאנשים שעובדים בתחום הנשק מגלים בורות לשמה בכך שהם חושבים שאם זה לא מופיע
בקטלוג של פובוס, פרונט ליין ועוד שתי או שלושה חברות שהם אישית מכירים אז כנראה זה לא קיים בכלל, שההפך הוא הנכון, ובתור אנשי מקצוע עליהם להיות בקיאים בחידושים שהתחום עובר גם אם אותם חידושים לא מגיעים לארץ. הבעיה האישית שלי עם הגישה הזאת שאנחנו שכן רוצים לנסות מוצרים חדשיינים בתחום שלנו מצד אחד נדחפים לקיר מכיוון שהסוחרים אינם רוצים לייבא כלום, ומצד שני אנחנו נאלצים לבצע עבירות כדי להשיג את אותם מוצרים שהדרך היחידה להשיגם
היא להזמינם ישירות מחו"ל
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 16 אפריל 2012, 13:21

השוק אצלינו קטן ומצומצם.
סוחרים לא רוצים לייבא כל מיני פיצ'פקעס שיעלו להם אבק על המדפים והם לא רוצים להתעסק עם יבוא של פריטים בודדים. זה פשוט לא משתלם להם, כי הפרוצדורה שהם צריכים לעבור בתור סוחר "קצת" יותר מסובכת מאשר להזמין פריט דרך איביי..דרך הייסורים להזמין פריט בודד או 1000 כמעט אותה דרך.

לגבי העדכניות של סוחרים, זה יכול להיות נחמד אם סוחר נשק יהיה בקיא בכל החידושים האחרונים של השוק, אבל במציאות של היום אני ממש לא אעלב אם לא.

מעט מאד ממחזור העסקים שלהם נעשה בעסקאות "מעל הדלפק" עם אנשים כמונו.

"הבשר האמיתי" מתבצע בחדרים האחוריים של הסוחר, בכמויות אחרות ועם גורמים שלא בדיוק מתעניינים במילה האחרונה. במקרה וכן, אנחנו נהנה מזה בצורה עקיפה אבל לא ההיפך...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 16 אפריל 2012, 13:59

מצטער ערן אבל אני לא ממש מבין את הטענה שלך .
אתה הגעתה עם דרישה מאד מדויקת וכפי שאתה מודה די אקזוטית לרבות שהמוצר יהיה כחול לבן
עד כאן מוסכם .
אז איפה בדיוק המומחה במרכאות אוו בלי טעה?
האם אתה יודע בוודאות שחברת פרונט לין דווקא כן מיצרת מוצר כזה?
האם החברה שממנה כן רכשתה לבסוף היא חברה ישראלית ?
(מודה ומתוודה שמעולם לא שמעתי עליה ).

בכלל בעולם קימים בגסות שני סוגי יצרנים
1) כאלו שמיצרים בפס יצור סטנדרטי מוצרי מדף ומוכרים בכמויות גדולות
2)חברות שמיצרות מוצרי "בוטיק" לפי דרישה אוו באותן נישות שקטנות על הגדולים.
ומה לעשות חברות כמו פרוטלין שיכות לזן הראשון אוו במילים אחרות הדרך היחידה שהם יסכימו
ליצר לפי המפרט שלך מוצר זה רק אם אתה תתחיב לרכוש X אלפי חתיכות אוו לחילופין מוכן לשלם
את עליות הפיתוח כיוון המכונות והפסקת היצור בקו הקיים .
אני לא בטוח שאתה מוכן לשלם כאלו סכומים עבור נרתיק .

לגבי השאלה מדוע המטווח לא איתר עבורך נרתיק כמו זה שאתה מצאתה התשובה היא פשוטה
כמו שאמר איתמר זה פשוט לא משתלם לו ,וכמי שעמד לפחות תקופה מסוימת מהצד השני של הדלפק אני בטוח שאתה יודע לעשות חישוב למה .
לסוחר טוב צריך שהיה שילוב של שתי תכונות האחת היכולת לזהות הזדמנות עסקית טובה והשניה
לא פחות חשובה לדעת מתי לוותר על עסקה לא טובה .
את זה למדתי על בשרי ועל חשבון הבנק שלי .
כמובן שאילו היה בוחר כן לעשות את הדרך הזאת היה ראוי להוריד בפנו את הכובע אבל מפה
ועד לבוא אל הספק בטענות שלא פעל כך המרחק גדול .
יכול להיות שהאותו מומחה אוו עובד יכל לסרב להצעה שלך בצורה יותר שרותית ומנומסת .
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 16 אפריל 2012, 19:29, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Harel » 16 אפריל 2012, 17:25

רגע, הכל טוב ויפה.
אז זה אומר שהנרתיק החיצוני שלך של Raven Holsters עומד למכירה?
ועכשיו בלי ציניות - אני מעריך את ההתמדה וההימור בלקנות משהו בלי למדוד.

נ.ב
יש אלטרנטיבה לתמונות לאלו שנפרדו מהספר פנים?
לא למען המית, נתון הנשק בידינו אלא כדי לשמור על החיים.
יצחק שדה
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צלנר ערן » 16 אפריל 2012, 19:51

שלום חברים - ראשית התנצלות -
השתלחתי בדביר על כך שמחק את האשכול (משום שהאשכול עבר לאזור הסחר החופשי) ולא מצאתי אותו - ועל כך התנצלותי - סליחה.
לענייננו :
לא פעם ולא פעמיים השתמשתי בשירותי מטווחי רוט ולרוב הייתי מרוצה מאד - מאיכות השירות ולפעמים גם מהמחיר. אני בטוח שגם בעתיד נעשה עסקים ביחד.
שוחחתי עם אלעד שהבטיח לבדוק את הנושא ולהסיק מסקנות ועל כך - דייני.
כל מטרתי באשכול הייתה לכך שלא חייבים היו לעשות עימי עסקים למרות רצוני הרב -
אלא שבמקרה הנ"ל התגובה שקיבלתי נוסח "לא מכירים אירוע /נרתיק / סיפור כזה ואולי אתה ממציא הייתה שלא מן העניין. במקרים רבים בחיי לא ידעתי מה הרקע והידע של האדם העומד מולי, תמיד השתדלתי לנהוג בצנעה ובנעימות ואני חייב להגיד שבמקרים רבים הדבר הוכח כנכון. לא על האגו שלי התקוממתי כי אורים ותומים אינני עדיין למרות דעותי המגובשות - על סגנון הדחייה למרות נכונותי לתשלום גבוה יותר וניסיוני לגייס למטרה משותפת שנענה בתגובה לא מקצועית ומזלזלת לתחושתי התקוממתי.
אני בטוח כי הדבר יחודד ומודה לאלעד שטרח להתקשר אלי לליבון העניין.
אם מישהו יצליח ללמדני איך להעלות תמונות אשמח לנסות.
ערן
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי EMT » 16 אפריל 2012, 20:37

ערן - למחוסרי FACEBOOK, אולי תשטף את התמונות כאן ? :) עשית GRIP REDUCTION?
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי grish88 » 16 אפריל 2012, 20:43

itamar כתב:מעט מאד ממחזור העסקים שלהם נעשה בעסקאות "מעל הדלפק" עם אנשים כמונו.

"הבשר האמיתי" מתבצע בחדרים האחוריים של הסוחר, בכמויות אחרות ועם גורמים שלא בדיוק מתעניינים במילה האחרונה. במקרה וכן, אנחנו נהנה מזה בצורה עקיפה אבל לא ההיפך...

א.

אפשר לשאול למה הייתה הכוונה?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glockbuster » 16 אפריל 2012, 21:21

איצמר כתב:

"לגבי העדכניות של סוחרים, זה יכול להיות נחמד אם סוחר נשק יהיה בקיא בכל החידושים האחרונים של השוק, אבל במציאות של היום אני ממש לא אעלב אם לא."

כשאני הולך לאדם שמתמחה בתחום מסויים ולא משנה כרגע עם זה נשק, צילום, וכו'
אני מצפה שאותו אדם ידע במקרה הגרוע כמוני ובמקרה הטוב והיותר נחוץ הרבה יותר ממני

אני לא הולך לסוחר נשק כדי שאני אלמד אותו את מקצועו, לא ביקשתי שהוא ידע בדיוק מה מהירות הלוע של כל כדור חדש שhornady מוציאה, אבל להיות מעודכן לגבי התחום שלו כן קצת מוזר לי
ללכת לבקש עצה מסוחר נשק בהידע שלו מעודכן לשנת 1999 למשל ואם אני אשאל אותו על איזה אקדחי לחימה פולמריים יש בשוק הוא יגיד לי גלוק, אתה מבין העולם מתעדכן והוא צריך להשאר מעודכן במיוחד שהיום המידע נגיש בצורה לא נורמאלית, אם אותו מומחה היה רושם בגוגל
glock + holster + tlr2 +kydex + holster + iwb הוא כנראה היה מגיע לכמה אופציות ולא לזאת שהוא מסר לערן שרק מראה על הבורות שלו בתחום
לא ציפיתי שהוא יכופף את פרונט-ליין לייצר נרתיק במיוחד, אבל במקום לומר שלהם אין מוצר כזה ויש אופציות אחרות, ולתת תשובה מטומטמת "הוא לא שמע וראה על דבר כזה בכלל ואולי אני סתם ממציא" מבחינתי באותו הרגע הוא לא מומחה לא לנרתיקים ולא לחמוצים.

מה שמפריע לי ולאו דווקא במקרה הנ"ל זה תרבות החפריות שנוגסת בכל חלקה טובה כאן,
אני אישית מאמין שמקצועיות צריכה להיות ערך עליון והעובדה ששוק הנשק שלנו קטן מאוד אינה רלוונתית כלל, לדעת לא עולה כסף ואם אני מקדיש זמן ומשאבים כדי להיות הכי טוב שאני יכול להיות בתחום הזה, ובכל תחום שאני אוהב) כל סוחר חייב להיות,
לדוגמא אם אתה הולך לקנות מצלמה חדשה אתה מצפה שהמוחר לפחות יהיה צלם חובב נלהב
ויבין צילום לעומק, לא לעניין שהלקוח ילמד את המוכר מה זה עומק שדה ואיפו נמצא הצמצם נכון
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 17 אפריל 2012, 09:03

ראית פעם את מגוון מכונות הכביסה והמייבשים של סימנס באתר שלהם? אצלינו מייבאים לארץ אולי 2-3 דגמים מכל המבחר הזה ולאו דווקא את אלו שנמצאים בשורה האחרונה. ניסית לשאול פעם מוכר בשקם אלקטריק על כל הדגמים שלא מביאים לכאן?

בקיצור... זה תמיד נחמד ונעים להתקל בסוחר שיש לו תשוקה ועניין אישי לתחום שבו הוא עוסק.
אבל בשורה התחתונה, סוחר נמצא שם כדי למכור לך את מה שיש לו במלאי ולא כדי לנהל איתך שיחה אינטלקטואלית על מוצרים שלעולם לא יגיעו לכאן.

היום כל המידע נגיש באינטרנט. ניתן די בקלות להתמקד על דגמים מסויימים שרוצים לקנות, לעשות השוואה בינהם להבין את ההבדלים, יתרונות, חסרונות ומה לקוחות אחרים חושבים. קח לדוגמה את פורום גלוק טוק ודור 4 של גלוק.

כשאני מגיע לסוחר, אני כבר מגיע מוכן. את כל המחקר כבר עשיתי מקודם והדבר היחידי שאני מעוניין בו זה לדעת אם יש את המוצר במלאי ובאיזה מחיר.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 17 אפריל 2012, 20:43

glockbuster
לפני הכל צריך לקחת בחשבון שאנחנו שומעים רק צד אחד של הענין ,אני בטוח שמהצד של אותו
עובד בחנות השיחה נשמע אחרת לגמרי ,כי מה לעשות כולנו הרבה יותר סלחנים כלפי עצמנו.

לענין עצמו ,גםן אני מצפה שאותו נותן שרות (עזוב מומחה אוו סתם מוכר) יכיר את הסחורה שהוא מחזיק ואת הקטלוג של החברות אותן הוא מיצג וידע לתת לי מידע שימושי לגבי כל פריט בקטלוג
להסביר את היתרונות ולהכיר את החסרונות ולדעת לתת עלהם תשובה הוגנת וכנה .
אבי מצפה גם שיכיר את המוצר של המתחרים ברמה סבירה וידע להתאים לי את הפיתרון
הטוב ביותר שהוא יודע לתת שיתאים לצרכי .
וכן בעיני גם התשובה "אין לי " היא תשובה טובה .

אני לא מצפה מימנו שיכיר כל פרט איזוטרי של המוצרים ובטח לא להכיר את כל מה שיש בתחום בעולם .
אני לא מצפה מימנו שידע להסביר לי בדיוק את ההבדל במבנה הסריג בין פלסטיק בהזרקה לקידקס אוו את ההבדל בין טיפנר למרמוליט אות כמה בדיוק רקאורל הצינה מחושלת .
ותהיה בטוח שימצא אותו עובר-חכם שזה זה ממש זה מענין אותו ........

תתפלא אבל גם כל המומחים האחרים בחינו בטח ובטח לא מכירים הכל אלה רק חלק מספיק טוב מהידע הקיים כי זה פשוט בלתי אפשרי לעקוב נונסטופ אחרי כל חידוש והמצעה בתחום .
כמובן שתמיד כל איש מיקצוע צריך לשאוף להעשיר את עצמו בתחום בו הוא עובד ,אבל לכל דבר יש גבולות .
כתבתה שידע לא עולה כסף ,אין טעות גדולה יותר
ידע עולה כסף והרבה היתרון הוא שהוא גם שווה כסף .
וכמו תמיד מתקים עיקרון ה80% /20% אוו 20% ידע שיספק 80% מהלקוחות .

תיכנס רגע לנעלים של אותו מוכר .
הוא מגיעה בבוקר ומקבל מעובד אחר טלפון של לקוח שהוא כנראה לא מכיר שיש לוט דרישה
איזוטרית הוא מרים ללקוח טלפון ומקבל מפרט שהוא לא יכול למלא לפחות כרגע וכנראה שזה הלקוח הראשון והאחרון שיבוא עם דרישה כזאת .
עכשו הוא צריך כמו שאמרתה ללכת לגוגל להתחיל לחפש למצוא ליצור קשר עם היצרן להתעסק עם המשלוח ....
תסכם את הכל אתה מדבר על השקעה של כמה שעות טובות .
לך אין בעיה להשקיעה את הזמן הזה על חשבון הזמן הפרטי שלך כי אתה נהנה מזה ,המוכר
בשבילו זה עבודה .
מבחינת הבעלים כל שעה של אותו בחור עולה לו כסף ואת העלות הזאת מישהוא צריך להחזיר
עכשו הנרתיק עולה 350 ש"ח תוסיף מע"מ תוסיף עליות מכס ומשלוח תוסיף את הזמן של העובד
ואיזה רווח לחברה ,כי מה לעשות בשביל זה הם קימים .
אתה מכיר הרבה אנשים שפויים שמוכנים לשלם 800-1000 ש"ח לנרתיק ?
אני לא .
אז כן ,יכול להיות שזה המשוגע שכן ישלם אבל 90% שכאשר הוא ישמע את המחיר הוא פשוט יסתובב וילך ועכשו החברה תקועה עם זמן מושקע לכל הפחות שאף אחד לא ישלם לה תמורתו
אז כן העובד רכש עוד ידע איזוטרי שכנראה לא יהיה שימושי לחברה אף פעם אפשר לקחת את זה לבנק ?!
אז כן בהחלט לדעתי זה המקום לומר לאותו לקוח בצורה יפה ושרותית ככל האפשר "הפעם לא נוכל לעזור לך ,נשמח לעזור לך בפעם אחרת "ולהפרד ממנו לשלום .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 18 אפריל 2012, 09:48

לפי הרוח בסליק השירות שם ממש טוב.
גם הטובים נכשלים לפעמים.
קח את זה כך.

ויעיד מי שיודע שמטווח אחר שנחשב ממש טוב "נפל" בשירות מולי.
אבל ייאמר לזכותו, תיקן ובגדול.
ואני ממשיך ללכת לשם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד