שתי שאלות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי אישגדול » 02 אוגוסט 2008, 01:10

שורה תחתונה - תחמושת מאג טק היא תחמושת טובה, ואם האקדח שלך מזין אותה בלי בעיות (לא ביבש - בירי במטווח) היא מתאימה.
שווה לך לגשת גם למטווח קרב בתלפיות, למיטב ידיעתי יש להם תחמושת מבצעית של פדרל, שנחשבת לטובה.
לגבי הנרתיקים - זה נושא אישי, לפי מה שנוח לך. אישית אני לא אוהב את הנרתיקים הפנימיים של עור היוצר, הם לא נוחים לי צמוד לגוף. את החיצוניים שלו אני יותר אוהב (אם כי כיום אני לא מסתובב עם נרתיק חיצוני).
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ירוני » 02 אוגוסט 2008, 19:48

תודה רבה לכולם, לאחר מחשבה הגעתי למסקנה:
בקשר לנרתיק - אבדוק התאמה אישית בעור היוצר אך לאחר קריאת חומר באינטרנט אני נוטה לנרתיק של פרונטליין ללא התאמה אישית אלא כזה שמיוצר בסדרת ייצור רגילה.
בקשר לתחמושת - אקפוץ לקרב בתלפיות, נשמע, נבדוק [בירי, כמובן, אם ניתן] ונרכוש. מהו המחיר של תחמושת פדרל?

ועוד דבר מעניין (ואותי אישית, מאוד): היום נפגשתי עם חבר שאיתו אני עובד על עבודת הדוקטור בכימיה וגלשנו לשיחה על הרבה דברים אחרים... מסתבר שלבחור (הגדול במידותיו) יש אקדח גלוק 30 בקוטר 0.45 . לאחר שייצרנו ג'לטין באליסטי ביחס 1:1 לגוף אנושי במעבדה, וירינו [במקום מוסדר ומותאם למעשים כאלו!!! חוקי למהדרין] לתוכו ממרחק סביר, הקליע חדר את החומר והמשיך לקיר מפגע. וחשבתי לעצמי - למה להשתמש בתחמושת שתחדור מטרה ותפגע בדברים שאינם המטרה בלבד? מה מטרת תחמושת 0.45? ורק אציין, היה לו תחמושת בסיסית - תחמושת רגילה 230 גריין.
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 02 אוגוסט 2008, 20:49

לגבי נרתיקים של פרונטליין, לי יש אחד לגלוק 17 שאני הולך איתו ביום יום.
הנרתיק יושב עלי מאד נח, מאד קל לשלוף את הנשק, אבל לא בדיוק אופטימלי להסלקה כי האקדח יושב די גבוה.

לגבי גלטין בליסטי... כשאנשים יהיו עשויים מג'לטין בליסטי יהיה קל יותר לענות על השאלה הזו.
בינתיים, אנשים אמיתיים לובשים בגדים (שיכולים להיות עבים), יש להם עצמות שלד, והם יכולים להיות מאחורי כל מיני מחסות וגם יכולים לירות עליך בחזרה... זה בדיוק ההבדל בין ניסוי מבוקר במעבדה לחיים האמיתיים...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 02 אוגוסט 2008, 20:55

ג'לטין באליסטי מורכב מחומרים בעלי גמישות "הומופלסטית", כלומר מדמה בן אדם על שלל אבריו וחלקיו ורקמות ביולוגיות מורכבות (בע"ח ושאר יצורים שעשויים מהרבה מים עם תוספות שלדיות). יש שני סוגים עיקריים: כזה שמדמה גוף רך וכזה שמדמה רקמה חיה. זה שמדמה רקמה חיה, נחשב 1:1 למצב מציאותי. עליו ירינו, כך שאני מתייחס לזה כמציאותי [מה לעשות, אני מדען, ההפרש בין המעבדה לחיים מוכר לי אך אינו קביל...]. בכל מקרה מה מייחד תחמושת 0.45 ולמה היא נדרשת?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 02 אוגוסט 2008, 21:44

ירוני,

אם אתה יכול לייצר עבורנו ג'לטינים כאלו, אשמח לארח אותך עם עוד כמה חברים במטווח שלנו.

(מטווח פתוח, 25 מ', אפשרויות כמעט לא מוגבלות)

אני סמוך ובטוח שלרבים מהכותבים / קוראים כאן, יש עניין בלראות מה קורה לג'לטינים הללו.

על קופסאות של מטרנה ריקות (ממולאות במים ועם מכסה סגור) אני יכול להעיד שהכדורים בעלי הראש החלול עושים עבודה מעניינת ... בייחוד מעניין לראות את ההבדל בין קליע איטי וגדול של ה 045 מול קליע קל ומהיר של ה 9.

נא ראה בזו הזמנה פתוחה.

תודה.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 02 אוגוסט 2008, 22:05

הניסוי בג'ל בליסטי מקובל בכל העולם לצורך בדיקה של חדירות ופרגמנטציה של קליעים.

אבל, אם הכדור חדר את כל העובי של היציקה וחלף הלאה, אז הניסוי לא צלח.
עליכם ליצור גוש עם "עומק" גדול יותר שיספיק ע"מ לעצור את הקליעים בתוכו.
אז ניתן לבצע השואה מדעית בין חדירות של קליעים שונים, בחתכים שונים ועד כמה הם נשארים בשלמותם לאחר מעבר בתוך מדיום ההדמיה.

לשאלתך, "מדוע וגו'" אוכל לציין שישנן 2 אסכולות רווחות בעולם הבליסטיקה הסופית:
אחת דוגלת בקליע איטי, כבד ובעל חתך גדול ככל האפשר - נגיד 0.45 למינהו
האחרת מעדיפה קליעים מהירים וקלים בעלי קוטר קטן דוגמת 5.7X28
מי צודק? לא בדיוק ברור.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 02 אוגוסט 2008, 22:21

נועם,

אנא צלמו את האירוע אם אפשר. צריך להיות מעניין.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 02 אוגוסט 2008, 22:24

קודם כל שהכלה תסכים להצעה...

אם ירוני ייענה להצעה, אתה מוזמן לצלם... :wink:
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ירוני » 02 אוגוסט 2008, 23:05

אני שמח ומודה על האדיבות וההצעה אבל:
ג'לטין באליסטי מאיכות טובה ולא דליקה [החומר משמש גם לבדיקת איכות קסדות בטיחות ולכן חלק מהם גם דליקים] עולה ה-מ-ו-ן כסף (בסביבות 37.5 אירו לק"ג חומר) ובדר"כ כאשר נותר ממנו לשימוש חופשי זה כמויות קטנות, שבכל מקרה לא ניתן להוציא ממעבדה לשימוש אזרחי.
מתנצל אבל אני לא אוכל לעזור בכך למרות רצוני הרב.
מניסיוני, בצק שעושים עם תערובת שמן ומים מדמה אלסטיות של רקמה ביולוגית (לזמן קצר עד ההתגבשות ויצירת קרום עליון) כך שאתם יכולים לנסות עם זה אם כי לא תראו פיזור מולקולרי[קיצר, את מרחק פיזור הרקמות פנים לכיוון חוץ).

יצירת ג'לטין באליסטי עם עומק (אם אני חושב מה שאתה חשבת) תגרום לחומר להתנהג כאילו הוא רצפה [הקליע כאילו "נופל" לחומר ולא חודר אליו].

בכל מקרה אשמח להגיע למטווח נירים גם לאירועים אחרים

תודה רבה

ירון
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ירוני » 03 אוגוסט 2008, 00:14

נועם שלום,

לאחר שיחה עם כימאי בכיר, אבטיח מספוא [בשר הפרי - לבן וקשיח] יכול להוות מודל של רקמה חיה: הקליפה קשיחה והמבנה הכימי דומה לשלד [חיבורי הקשר הכימי אלכסוניים - כמו פוליארטן מוקצף], הפרי מימי ואלסטי - דומה לרקמה ביולוגית. תנסו עם זה...

אני חייב לציין דבר חשוב: הג'אלטין הבאליסטי הוא סופג אנרגיה, כלומר - לוכד את הקליע כך שלא ניתן לחקור עם שימוש בחומר הזה את הנזק שהקליע יעשה אלא רק את חוזקו והתפרקותו [חדירות וכו']. זה אפשרי ע"י חומרים אחרים, כאלו שמשמשים בוחני רכבים [בשלבי הניסוי, כמו אלו שמפורסמים על הרשת, אלה עם הבובות] שיש להם אפשרות פיזור עם "שמירה וזיכרון" של הדרך שהם עשו עד סוף הפיזור.

בכל מקרה, אני אחשוב במהלך הימים הקרובים [מס' ימים של השתלמות עם הרבה כימאים ופיסיקאים - חלקם עוסקים יום יום בבאליסטיקה] אילו אפשרויות עומדות לרשותי ובהישג יד ואפשר לחגוג עליהם במטווח...

אם יעמוד משהו לרשותי אשמח להביאו ולעבוד עליו...בכל מקרה אני לא מגיע לבד אלא עם עוד כמה משוגעי מחקר, ויותר ממצלמה אחת...אל דאגה, כל תנועה נמדדת, נרשמת ומצולמת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 03 אוגוסט 2008, 08:52

יש מספיק מקום לכולם.

את האבטיחים אשאיר לפרות.. ברשותך.. אחרי הכל, חלב אני אוהב וגם בשר.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Cybrosh » 03 אוגוסט 2008, 13:11

אפשר להכין גם ג'ל לא מג'ל בליסטי, שהוא יקר מאוד. גירסת בית לג'ל בליסטי, האינטרנט מלא ב- HOW TO שכאלה. הייתי מעמיד את המספוא והג'ל אחד ליד השני ומסריט ב-HIGH SPEED CAMERA.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ירוני » 07 אוגוסט 2008, 20:58

שלום לכולם,

ובכן, לאחר קפיצה קטנה לחו"ל להשתלמות:

א. לא הייתי מכין ג'ל באליסטי על סמך הוראות מאתרים כלשהם. חבל לסמוך על משהו שלא נבדק ואינו אביזר מעבדה ולמצוא את עצמך מצטער על זה במהלך השיקום מהפציעה (במקרה הטוב)[ותדמיינו את ההסברים לאישה ולחמות...].

ב. משיחות עם כימאים ופיסקאים ממדינות אחרות, אין חומר טוב יותר לבדיקת קליעים, לכל בדיקה שהיא - עוצמה,פיזור,התפרקות,חדירה וכו' - מאשר הג'ל האמור. וכפי שכתבתי - מתנצל, אבל אין ביכולתי לארגן כמות מסחרית למטווח אזרחי.

ג. בהרצאה על פולימרים הציג לפתע מדען בריטי את ה"נשק הפולימרי הראשון", הייתי בטוח שהוא יציג את ה p80 הלא הוא המודל הראשון של הגלוק 17, אך למעשה הוא הציג נשק ישן, שיוצר במעבדה בבריטניה בשנת 1967 אך מעולם לא הגיע לייצור עקב עלויות. יש לציין שהאקדח היה עשוי כולו (כן,כולו) מפולימר והקנה מחחומר קרמי - דומה לזה שמצפה חלליות. האקדח היה,אגב, כבד למדי.

ד. מסתבר שגלוק ייצרו אב טיפוס לגלוק 17 שכמעט ירד לייצור - הגלוק 7.

סופ"ש נעים [בבריטניה חם יותר מפה, מנחם?]
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 08 אוגוסט 2008, 07:58

הנשק הפולימרי הראשון לא פותח במעבדות באנגליה כי אם בגרמניה, באותן שנים עליהן אתה מדבר (סוף שנות ה-60), האקדח כן הגיע ליצור, ושווק משנת 1970 ועד לשנת 1989 ושמו VP70 מבית הקלר וקוך.

אגב, פעם, כשקראו למוצר על שם השנה בה יצא לשוק, כנראה לא הכירו את ביל גייטס, וסדרת מוצריו השונים שמעולם לא עמדו ביעד שהוכתב בשמם.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ירוני » 08 אוגוסט 2008, 08:30

זה בדיוק העניין, אקדח מעבדה שלא הגיע לייצור זה לא משהו שמודעים לו אם לא במחוזות אקדמיים, כך שאני נוטה לקבל את דברי הבריטי...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד