תיאוריה חדשה ומעניינת, או - אם את לא מבינה, אל תסבירי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תיאוריה חדשה ומעניינת, או - אם את לא מבינה, אל תסבירי

על ידי מתבונן מרחוק » 10 יוני 2011, 14:14

לא ידעתי איך לקרוא לפוסט הזה.
בכל אופן, תיעוד משעשע של חוויה מעניינת שהיתה לי היום בחנות כלי נשק. אני מעדיף לא לציין את שם החנות.
אה, דבר אחרון וחשוב להקדמה - אני לא שוביניסט.

נכנסתי לחנות היום בשעת בוקר מאוחרת. המוכרת בחנות ניהלה משא ומתן עם לקוח על מחירו של פנס ראש משוכלל ולאחר מכן פנתה אלי.
ביקשתי לקבל פרטים על אקדחי גלוק 19 משומשים, והיא הציגה בפני את האקדח שהיה במלאי.
אני לא מומחה גדול לכלי נשק, אבל יודע לבדוק בדיקה ראשונית כדי לקבל רושם מאוד כללי לגבי מצב האקדח. לדוגמא, גיליתי שהמחסנית לא נפלטת מהאקדח בעת לחיצה על כפתור תפס המחסנית, וצריך ממש למשוך אותה החוצה. עוד גיליתי שבמהלך הדריכה שומעים שהנשק יבש לחלוטין ומורגשות "רעידות" או קפיצות קטנטנות שיכולות להעיד על לכלוך סתם או על בעיה אחרת - שוב, מעבר לבינתי.

נקרתי, והחזרתי את המחסנית למקומה. כאן קפצה הגברת והעלתה תיאוריה מעניינת מספר 1:
"סליחה, לא לירות על יבש. אם אתה רוצה לבחון את האקדח תוכל לטווח איתו אבל לא מקבלים שום אינפורמציה מלדרוך ולנקור על יבש. זה הורס את האקדח."
השבתי לה, שלא נגרם כל נזק ואני מעוניין, ברשותה, להתרשם מהאקדח לפני הכניסה למטווח.
"איזו התרשמות אתה מקבל מהאקדח בלי לבדוק אותו במטווח? נו באמת..." אמרה המוכרת קצרת הרוח.
"לדוגמא, אני רואה שהמחסנית לא נפלטת כראוי כשאני מנסה לשחרר אותה."

כאן עלתה תיאוריה מעניינת מספר 2:
"אוי, באמת, למה אתה סתם מדבר? בודק את האקדח על יבש כמו חכם גדול וסתם מעלה תיאוריות. זה המשקל של הכדורים שצריך להפיל את המחסנית כשמשחררים אותה! למה סתם לבלבל?" היא מלמלה עוד משהו משהו והפנתה ממני את המבט בזלזול.

לא ידעתי אם לענות או לא לענות. העדפתי להמנע מהתחכמות מיותרת, הודיתי לגברת ויצאתי לדרכי.

בפעם הבאה, חברים, כשאתם מחליפים מחסנית בשעת ירי, אנא דאגו שהיא תהיה מלאה. אין לנו מה לעשות עם מחסניות ריקות.
נערך לאחרונה על ידי מתבונן מרחוק בתאריך 10 יוני 2011, 21:29, נערך פעם אחת בסך הכל.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: תיאוריה חדשה ומעניינת, או - אם את לא מבינה, אל תסבירי

על ידי itamar » 10 יוני 2011, 14:49

לא נעים - אבל יש מצב שהגברת צודקת אבל לא לגמרי.

1. המחסניות הקודמות של גלוק מהדורות הראשונים לא היו DROP FREE. אלא היו צריכות עזרה ידנית כדי להוציא אותן.

2. גלוקים חורקים כמו מיטת קפיצים ישנה של הסוכנות - גם שהם חדשים מהקופסא.

3. לפי המדריך למשתמש, עדיף גלוק יבש מאשר גלוק מוצף בשמן. כל מה שצריך זה כמה טיפות זעירות של שמן על נקודות החיכוך בין החלקים.

4. בדיקה חיצונית מאד מאד חשובה כדי לגלות סדקים, שברים, פגמים, ושכל מנגנוני הבטיחות עובדים כשורה. בסופו של יום המבחן האולטימטיבי הוא בירי במטווח. אקדח יכול להראות ללא רבב מבחינה חיצונית, אבל יכול להתקע אחרי כל כדור שני בירי.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מתבונן מרחוק » 10 יוני 2011, 15:16

itamar כתב:לא נעים - אבל יש מצב שהגברת צודקת אבל לא לגמרי.

1. המחסניות הקודמות של גלוק מהדורות הראשונים לא היו DROP FREE. אלא היו צריכות עזרה ידנית כדי להוציא אותן. בדור 2 אין מנגנון לפליטת המחסנית? ולא משנה מה התשובה, לומר שמשקל של התחמושת אמור לסייע למחסנית לצאת... זו אמירה שמשאירה אותך ספיצ'לס

2. גלוקים חורקים כמו מיטת קפיצים ישנה של הסוכנות - גם שהם חדשים מהקופסא. שוב, אני לא מתמצא במיוחד אבל הדריכה הרגישה יותר "חורקת" ממה שאני מכיר מהגלוק שנשאתי בצבא. זה המדד היחיד שלי להשוואה לצורך העניין

3. לפי המדריך למשתמש, עדיף גלוק יבש מאשר גלוק מוצף בשמן. כל מה שצריך זה כמה טיפות זעירות של שמן על נקודות החיכוך בין החלקים. זו אחת הסיבות לכך שאני מעדיף גלוק על פני CZ, אבל לכל דבר יש מחיר. מבחינתי האישית, במבחן עלות-תועלת, לא שווה לי להוציא על גלוק חדש 5,500 ש"ח לפני שיפורים כשהדיוטי נמכר באלפיים ש"ח פחות.

4. בדיקה חיצונית מאד מאד חשובה כדי לגלות סדקים, שברים, פגמים, ושכל מנגנוני הבטיחות עובדים כשורה. בסופו של יום המבחן האולטימטיבי הוא בירי במטווח. אקדח יכול להראות ללא רבב מבחינה חיצונית, אבל יכול להתקע אחרי כל כדור שני בירי. אז אנחנו מסכימים שיש חשיבות גדולה לבדיקה החיצונית. האמירה לפיה "מבדיקה חיצונית אי אפשר לקבל שום אינפורמציה על הכלי" היא בלתי מקצועית בעליל

א.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נוריקה » 10 יוני 2011, 15:38

מתבונן מרחוק כתב:
itamar כתב:לא נעים - אבל יש מצב שהגברת צודקת אבל לא לגמרי.

1. המחסניות הקודמות של גלוק מהדורות הראשונים לא היו DROP FREE. אלא היו צריכות עזרה ידנית כדי להוציא אותן. בדור 2 אין מנגנון לפליטת המחסנית? ולא משנה מה התשובה, לומר שמשקל של התחמושת אמור לסייע למחסנית לצאת... זו אמירה שמשאירה אותך ספיצ'לס

2. גלוקים חורקים כמו מיטת קפיצים ישנה של הסוכנות - גם שהם חדשים מהקופסא. שוב, אני לא מתמצא במיוחד אבל הדריכה הרגישה יותר "חורקת" ממה שאני מכיר מהגלוק שנשאתי בצבא. זה המדד היחיד שלי להשוואה לצורך העניין

3. לפי המדריך למשתמש, עדיף גלוק יבש מאשר גלוק מוצף בשמן. כל מה שצריך זה כמה טיפות זעירות של שמן על נקודות החיכוך בין החלקים. זו אחת הסיבות לכך שאני מעדיף גלוק על פני CZ, אבל לכל דבר יש מחיר. מבחינתי האישית, במבחן עלות-תועלת, לא שווה לי להוציא על גלוק חדש 5,500 ש"ח לפני שיפורים כשהדיוטי נמכר באלפיים ש"ח פחות.

4. בדיקה חיצונית מאד מאד חשובה כדי לגלות סדקים, שברים, פגמים, ושכל מנגנוני הבטיחות עובדים כשורה. בסופו של יום המבחן האולטימטיבי הוא בירי במטווח. אקדח יכול להראות ללא רבב מבחינה חיצונית, אבל יכול להתקע אחרי כל כדור שני בירי. אז אנחנו מסכימים שיש חשיבות גדולה לבדיקה החיצונית. האמירה לפיה "מבדיקה חיצונית אי אפשר לקבל שום אינפורמציה על הכלי" היא בלתי מקצועית בעליל

א.

לגבי סעיף 3 , גם הדיוטי שלי לא "מטוגן" בשמן עמוק למעט טיפות בודדות בנקודות החיכוך
ומתפקד נפלא.
ולדעתי, כל הכלים אינם זקוקים לשימון כבד, אולי למעט אחסנה לתקופה ארוכה של 3 שנים עד חידוש הרשיון הבא אצל בעל אקדחי הכספת,ארון הבגדים, צנצנת העוגיות וכו'...
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי goral » 10 יוני 2011, 15:46

אני רוצה להסתכל על זה מנקודת מבט אחרת

כנותן שירות בתחום רחב ומורכב בהרבה מנשק,
לא פעם הלקוח חסר ידע לחלוטין בתוום המדובר, החוכמה בתור נותן שירות
זה לא להביך או לזלזל בלקוח, אלא לגרום לו להרגיש שאין שום בעיה בחוסר הידע שלו
ובדיוק בשביל זה טוב עשה שפנה למקצוען בתחום
השפלה/העלבה/יחס מזלזל זה בדיוק מה שימנע מהלקוח להשתמש בשירות שלך
לראיה עובדה שבמקרה הנל הלקוח עזב מידית את החנות ולא המשיך במשא ומתן

שירותיות זה ערך עליון והמפתח להצלחה של כל עסק. אף אחד לא עושה טובה לאף אחד
יש לא מעט חנויות, יבואנים, וכלים למכירה ואם המוכר רוצה את הכמה אלפי שקלים של הקונה
כדאי שידע לנהוג בו בכבוד ובמקצועיות הראויה

זאת דעתי 
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 10 יוני 2011, 17:06

הפוך גוטה הפוך... זה לא שבגלוק דור 2 אין מנגנון לפליטת המחסנית - זו "אשמת" המחסנית עצמה.
למחסניות הישנות לא היתה מעטפת מתכת לכל האורך, מה שגרם להן להתנפח. ככל שהמחסנית הייתה מלאה יותר כך היה הרבה יותר קשה לחלוץ אותה. הדור של הגלוק ממש לא משנה, תשים מחסנית כזו בגלוק דור 3, 4 גם היא לא תיפול - זה סוג המחסנית.

לא מאמין? אני יכול להראות לך אחת כזו.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רועי 357 » 10 יוני 2011, 17:36

כמה דברים:
1. לגלוק יש מחסניות בדורות שונים וגם גופים בדורות שונים
אני מכיר דור 1,2,3
(בינהם יש גם דור 2.5ודור 3.5) וחדש חדש דור 4
שכבר כמה ספקיות נשק גדולות בארה"ב הזדכו עליו בגלל בעיות הקפיץ המחזיר שגורמת למעצורים בפלטה.

להם אין כל כך קשר לנפילת המחסנית או לא.
מה שכן יש קשר זה דור המחסניות
גם פה יש 3דורות

בתמונה הראשונה אנחנו רואים 8 סוגים של מחסניות:
1-3: מחסניות דור 1 , אפשר לראות שבהתחלה לא היה אפילו מעטפת מתכת בתוך המחסנית. מאוחר יותר הכניסו אבל רק חלקית.
4-5 מחסניות דור 2, סימו לב שמחסנית 5 רק עם 10 כדורים מכיוון שבאותה תקופה החוק האמריקני התיר להסתובב רק עם 10 כדורים במחסנית.
6-8 מחסניות דור 3, חלק לייצוא חלק שימוש פנימי.

בתמונה השנייה רואים בעצם את ההבדל הפנימי. שבמחסניות דור 1 מעטפת המתכת נמצאת רק בחלק מפנים המחסנית ולכן שיש יותר מ5 כדורים במחסנית היא מקבלת מן "בטן" קטנה בכל צד מה שגורם למחסניות לא ליפול מהאקדח. הבעיה הזאת לא אמור להפריע למחסנית ריקה.
בדור 2-3 הבעיה לא קיימת מכיוון שיש מעטפת מתכת על כל פנים המחסנית ואז הבטן הזאת לא קיימת, אין בליטות אין מה שיפריע.

במקרה שלך מה שיכול להיות לדעתי זה 2 דברים :
1.מחסניות דור 1 שהיו בהם במשך המון המון זמן כדורים בפנים ואז למחסנית נשאר בליטה קבועה בפלסטיק.
2. מחסניות דור 2-3 תקולות/שרוטות מאוד, גם/או/ו- בית מחסנית (בגוף האקדח) שחוק ושרוט מאוד.
מה שגורם לחיכוך גדול מידי והמחסניות לא יוצאות רק מלחיצה על תפס המחסנית.
3. שילוב של סעיפים 1-2.

מקווה שעזרתי לך...
אגב 5500 לגלוק חדש זה די יקר...
נערך לאחרונה על ידי רועי 357 בתאריך 11 יוני 2011, 14:47, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 10 יוני 2011, 23:56

כמו בכל תחום בחיים יש כאלו שטובים יותר במה שהם עושים וכאלו שטובים פחות .
ספציפית בתחום הנשק דווקא האלו שיודעים פחות נחנים משום מה ביחס מזלזל ומתנסה שאמור לחפות
על חוסר הביטוחון שלהם בשל חוסר הידע .

לענין עצמו -הגברת אומרת אומנם דברים נכונים בחלקם שכנראה שמגעים מזה שהיא שמע פעם מישהוא
שמבין אומר אותם אבל לא הבינה את ההקשר של הדברים .
שהרי אתה יודע במה מתבטא ההבדל בין החכם לטיפש ?!
הטיפש אומר את מה שהוא יודע ,בעוד החכם יודע מה שהוא אומר .

נכון יש נזק מצטבר כתוצאה מנקירה יבשה .
זאת אחת הסיבות שבקומות שבהן עושים המון אמונים יבשים משתמשים בבלוקרים (הסיבה העיקרית
היא כמובן בטיחותית )וגם יורים ספורטיבים שעושים המון יבשים משתמשים בהתקנים שונים כדי
למנוע את הנזק הנ"ל החל בתרמילים משומשים ועד SNAP CAPS.
הענין הוא שזה קורה אחרי הרבה אלפים של נקירות יבשות ..........

לענין נפילת המחסנית כמו שאמרו חברי יש כאלו מחסניות שלא נופלות לגמרי ניתן לרכוש כאלו אוו כאלו
איש איש והעדפות שלו ,אבל גם כאלו שלא נופלות לחלוטין עדין אמרות להשתחרר וליפול מעט מהכלי
כדי לאפשר שליפה נוחה שלהם (כמו שאתה אולי מכיר מה FN בצבא ).
אם זה המצב ,כאמור תקין פשוט סוג המחסניות הזה כנראה לא מתאים לך אישית (ועל זה אפשר לנהל דיון שלם עד כמה באמת זה טוב אוו חיוני שהמחסנית תיפול לגמרי ....)ותצטרך לרכוש חדשות
עם הכלי (בכלל זה רעיון טוב ) .
עם המחסנית לא נופלת בכלל אז יש תקלה בכלי אוו כזאת שרועי הזכיר אוו אחרת חלקם זה שום דבר
לתקן ככה שאם הכלי במחיר הנכון וזאת הבעיה היחידה שלו לא בהכרך צריך לפסול את הקניה.
אחרות יכולות להיות בעיה לא פשוטה .
בקיצור עם לא ברור מה הסיבה וגם לא היה מי שיבדוק ויתן תשובה סבירה, טוב מאד שהלכתה משם .
בנוסף עצם זה שהמוכרת דוחפת אותך עם הכלי למטווח גם אם אתה סתם מתענין ולא בכיוון של לרכוש את הכלי זה אומר לדעתי דרשני .
מרבית הסוחרים לא יתנו לך לירות ככה סתם בכלי שמוצב למכירה לרוב יציעו לך אקדח זהה להשכרה
אוו יתנו לך אם יתרשמו שאתה רציני לירות מספר מוגבל מאד של כדורים "בשביל לבדוק ".
ולמה ?
כי אף אחד לא ירצה להשקיעה את מיטב כספו בכלי שעבר מיד ליד של כל הבא ליד .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צוות מספר 3 » 11 יוני 2011, 14:29

בוא נאמר את זה אחרת.
לו היתה הגברת מסבירה יותר פנים ועושה זאת ללא יהירות או גסות או שחצנות(גם את ההסבר)
יתכן שהדברים היו כנראה מתקבלים אחרת(וזה רק מקריאת המקרה ולא מהיכרות של אף אחד מהגורמים).
ואני חושב שבהחלט צריך להגיד את שם המקום.
רק ככה נקבל יחס שונה וטוב יותר לכל מקום אליו אנו מגיעים
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 11 יוני 2011, 14:50

למעט מספר קטן של יוצאים מן הכלל (לטובה), יחס ושירות גרועים מאפיינים מאד את תעשיית הנשק.
כאילו שעומדים אצלם אלפים בתור כדי לקנות, ואתה הנודניק שבא להפריע להם לעשות עסקים.
שימשיכו ככה. בסופו של יום כל אחד יודע למי לפנות כדי לקבל יחס ושירות הוגנים.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי goral » 11 יוני 2011, 15:12

אפשר לעשות בפורום טופיק מודבק
שבו אנשים מספרים בכמה מילים על חווית שיות שקיבלו
זה מאוד מקובל בפורומים שונים
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 11 יוני 2011, 15:23

יש על כל מיני מקומות אשכולות כאלו
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי שרקן » 11 יוני 2011, 21:27

לשמחתי האירוע לא קרה במטווח שלי (אני יודע זאת כי לצערי, אין אצלינו מדריכות ירי פעילות באיזור).
בכל מקרה, התחום שלנו אפוף בעיות אגו שצריך לשרש (או לסרס).

מבלי להתייחס לנושא עצמו בו דווקא התנהגות הלקוח נראית לי סבירה לחלוטין , אתייחס לנושא הגישה ללקוח ה"מקצוען":
רבים מהלקוחות "יודעים" יותר מהמדריכים ו"מלמדים" את המדריך מה, איך, למה וכמה. מדובר בבוגרי יחידות קרביות שמעולם לא נגעו באקדח או חרשני אינטרנט או בוגרי שורה שניה בספסלי ה"חברה'" במטווחים או סתם, מומחים מטעם עצמם.

ללקוחות אלו (בניגוד למקצוענים באמת, שבטוחים בעצמם ואין להם צורך להוכיח למדריך שהידע שלהם עולה על שלו) יש צורך להציג לראווה את הידע שלהם ולהתגאות בו.

מדריך לא מיומן מתפתה לנפח אגו ולחנך את הלקוח והדבר נגמר בתחרות סמויה או גלויה למי יש אגו יותר נפוח כשנושא הנשק, כבר לא ממש מעניין את שניהם.
במקרה כזה (ובמיוחד אם הלקוח בא עם חבר/ה שהוא מרגיש מחוייבות להרשימו/ה), הביקור יסתיים ללא עיסקה ועם שני צדדים עצבניים ולא מרוצים.

מוכר מיומן ירתום את בעיות האגו של הלקוח לצרכיו ויתעל אותם לכיוון הנכון (נכון ולא רצוי כי הרצוי למוכר - לא תמיד נכון ללקוח וחובת האחריות / אמינות שלנו כבעלי חנויות הנשק, היא להימנע מ"דחיפת" מוצר לא מתאים ללקוח).

לא פעם הנהנתי בהסכמה למשמע שטויות שפלטו לקוחות מתוך ידיעה שממילא במהלך הירי במטווח, אתקן את הידע השגוי שלהם בעדינות ומבלי שירגישו כי בעצם הם עושים בדיוק את ההפך ממה שחשבו בתחילה.

המצב האידיאלי הוא כשלקוח שטוף אגו מסיים את התהליך מבלי שהושפל וכשמאמתחתו שק של כלים נכונים אותם למד מהמדריך בעוד שהוא משוכנע שהוא עצמו הביאם מהבית.
את החינוך, נשאיר לאחרים.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי pistokoski » 13 יוני 2011, 07:06

שרקן,
תגובה כהלכתה. ישר ולעניין!
i carry a gun because i can't carry a cop
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי מתבונן מרחוק » 14 יוני 2011, 09:34

צוות מספר 3 ו-goral:
אני מאמין שהתנהלות לא נכונה של אחד מאנשי המקום לא צריכה להעיב על המוניטין של החנות והמטווח. בציון שם החנות אני אפגע בשמם של הבעלים והמדריכים במקום, בגלל שהתרשמתי לרעה מהאישה שמאחורי הקאונטר שהעידה על עצמה שהיא לא מנהלת את המקום ולא מקבלת החלטות לבד, ומדבר כזה אני מעדיף להמנע.
הסיבה שבגללה הלכתי משם היא שהבנתי שבמידה ויהיו לי תקלות או בעיות עם האקדח, אני לא אקבל שירות. כבר גלגלתי לעצמי בראש את הסיטואציה בה אני מגיע עם תקלה ואותה אישה מאשימה אותי בגרימת התקלה או שמסבירה לי מנסיונה ו"השכלתה" המוכחת בתחום, למה אני טועה וממציא ומבלבל והכל בעצם בסדר.

שרקן:
כל מילה בסלע ויפה לך, כסוחר, שלא כיבסת מילים אלא תיארת את הבעיה (הספציפית הזו) באופן מלא ומדוייק.
אני זוכר את היחס החם אצלכם מהתקופה בה גרתי בראש פינה. יחס דומה מקבלים אצל מאיר רוט ובמטווחי בול.
אם נסתכל על זה ב"מאקרו", בתחום הנשק, ליחס כזה ללקוח יש משמעות נוספת: הוא בא להתאמן יותר, וזה דבר שתורם לכולנו.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד