התלבטות לגבי מעבר מ-9 מ"מ ל-0.40 (10?)
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
התלבטות לגבי מעבר מ-9 מ"מ ל-0.40 (10?)
הזדמן לי לירות ב-0.40 לפני מס' שבועות (גלוק 22 וCZ DUTY).
בשניהם נהניתי מאד לירות.
אח"כ, לחזור ל-9 גרם לאיזו הרגשה של "חסר משהו".
למרות שאיני עוסק בירי מעשי, הירי הפך למעין תחביב ובכל חודש אני מבקר לפחות פעם או פעמיים במטווח.
כיום אני עם גלוק 17 9 מ"מ, ומנקר הרצון להחליף ל-0.40.
למה? אין לי תשובה טובה, מעין דחף ותו לא.
אני יודע, אנחנו מדינה של 9. ובכל זאת ה-"קופיקו" לא יורד מהכתף, וממשיך לנג'ז.
אשמח לתובנות.
תודה, עמרי
בשניהם נהניתי מאד לירות.
אח"כ, לחזור ל-9 גרם לאיזו הרגשה של "חסר משהו".
למרות שאיני עוסק בירי מעשי, הירי הפך למעין תחביב ובכל חודש אני מבקר לפחות פעם או פעמיים במטווח.
כיום אני עם גלוק 17 9 מ"מ, ומנקר הרצון להחליף ל-0.40.
למה? אין לי תשובה טובה, מעין דחף ותו לא.
אני יודע, אנחנו מדינה של 9. ובכל זאת ה-"קופיקו" לא יורד מהכתף, וממשיך לנג'ז.
אשמח לתובנות.
תודה, עמרי
Glockus Contremo
- סליקאי כסף

Re: התלבטות לגבי מעבר מ-9 מ"מ ל-0.40 (10?)
כבר נאמר פה שעל טעם ועל ריח אפשר להתווכח כי לכולם יש אחד .
אם אתה אוהב את זה ומוכן לשלם את המחיר הכרוך בכך ,לך על זה .
אם אתה אוהב את זה ומוכן לשלם את המחיר הכרוך בכך ,לך על זה .
עמרי,
אם תוכל לחדד לאילו תובנות אתה מצפה אפשר יהיה למקד יותר את התשובה.
אני נושא גלוק 23 ביום-יום, ובעיני הפלוס הכי גדול הוא העובדה שתחמושת הכוננות שלי היא תחמושת האימונים שלי והיא תמיד רעננה. אותה תחמושת אנרגטית בצורה משמעותית מתחמושת 9 רגילה.
התחמושת אכן יקרה יותר - וזה חלק מהשיקול.
המינוס? מבחינתי המינוס הוא שעקומת ההסתגלות והלמידה איטיות יותר. מעבר לזה? 2 כדורים פחות במחסנית. את המינוסים האחרים יספרו לך החברה האחרים בפורום, המחיר, זמן חזרה לכוונות, היעילות המוכחת של HP +P+ 9מ"מ על פני 0.40FMJTC, על הזמינות של תחמושת 9 בזירת אירוע במקרה והסתיימה לך המחסנית, על חוסר הפופולריות של 0.40 בארה"ב לעומת 357 זיג שהוא בבחינת כוכב עולה, וזה רק ציטוט חלקי מאוד מהביקורת ששמעתי.
עשה את השיקולים שלך ותעדף אותם. הבחירה שתעשה תהיה נכונה.
גיא.
אם תוכל לחדד לאילו תובנות אתה מצפה אפשר יהיה למקד יותר את התשובה.
אני נושא גלוק 23 ביום-יום, ובעיני הפלוס הכי גדול הוא העובדה שתחמושת הכוננות שלי היא תחמושת האימונים שלי והיא תמיד רעננה. אותה תחמושת אנרגטית בצורה משמעותית מתחמושת 9 רגילה.
התחמושת אכן יקרה יותר - וזה חלק מהשיקול.
המינוס? מבחינתי המינוס הוא שעקומת ההסתגלות והלמידה איטיות יותר. מעבר לזה? 2 כדורים פחות במחסנית. את המינוסים האחרים יספרו לך החברה האחרים בפורום, המחיר, זמן חזרה לכוונות, היעילות המוכחת של HP +P+ 9מ"מ על פני 0.40FMJTC, על הזמינות של תחמושת 9 בזירת אירוע במקרה והסתיימה לך המחסנית, על חוסר הפופולריות של 0.40 בארה"ב לעומת 357 זיג שהוא בבחינת כוכב עולה, וזה רק ציטוט חלקי מאוד מהביקורת ששמעתי.
עשה את השיקולים שלך ותעדף אותם. הבחירה שתעשה תהיה נכונה.
גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
תודה לגיא ולHIGT.
גיא, האם ניתן להשיג תחמושת HP ל-0.4, או שמא אתה מתייחס ל-FMJ כי זו היחידה שהצלחת למצוא?
לגבי תובנות: האם ישנם חסרונות משמעותיים לסוג כזה של תחמושת (לא ניתן למצוא בארץ לדוגמה), האם הפרשי המשקל משמעותיים? האם קיים קושי חריג בירי בו?
תודה, עמרי
גיא, האם ניתן להשיג תחמושת HP ל-0.4, או שמא אתה מתייחס ל-FMJ כי זו היחידה שהצלחת למצוא?
לגבי תובנות: האם ישנם חסרונות משמעותיים לסוג כזה של תחמושת (לא ניתן למצוא בארץ לדוגמה), האם הפרשי המשקל משמעותיים? האם קיים קושי חריג בירי בו?
תודה, עמרי
Glockus Contremo
- סליקאי כסף

גיא,
0.40S&W עדיין מאוד נפוץ בקרב אנשי אכיפת חוק בארה"ב לא הייתי מגדיר אותו בלא פופולרי
אלא כמו שכתבת יש כוכב עולה שמתחיל לתפוס תאוצה אבל גם שם לא כל כך מהר רצים להחליף
עמרי,
המבחר ב0.40 הוא לא גדול ולא תמצא תחמושות HP רבות אם בכלל,
אם אתה מוכן להסתפק בFMJ אז תמיד תוכל למצוא תחמושת טריה אבל במחיר יקר יותר.
0.40S&W עדיין מאוד נפוץ בקרב אנשי אכיפת חוק בארה"ב לא הייתי מגדיר אותו בלא פופולרי
אלא כמו שכתבת יש כוכב עולה שמתחיל לתפוס תאוצה אבל גם שם לא כל כך מהר רצים להחליף
עמרי,
המבחר ב0.40 הוא לא גדול ולא תמצא תחמושות HP רבות אם בכלל,
אם אתה מוכן להסתפק בFMJ אז תמיד תוכל למצוא תחמושת טריה אבל במחיר יקר יותר.
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
עמרי,
לא התעניינתי ב HP. מחירו הגבוה ומגבלות השימוש במטווחים סגורים אינם מאפשרים להתאמן עם תחמושת זו באופן סדיר. שיקול נוסף היה מידע (רס"ן שמועתי?) לגבי אחוז גבוה יותר של בעיות הזנה עם תחמושת זו. כאמור על כל שיקול שלי יבואו אחרים (איתמר ...) ויביאו מידע סותר - כרגע אלו הנחות היסוד שמנחות אותי.
קיימים מטווחים שלא מחזיקים תחמושת 40 (במטולה למיטב זכרוני נתקלתי בבעיה כזו) באופן סדיר. הפרשי המשקל לא משמעותיים לטעמי. עליה מ 115 גריין ל 170 או 180 גריין משמעותה עליה של כ-70 גרם במאסה הכוללת של האקדח לעומת המקביל ב9- זניח לטעמי.
מבחינת חסרונות - כל החסרונות שציינתי לעיל - ויש עוד המון - הם חסרונות אמיתיים. מאיר רוט בזמנו ייעץ לי לקחת 9 כדי שבמקרה אירוע וסוף תחמושת אוכל להשלים מעמית לנשק שנוטרל אך נמצא בקרבתי. היות ולי היה קשה לדמיין את עצמי ניגש לבעל נשק אחר פורק את המחסניות שלו וטוען את שלי בזמן אירוע החלטתי לתעדף שיקול זה בעדיפות נמוכה. וזו רק דוגמה אחת.
קושי חריג הוא מונח מאוד אינדיבידואלי. כן מורגשת בעיטה משמעותית, כן נראה שלעמיתי לקורס ירי מעשי היה קל יותר להסתגל לחוויית ה-9. אם אין בכוונתך להתאמן להתרגל ולהסתגל - כל חזרה למטווח תדרוש את זמן ההסתגלות שלה. כאמור מאוד אינדיבידואלי.
גיא.
לא התעניינתי ב HP. מחירו הגבוה ומגבלות השימוש במטווחים סגורים אינם מאפשרים להתאמן עם תחמושת זו באופן סדיר. שיקול נוסף היה מידע (רס"ן שמועתי?) לגבי אחוז גבוה יותר של בעיות הזנה עם תחמושת זו. כאמור על כל שיקול שלי יבואו אחרים (איתמר ...) ויביאו מידע סותר - כרגע אלו הנחות היסוד שמנחות אותי.
קיימים מטווחים שלא מחזיקים תחמושת 40 (במטולה למיטב זכרוני נתקלתי בבעיה כזו) באופן סדיר. הפרשי המשקל לא משמעותיים לטעמי. עליה מ 115 גריין ל 170 או 180 גריין משמעותה עליה של כ-70 גרם במאסה הכוללת של האקדח לעומת המקביל ב9- זניח לטעמי.
מבחינת חסרונות - כל החסרונות שציינתי לעיל - ויש עוד המון - הם חסרונות אמיתיים. מאיר רוט בזמנו ייעץ לי לקחת 9 כדי שבמקרה אירוע וסוף תחמושת אוכל להשלים מעמית לנשק שנוטרל אך נמצא בקרבתי. היות ולי היה קשה לדמיין את עצמי ניגש לבעל נשק אחר פורק את המחסניות שלו וטוען את שלי בזמן אירוע החלטתי לתעדף שיקול זה בעדיפות נמוכה. וזו רק דוגמה אחת.
קושי חריג הוא מונח מאוד אינדיבידואלי. כן מורגשת בעיטה משמעותית, כן נראה שלעמיתי לקורס ירי מעשי היה קל יותר להסתגל לחוויית ה-9. אם אין בכוונתך להתאמן להתרגל ולהסתגל - כל חזרה למטווח תדרוש את זמן ההסתגלות שלה. כאמור מאוד אינדיבידואלי.
גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
רוני כהן מנשק הצפון היבואן של MAGTECH
מייבא תחמושת 0.40 HP
מייבא תחמושת 0.40 HP
"Si Vis Pacem Para bellum"
Neon Golden כתב:המינוס? מבחינתי המינוס הוא שעקומת ההסתגלות והלמידה איטיות יותר.
המחיר, זמן חזרה לכוונות,
מסכים בהחלט
Neon Golden כתב: 2 כדורים פחות במחסנית.
על זה ממש לא היתי מאבד אפילו שניה אחת של שינה .
גם 13 כדורים כמו במקרא שלך גיא זה מעל ומעבר בשביל פיתרון של 95% מהתרחישים שאנחנו
כאזרחים מהישוב עלולים להיקלע עלהם ,כל שכן 16-15 בדגמים הגדולים יותר.
Neon Golden כתב: היעילות המוכחת של HP +P+ 9מ"מ על פני 0.40FMJTC,
למעשה כל תחמושת HP ב9 מ"מ וב0.40 שנבחנה במבחן המציאות עדיפה ע"פ 9מ"מ אוו0.40 FMJ (אין הבדל בנהן במבחן המציאות ),לעומת זאת בתחמושת HP ל0.40 יש עדיפות ממוצאת שבין
3-5% ע"פ כדור דומה ב9מ"מ .
ומכאן נגזר גם היתרון הגדול של התחמושת הזאת ,היכולת לתת כושר עצירה מעולה מבלי להזדקק ללחצים של +P וצפונה .
Neon Golden כתב: על הזמינות של תחמושת 9 בזירת אירוע במקרה והסתיימה לך המחסנית,
הטיעון הזה הוא נכון למסגרות הומוגניות שיוצאות "לחפש צרות " אם להבטא כך .
לנו כאזרחים כאמור עם לא גמרנו את הענין ב10 כדורים אנחנו בבעיה חמורה גם ככה .
וגם אם כן,
מי מבטיח לי שיהיה אזרח חמוש נוסף בשטח ?
מי אמר שהנשק שלא יהיה ב9מ"מ פרבלום ויותר מכך שיהיו לו מחסניות שמתאימות לאקדח שלי ?
הרי אני לא ישב שם באמצע הקרב יפרוק את המחסניות שלו ויטען את שלי ,מה יעשה היריב בזמן הזה ?
יכריז "פוס" וישחק יויו ?!
Neon Golden כתב:על חוסר הפופולריות של 0.40 בארה"ב לעומת 357 זיג שהוא בבחינת כוכב עולה
ה357 סיג הוא "הכוכב העולה" כבר 18 שנה ,בפועל אפשר לספור על האצבעות את כמות הגופים
שמשתמשים בו .
בארץ הוא בכלל לא חלק במשחק ,אז תרשו לי לא להרחיב עלו יותר מזה ..
היגט יקירי,
לגבי מחסניות - אני הולך עם 15 כדור (מחסניות של גלוק 22). ואני מציע לא להכניס לכאן סטטיסטיקה. היא סתם תדכא אותך ותאמר לך שבמשך עשרות שנים סחבת מרצון קילו וחצי של ברזל, בחום בקור ובחוף הים, וקיבלת בשל כך כאבי גב וחלילה פריצת דיסק, ספגת בגוף כמויות של עופרת רעילה ופגעת אנושות בשמיעה שלך וכלום לא קרה. ואם לך קרה (שלא במסגרת משא"ז וכו) אז לאחרים זה לא קרה (99.999999). חוק מרפי הוא שביום שתשאיר את הנשק בעבודה יקרה האירוע, וביום שהשארת את המחסנית הספייר - תצטרך את הכדור ה-16.
אם הייתי יכול הייתי לוקח 4 מחסניות - אבל אני לא - אז לא.
אתה מצטט את מארשאל וסנואו אני מניח. יבושם לך, אתה אוהב את הגישה הסטטיסטית - אני לא. כדור אקדח עבורי הוא חבילת אנרגיה שאני מעביר למישהו אחר. להגיד ש 9 FMJ שקול ל 40 FMJ זה נחמד מאוד סטטיסטית - עלי הטיעון הזה לא עושה רושם.
גם לגבי נושא זירת האירוע - מאיר רוט לא טועה. ואם נחפש שנינו נמצא מספיק אירועים שבהם אפילו אזרח היה יכול להציל עצמו משימוש בתחמושת של עמית. אבל במסגרת השיקולים שלי נתתי לכך משקל נמוך.
357? 40? 45? הבחירה שלי נקבעה בהתאם לשוק שלנו. בעולם מושלם? 10x25 וגלוק 20 - זו הבחירה שלי - שגויה בעיני אחר ככל שתהיה. אולי ההופעה של תחרויות סטיל פלייט קצת יועדדו הגעה של הקוטר הזה.
לגבי מחסניות - אני הולך עם 15 כדור (מחסניות של גלוק 22). ואני מציע לא להכניס לכאן סטטיסטיקה. היא סתם תדכא אותך ותאמר לך שבמשך עשרות שנים סחבת מרצון קילו וחצי של ברזל, בחום בקור ובחוף הים, וקיבלת בשל כך כאבי גב וחלילה פריצת דיסק, ספגת בגוף כמויות של עופרת רעילה ופגעת אנושות בשמיעה שלך וכלום לא קרה. ואם לך קרה (שלא במסגרת משא"ז וכו) אז לאחרים זה לא קרה (99.999999). חוק מרפי הוא שביום שתשאיר את הנשק בעבודה יקרה האירוע, וביום שהשארת את המחסנית הספייר - תצטרך את הכדור ה-16.
אם הייתי יכול הייתי לוקח 4 מחסניות - אבל אני לא - אז לא.
אתה מצטט את מארשאל וסנואו אני מניח. יבושם לך, אתה אוהב את הגישה הסטטיסטית - אני לא. כדור אקדח עבורי הוא חבילת אנרגיה שאני מעביר למישהו אחר. להגיד ש 9 FMJ שקול ל 40 FMJ זה נחמד מאוד סטטיסטית - עלי הטיעון הזה לא עושה רושם.
גם לגבי נושא זירת האירוע - מאיר רוט לא טועה. ואם נחפש שנינו נמצא מספיק אירועים שבהם אפילו אזרח היה יכול להציל עצמו משימוש בתחמושת של עמית. אבל במסגרת השיקולים שלי נתתי לכך משקל נמוך.
357? 40? 45? הבחירה שלי נקבעה בהתאם לשוק שלנו. בעולם מושלם? 10x25 וגלוק 20 - זו הבחירה שלי - שגויה בעיני אחר ככל שתהיה. אולי ההופעה של תחרויות סטיל פלייט קצת יועדדו הגעה של הקוטר הזה.
נערך לאחרונה על ידי Neon Golden בתאריך 28 יולי 2011, 08:06, נערך פעם אחת בסך הכל.
לו נגזר עלי באירוע אמת להשתמש בתחמושת של עמית (או טורף) הייתי לוקח כבר את כל הנשק ולא רק את התחמושת. זה הרבה יותר הגיוני, הרבה יותר מהיר, ומנטרל כל פקטור של אי התאמה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:לו נגזר עלי באירוע אמת להשתמש בתחמושת של עמית (או טורף) הייתי לוקח כבר את כל הנשק ולא רק את התחמושת. זה הרבה יותר הגיוני, הרבה יותר מהיר, ומנטרל כל פקטור של אי התאמה.
דון, מה שאני אוהב אצלך הוא שאתה חושב בקטגוריית open, תמיד מחוץ לקופסה
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

0.40 - כדור מהיר ועצבני.
אישית, אני לא כל כך אהבתי את הרתע של הכדור הזה ועוד פחות מזה את המצב של שוק הנשק בארץ אז אני הולך עם 9ממ.
לגבי הביצועים שלו מול 9ממ, אין בכלל שאלה, אבל מצד שני 9ממ הוא אופציה לא רעה בכלל.
א.
אישית, אני לא כל כך אהבתי את הרתע של הכדור הזה ועוד פחות מזה את המצב של שוק הנשק בארץ אז אני הולך עם 9ממ.
לגבי הביצועים שלו מול 9ממ, אין בכלל שאלה, אבל מצד שני 9ממ הוא אופציה לא רעה בכלל.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

donduck כתב:לו נגזר עלי באירוע אמת להשתמש בתחמושת של עמית (או טורף) הייתי לוקח כבר את כל הנשק ולא רק את התחמושת. זה הרבה יותר הגיוני, הרבה יותר מהיר, ומנטרל כל פקטור של אי התאמה.
מסכים לגמרי. אני שואל את עצמי איך לא חשבתי על זה בעצמי, והאם יתכן שבמתאר שהוצע אז (2002) הנשק ההוא סבל ממעצור או שפשוט פספסתי משהו בדוגמה של מאיר.
לפני הרכישה של הדיוטי, התלבטתי לא מעט בין הגרסא של 0.40 לבין 9 מ"מ.
השיקולים שלי בעניין:
א) עם ה"בעיטה" של ה-0.40 קשה יותר לחזור לכוונות, וזה מורגש מאוד. הדבר הופך את ה-9 מ"מ להרבה יותר מתאים להגנה עצמית מבחינתי, שמתבססת על ירי אינסטינקטיבי-מושכל, ואין לי את כל הזמן שבעולם כמו במטווח. אני מעדיף שני כדורי 9 מ"מ במטרה על פני 0.40 אחד.
ב) נכון, צריך להתאמן ואם מתאמנים מגיעים להישגים מרשימים. לצערי, בשלב זה של החיים, אין לי מספיק כסף כדי להתאמן הרבה על תחמושת יקרה. על אותו עקרון כמו הסעיף הקודם - אני מעדיף לירות באימון 100 כדורי 9 מ"מ על פני 60 כדורים של 0.40 (למיטב זכרוני הכמויות משקפות בערך את ההפרש במחיר).
ג) נכון שבהשוואה של אחד לאחד, 0.40 יותר טוב מ-9 מ"מ. אבל מעבר לחסרונות של בעיטה החזקה יותר והפרשי המחיר - זה לא ש-9 מ"מ רע ליהודים... הוא מצויין וזו הסיבה שהוא הכי נפוץ והכי קל להשגה.
ערן
השיקולים שלי בעניין:
א) עם ה"בעיטה" של ה-0.40 קשה יותר לחזור לכוונות, וזה מורגש מאוד. הדבר הופך את ה-9 מ"מ להרבה יותר מתאים להגנה עצמית מבחינתי, שמתבססת על ירי אינסטינקטיבי-מושכל, ואין לי את כל הזמן שבעולם כמו במטווח. אני מעדיף שני כדורי 9 מ"מ במטרה על פני 0.40 אחד.
ב) נכון, צריך להתאמן ואם מתאמנים מגיעים להישגים מרשימים. לצערי, בשלב זה של החיים, אין לי מספיק כסף כדי להתאמן הרבה על תחמושת יקרה. על אותו עקרון כמו הסעיף הקודם - אני מעדיף לירות באימון 100 כדורי 9 מ"מ על פני 60 כדורים של 0.40 (למיטב זכרוני הכמויות משקפות בערך את ההפרש במחיר).
ג) נכון שבהשוואה של אחד לאחד, 0.40 יותר טוב מ-9 מ"מ. אבל מעבר לחסרונות של בעיטה החזקה יותר והפרשי המחיר - זה לא ש-9 מ"מ רע ליהודים... הוא מצויין וזו הסיבה שהוא הכי נפוץ והכי קל להשגה.
ערן
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

אבהיר שאני נושא פארא 0.45
ניסיתי את הדיוטי- גם ב9 וגם ב 0.40
אני חייב להודות שמאאאאווווד אהבתי אותי ב0.40
אותה "בעיטה" שמצפים לה ב0.40 היתה ממש מינורית.
יכול להיות שזו העובדה שאני רגיל ל 0.45 עם קנה 3.5"
אבל עם זאת, הירי היה נעים ומאוד מאוד מדוייק כבר מהכדור הראשון.
מעולם לא היה לי "קליק" מהיר עם אקדח שראו מייד על המטרה.
אם היה לי רשיון פנוי,
או אם היה לי הכסף- הייתי שמח שיהיה לי כזה!
לגבי 9 מול 0.40
גם אני לא איש של סטטיסטיקה
(מכירים את הסטטיסטיקאי שטבע בבריכה בעומק ממוצע של 10 ס"מ..?)
הייתי הולך בלי לחשוב פעמיים על 0.40
אבל, וכאן הבעיה המרכזית מבחינתי- יש מעט מידי תחמושת שמובאת לארץ.
שוחחתי על הנושא עם כמה אנשים בתחום הנשק. גם הם מעידים על בעיה, הן במבחר והן בכמות. ובעיקר במחיר.
לאור העובדה שבישראל מערכת הביטחון אימצה רק את ה 9מ"מ
כל שאר הקטרים הופכים להיות אקזוטיים.
בטח אם נדבר על תחמושות מייצרן איכותי או תחמושות HP ודומיהם.
אז צריך לבחור- בין הפרקטיקה לבין העדפת הדבר הנכון.
ניסיתי את הדיוטי- גם ב9 וגם ב 0.40
אני חייב להודות שמאאאאווווד אהבתי אותי ב0.40
אותה "בעיטה" שמצפים לה ב0.40 היתה ממש מינורית.
יכול להיות שזו העובדה שאני רגיל ל 0.45 עם קנה 3.5"
אבל עם זאת, הירי היה נעים ומאוד מאוד מדוייק כבר מהכדור הראשון.
מעולם לא היה לי "קליק" מהיר עם אקדח שראו מייד על המטרה.
אם היה לי רשיון פנוי,
או אם היה לי הכסף- הייתי שמח שיהיה לי כזה!
לגבי 9 מול 0.40
גם אני לא איש של סטטיסטיקה
(מכירים את הסטטיסטיקאי שטבע בבריכה בעומק ממוצע של 10 ס"מ..?)
הייתי הולך בלי לחשוב פעמיים על 0.40
אבל, וכאן הבעיה המרכזית מבחינתי- יש מעט מידי תחמושת שמובאת לארץ.
שוחחתי על הנושא עם כמה אנשים בתחום הנשק. גם הם מעידים על בעיה, הן במבחר והן בכמות. ובעיקר במחיר.
לאור העובדה שבישראל מערכת הביטחון אימצה רק את ה 9מ"מ
כל שאר הקטרים הופכים להיות אקזוטיים.
בטח אם נדבר על תחמושות מייצרן איכותי או תחמושות HP ודומיהם.
אז צריך לבחור- בין הפרקטיקה לבין העדפת הדבר הנכון.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד