התייעצות לגבי רכישת רכב (חדש קטן מול משומש גדול)
5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
התייעצות לגבי רכישת רכב (חדש קטן מול משומש גדול)
שלום!
אשמח להתייעץ איתכם בסוגיה להלן:
1. הרכב העיקרי אצלנו הוא רכב ליסינג שמשמש לכל הנסיעות הארוכות.
2. בנוסף אנחנו מחזיקים רכב משני שעושה לכל היותר 12 אלף ק"מ בשנה ומשמש מדי יום לנסיעה בכביש מהיר מעיר לווין לעיר בה אנחנו עובדים ואז לקצת נסיעות עירוניות בלבד וחזרה.
3. לצערנו, הרכב המשני מתחיל לעשות בעיות במכלולים היקרים ונראה שהגיע הזמן להחליפו.
4. ההתלבטות היא בין שתי חלופות:
4.1 לקנות רכב משומש בן שלוש-ארבע בסגנון פורד פוקוס/מזדה 3 בסביבות 60-70 אלף ש"ח.
4.2 לקנות בסכום דומה (כנראה קצת יותר) רכב חדש קטן בסגנון קיה פיקנטו שיש לה 7 שנות אחריות (ועם רמת השימוש שלנו אנחנו לא צפויים להגיע למגבלת הקילומטראז' לפני מגבלת הגיל). החסרון הוא שמדובר ברכב קטן ואולי בגלל זה גם קצת פחות בטיחותי (אני לא מבין גדול בנושא) והוא משמש כמעט מדי יום להסעת שני ילדים. כמו כן, אני מאוד חושש מירידת ערך מהירה יותר לעומת רכב משפחתי קלאסי (אוטומט 1600) אם כי נראה שאחרי אותם 7 שנים נראה פחות או יותר את אותו ערך גרט.
מה דעתכם?
אשמח להתייעץ איתכם בסוגיה להלן:
1. הרכב העיקרי אצלנו הוא רכב ליסינג שמשמש לכל הנסיעות הארוכות.
2. בנוסף אנחנו מחזיקים רכב משני שעושה לכל היותר 12 אלף ק"מ בשנה ומשמש מדי יום לנסיעה בכביש מהיר מעיר לווין לעיר בה אנחנו עובדים ואז לקצת נסיעות עירוניות בלבד וחזרה.
3. לצערנו, הרכב המשני מתחיל לעשות בעיות במכלולים היקרים ונראה שהגיע הזמן להחליפו.
4. ההתלבטות היא בין שתי חלופות:
4.1 לקנות רכב משומש בן שלוש-ארבע בסגנון פורד פוקוס/מזדה 3 בסביבות 60-70 אלף ש"ח.
4.2 לקנות בסכום דומה (כנראה קצת יותר) רכב חדש קטן בסגנון קיה פיקנטו שיש לה 7 שנות אחריות (ועם רמת השימוש שלנו אנחנו לא צפויים להגיע למגבלת הקילומטראז' לפני מגבלת הגיל). החסרון הוא שמדובר ברכב קטן ואולי בגלל זה גם קצת פחות בטיחותי (אני לא מבין גדול בנושא) והוא משמש כמעט מדי יום להסעת שני ילדים. כמו כן, אני מאוד חושש מירידת ערך מהירה יותר לעומת רכב משפחתי קלאסי (אוטומט 1600) אם כי נראה שאחרי אותם 7 שנים נראה פחות או יותר את אותו ערך גרט.
מה דעתכם?
Re: התייעצות לגבי רכישת רכב (חדש קטן מול משומש גדול)
רוב הרכבים המוצעים למכירה מהסוג שהזכרת הינם פליטי ליסינג,
הביקוש להם נמוך מאוד לעומת ההצע,ונמצא במגמת ירידה חדה.
חברות הליסינג מנסות להציג "העסקים כרגיל" אך לא זה המצב .
רכב כבר מזמן אינו אפיק השקעה ,
איני יודע איזה רכב נמצא ברשותך היום ,אך אני מהמר שיקשה עלך למכרו,
אולי כדאי לשקול השקעה בתיקונו, ולמשוך איתו עוד מס' שנים,
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:רוב הרכבים המוצעים למכירה מהסוג שהזכרת הינם פליטי ליסינג,
מסכים בהכל למעט הסעיף האחרון: רכב שכבר התיישן והתבלה שמתחיל לעשות בעיות הוא משאבת כסף - להיפטר ומהר. אני טוען שרכב הוא בכל מקרה לא השקעה וזה הטעיון האחרון שצריך להתחשב בו; זה כלי עבודה שנועד לשרת את האדם ולא להיפך ואם אפשר גם להנות ממנו כערך מוסף - מה טוב.
בשנותי עם כלי רכב פרטיים - במשך זמן רב הקפדתי לרכוש מכוניות משומשות צעירות מאד ובמצב קרוב לחדש, גם במחיר תשלום "מעל למחירון". לא תמיד אפשר לקלוע בול ואפשרות הברירה מועטת. בשני הסבבים האחרונים עברתי לרכישת רכב חדש = עולם אחר. שוק המשומשות כפי שנכתב כיום בעייתי מאד, יש שפע של רכבי ליסינג ומי שמחזיק רכב שגרתי עשוי למצוא את עצמו תקוע איתו זמן רב עם השלט "למכירה" (כמוני למשל, שהיה לי רכב נישה מאד מבוקש ובכל זאת לקח לי הרבה זמן למכור אותו).
רכב קטן הוא לא בהכרח בטוח פחות ולהיפך. מה שחשוב זה איך תוכנן בעידן הבטיחות האקטיבית. אני במקומך הייתי חושב על רכב חדש בקטגוריית סופר-מיני ולא מיני כמו הפיקנטו, אם כי שבע שנות אחריות מאד מפתות, אני מודה.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
אמרו לך פה כמה דברים נכונים לגבי הליסינג,
אבל תראה.. לגבי הפיקנטו שנשמע שאתה מתלבט לגביה, צדקת בהכל - מבחינת המחיר שלה זה באמת בסביבות ה-60K, תלוי אם ידני או לא ידני (נוחות מול מחירי הדלק כאמור), אחריות מורחבת, אבל בעניין של הבטיחות פספסת..
בשנים האחרונות אנשים שמים הרבה יותר דגש על בטיחות, כנראה שהם מכירים את הנהגים הישראלים טוב.. ולקיה פיקנטו יש 5 כוכבי ריסוק במבחני הבטיחות, אז בנושא הזה לא הייתי דואג.
מציע שתלך לעשות נסיעת מבחן בכל מקרה, רכב לא קונים דרך כפתורים במקלדת אחרי הכל..
ותעדכן.. אשמח לשמוע מה בחרת בסוף.
אבל תראה.. לגבי הפיקנטו שנשמע שאתה מתלבט לגביה, צדקת בהכל - מבחינת המחיר שלה זה באמת בסביבות ה-60K, תלוי אם ידני או לא ידני (נוחות מול מחירי הדלק כאמור), אחריות מורחבת, אבל בעניין של הבטיחות פספסת..
בשנים האחרונות אנשים שמים הרבה יותר דגש על בטיחות, כנראה שהם מכירים את הנהגים הישראלים טוב.. ולקיה פיקנטו יש 5 כוכבי ריסוק במבחני הבטיחות, אז בנושא הזה לא הייתי דואג.
מציע שתלך לעשות נסיעת מבחן בכל מקרה, רכב לא קונים דרך כפתורים במקלדת אחרי הכל..
ותעדכן.. אשמח לשמוע מה בחרת בסוף.
- סליקאי ארד
קניתי לפני כחודשיים דייהטסו סיריון 2010 מליסינג. יש לנו במשפחה רכב ליסינג אחד לנסיעות העיקריות (קורולה). אני מאאאאוווווד נהנה מהסיריון. ממש !
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
מדריך ירי
5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד