ירי במטווח של קטינים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ירי במטווח של קטינים

על ידי Neon Golden » 09 אפריל 2015, 23:37

התמונה הזו צולמה שלשום באחד ממטווחי ארצנו (קרדיט לצלם: גרשון אלינסון).
האם השתנו התקנות וניתן להכניס קטין (להערכתי בן פחות מ-14) למטווח לירי חופשי?

הערה, פורסם ברשת ונלקח מכאן.
נערך לאחרונה על ידי Neon Golden בתאריך 12 אפריל 2015, 21:15, נערך פעם אחת בסך הכל.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: ירי במטווח של קטינים

על ידי Everest » 10 אפריל 2015, 11:43

אסור לקטין מתחת לגיל 16 לטווח במטווח, וזו לשון התיקון לחוק(2009) בחסות אורי אורבך, ולא לשון התקנות.
ולשון התקנות כבר אוסרות ירי חופשי למי שאינו בעל רישיון, או ספורטאי פעיל יורה מעשי ללא רישיון.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 12 אפריל 2015, 12:28

תמונה
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי אילן ב » 12 אפריל 2015, 15:26

פוגש במטווח בגירים שהשטויות שהם פולטים, לא היו מאפשרות להם להיקרא קטינים אלא פעוטות.... ובכל זאת הם עומדים במטווח מרססים, לא פוגעים במטרה, אך פוגעים בציוד. אבל בשביל הבט"פ העיקר שיש כסת"ח פסיכופסיכי.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 12 אפריל 2015, 17:41

אילן ב כתב:פוגש במטווח בגירים שהשטויות שהם פולטים, לא היו מאפשרות להם להיקרא קטינים אלא פעוטות.... ובכל זאת הם עומדים במטווח מרססים, לא פוגעים במטרה, אך פוגעים בציוד. אבל בשביל הבט"פ העיקר שיש כסת"ח פסיכופסיכי.

יש הגיון מסוים בהגבלת הגיל ל-16+.
מעבר לכיף שבדבר (ויש הרבה כיף), בכל זאת מדובר בכלי יריה.
ועם כל הכבוד אתה לא יכול להשוות שיקול דעת של ילד לזה של נער בן 16.
כאשר מדובר בכלים עם רתע של יותר מאשר 0.22, רצוי שלאותו קטין יהיה מספיק כח כדי לשלוט בכלי.
ועם כל הכבוד למדריכי הירי הכל יכולים כבר קרו מספיק אסונות.
https://www.youtube.com/watch?v=74R65zL3-a0

לגבי הגבלת הירי החופשי רק לבעלי רשיונות..
בזמנו הצעתי להלחם ברוע הגזירה ואפילו דניאל ברס נידב את עצמו לטפל בעתירה במחיר מגוכח.
אף אחד מבעלי המטווחים שבהם הגזירה פגעה הכי הרבה, לא טרח להרים את הכפפה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 12 אפריל 2015, 18:17

itamar כתב:
אילן ב כתב:פוגש במטווח בגירים שהשטויות שהם פולטים, לא היו מאפשרות להם להיקרא קטינים אלא פעוטות.... ובכל זאת הם עומדים במטווח מרססים, לא פוגעים במטרה, אך פוגעים בציוד. אבל בשביל הבט"פ העיקר שיש כסת"ח פסיכופסיכי.

יש הגיון מסוים בהגבלת הגיל ל-16+.
מעבר לכיף שבדבר (ויש הרבה כיף), בכל זאת מדובר בכלי יריה.
ועם כל הכבוד אתה לא יכול להשוות שיקול דעת של ילד לזה של נער בן 16.
כאשר מדובר בכלים עם רתע של יותר מאשר 0.22, רצוי שלאותו קטין יהיה מספיק כח כדי לשלוט בכלי.
ועם כל הכבוד למדריכי הירי הכל יכולים כבר קרו מספיק אסונות.
https://www.youtube.com/watch?v=74R65zL3-a0

לגבי הגבלת הירי החופשי רק לבעלי רשיונות..
בזמנו הצעתי להלחם ברוע הגזירה ואפילו דניאל ברס נידב את עצמו לטפל בעתירה במחיר מגוכח.
אף אחד מבעלי המטווחים שבהם הגזירה פגעה הכי הרבה, לא טרח להרים את הכפפה.

א.

מי שנותן לילדה בת 9 לירות בנשק אוטומטי על אוטומט מביא אסון כזה על עצמו.
אפשר גם לפני גיל 16 לאפשר לקטינים לירות.
אחרי הכל, יש בארץ כמה וכמה ספורטאים שאת הרישיון לנשק שלהם קיבלו בגיל יותר צעיר מ-16, והם לא הרגו או נהרגו.
אז זה בהחלט אפשרי, פשוט צריך לדעת איפה הגבול.
זה קצת מטומטם שירי באקדח טוטו במטווח לילד מתחת לגיל 16 אסורה(עפ"י חוק, בפועל גם בחור בן 21 ללא רישיון לא יכול לירות במטווח וזה עוד יותר מטומטם), בעוד ילדים בני 14-15 מתמיינים לפנימיות צבאיות, ומי שמתקבל גם עובר אימונים ב-M16 ושאר כלי נשק.
חוק צריך שיהיה מאחוריו רציונל מסוים, ואם המחוקק לא רוצה שילדים מתחת לגיל 16 יוכלו לירות, אז הוא צריך לוודא שמה שהוא שואף אליו באמת יקרה, ללא סייגים כפי שציינתי(לא שאני מעודד את האיסור בכל מקרה).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 13 אפריל 2015, 10:17

לא ברור לי
1. מדוע בשוויץ יכול בן 8 לבוא עם אבא למטווח ולירות, וכאן לא.
2. לא ברור לי איך אתם לא מבינים את ההיגיון הנשגב שעומד מאחורי מקבלי ההחלטות של חלם?
3. חלם זה כאן !
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 13 אפריל 2015, 11:45

אילן ב כתב:לא ברור לי
2. לא ברור לי איך אתם לא מבינים את ההיגיון הנשגב שעומד מאחורי מקבלי ההחלטות של חלם?
3. חלם זה כאן !

אילן אל תנסה לחפש הגיון גם במקומות אחרים בעולם ואל תנסה להשוות ברווזים לחמורים.

בשוויץ יכול ילד בן 8 ללכת ולטווח עם אבא שלו, כי כל נושא הנשק לא עומד על סדר היום.
לא נרצח שם ראש ממשלה, לא מפנים שם אזרחים מהבתים שלהם, מידת הקיטוב החברתי קטנה מאד,
המלחמה האחרונה הייתה בערך לפני 200 שנה, וזכות ההצבעה לנשים ניתנה רק ב-1971.
התקשורת עסוקה בדברים אחרים, אולי אירגוני הנשים חלשים יותר, ובכלל אנשים חיים שם אחרת לגמרי.
אהה כן, גם לרוב השרים אין בכלל אבטחה צמודה ואלה שיש להם זה משהו בסגנון מה שהיה פה פעם במדינה בשנות ה-60.

אז אם הילד רוצה ללכת למטווח עם אבא'לה - שילך. זה לא מפריע לאף אחד.
ותאמין לי שאם יקרה שם איזה אירוע מכונן, אז הם ישנו את החוקים.

ודרך אגב יש הגיון מאד ברור מאחורי פעולות הממשלה.
הממשלה פוחדת מהאזרחים שלה, לכן רוצה לקחת לנו את הנשק.
מבחינתה, האיום שבעשרות אלפי כלי נשק בידי הציבור גדול יותר מזה שבארגוני הפשיעה ו"טרור עממי".
- כל נושא של ביטחון פנים נמצא בסדר עדיפויות שלישי מבחינת הממשלה.
- נושא של פח"ע מטופל לא רע בכלל על ידי כוחות הביטחון.
- נשק בידי הציבור = סיכון מיותר

אתה יכול להתווכח עם ההגיון הזה, אתה יכול להגיד שהוא מעוות, אבל אתה לא יכול להגיד שאין הגיון.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 13 אפריל 2015, 17:26

Everest כתב:אסור לקטין מתחת לגיל 16 לטווח במטווח, וזו לשון התיקון לחוק(2009) בחסות אורי אורבך, ולא לשון התקנות.

אז זהוא שלא .
התיקון לחוק אומר :
הגבלת גיל לאימון במטווח קליעה (תיקון מס' 16) תש"ע-2010

7א1. (א) בסעיף זה –

"אימון" – לרבות אימון בלא ירי;

"אגודת ספורט", "איגוד", "התאחדות", "מאמן", "מדריך ספורט", "מועדון ספורט" ו"תעודת הסמכה", לעניין ענף ספורט הקליעה – כמשמעותם בחוק הספורט, התשמ"ח-1988;

"מועמד לרישום" – מי שמנהל ספורט אישר לו לבצע שני אימוני התנסות לשם בחינת מועמדותו לרישום כספורטאי בהתאחדות או באיגוד לעניין ענף ספורט הקליעה; לעניין זה, "מנהל ספורט" – מנהל אגודת ספורט, מנהל מועדון ספורט, או מאמן או מדריך ספורט שיש בידו תעודת הסמכה, שמנהל אגודת ספורט או מנהל מועדון ספורט הסמיכו לכך, והכל בענף ספורט הקליעה.

(ב) מנהל מטווח קליעה לא יתיר ולא יאפשר לאדם להפעיל כלי ירייה או להתאמן בכלי ירייה במטווח שבניהולו, אלא אם כן מתקיים באותו אדם תנאי מהתנאים האמורים בפסקאות (1) עד (5) שלהלן, והוא המציא למנהל מטווח הקליעה מסמך או הסמכה כאמור בסעיף קטן (ג):

(1) מלאו לו 18 שנים;

(תיקון מס' 17) תשע"ד-2014

(2) מלאו לו 16 שנים אך טרם מלאו לו 18 שנים, בסוגי פעילויות שקבע השר;

(3) מלאו לו 14 שנים אך טרם מלאו לו 18 שנים והוא נמנה עם יחידת אימון כאמור בסעיף 5ב(ב)(1) ובמסגרת אימון של יחידה כאמור;

(4) מלאו לו 12 שנים אך טרם מלאו לו 18 שנים והוא ספורטאי רשום בהתאחדות או באיגוד לעניין ענף ספורט הקליעה או שהוא מועמד לרישום כאמור, ובלבד שמועמד כאמור לא יבצע יותר משני אימוני התנסות;

(5) מלאו לו 10 שנים אך טרם מלאו לו 12 שנים והוא ספורטאי רשום או שהוא מועמד לרישום, כאמור בפסקה (4), ושר התרבות והספורט או המנהל הכללי של משרדו, התיר לו, בהיתר חתום בידו, לאחר שקיבל המלצה מאת ראש התאחדות או ראש איגוד לעניין ענף ספורט הקליעה, להפעיל כלי ירייה או להתאמן בכלי ירייה במטווח קליעה, ובלבד שמועמד כאמור לא יבצע יותר משני אימוני התנסות.

(ג) אדם המבקש להפעיל כלי ירייה או להתאמן בכלי ירייה במטווח קליעה ימציא למנהל מטווח הקליעה מסמך המעיד על קיום תנאי מהתנאים האמורים בפסקאות (1) עד (5) שבסעיף קטן (ב), ולעניין האמור בפסקאות (2) עד (5) שבאותו סעיף קטן – גם הסכמה בכתב של הורהו או של אפוטרופסו להפעלת כלי הירייה או לאימון בכלי הירייה במטווח הקליעה על ידיו.

(ד) מנהל מטווח קליעה רשאי לדרוש מאדם המבקש להפעיל כלי ירייה או להתאמן בכלי ירייה במטווח הקליעה שבניהולו להציג לפניו תעודה מזהה שבה ניתן לוודא את גילו.

(ה) במטווח קליעה תוצג, במקום בולט, הודעה המפרטת את הוראות סעיפים קטנים (א) עד (ד).

(ו) ביצוע הוראות סעיף זה הוא תנאי ברישיון למטווח קליעה.

כלומר לפי התיקון עצמו קטין אוו קטינה יכולים לירות במטווח מגיל 10 בתנאי שהם עומדים בתנאים הרשומים .
אז כן הבעיה היא עם הSO CALLED תקנות ,ולמה SO CALLED?
כי עוד לא הצלחתי למצוא שום איזכור לנ"ל בשום רשומה ראשמית ,ואני לא היחיד שחיפש ולא מצא .
אבל מה לעשות אנחנו חיים תחת משטר של דיקטטור שלא רואה את עצמו מחויב לרשויות השלטון במדינת ישראל ,ולא מהסס לפעול בשיטות מתחום הפשע המאורגן נגד מי שיעז לפתוח את הפה ולהלין .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 13 אפריל 2015, 17:52

אתה צודק ב-100% וההכפפה של רישוי כלי היריה למשרד לבט"פ נתנה בידיהם עוד כלים ואמצעים להפעיל כנגד מי שרק יעיז לפתוח את הפה.

היום כשהמדינה מחליטה להכנס בבעל עסק שהיא לא חפצה ביקרו, היא עושה מבצע שמשלב את כל רשויות האכיפה כדי להרוס לו את החיים.
הם שולחים אליך משלחת מלאכים שכוללת את המשטרה, רישוי עסקים, עיריה, רשות המיסים, מכבי אש, חברת חשמל ומשרד הבריאות.
הם הופכים את העסק, שוללים את הרשיון, מחרימים כל מה שאפשר, משאירים לבעל הבית ערימה של דוחות והזמנות לבירורים/משפטים ולקינוח בא מסגר שמרתך את הדלת.

מה שנקרא לפנק לפנק לפנק...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 14 אפריל 2015, 04:38

itamar כתב:
אילן ב כתב:לא ברור לי
3. חלם זה כאן !

אילן אל תנסה לחפש הגיון גם במקומות אחרים בעולם ואל תנסה להשוות ברווזים לחמורים.

בשוויץ יכול ילד בן 8 ללכת ולטווח עם אבא שלו, כי כל נושא הנשק לא עומד על סדר היום.
לא נרצח שם ראש ממשלה, לא מפנים שם אזרחים מהבתים שלהם, מידת הקיטוב החברתי קטנה מאד,
המלחמה האחרונה הייתה בערך לפני 200 שנה, וזכות ההצבעה לנשים ניתנה רק ב-1971.
התקשורת עסוקה בדברים אחרים, אולי אירגוני הנשים חלשים יותר, ובכלל אנשים חיים שם אחרת לגמרי.
אהה כן, גם לרוב השרים אין בכלל אבטחה צמודה ואלה שיש להם זה משהו בסגנון מה שהיה פה פעם במדינה בשנות ה-60.

אז אם הילד רוצה ללכת למטווח עם אבא'לה - שילך. זה לא מפריע לאף אחד.
ותאמין לי שאם יקרה שם איזה אירוע מכונן, אז הם ישנו את החוקים.

ודרך אגב יש הגיון מאד ברור מאחורי פעולות הממשלה.
הממשלה פוחדת מהאזרחים שלה, לכן רוצה לקחת לנו את הנשק.
מבחינתה, האיום שבעשרות אלפי כלי נשק בידי הציבור גדול יותר מזה שבארגוני הפשיעה ו"טרור עממי".
- כל נושא של ביטחון פנים נמצא בסדר עדיפויות שלישי מבחינת הממשלה.
- נושא של פח"ע מטופל לא רע בכלל על ידי כוחות הביטחון.
- נשק בידי הציבור = סיכון מיותר

אתה יכול להתווכח עם ההגיון הזה, אתה יכול להגיד שהוא מעוות, אבל אתה לא יכול להגיד שאין הגיון.

א.[/quot

ביטחון הציבור בעדיפות ז'

פח"ע מטופל לא רע ?
איזה פח"ע לאומי או פנימי ?
הדרישות שלך נמוכות לטעמי.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 14 אפריל 2015, 08:07

ביטחון הציבור בעדיפות ז'

פח"ע מטופל לא רע ?
איזה פח"ע לאומי או פנימי ?
הדרישות שלך נמוכות לטעמי.

הדרישות שלי גבוהות מאד.
אני בסך הכל מתאר מצב קיים, ואת סדר העדיפויות של הממשלה.

ולגבי פח"ע - סה"כ העניין מטופל לא רע בכלל.
כן, יש מדי פעם אירועי דקירה/דריסה/ירי אקראי שברוב המקרים מטופלים מיידית על ידי כוחות הביטחון שנמצאים במקום.
אבל מחבלים מתאבדים לא מתפוצצים בכל מקום כמו פופקורן כמו שהיה באמצע שנות ה-90 תחילת 2000.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 15 אפריל 2015, 01:59

איתמר
התחלנו בעליה לקסטל ועכשיו אנחנו בהרי האטלס.
מה הקשר בין ירי ילדים לבין הביטחון האישי והלחימה בטרור?
אבל אם הובלת לשם אני חייב להגיד לך
מבחינתך כשאוטובוסים לא מתפוצצים בתל אביב הכל טוב.
אני חי אתך באותה מדינה - אך כנראה בארץ אחרת.
הטרור נגד החקלאים, הטרור בכבישי הגליל(הנתונים הסטטיסטיים מכוונים לריבוי עברות במגזר).
ואל תעיז להפוך אותי לגזען !!! רוב הערבים - המהווים רוב בגליל הם אזרחים טובים !!!
אך המיעוט העברייני שבתוכם מכוון את מעשי הטרור שלו כלפי המגזר היהודי.
אין ביטחון אישי בלב הגליל. אין ביטחון אישי לחקלאים. אין ביטחון לתושבי הספר שצה"ל דילל את אבטחתם "גבול שלום" שפרוץ להברחות ושבחי"ם. למודי ניסיון אנו שבמקומות שעוברים שבחי"ם ומבריחים בסוף באות חוליות טרור. מספר האימונים לכתות הכוננות הופחת, והרבה אימונים הם ביזמה פרטית.

אני לא אגיד לך שאתה מדבר שטויות - כי כנראה אתה לא יודע...
אבל אם במשמרת האחרונה שלי כמתנדב בדף הפעילות היו 27 התראות אגמיו"ת. בטחון אין !!!
אז אתה מוזמן לעלות צפונה להכנס איתי למפקדת המשא"ז באיזור ולראות עם מה מתמודדים ואת האין מענה הגדול שנותנים כל כוחות הביטחון.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 15 אפריל 2015, 09:31

אילן ב כתב:איתמר
התחלנו בעליה לקסטל ועכשיו אנחנו בהרי האטלס.
מה הקשר בין ירי ילדים לבין הביטחון האישי והלחימה בטרור?
אבל אם הובלת לשם אני חייב להגיד לך
מבחינתך כשאוטובוסים לא מתפוצצים בתל אביב הכל טוב.
אני חי אתך באותה מדינה - אך כנראה בארץ אחרת.
הטרור נגד החקלאים, הטרור בכבישי הגליל(הנתונים הסטטיסטיים מכוונים לריבוי עברות במגזר).
ואל תעיז להפוך אותי לגזען !!! רוב הערבים - המהווים רוב בגליל הם אזרחים טובים !!!
אך המיעוט העברייני שבתוכם מכוון את מעשי הטרור שלו כלפי המגזר היהודי.
אין ביטחון אישי בלב הגליל. אין ביטחון אישי לחקלאים. אין ביטחון לתושבי הספר שצה"ל דילל את אבטחתם "גבול שלום" שפרוץ להברחות ושבחי"ם. למודי ניסיון אנו שבמקומות שעוברים שבחי"ם ומבריחים בסוף באות חוליות טרור. מספר האימונים לכתות הכוננות הופחת, והרבה אימונים הם ביזמה פרטית.

אני לא אגיד לך שאתה מדבר שטויות - כי כנראה אתה לא יודע...
אבל אם במשמרת האחרונה שלי כמתנדב בדף הפעילות היו 27 התראות אגמיו"ת. בטחון אין !!!
אז אתה מוזמן לעלות צפונה להכנס איתי למפקדת המשא"ז באיזור ולראות עם מה מתמודדים ואת האין מענה הגדול שנותנים כל כוחות הביטחון.

הגענו להרי האטלס מהדיון על כך שמדינת ישראל רואה בנו (האזרחים נושאי הנשק ברשיון) יותר סיכון/איום מאשר תועלת. ואת מערכת השיקולים המעוותת שלה.

בכל מקרה.
אני לא גר במדינת ת"א.
אני גר באיזור לוד רמלה ומתנדב באחת מהתחנות הקשות ביותר בארץ.
את ההתראות אני מכיר, יש אותן בשפע כל הזמן.
כמה מתוך אותן 27 שבמשמרת שלך התממשו לידי פיגוע/נסיון פיגוע? אני מניח ש-0 עגול.
את הגניבות החקלאיות אני מכיר גם. יש אותן גם באיזור שאני גר.
גם את בעיית השבחי"ם שמהווה יותר איום פחע"י באיזור המרכז מאשר בפריפריה.

לגבי מדינת ת"א/ירושלים.
כן מה לעשות לצערי עדיין ת"א ולא קיבוץ אשדות יעקב היא היא לב ליבה של הכלכלה הישראלית.
לכן לביטחון האישי של תושבי ת"א יש יותר השלכות על החיים שלנו במדינה מאשר לגניבת טרקטור או 10 עגלים באיזה ישוב ספר.
ועם כל חוסר הצדק, פיגוע בלב ליבה של ת"א יגרום לירידות בבורסה ובריחת משקיעים מה שלא יקרה באירועים דומים בישובי ספר.
אז המדינה משקיעה את משאבי האכיפה במרכז ולא בפריפריה, ועל איכות החיים של תושבי הפריפריה היא ויתרה מזמן. לא רק בנושא של ביטחון אישי, אלא מכל הבחינות.

ונחזור חזרה לנושא המקורי. אתה לא יכול לטעון שאין הגיון.
יש המון הגיון מאחורי מדיניות הממשלה, שגם אתה וגם אני לא מסכימים איתו - כי הוא מעוות ולא צודק.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 16 אפריל 2015, 05:14

איתמר כתב :

כן מה לעשות לצערי עדיין ת"א ולא קיבוץ אשדות יעקב היא היא לב ליבה של הכלכלה הישראלית.
לכן לביטחון האישי של תושבי ת"א יש יותר השלכות על החיים שלנו במדינה מאשר לגניבת טרקטור או 10 עגלים באיזה ישוב ספר.
ועם כל חוסר הצדק, פיגוע בלב ליבה של ת"א יגרום לירידות בבורסה ובריחת משקיעים מה שלא יקרה באירועים דומים בישובי ספר.
אז המדינה משקיעה את משאבי האכיפה במרכז ולא בפריפריה, ועל איכות החיים של תושבי הפריפריה היא ויתרה מזמן. לא רק בנושא של ביטחון אישי, אלא מכל הבחינות.

איתמר - פעם הבדווים לא העיזו להתקרב לקרית גת היום הם יושבים בשדות הנטושים של באר טוביה. עם ישראל יתעורר כשהבדווים יטו את אהליהם בחיריה דקה לא לפני.

אתה בעצם אומר לי עזוב שטויות בא מפגע - קבל אותו יפה עשה לו קפה תן לו את מפתחות הרכב שלך ושכנע אותו לעשות פיגוע בתל אביב. זה לא יקרה !

א. תפיסת הביטחון הכתובה של ישראל נשענת על הספר כמגן המרכז. אני מבין שעל זה ויתרת.
ב. 10 פרות בשביל מושבניק זה כמו 100 סניפים של בנק לאומי... כמו שאמר יהודי חכם - הכל יחסי.
ג. מתחילת הציונות לב הכלכלה היה בתל אביב (וחיפה) אבל המנהיגים תמיד שמו את הפוקוס על המתיישבים (בשיא פריחתם לא היו יותר מ 11% מהאוכלוסיה היהודית).
ד. הכל מנהיגות. אני זוכר את בגין מבקר כאן בהתשה 1969 כשר בממשלת האחדות. את יחסו לתושבים בעמק והידידות בינו לבין ח"כ עדנה סולודר מקיבוץ גשר. תביט ותראה עם מי נשארנו ותבין למה אתה יכול להרשות לעצמך להתבטא כמו שאתה מתבטא.
ה. אשכול 64 - מייהד את הגליל. (כרמיאל ונצרת) רבין 75 (יום האדמה) מייהד את הגליל. שרון 81 מייהד את הגליל ומאז... יחס האוכלוסיה בגליל 66% ערבים 34% יהודים.

ממליץ לך לא לטמון ראש בחול
לסיכום אל תתפלא אם יום אחד תתפלא.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד