סקר - הסלקה.......בעד או נגד ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי trail_g19c » 04 מאי 2003, 22:18

אמנון, נשמע נחמד, אכן דרך יפה לכאורה לצמצם נפגעים במידה ויש טעות בזיהוי וכן לצמצם לכאורה נזק פלילי במידה וירית רק באוויר (מה זה רק? ! בכל מקרה במקום בפנים תהיה בחוץ, אבל ללא האקדח).

ומה תגובת התטען המתנייע? האם אחרי הירי באוויר הוא לוחץ על הכפתור? בורח? מחבק כמה על הרצפה ולוחץ על הכפתור?

זה לא שאני לא איתך, או שאני נגד השיטה אני רק מבקש לדעת יותר לפני שאפשר יהיה לשקול זאת, לכאן או לכאן.

ודרך אגב, לכל התוהים, אני לא לוט"רניק ולא רמבו, אבל כמו רבים כאן, התנדבות במשא"ז חושפת אותי למצבים וקשיים שעלי לדעת איך להתמודד איתם. במידה ויבוא יום בו אדרש להתמודד עם המצב אני רוצה לדעת את כל שאפשר לגבי הדרכים הקיימות וההשלכות.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אריק5 » 05 מאי 2003, 08:53

אישית מוסלק לא נח,נרתיק חיצוני,חולצה מעל הנרתיק לרוב לא רואים כלום.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 05 מאי 2003, 15:41

אריק5 כתב:אישית מוסלק לא נח,נרתיק חיצוני,חולצה מעל הנרתיק לרוב לא רואים כלום.

אריק,
נרתיק חיצוני וחולצה מעל הנרתיק = הסלקה.
נרתיק חיצוני / פנימי, אקדח בולט ונראה = נשיאה גלויה.

"והוא בכלל לא ידע שהוא כזה... " (א.איינשטיין) :wink:
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 05 מאי 2003, 19:17, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ori » 05 מאי 2003, 19:14

אמנון-
לו היה הדבר חד משמעי כמו שתיארת.....היה הדבר נהפך לתו"ל קבוע.....אולם כפי שאתה יודע מורכב כל מצב ממשתנים רבים הנגזרים מ-כמות האנשים, מקום ההתרחשות, אפשרויות תגובה או פגיעה בחפים מפשע וכך הלאה.
לכל זירה ואירוע כללים שונים וירי שונה.
לא סתם עוברים קורסים שונים.......(של לוט"ר ).
אם בדמך הדבר - צא ורכוש הידע. אני בטוח שיש מדריכים רבים שישמחו להעביר לך מהידע שברשותם.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ori » 05 מאי 2003, 19:22

אריק5 כתב:אישית מוסלק לא נח,נרתיק חיצוני,חולצה מעל הנרתיק לרוב לא רואים כלום.

תודה נועם !
כבר חשבתי שאני לא רואה טוב........
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArSh » 05 מאי 2003, 20:13

להמשיך את דבריו של הצעדן מעמוד1:

מעבר לזאת, מוטב יעשה נושא הנשק אם יצניע את נשקו ויצניע לכת, מעבר לאספקט הטקטי, ישנו תמיד סיכוי שפלוני אלמוני יחליט לטפול עליך אשמה. עובדת היכרותו אותך כנושא נשק, עשויה לאפשר לו שימוש במידע זה והאשמתך בשימוש בנשק לצרכים פליליים כגון איום על אותו בן בליעל. אני יכול להעיד על מקרים שארעו לאנשים שאני מכיר אישית וקרובים אלי.
נכון, יש לך את החוק, המשטרה חוקרת.... אבל בוא נקרא לילד בשמו: "לך תוכיח שאין לך אחות".

אם אתה מעורב בויכוח או עימות מילולי והנשק גלוי, או אפילו מוסלק או אולי אפילו לא עליך באותו רגע אבל הפרטנר שלך לויכוח יודע שברשותך אקדח ברשיון, קח בחשבון שיתכן ותואשם באיום בנשק או אף איום ברצח גם אם לא היה ולא נברא. נכון במיוחד לסכסוך בין בני זוג ויכול לגרום להחרמת הנשק ואיבוד הרשיון ואף הרחקה מהבית. נכון אפילו אם תואשם באלימות כנגד בן משפחה גם ללא איום\שימוש בנשק. ראה סעיף 18א בחוק כלי יריה.

18א. ביטול רשיון בגזר דין [תיקון תשנ"ח]
(א) הורשע אדם בעבירת אלימות, רשאי בית המשפט לבקשת תובע , לכלול בגזר הדין –
(1) הוראה לפקיד הרישוי לבטל למורשע רשיון לכלי ירייה, ולא לתת לו רשיון חדש במשך תקופה שיקבע בית המשפט;
(2) הוראה למורשע להפקיד למשמרת כלי ירייה המוחזק על ידו, בתחנת המשטרה של מקום מגוריו או מקום עסקיו.

(ב) הורשע אדם בעבירת אלימות כלפי בן משפחה, ייתן בית המשפט, לבקשת תובע , הוראות כאמור, בסעיף קטן (א) (1) ו-(2) אלא אם כן החליט, מנימוקים מיוחדים שיפורטו בגזר הדין, לדחות את הבקשה; לעניין סעיף זה "בן משפחה ", כהגדרתו בחוק למניעת אלימות במשפחה, תשנ"א - 1991.

(ג) נתן בית המשפט הוראה לפי סעיף זה, תוודא המשטרה שכלי הירייה הופקד בהתאם להוראות חוק זה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד