סטטוס רשיון נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
סטטוס רשיון נשק
ברשותי רשיון נשק מ1994
בשנה הראשונה אחרי הקורס הרשיון היה תחת הגדרה "אמונים בקליעה"
לאחר מכן הוחלף הסטטוס ל "אחזקה בבית".
שאלתי היא כיצד אני הופך את הסטטוס ל"הגנה עצמית" או "אמונים בקליעה"
תודה.
בשנה הראשונה אחרי הקורס הרשיון היה תחת הגדרה "אמונים בקליעה"
לאחר מכן הוחלף הסטטוס ל "אחזקה בבית".
שאלתי היא כיצד אני הופך את הסטטוס ל"הגנה עצמית" או "אמונים בקליעה"
תודה.
- סליקאי ארד

מה אתה משוגע? לא מספיק שיש לך נשק, אתה גם רוצה להסתובב אתו טעון ברחוב? למה מה קרה?
עכשיו ברצינות. ברוך בואך לסליק. יש שתי דרכים ידועות המאפשרות המרת ייעוד הנשק מאחזקה לנשיאה:
1. ירי תכוף במטווח על פני תקופה של כמה חודשים, קבלת מכתב המלצה כמתאמן ירי פעיל מהמטווח, והגשת בקשה לשינוי ייעוד למשרד הפנים בצירוף מכתב זה.
2. התנדבות במשא"ז. אחרי שנה, תוכל לקבל המלצה מקצין אק"מ מחוזי (ניצב משנה) להמיר את הייעוד לנשיאה במסגרת עילת מתנדב משא"ז.
בשני המקרים הנ"ל עליך להמשיך למלא את העילה על מנת לשמר את הייעוד.
בהצלחה.
עכשיו ברצינות. ברוך בואך לסליק. יש שתי דרכים ידועות המאפשרות המרת ייעוד הנשק מאחזקה לנשיאה:
1. ירי תכוף במטווח על פני תקופה של כמה חודשים, קבלת מכתב המלצה כמתאמן ירי פעיל מהמטווח, והגשת בקשה לשינוי ייעוד למשרד הפנים בצירוף מכתב זה.
2. התנדבות במשא"ז. אחרי שנה, תוכל לקבל המלצה מקצין אק"מ מחוזי (ניצב משנה) להמיר את הייעוד לנשיאה במסגרת עילת מתנדב משא"ז.
בשני המקרים הנ"ל עליך להמשיך למלא את העילה על מנת לשמר את הייעוד.
בהצלחה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ארנולד
כאשר אתה אומר "מתאמן ירי פעיל" האם כוונתך שיש צורך להיות חבר במועדון ירי מעשי, חבר איגוד הקליעה (או איגוד הירי המעשי - אני לא בטוח מה השם הנכון) או שמא כוונתך שפשוט יש צורך לירות הרבה, באופן תדיר, וש"יכירו אותך" במטווח..... ?
כי אם התשובה השנייה היא הנכונה (אני דווקא מניח שלא) אזי זה פתח ל"קומבינות" ושאר שטיקים מלוכלכים.

כאשר אתה אומר "מתאמן ירי פעיל" האם כוונתך שיש צורך להיות חבר במועדון ירי מעשי, חבר איגוד הקליעה (או איגוד הירי המעשי - אני לא בטוח מה השם הנכון) או שמא כוונתך שפשוט יש צורך לירות הרבה, באופן תדיר, וש"יכירו אותך" במטווח..... ?
כי אם התשובה השנייה היא הנכונה (אני דווקא מניח שלא) אזי זה פתח ל"קומבינות" ושאר שטיקים מלוכלכים.
if you wanna shoot, shoot, don't talk
figi, את תשובתי נתתי על סמך אשכולות קודמים בנושא, ולא מתוך ניסיון אישי (אני כיום ללא נשק ואני לא עומד באף תבחין).
לגבי מתאמן ירי פעיל - זה לא תבחין/עילה לבעל נשק חדש, אלא עילה לבעל נשק שמשרד הפנים "אינו יכול יכול להחרים את האקדח מבעליו" היות והבעלים לא חתם על הצהרת ויתור על נשק עם פקיעת העילה (העילה המקורית הייתה יורה מעשי).
דרך אגב, לעילות רבות יש פרצות ומקום לקומבינות. לדוגמה:
1. בעל ירושה שפותח עסק של סוחר זהב על מנת למכור את ירושתו, באופן חוקי.
2. מתנדב משא"ז שמגיע לפעילות 4 שעות כל חודש, בעוד שההמלצה ניתנת בדרך כלל למתנדבים המשקיעים פי 10 שעות בחודש.
3. קצין בקבע שקיבל דרגת סגן אלוף שבוע לפני שפרש מצה"ל.
4. חובש במד"א שמקבל רשיון על אף שמד"א "ארגון שיכול להיות מוכר כמפעל ראוי" ולכן העובד בו לכאורה אינו זכאי להוציא רשיון פרטי.
5. נהג מסיע ציבור שמפעיל מונית שירות המסוגלת להשיב 7 נוסעים אך בפועל מושיבה רק 3 בממוצע.
התבחינים לא נועדו להגינות אלא לסדר.
לגבי מתאמן ירי פעיל - זה לא תבחין/עילה לבעל נשק חדש, אלא עילה לבעל נשק שמשרד הפנים "אינו יכול יכול להחרים את האקדח מבעליו" היות והבעלים לא חתם על הצהרת ויתור על נשק עם פקיעת העילה (העילה המקורית הייתה יורה מעשי).
דרך אגב, לעילות רבות יש פרצות ומקום לקומבינות. לדוגמה:
1. בעל ירושה שפותח עסק של סוחר זהב על מנת למכור את ירושתו, באופן חוקי.
2. מתנדב משא"ז שמגיע לפעילות 4 שעות כל חודש, בעוד שההמלצה ניתנת בדרך כלל למתנדבים המשקיעים פי 10 שעות בחודש.
3. קצין בקבע שקיבל דרגת סגן אלוף שבוע לפני שפרש מצה"ל.
4. חובש במד"א שמקבל רשיון על אף שמד"א "ארגון שיכול להיות מוכר כמפעל ראוי" ולכן העובד בו לכאורה אינו זכאי להוציא רשיון פרטי.
5. נהג מסיע ציבור שמפעיל מונית שירות המסוגלת להשיב 7 נוסעים אך בפועל מושיבה רק 3 בממוצע.
התבחינים לא נועדו להגינות אלא לסדר.
תיקון קטן
בתבחין מתנדב משא"ז יש פרק זמן של 5 שנים כתמנדב פעיל במשא,ז אבטחה (קלאסי) או 3 שנים כמתנדב ביח"מ / מתמי"ד (ישנה אפשרות קיצור של שנה במשא"ז אבטחה + שנתיים ביח"מ / מתמי"ד = סה"כ 3 שנים)
בתבחין שירות ביטון - דרגות, כיום התבחין חל על קצינים החל מדרגת סרן (ללא קשר על פרק הזמן שמקבלת הדרגה עד לשחרור מקבע)
בתבחין מתנדב משא"ז יש פרק זמן של 5 שנים כתמנדב פעיל במשא,ז אבטחה (קלאסי) או 3 שנים כמתנדב ביח"מ / מתמי"ד (ישנה אפשרות קיצור של שנה במשא"ז אבטחה + שנתיים ביח"מ / מתמי"ד = סה"כ 3 שנים)
בתבחין שירות ביטון - דרגות, כיום התבחין חל על קצינים החל מדרגת סרן (ללא קשר על פרק הזמן שמקבלת הדרגה עד לשחרור מקבע)
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

תיקון על תיקון:
1. הפז"מ של 3/5 שנים לתבחין מתנדב משא"ז חל על מי שאין לו אקדח ברשיון אחזקה. למי שיש לו אקדח ברשיון אחזקה הפז"מ הוא שנה.
2. התבחין אותו הצגתי - עבר ביטחוני - חל על משוחררי צה"ל, לא על קצינים במילואים. סרן שקיבל פטור ממילואים אינו עומד בתבחין, בעוד שסגן אלוף בדימוס כן.
1. הפז"מ של 3/5 שנים לתבחין מתנדב משא"ז חל על מי שאין לו אקדח ברשיון אחזקה. למי שיש לו אקדח ברשיון אחזקה הפז"מ הוא שנה.
2. התבחין אותו הצגתי - עבר ביטחוני - חל על משוחררי צה"ל, לא על קצינים במילואים. סרן שקיבל פטור ממילואים אינו עומד בתבחין, בעוד שסגן אלוף בדימוס כן.
א
ארנולד כתב:
figi, את תשובתי נתתי על סמך אשכולות קודמים בנושא,ולא מתוך ניסיון אישי (אני כיום ללא נשק ואני לא עומד באף תבחין).
מעניין פעם אחת לדעת כמה מבין חברי "הסליק" הם באמת נושאי נשק , כמה חברים הם באמת נותני עצות על סמך נסיון או כאלה שמייעצים בכדי שקולם יישמע...
בפורום רציני ומכובד שכזה - רצוי שההתייחסות לנושא רציני של נשק וירי יינתן ע"י בעלי נסיון ומביני עניין ולא "תאורטיקנים".
figi, את תשובתי נתתי על סמך אשכולות קודמים בנושא,ולא מתוך ניסיון אישי (אני כיום ללא נשק ואני לא עומד באף תבחין).
מעניין פעם אחת לדעת כמה מבין חברי "הסליק" הם באמת נושאי נשק , כמה חברים הם באמת נותני עצות על סמך נסיון או כאלה שמייעצים בכדי שקולם יישמע...
בפורום רציני ומכובד שכזה - רצוי שההתייחסות לנושא רציני של נשק וירי יינתן ע"י בעלי נסיון ומביני עניין ולא "תאורטיקנים".
- סליקאי ארד

מרים את הכפפה... למרות שלא לי לתת עצות (מלבד בלוגיסטיקה הישרדותית
) בנושא ירי ונשק, אני רושם כיצד קיבלתי את הרשיון.
רשיון לאקדח עילה מתנדב / מתמיד משא"ז. יעוד, נשיאה.
רשיון ניתן לאחר עמידה בתנאי יח"מ שמשמעותם לפחות 3 שנים התנדבות עם ממוצע שעות / פעילות נדרש, הצגת יומן פעילות בפני מפקד האק"מ, אישור של מפקד יחידה, מפקד אק"מ, מפקד התחנה, מפקדת משא"ז... ואז העברת המלצה אל משרד הפנים יחד עם מילוי כל ניירת משרד הפנים ועמידה בדרישותיהם. כל הסיפור בערך כ 3 חודשים, עם קצת עזרה שלי מהצד.
(נ.ב., לאור הורדת רמת פעילות לאור נסיבות אישיות נדרשתי להשלים ל 4 שנים, כך שה 3 שנים זה לא קבוע בסלע, אלא על בסיס מינימום פעילות שיש לבצע).
מעבר לזה יש גם נשק ארוך בתור צוות כוננות (דרישות לזה תקן נשקים באק"מ, מיטווח, אישור מפקד יחידה ואק"מ) וכמובן פעילות מתאימה.
הערה חשובה - מי שרוצה להתנדב כדי לקבל רשיון - FORGET IT !!!
רשיון לאקדח עילה מתנדב / מתמיד משא"ז. יעוד, נשיאה.
רשיון ניתן לאחר עמידה בתנאי יח"מ שמשמעותם לפחות 3 שנים התנדבות עם ממוצע שעות / פעילות נדרש, הצגת יומן פעילות בפני מפקד האק"מ, אישור של מפקד יחידה, מפקד אק"מ, מפקד התחנה, מפקדת משא"ז... ואז העברת המלצה אל משרד הפנים יחד עם מילוי כל ניירת משרד הפנים ועמידה בדרישותיהם. כל הסיפור בערך כ 3 חודשים, עם קצת עזרה שלי מהצד.
(נ.ב., לאור הורדת רמת פעילות לאור נסיבות אישיות נדרשתי להשלים ל 4 שנים, כך שה 3 שנים זה לא קבוע בסלע, אלא על בסיס מינימום פעילות שיש לבצע).
מעבר לזה יש גם נשק ארוך בתור צוות כוננות (דרישות לזה תקן נשקים באק"מ, מיטווח, אישור מפקד יחידה ואק"מ) וכמובן פעילות מתאימה.
הערה חשובה - מי שרוצה להתנדב כדי לקבל רשיון - FORGET IT !!!
האם כל נושא נשק הוא מבין
וכל מי שאין לו נשק הוא לא מבין ?
האם מי שנשא אקדח בעת שירותו כאן או שם ועבר הכשרות והשתמש בו 'על אמת'
אך כעת אינו עומד בתבחין חדל 'להבין' ?
האם כל נהג רכב ציבורי/מתנדב משא"ז/סרן במיל' שיש לו רישיון הוא כעת 'מבין' ?
אולי תסביר לי ואז גם אני אבין, כי כרגע אני לא מבין מה הקשר בין קיום רישיון לידע.
וכל מי שאין לו נשק הוא לא מבין ?
האם מי שנשא אקדח בעת שירותו כאן או שם ועבר הכשרות והשתמש בו 'על אמת'
אך כעת אינו עומד בתבחין חדל 'להבין' ?
האם כל נהג רכב ציבורי/מתנדב משא"ז/סרן במיל' שיש לו רישיון הוא כעת 'מבין' ?
אולי תסביר לי ואז גם אני אבין, כי כרגע אני לא מבין מה הקשר בין קיום רישיון לידע.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
Jeepzone,
קיימים היום 2 סוגי רשיונות: נשיאה, אחזקה בבית !!
פישטו את העניין לטוב ולרע...
כבעל רשיון אחזקה תוכל להמירו לנשיאה על פי תבחיני משרד הפנים כמובן
ומעבר לכך בהתאם להסכמות שהגיע איגוד הקליע עם משרד הפנים, יורים פעילים
אשר יוכיחו פעילותם ואישור על כך ימסר למשרד הפנים אם במסגרת הדיווחים של
איגוד הקליע ואם על ידי מסמכים אשר תציג יאפשרו המרת הרישיון לנשיאה...
נשמע פשוט אבל לא כל כך... מאחר ויורה פעיל אכן צריך להיות פעיל = השתתפות בתחרויות
של איגוד הקליע לאורך זמן וכד'.
ההיגיון פשוט מאחר ובשיטה הקודמת גם יורים פעילים אשר קיבלו רישיון לצורך העיסוק בספורט עברו למעשה
עבירה בעת נשיאת הנשק מהבית למטווח.
בעניין השתתפות פעילה בתחרויות איגוד הקליעה וכד' מומלץ להמשיך בפורום של ירי מעשי באתר זה.
בהצלחה.
קיימים היום 2 סוגי רשיונות: נשיאה, אחזקה בבית !!
פישטו את העניין לטוב ולרע...
כבעל רשיון אחזקה תוכל להמירו לנשיאה על פי תבחיני משרד הפנים כמובן
ומעבר לכך בהתאם להסכמות שהגיע איגוד הקליע עם משרד הפנים, יורים פעילים
אשר יוכיחו פעילותם ואישור על כך ימסר למשרד הפנים אם במסגרת הדיווחים של
איגוד הקליע ואם על ידי מסמכים אשר תציג יאפשרו המרת הרישיון לנשיאה...
נשמע פשוט אבל לא כל כך... מאחר ויורה פעיל אכן צריך להיות פעיל = השתתפות בתחרויות
של איגוד הקליע לאורך זמן וכד'.
ההיגיון פשוט מאחר ובשיטה הקודמת גם יורים פעילים אשר קיבלו רישיון לצורך העיסוק בספורט עברו למעשה
עבירה בעת נשיאת הנשק מהבית למטווח.
בעניין השתתפות פעילה בתחרויות איגוד הקליעה וכד' מומלץ להמשיך בפורום של ירי מעשי באתר זה.
בהצלחה.
טל
------------------------------------
לאדם יש זכות להביט כלפי מטה בזולת
רק כאשר הוא עומד לעזור לו להתרומם
Gabriel Jose Garcia Marquez
לאדם יש זכות להביט כלפי מטה בזולת
רק כאשר הוא עומד לעזור לו להתרומם
Gabriel Jose Garcia Marquez
לכל השואלים,
אז איך מקבלים אישור חזרה לנשיאה, כאשר הרישיון ניתן לחבר ירי מעשי?
1. מצטרפים למועדון קליעה ונרשמים לאיגוד (עונה טובה באוגוסט, זהו הרישום החדש לספר הספורטאים וזמן לחידושי חברויות).
2. באם יש צורך - מחדשים גם את תעודת היורה (100 ש"ח לאיגוד דרך המועדון אליו אתה נרשם).
3. מראים על פעילות שוטפת, כלומר- השתתפות במינימום (!!) 3 תחרויות מוכרות באיגוד => תחרויות הדירוג.
4. לאחר כל זה, אפשר לגשת לראש המועדון ולבקש ממנו לפנות לאיגוד, שיוציאו מכתב המלצה ליורה פעיל.
5. עם המכתב ניגשים לפקידת הרישוי ומשנים במקום את סטטוס הרישיון.
באשר למתנדבי משא"ז: מינימום 3 שנות התנדבות נחוצות בכדי לאשר רישיון למתנדב...
באשר להמלצה ממנהל מטווח - FORGET IT!! כבר לא עובד במשרד הפנים.. היתה רפורמה (שינויי תפקידים...).
בכל מקרה, ליורי הירי מעשי הרדומים, רצוי שתחזירו את הסטטוס שלכם לנשיאה אם אתם רוצים לשמור על האקדח...
יעל.
אז איך מקבלים אישור חזרה לנשיאה, כאשר הרישיון ניתן לחבר ירי מעשי?
1. מצטרפים למועדון קליעה ונרשמים לאיגוד (עונה טובה באוגוסט, זהו הרישום החדש לספר הספורטאים וזמן לחידושי חברויות).
2. באם יש צורך - מחדשים גם את תעודת היורה (100 ש"ח לאיגוד דרך המועדון אליו אתה נרשם).
3. מראים על פעילות שוטפת, כלומר- השתתפות במינימום (!!) 3 תחרויות מוכרות באיגוד => תחרויות הדירוג.
4. לאחר כל זה, אפשר לגשת לראש המועדון ולבקש ממנו לפנות לאיגוד, שיוציאו מכתב המלצה ליורה פעיל.
5. עם המכתב ניגשים לפקידת הרישוי ומשנים במקום את סטטוס הרישיון.
באשר למתנדבי משא"ז: מינימום 3 שנות התנדבות נחוצות בכדי לאשר רישיון למתנדב...
באשר להמלצה ממנהל מטווח - FORGET IT!! כבר לא עובד במשרד הפנים.. היתה רפורמה (שינויי תפקידים...).
בכל מקרה, ליורי הירי מעשי הרדומים, רצוי שתחזירו את הסטטוס שלכם לנשיאה אם אתם רוצים לשמור על האקדח...
יעל.
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד