שאלה לגבי תדירות ואופי אימונים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה לגבי תדירות ואופי אימונים

על ידי אריאל המקורי » 22 ינואר 2004, 00:49

שלום לכולם.

במסגרת חזרה לכושר (לפחות בירי באקדח) הלכתי ביום שישי למטווח בהרצליה לירי חופשי של 100 כדורים...

את האימון עשיתי על פי עקרונות פשוטים - ירי מדוייק, איטי, בלי להכנס ללחץ, עם שליפה ושליפת מחסניות, תחת ההנחה שתחת לחץ אמיתי אני אנסה לפעול מהר מדי, וכדאי להרגיל את הגוף לעבוד קודם נכון ואחר כך מהר (כמו שמישהו אמר פעם "אתה לא יכול לפספס מהר מספיק בשביל לנצח") - וגם בגלל שאני יחסית מתחיל וצריך קודם לעבוד על הבסיס...

רציתי לשאול לגבי אופי האימונים שאתם ממליצים עליהם ועל תדירות שאתם מתאמנים בה על מנת לשמר יכולת ירי סבירה - בהנחה שקורס כרגע בלתי אפשרי לי מבחינה כלכלית - כל כמה זמן הייתם ממליצים על אימונים יבשים\רטובים ובאיזה מתאר אימונים מומלץ לעבוד לאחר ששלב הטכניקה הבסיסית הובן?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 22 ינואר 2004, 01:03

עשה לך רב - וקנה לך חבר.
ראשית היצמד למדריך מומלץ ע"מ שלא תרכוש טעויות שיהיה קשה לתקנן מאשר ללמוד נכון.
שנית מומלץ אם באפשרותך לעבור קורס ירי מעשי שיקנה לך בסיס טוב להמשך.
או אז תוכל להכין תוכנית לשימור הרמה או העלאתה לפי רצונך וכיסך.
תוכל לפנות לאחד המדריכים שמדריך קורסים בהרצליה או להמתין ל"משוגעים לדבר שמבזבזים את יום ו' בוינגייט".
תשתדל להדגיש לכל מטווח שאתה מגיע אליו שאתה בא אמנם לירי חופשי אך במטרה ללמוד ולהתקדם. לעיתים אתה עלול לתת למדריך את ההרגשה שאתה מעונין לבד והוא לא "יפריע לך" אך לא בטוח ש 100 הכדורים אכן ינוצלו כראוי.
בהצלחה
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי avital » 22 ינואר 2004, 14:30

להתחיל אימוני ירי לבד ללא מדריך זה כמו לעשות אהבה עם עצמך (לאונן) בשביל ההתחלה זה נחמד אבל לא מזכיר את החיים האמיתיים...
וגם יכול להשריש הרגלים מזיקים שקשה להיפתר מהם בעתיד....(באותו הקשר )
אימון שנים עם מדריך והמשך אימונים סדיר יכול להביא אותך לרמה סבירה של מוכנות להגנה עצמית.
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי amnon » 23 ינואר 2004, 16:40

אם תוכל להגיע למפגשים שמארגנים החברים בפורום "נפגשים בסליק", קיבלת דרך יעילה וזולה (יחסית...)
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד