הערה על פלינצ'ים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הערה על פלינצ'ים

על ידי ליאור45 » 30 אפריל 2004, 16:40

לשמחתי, אני חי במדינה בה מתירים לי לשאת נשק בפומבי, ואני מנצל פריבילגיה זו ומתאמן הרבה על מנת לא להוות סכנה.

סליחה על ההקדמה - רציתי לדבר על קטע באימון ירי. אמנם לפחות 90% מהסליקאים יורים יותר טוב ממני בהרבה, אבל ייתכן שמישהו ירוויח מהניסיון שלי. קשה להתגבר על פלינצ'ים בירי באקדח. "עוזרים לכדור לצאת", "מתכוננים לירי", סוחטים את כל האצבעות יחדיו, והתוצאות ידועות. היום במטווח עבדתי בעיקר על עבודת הדק. הכרחתי את עצמי לחשוב, בשעה שאני מכוון למרכז המטרה, שאני רק עושה נקירה או ירי יבש בזמן שאני סוחט את ההדק. רעש הירי בהחלט הפתיע, האקדח התרומם קצת אך חזר מהר למטרה - והפגיעות היו מעל ומעבר ממה שציפיתי להשיג.

רק הערה קטנה, חבר'ה. יש לי עוד עשרות שנים ללמוד איך לירות.
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 30 אפריל 2004, 21:07, נערך פעם אחת בסך הכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pilot » 30 אפריל 2004, 17:45

ליאור.
עם גלוק יש בעייתיות מסויימת, אבל תנסה לדרוך אותו על יבש, לשים למעלה מטבע ולשחרר נקירה מבלי בהמטבע יפול או יזוז.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 30 אפריל 2004, 18:34

אני אוסיף גם שאימון באקדח 0.22 עושה פלאים..

1. אין פחד מהרתע, ולכן מסגלים הרגלי יריה וזיכרון שרירים נכונים וטובים

2. מחיר התחמושת זול ואפשר לירות ולהתאמן כמו שצריך בלי לקחת משכנתא.

אחרי שגומרים את הקטע של ה-0.22 עוברים "לדבר האמיתי" כדי לסיים את האימון.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riti_24c » 30 אפריל 2004, 20:26

הפלינצ'ים מ-0.22 הם לא כמו מ-9 מ"מ לכן זה לא כל כך מדוייק.

תמיד נכון להתאמן עם התחמושת שתירה בעת הצורך- לא עלינו, מלח מים, מלח מים.
Yeah yeah, but Mr. Brown?! That's a little too close to Mr
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 30 אפריל 2004, 20:38

הפלינץ' אינו קשור כלל לסוג התחמושת אלא לנסיון של היורה "להתגונן" מפני היריה הממשמשת ובאה.
מישרוצה לנסות, יכול לקחת אדם שלא ירה באקדח מימיו ולשים בידיו S&W מודל 29.
לאן לדעתכם יירה הכדור הראשון?

למרכז המטרה כמובן

הכדור השני.............

למטה ושמאלה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riti_24c » 30 אפריל 2004, 21:06

תסכים איתי, ידיד המלומד, שהפלינצ' מתקשר באופן זה או אחר לרתע מהירי.
עוצמת הרתע משתנה בעקבות סוג התחמושת- לדוגמא אם תירה בגלוק 21 ובגלוק 17 הרתע יהיה שונה.

זה נכון שזה גם תפיסה של איך היורה מתמודד כם היריה הממשמשת ובאה אך צריך גם לקחת בחשבון את הרתע.

בכל מקרה הכל עניין של ניסיון ועם הזמן לומדים להתגבר גם על זה וגם על זה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 30 אפריל 2004, 21:17

הפלינץ' אינו קשור לרתע (recoil) של הירי אלא לרתיעה של היורה מפני הירי.
החשש הזה מביא אותו להתגונן, ובנסיון לחזות מראש את רגע הירי, הוא דוחף את האקדח כנגד הכיוון הצפוי של קפיצתו הטבעית.
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riti_24c » 30 אפריל 2004, 21:26

גם נכון אבל אני עדיין חושב שיש קשר איכשהו לעוצמת הרתע.
בכל מקרה למדתי כמה דברים...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 01 מאי 2004, 10:38

ליאור,
כאשר אני מלמד אנשים את עקרונות הקליעה, אני נותן טיפ קטן, שלרוב האנשים עוזר. דקלם באופן קבוע ובצע את שאתה מדקלם - המנטרה היא -> "כוונות / קשה / לחיצה".

מה הכוונה ?

כוון אל המטרה - בחר לך נקודת מכוון כאשר אתה מקפיד לראות את הלהב בגובה ובמרכז כתפי האתנח. מקד (בצע פוקוס) את העין בכוונת הקדמית, הלהב.

מקם את מרכז הפרק הראשון (העיגול שבמרכז טביעת האצבע) של האצבע המורה על ההדק, ועצור בנקודה הקשה - המדרגה של ההדק.

כאשר אתה ממשיך לכוון, המשך ללחוץ את ההדק וגרור אותו לאט לאחור. תן לאקדח להפתיע אותך, ולא להיפך.

בוצע הירי.
תן לאקדח לקפוץ מעלה, אל תתנגד.
השאר את האצבע לחוצה על ההדק, אל תשחרר.

כעת, בצע שוב.
כוונות - החזר אל המטרה, באותו האופן.
קשה - שחרר את ההדק עד לנקודת חידוש הקשר, השאר את האצבע לחוצה על ההדק בנקודה הקשה שלו.
לחץ את ההדק שנית, ושוב, תן לאקדח להפתיעך.

בהצלחה.

פיילוט :
בגלוק זה לא חוכמה לתרגל עם מטבע, כי המחלק בעל צלעות ישרות, ואינו נופל.

ריטי 24C :
אין קשר בין עוצמת הרתיעה של הנשק (ואין משנה אם אקדח או רובה) והתרגולת. הכל מתחיל ונגמר בראשו של היורה. אם תקפיד לעבוד ע"פ התרגולת, לא תבצע פלינצ'ים.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי RoadRuner » 01 מאי 2004, 12:19

נועם כתב:פיילוט :
בגלוק זה לא חוכמה לתרגל עם מטבע, כי המחלק בעל צלעות ישרות, ואינו נופל.

נו באמת נועם.... הוא התכוון להעמיד מטבע, ולא להשכיב... כאילו דה... :)
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חנן אוחיון » 01 מאי 2004, 13:06

שלום חברים
בעיית הפלינצים היא בעיה רגשית בעיקרה ובזה צודק ידידי דנדוק.
הפלינצ' נובע בעיקר מהצפיה לרתע לרעש הכדור והרצון להקדים את המאוחר ולכן התנועה הטבעית היא כלפי מטה בסחיטה .
כל התרגילים המתודיים באים לעזור ולמעשה התירגול יגביר את הביטחון ויצמצם את הבעיה הנ"ל.
למה הדבר דומה לכדורסלן שקולע 100% מנקודת העונשין ובגביע אירופה עלול להחטיא את שתי
הזריקות החשובות הריי אף אחד לא חושד בשחקן ברמה לאומית שהוא לא יודע לשחק כדור סל
כמו כן גם היורים המקצועיים בירי מעשי יבצעו פלינצים מעת לעת כל שכן יורים מהשורה.
בירי ללא לחץ ניתן לצמצם את הבעיה עד כדי 99% כאשר משתתפים משתנים נוספים זאת
כבר אופרה אחרת בירי תחת לחץ של תחרויות או לחץ הנובע מהשרדות בעיה זאת תופיע
כאשר רמת הציפיות של היורה גבוהה יותר מהיכולת הפיסיולוגית של היורה כאשר יש חשש
תת מודע מהתרגיל מפני דרגת הקושי שלו.
לכן אין בררה צריך להתאמן ולשפר את הביטחון בירי רק להבין שצריך לצמצם את הבעיחה עד למקסימום אין דרך להפתר מבעיה זאת בכלל.
יש יורים החושבים שככול שהם יורים הבעיה תיפתר טעות נפוצה ככול שנתאמן בצורה שגויה כך נטמיע את הבעיה אני מכיר יורים וותיקים עם טעיות בסיסיות בלמידה דבר הפוגם ביכולת הירי
תרגיל נוסף להבנת הפלינצ' אצל החניך יורים באקדח תוף כאשר יש מספר כדורים עקרים וכדור אחד חי בכל פעם שהחניך יצפה לירי בלחיצה הוא יגלה שהוא מבצע פלינצ' דבר שקשה לראות
בעת ירי .
טוב חברים חייב לסיים אשמח לעזור הבן לוחץ לשעור קייקים
תראות
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

על ידי נועם » 01 מאי 2004, 13:09

נו בטח.. מכיוון שאני מכיר את פיילוט לא מהיום, אני יודע שהוא התכוון להעמיד את המטבע העגול
על הפינה שלו ..

אם כבר - התרגול צריך להיות אחרת.

עבודה ביבש בלבד מול מטרה עם נקודת מכוון מוגדרת ומסומנת: (מומלץ להתקין תותב בלוקר)

דריכה, כיוון ע"פ כללי המכוון.

עצימת העיניים.

לחיצת ההדק (עבודת הדק נכונה)

הכרזה.

משמעה הכרזה על מיקום הפגיעה ללא הירי, כאשר לאחר לחיצת ההדק, פותחים את העיניים ומוודאים שהכוונות נשארו באותו מיקום אליו כיוונו טרם לחיצת ההדק.
אם לחיצת ההדק בוצעה כראוי, הכוונות תשראנה במקום, אם לא, סימן שלא לחצנו נכון את ההדק.

אח"כ מעבר לתרגול "רטוב" במטווח - ביצוע ירי של כדור אחד בכל פעם כאשר חוזרים בדיוק לאותה נקודת המכוון שנבחרה, הכוונה היא לקלוע ולא לירות אל המטרה.

ישנם עוד תרגילים, בכל מקרה, מומלץ לבצע עם מדריך מיומן שיאתר את השגיאות ויתקן, או מאידך, ייתן משוב חיובי.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אורן מרנין » 02 מאי 2004, 19:22

קודם כל, קטונתי מלחלוק על דבריהם של מלומדיינו. אני עוסק בירי באקדח בערך שנתיים מתוכם כמעט שנה וחצי כמדריך באופן אינטנסיבי אבל אין לי ספק שהחבר'ה פה יודעים הרבה יותר ממני בחניכת ירי באקדח.

בנוגע לתרגול שחנן הציע עם אקדח תופי, יצא לי לבצע אותו מספר פעמים גם עם אקדח מטען.
לפעמים מכניסים לחניך כדור לבית הבליעה ולפעמים לא. קצת יותר מנהלה אבל אותו אפקט. עובד מצויין, לפעמים כדאי גם לשלב בו מאמץ שיסיט ליורה את הריכוז מהירי.

לגבי המנטרה עליה דיבר נועם, שיטה מצויינת, אני גם נוהג להשתמש בה, בעיקר בשביל ללמד סחיטת הדק נכונה.

אך פלינצ'ים בד"כ קורים בכדור הראשון ולאחר מכן מיומנות היורה מחזירה את המטח אל המרכז. כאשר מדובר ביורה לא מיומן מה שיקרה לרוב הוא כדור ראשון טוב, כי אותו הוא תרגל לאט ויפה ואחריו מטח שלא קשור לכלום כי הוא מתחיל לתופף על ההדק.
אצל יורה מיומן לרוב אם היה פלינץ' הוא יהיה בכדור הראשון ולאחר מכן עבודת הדק טובה והתמודדות עם ה"משבר הפסיכולוגי" של הכדור הראשון יביאו לפגיעות טובות.

דבר שמשפיע עליי תמיד והוא הדגש אותו אני תמיד שומר הוא אחיזת הנשק בכוח מקסימלי. פשוט חיזוק כפות היידים ופרק כף היד. עצם ההשקעה המקסימלית באחיזה מגביר את כל היכולות והריכוז בירי, החל מתפיסת הכוונות וכלה בסחיטת ההדק.
"מטח אחד שווה אלף מילים"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 02 מאי 2004, 20:06

אורן מרנין כתב:....דבר שמשפיע עליי תמיד והוא הדגש אותו אני תמיד שומר הוא אחיזת הנשק בכוח מקסימלי. פשוט חיזוק כפות היידים ופרק כף היד. עצם ההשקעה המקסימלית באחיזה מגביר את כל היכולות והריכוז בירי, החל מתפיסת הכוונות וכלה בסחיטת ההדק.

אחיזה האקדח בכח מקסימלי אינה תרגולת מומלצת. הדבר מביא לרעד עקב המאמץ ומרעיד גם את האקדח.
במיוחד נכון הדבר לגבי היד החזקה שאמורה להפעיל מעט כח ע"מ לאפשר פעולה עצמאית לאצבע ההדק. שאר האחיזה מקורה ביד החלשה,אבל אף פעם לא בכח מקסימלי שיגרום לרעידות. שום כח שבעולם לא ימנע את קפיצת הקנה בעקבות הירי.
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אורן מרנין » 02 מאי 2004, 21:36

קודם כל, מדובר בדגש אישי שלי ששמתי לב שתרם הרבה לאחרים.

שנית, כמובן שהכוח באחיזה הוא לא עד מידה שהוא יותר הורס ממוסיף אך טעות נפוצה היא אחיזה רפויה.

דבר שלישי, הכוח באחיזה חשוב בעיקר בפרק כף היד כך שיהיה נעול ולא יזוז מעלה-מטה והוא משפיע בעיקר בזמן ירי מטחים ופחות בכדור הראשון.
"מטח אחד שווה אלף מילים"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד