קידום ירי מעשי בישראל - מה אנחנו כבר עושים ומפספסים

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

קידום ירי מעשי בישראל - מה אנחנו כבר עושים ומפספסים

על ידי gadie » 17 אוגוסט 2004, 13:29

למרות שאני משתמש חדש כאן, אני קורא את ההודעות בסליק כמעט מתחילת הדרך.

לפני שאתחיל ברצוני להתנצל אם אני חוזר על דברים שנאמרו כבר וכל הערותי הן במטרה לשפר, ולא להתנגח. אני בא כאן בטענותי כיורה אשר צופה מבחוץ, ומתנסה בקשיים של הכניסה לעולם הירי המעשי - לא כמישהו שיודע מה קורה ואילו יוזמות קיימות, לכן - אני מבקש כי תתקנו אותי אם אני טועה במשהו.

השבוע יצא לי לעבור על הודעות ישנות וזכורות לטובה (או לרעה). וויכוחים על ייעילות האיגוד, ילדה בערוץ 10 שאוהבת לירות בהורים שלה ותלונות לגבי כך שלא נעשה מספיק לקדם את התחום בארץ.

אני מסכים, אבל אני לא מבין עניין מרכזי.

בכל דבר יש מה לשפר, ובכל דבר ניתן למצוא פגם - אבל מה עם המשאבים שכבר בידינו ואנחנו מבזבזים? (או יותר נכון לא מנצלים)

כמי שעובר בימים אלה קורס ירי מעשי אני לומד המון על הנשק, על בטיחות ועל שימוש בנשק.
קראתי כאן פעמים רבות שהמדריך הוא הדבר החשוב ביותר בקורס מאחר והוא "מחדיר" בלומדים את האהבה לנושא, את היחס הנכון, את ההרגשה הטובה וכו'.

במי שעובר קורס - כל זה נכון ויפה, אך מה לי ולספורט?

אני לא מכיר את הכיף האמיתי שבתחרות, אני לא "מתחכך" באנשים בתחום, אני לא מודע למה אני בכלל צריך להיות חבר או כל דבר אחר.

חלק מהאנשים באים בשביל לקבל נשק (או הולכים למשא"ז), חלק באים כדי ללמוד.
רובנו כבר בעלי נשק מעילה זו או אחרת ובאים ללמוד ולהתמקצע.

מדוע אין כחלק מהקורס בישראל גם השתתפות בתחרות אמיתית, אולי כזו שמיועדת למתחילים, אולי אפילו מול קורסים במקומות אחרים? מדוע לא מגיע נציג מהאיגוד לדבר איתנו ולספר לנו על ההוואי?

אנחנו כבר כאן, ואתם מאבדים אותנו ומחפשים כיצד להגיע להמונים באופן תיאורטי.

תנצלו משאבים קיימים - אנחנו כאן ואנחנו רוצים את תשומת הלב.

אני מתנצל על ההודעה הארוכה, ואישית אני יחסית מעורב, בזכות הסליק (פאסיבית - לא אקטיבית), במה שקורה ואני אוהב את התחום. אותי כבר "קניתם" - מה עם כל חברי?
לרוב, במקומות שבהם כתוב "אני", אני מתייחס באופן כללי ליורה חדש מאשר אלי באופן פרטני.

שום דבר לא פשוט וישנם עניינים לוגיסטיים מסובכים מאחורי כל יוזמה - אבל איפה היוזמה?

בקהילה אחרת בה אני מעורב באופ מסוים, קהילת הלינוקס והקוד הפתוח, ישנה אמרה:
לא מתאים לך? תעשה בעצמך.
הקוד כאן וזמין, לך תעשה במקום להתלונן.

דרושים מתנדבים? ברגע זה התנדבתי.. אבל עם מי אני מדבר כדי להתנדב רשמית? אפילו כדי לבצע עבודה שחורה של להכין תחרויות יום קודם? תהיו קצת יותר זמינים לי, כאדם שלא מכיר או "חלק" מההוויה של היורים בישראל ואני מבטיח להשתתף ולסייע בכל דרך שתתאפשר לי עם המגבלות וההתחייבויות הקודמות שלי.

בסופו של דבר - ROI.
Return on Investment

אתם לא משקיעים מבחינת משאבים (מבחינת קורסים) להשגת חברים חדשים, ומקבלים חברים חדשים שעברו קורס - באופן אוטומטי. אני מאמין שרובם גם מעוניינים להמשיך הלאה ברמות השתתפות שונות - אבל כמה באמת מחדשים את חברותם לאחר שזו פגה בפעם הראשונה? להלן מבחן התוצאה.

ישנה השקעה שלא עולה לכם כלום, אך עדיין קיימת ההשקעה - איפה ה"החזר" (תוצאות)?

התנצלותי שחזרתי על עצמי קצת (הרבה), יום טוב לכולם.

גדי.
נערך לאחרונה על ידי gadie בתאריך 17 אוגוסט 2004, 15:38, נערך 3 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ארנון » 17 אוגוסט 2004, 14:48

גדי היקר,
בסיום קורס הירי המעשי שלי (מזמן...) נערכה תחרות בין כל המשתתפים.
כולם היו ברמה דומה, והתחרות היתה חלק אינטגראלי מקורס והיתה ממש כייף.
נסה להעלות אפשרות זו באזני מדריך בקורס שלך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי gadie » 17 אוגוסט 2004, 14:53

תחרות במסגרת הקורס נחמדה, אבל כיצד זה תורם לקהילה בכללותה?

כיצד אדע אני שישנה קהילה וכי שווה לי להיות חלק ממנה?

מדריכים הם חשובים ומרכזיים, אבל אולי שווה לשקול "דרישות" נוספות מקורסים בישראל. שם קהל היעד והוא כבר כאן, למה ללכת לחפש את ערוץ 10? (למרות שאני לא פוסל זאת)

למרות שההשקעה לא מתבצעת על ידי איגוד הקליעה, ההשקעה מתבצעת וההחזר הוא בלימודי שלי, איפה ההחזר לקהילה כולה ולאיגוד? כל מה שצריך זה טיפה יותר חיבור.

אני בטוח כי דבר לא פשוט, אבל אני לא רואה (מראייתי המצומצמת כקהל היעד) תנועה בכיוון הזה.

אתם מפספסים אותי (שוב, במטאפורה - את החניכים בקורס).

אישית אני מעוניין ומכור, מה עם כל חברי? לא מדובר בקורס הנקודתי שאני עובר, כי אם בראייה רחבה ומערכתית יותר.

שוב, סליחה אם אני חוצפן, אבל כל מה שאני רואה זה דאגה ורצון לעשות - עם חוסר משווע בניצול משאבים קיימים שאני כמי שבא מבחוץ כפי הנראה שם לב אליהם, ולא באשמת אף אחד.

המשאב הקיים הוא הגדול והרציני ביותר - אנשים מתעניינים שעושים בנדון ומקדמים את עצמם בתחום. איני פוסל "גיוס" מכלל הציבור - אבל למה ללכת רחוק?

לכן, אני מאיר את הנושא ואולי האנשים הרלוונטיים ינסו ליזום משהו.

שוב - אני מוכן להתנדב לכל פעילות לפי יכולתי ומגבלותי.

אם אני טועה לחלוטין, בבקשה תקנו אותי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yoav30 » 17 אוגוסט 2004, 15:05

גדי.
עדיין לא הבנתי מה אתה רוצה.

אתה רוצה לראות שיש קהילה לירי המעשי בארץ? תגיע לתחרויות ותראה, תצטרף למועדון ירי, תמצא משהו שיקרב אותך לתחום ולאנשים.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי gadie » 17 אוגוסט 2004, 15:12

מה שאני מנסה להראות זה לא אותי אישית, סליחה אם טעיתי בהסבר.

אני מנסה להעביר קצת תשומת לב לקהל היעד שכבר כאן. רושמים אותנו לאיגוד הקליעה, נגמר הקורס ולהתראות.

אם כבר רושמים אותנו לאיגוד הקליעה - למה לא להשקיע קצת יותר (אולי אפילו כחלק אינטגרלי מתוכנית הלימודים) ולנסות ליצור יותר עניין בהמשך פעילות? המטרה כפי שאני מבין אותה היא לקדם את הספורט בישראל, ומה יקדם אותו יותר מאשר כמות העוסקים בו?

אם אחרי קורס יש עשרה חברים חדשים באיגוד, לא כדאי להגיד לנו שלום ולהזמין אותנו להשתתף?

אנחנו כבר כאן - אבל אנחנו נעלמים.

למישהו יש סטטיסטיקות לגבי כמה אנשים לא מחדשים חברות, או כמה מגיעים לתחרויות?

אני לא מאשים אף אחד, אני רק מנסה להסביר (בצורה לא כל כך טובה, סליחה), איך אני רואה את הדברים כמי שנכנס לתחום עכשיו, כמישהו חדש שלא מבין הרבה. אני מודה שיכול מאוד להיות שאני טועה ואין בכוונתי להמציא את הגלגל, אבל האם אני טועה?

בנוסף, אין בכוונתי להצביע על אשמים, או אפילו להגיד אחריותו של מי לעשות זאת אם בכלל.. זאת הצעה וטעיתי באיך שהצגתי את הרעיון.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Yael Dagan » 17 אוגוסט 2004, 15:36

גדי שלום,
האמת, קראתי כמה פעמים ועדיין לא הבנתי מה בדיוק אתה רוצה...

אם אתה בקורס ירי מעשי, בסופו של הקורס המדריך יסביר לך (ולחבריך) לאיזה מועדון כדאי להצטרף, ומה לעשות בכדי להמשיך לקדם את עצמך בירי. לא תמיד זה מתאים לכולם. כמו שאמרת, יש כאלה שעושים את זה ממניעים אחרים.
בכל מקרה, יש הסבר בסוף הקורס.

האיגוד נותן מסגרת. זהו. כמה יורים מגיעים לתחרויות? כדאי שתגיע בכדי לראות, כל פעם מעל ל-120 יורים (תחרויות ליגה), ולפחות 60 יורים לתחרויות FUN. אין דבר כזה "תחרות למתחילים".
וחוצמזה, האיגוד לא צריך "לתת" תחרות לאף אחד במתנה. שוב, האיגוד נותן את המסגרת, ומצ'פר את הטובים ביותר ע"י שליחת נבחרות, כמו אליפות העולם ב-2002 והשנה לאליפות אירופה נבחרת הגדולה ביותר עד כה, הכוללת 20 יורים, ובהם: קבוצת OPEN, קבוצת נשים, קבוצת סטנדרט ואולי אפילו קבוצת SENIOR (כולם מוזמנים לעודד... :wink: ).

כמות העוסקים בספורט זו לא המטרה, אלא האיכות שלהם, והאיכות שאנחנו מפגינים בתחרויות שלנו, ובמשלחות שלנו, כל אחד לגופו.
אל תשכח, לא מדובר פה בספורט אולימפי, שכל שני וחמישי מממנים נסיעה לאליפות בחו"ל, זהו ספורט שמי שעוסק בו מתקדם לבד, על חשבונו (קשה, אבל אפשרי). את ההחזר אנו מקבלים אחד מהשני, על התחרויות שקמות ע"י מועדונים, וע"י יורים שמשקיעים ומביאים למודעות ליורים ישראלים גם ברחבי העולם, לא רק כאן.

אז אתה מבין גדי, הכל תלוי ביורה עצמו, במטרות שהציב לעצמו מהרגע שהחליט להכנס לתחום...

יעל דגן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ארנון » 17 אוגוסט 2004, 15:41

היי גדי,
אפשר להביא את הפרה לשוקת (וגו').
אי אפשר להכריח בוגרי קורס ירי מעשי להשתתף בתחרויות.
יותר מכך, זה אולי לא מתאים לכל אחד.
אולי אפשר לעשות יותר בנושא פרסום, תקשורת, עיתונות - אני לא יודע.
יש מחברנו שעומלים קשה בנושא זה - כמו הרפתן המפורסם.
בסיום הקורס, היורים המעשים המוסמכים החדשים רשאים (ואף מומלץ להם) להצטרף למועדון ירי מעשי לפי בחירתם ונוחיותם ולהצטרף לתחרויות השונות, המפורסמות גם כאן בסליק.
מישהו כבר אמר - שהתחריויות הן אלו המפרידות בין הילדים לגברים... :)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ארנון » 17 אוגוסט 2004, 15:44

יעל,
על אתו משקל - הפרדה היא גם בין ילדות לנשים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי gadie » 17 אוגוסט 2004, 15:45

תודה יעל על התגובה.

אם אני מבין אותך נכון; למרות הפתיחות והנחמדות של האנשים בתחום, ועם העלות ה(לא)מובנת והדרישות של כל אזרח(ית) מעצמו (או מעצמה) - אנחנו לא ממש מחפשים את "הכוח במספרים".

כתבתי את ההודעה (הקצת מבולבלת) מתוך הבנה שקידום של התחום בישראל חשוב מאוד לאנשים רבים כאן. הרצון להגיע לקהל רחב יותר ולהעביר את המסר שאנחנו כאן, לפי הבנתי מקריאה של התוכן בסליק זמן ממושך היא חשובה ביותר... ומכאן הגעתי להודעתי מעלה.

מדוע לחפש את העיתונות או חשיפה בצורות שונות כאשר בכל מקרה ישנה תזוזה לא פוסקת של אנשים לתחום? אנשים אלה נעלמים, ולא מאשמתו של איש - במיוחד לא איגוד הקליעה.

עדיין, כל המשתתפים בקורסים של הירי המעשי מקבלים תעודת חבר, ובין אם במסגרת האיגוד או לאו, יש כאן פיספוס. ככל שיותר אנשים מתעניינים - ולאורך זמן, בנושא (לא חובה עוסקים בו מקצועית), וככל שיהיו יותר חברים באיגוד - כך כוחנו יעלה.

האם נקודת הפתיחה שלי מוטעית? ייתכן. במידה וכך, בזבזתי לנו כמה דקות מהחיים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי gadie » 17 אוגוסט 2004, 15:51

ארנון: אכן, אני מבין את הכוונה. אינני טוען כי כולנו ילדים וכי צריך להוביל אותנו בכל צעד ושעל אל הבנק. אם זאת - למה לא להשקיע בנו, במסגרת הקורסים - קצת יותר, ולא מבחינה מקצועית כי אם בכך שיזמינו אותנו לתחרות? (וזו רק דוגמא)

ולמה לא ליצור תחרויות במיוחד לאנשים חדשים? אף אחד לא אומר שאחרים לא ישתתפו ואני אשמח, אישית, לירות עם מנוסים ממני - אבל למה לא לנסות במסגרת האפשר להשאיר אותנו כאן אחרי שהבאתם אותנו לסיום קורס? איזו דרך טובה יותר קיימת כדי להגדיל את השפעתנו, כוחנו, והגעתנו לציבור הרחב?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 17 אוגוסט 2004, 16:00

yoav30 כתב:גדי.
עדיין לא הבנתי מה אתה רוצה.

Yael Dagan כתב:גדי שלום,
האמת, קראתי כמה פעמים ועדיין לא הבנתי מה בדיוק אתה רוצה...

מצטרף גם אני...

ידידי
לפי חוקי ירי מעשי כל עוד לא תוסמך כיורה לא תוכל להשתתף בשום תחרות בגלל כללי הבטיחות החמורים הענף, בדיוק כמו שלא תוכל לנהוג בכביש לבד לפני שיש בידך רשיון נהיגה. לאחר מכן -תתחרה בכל תחרות אפשרית, אתה וגם החברים שלך.

בינתיים אתה מוזמן לכל תחרות כצופה בלבד, ולו רק להתרשם שיש חיים אחרי הקורס ויש אנשים פעילים מאד בענף הזה בארץ (ובעולם).

בהצלחה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי gadie » 17 אוגוסט 2004, 16:03

ודבר נוסף -

לא ציפיתי למתנות.. אם אני כבר משלם אפשר לצפות שחלק אינטגרלי מהקורס והעלות היא התחרות בסוף. אני מאמין שאפילו אם מדובר בהשתתפות לפי בחירה ולא כדרישה לסיום - רבים מהחניכים ישתתפו וישלמו ברצון כל עוד שזה במסגרת הקורס.

בנוגע למתי התחרות מתבצעת (וזיכרו שזה היה רק רעיון אחד לקידום התחום) - אפשר לעשות אותה לאחר ההסמכה, לא?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי SharpShooter » 17 אוגוסט 2004, 17:17

אתה בעצם אומר שתחרות כלשהי בין חברי הקורס או בכלל אמורה להיות חלק מהקורס ירי מעשי וסוג של השתפשפות בענף שתעניק לך ניסיון וכישורים יותר מתקדמים להיכנס לתחום ולתחרויות?
תקן אותי אם לא הבנתי אותך, אני חושב שאתה רוצה שאחרי שתעבור את הקורס יהיו תחרויות מיוחדות בין חברי אותו הקורס ובכך עם הזמן כולכם תוכלו להשתפר ולהשתתפת בתחרויות רשמיות?

אני מניח שאפשר להציע את המדריך את הרעיונות שלך או אולי לחברי הקבוצה ולשמוע מה דעתם. אני אישית חושב שזה אחלה רעיון והייתי מסכים.

בהצלחה,
SharpShooter
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי gadie » 17 אוגוסט 2004, 17:52

הרעיון הוא לא רק להביא את האנשים לסיום הקורס, אם כי גם לתמוך בהם בשלב הראשוני בין אם באמצעות דף מידע או פלאייר בקיצוניות אחת, דרך הרצאה מאיגוד הקליעה שהתווספו אליו כ-10 חברים חדשים, ועד לתחרות בין מועדונים ש"מארחים" את הקורסים באותה תקופת זמן.

זאת לא חייבת להיות תחרות רשמית, והיא יכולה להיות בתשלום. אני מעדיף שלא "להתקע" על הרעיון של התחרות, ולהתרכז בקהל היעד המבוזבז.

אין לי סטטיסטיקות מדוייקות, אבל אם ניתן להכפיל את כמות החברים באיגוד מכל קורס אשר עוסקים בתחום באופן אקטיבי, גם אם לא מתחרים - כבר הרווחנו.

קידום אישי והצלחה תלויים בכל אדם בפני עצמו (או עצמה כמובן...), אבל אין זו סיבה להתעלם ממשאב חשוב וזמין אשר לא דורש עלויות מאחר והוא כבר משולם על ידי החניכים עצמם.

אינני מאשים אף אחד, אך כמי שיחסית חדש לתחום אני רואה את הפוטנציאל וחבל לי.

אישית - אני מתכוון להמשיך ולהתקדם תוך כדי שיפור עצמי... נראה לאן אני אגיע. אני מעוניין יותר בהנאה ובהתמקצעות מאשר בתחרויות.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 17 אוגוסט 2004, 19:39

חברה.... נראה לי שאני מבין קצת מה הבחור רוצה להגיד....

בכל ארגון נורמלי יש איזה "מחלקת שימור לקוחות" שדואגת לצמצם את אחוזי הנשירה מאותו האירגון... וכמובן יש גם מחלקת שיווק שדואגת לקידום האניטרסים ולהרחבת מעגל ומאגר המשתתפים...

לדוגמה, אם עשיתם מינוי של איזה עיתון ומאיזה סיבה בחרתם שלא לחדש אז מיד יתקשר/תתקשר אליכם נציג(ת) שירות לקוחות להניא אותכם מהחלטכם ולנסות לשכנע אתכם לחדש. כנ"ל אם תנסו להחליף ספק אינטרנט, כבלים, פלאפון וכו...

החברה של איגוד הקליעה פשוט נרדמו בשמירה. הם גובים מכל אחד 200 שח לשנה ולא עושים שום דבר עם הכסף הזה... לא די שהם לא עושים כלום לקידום ספורט הקליעה בארץ..שום פרסומות, תוכניות חסות וכו.. הם אפילו לא טורחים לשמור על אלה שנרשמו ולא חידשו יותר -- הלכו אז הלכו.... המינימום שיכלו לעשות זה לפחות לשלוח טופסי חידוש וגם את זה הם לא עושים...

הדבר שהכי מפליא אותי זה הגישה שלכם...כולם מקבלים את זה בתור גזירה משמים ומגיבים במשיכת כתף...

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד