שאלה על רובי גליל

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי מגן1 » 22 מרץ 2005, 20:10

reddot לא יודעים אז לא כותבים שטויות, אם התרמיל יתפס בבית הבליעה יווצרו תקלות של חליצה. תפקיד החריצים לאפשר לגזים הנעים בתוך הקנה לעבור מעל לתרמיל ולכווץ אותו ועל ידי כך להקל על החליצה.
הוא שמע פעמונים של כנסייה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי reddot » 22 מרץ 2005, 22:08

לא ידעתי שבהקלר יש בעיות חליצה שמצריכות חריצים בבית הבליעה. אולי יסביר כבודו במה שונה ההקלר מיתר האקדחים שמצריך את עזרת הגזים בהקטנת התרמיל?
reddot לא יודעים אז לא כותבים שטויות
מגן1, אף פעם אל תאמר למישהו שהוא כותב שטויות, גם אם אתה משוכנע בכך. יכול להיות שאתה צודק בד"כ (חוץ מהפעם), אבל לומר על מה שכותב אחר שטויות, זה קצת מעליב ומוריד את הויכוח לפסים אישיים. והרי איני חושד בך שיש לך משהו אישי נגדי, או שמא........
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 23 מרץ 2005, 09:14

רד-דוט..

בעיות חליצה יש בנשקים שהרתע שלהם אגרסיבי וחזק. הבעיה היא לא פחות מדי כוח כדי להוציא את התרמיל המורחב והחם שהדוק לבית הבליעה, אלא יותר מדי כוח ומהירות בתנועת המחלק אחורה. במקרה של רתע חזק ומהיר, השן החולצת תקרע את הכרכוב של התרמיל במקום לחלוץ אותו. במקרים קיצוניים התרמיל פשוט יקרע לשניים בבית הבליעה ויוצר "שרוול". מי שראה את התופעה יודע למה אני מתכוון. עכשיו יצרני הנשק פתרו את הבעיה הזו בכל מיני צורות. לחלק מהיצרנים יש איזה מנגנון שמאיט את פעולת חליצת התרמיל (אם תרצה אני אתן לך כמה דוגמאות). HK פתרו את הבעיה בעזרת סילוני גאזים שמשחררים את האחיזה של התרמיל בבית הבליעה.

לגבי הניסוי שאמרת, לנעול את המחלק,לירות כדור ולראות שהתרמיל אכן "נדבק" הוא לא רלוונטי כי אתה משנה את הכללים של המערכת. החוכמה היא לראות מה קורה במערכת בזמן הירי ולא אחרי. אחרי הירי, המערכת ריקה מגאזים, לחצים, וקרה כך שזה לא יכול להוות מודל להשוואה.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 23 מרץ 2005, 11:43

itamar כתב:רד-דוט..

בעיות חליצה יש בנשקים שהרתע שלהם אגרסיבי וחזק. הבעיה היא לא פחות מדי כוח כדי להוציא את התרמיל המורחב והחם שהדוק לבית הבליעה, אלא יותר מדי כוח ומהירות בתנועת המחלק אחורה. במקרה של רתע חזק ומהיר, השן החולצת תקרע את הכרכוב של התרמיל במקום לחלוץ אותו. במקרים קיצוניים התרמיל פשוט יקרע לשניים בבית הבליעה ויוצר "שרוול". מי שראה את התופעה יודע למה אני מתכוון. עכשיו יצרני הנשק פתרו את הבעיה הזו בכל מיני צורות. לחלק מהיצרנים יש איזה מנגנון שמאיט את פעולת חליצת התרמיל (אם תרצה אני אתן לך כמה דוגמאות). HK פתרו את הבעיה בעזרת סילוני גאזים שמשחררים את האחיזה של התרמיל בבית הבליעה.

לגבי הניסוי שאמרת, לנעול את המחלק,לירות כדור ולראות שהתרמיל אכן "נדבק" הוא לא רלוונטי כי אתה משנה את הכללים של המערכת. החוכמה היא לראות מה קורה במערכת בזמן הירי ולא אחרי. אחרי הירי, המערכת ריקה מגאזים, לחצים, וקרה כך שזה לא יכול להוות מודל להשוואה.

א.

סו"ס מישהו חזר לדבר על הגליל.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי reddot » 23 מרץ 2005, 12:45

איתמר, השן החולצת לא חולצת תרמילים בשעת ירי, אלא רק מחזיקה בתרמיל ושומרת על מקומו במהלך ההפלטה. בירי, הצינה לא מושכת את התרמיל החוצה, אלא נדחפת על-ידו מכוח הגזים בקנה. ישנם מספר כלים חצי אוט' שלהם אין שן חולצת בכלל והם עובדים לא רע גם בלעדיה. השן החולצת הכרחית כשצריך לחלוץ כד'/תרמיל מבית הבליעה באופן ידני. להודות על האמת, לא ממש הבנתי למה אני צריך לעזור לתרמיל להחליק החוצה בעזרת סילוני גזים, ומצד שני לסגור עליו ולא לתת לא לצאת בעזרת הבוכנה. קצת מתנגש לי אחד עם השני. בכלים מופעלי בוכנה (הנה, חזרנו לגליל) השן החולצת היא זאת שמושכת את הכרכוב החוצה-ולפעמים בכוח-מעצם העובדה שהבוכנה בועטת את המחלק/מכלול לאחור, ואילו התרמיל עדין יושב בלחץ ומודבק לקירות בית הבליעה. יום טוב.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 23 מרץ 2005, 13:50

יפה...

תקרא את החלק האחרון של התשובה שלך ותראה שענית בעצמך על השאלה :) :)
ודרך אגב, בגלילים הראשונים היתה בעיה של קריעת תרמילים (אם אני לא טועה, בגלל מידות של בית הבליעה). מגן1 יוכל אולי להרחיב קצת על הנושא ואיך פתרו את הבעיה...

הייתי מציע לך להרים כמה תרמילים מהרצפה ולהתסכל על הצלקת שמשאירה השן החולצת על הכרכוב.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גלוקי » 23 מרץ 2005, 14:09

אני רוצה לראות איך יגיבו הכלים הבאים ללא שן חולצת .
אם 16 5.56 מ"מ
אם 16 9 מ"מ
מא"ג 7.62
בקיצור כל כלי הנשק שלהם יש צינורית גזים ובוכנה , שעל מנת שהנעילה תפתח והשן החולצת
תחלוץ את התרמיל הריק מתוך בית הבליעה והשן הפולטת תפלוט אות מחוץ לכלי .

אין חיה כזו נשק ללא שן חולצת .
נשק כזה נמצא בקטגוריית התאבדות : השן החולצת היא חלק מבריח-צינה. ותפקידה חשוב.
אגב - השן החולצת הכרכית לבדיקת הר"ת בכלי . (מרחק מושב הקליע בבית הבליעה) בא להבטיח לנו נעילה מושלמת בכלי לפניי ירייה. אם ישנה נעילה
1. שן חולצת חסרה-מסוכן
2. בית בליעה שחוק - מסוכן
3. מחלק- בריח שחוקים-

עכשיו נעשה סדר - בית בליעה ומחלק נשחקים במקרים נדירים כמו למשל אחרי 30.000 כדור בזיג .
למרות שאורך חיים של זיג הוא 20.000 כדור עד שמסילות הגוף והמחלק נשחקות .

אבל השן החולצת נשחקת גם נשחקת בגלל זה גלוק שינו את השן החולצת שלהם הורידו חומר מבחוץ והוסיפו אותו פנימה (כך נוצרה התראת כדור בקנה).

המרמילים נתקעים בבית הבליעה ? אולי בית הבליעה מטונף....
מחלץ שחוק (גם לזה יש מדיד) , קפיץ מחלץ עייף.

אין הפלטה ? שן פולטת עקומה , שבורה , קפיץ עייף , חסרה , הגובה אינו תואם לפתח ההפלטה .

בהצלחה לכם .

יותר מזה זה כבר קורס נשקים שלם .

אגב תבדקו אם באקדחים שלכם ישנו חופש בסימרור השן הפולטת .

אל תדאגו זה תקין (כדי שהיא לא תשבר .

ואם חסרה לכם שן חולצת תיתנו לרד דוט לירות בכלי . נראה לי שהוא מחפש הרפתקאות .

עמוס .
נ"ב נראה לי שזה הדבר הכי ארוך שכתבתי מאז הבגרות באזרחות .

בג"צ שניצר נראה לי לא .
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי reddot » 23 מרץ 2005, 14:09

לא לא לא. ההקלר P7 הוא מעוכב בוכנה ולא מופעל בוכנה, יחי ההבדל הקטן. כאמור, באקדח הנ"ל אין בכלל מאבק בין השן לתרמיל, בניגוד לגליל, שם הכל באלימות, כולל החליצה. גם לא ממש הבנתי למה הניסוי הקטן שהצעתי לא מקובל על כבודו? שהרי, או שהתרמיל מתנפח או מתכווץ - לשיטתך. אם בכל זאת הסכמנו שהוא מתנפח לחריצים, אז איך הגזים מסייעים בחליצה?
נערך לאחרונה על ידי reddot בתאריך 24 מרץ 2005, 00:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גלוקי » 23 מרץ 2005, 14:24

אמור נא לי כבודו המלומד .

מה קורה בעוזי ? מיקרו עוזי ?

איך שם נפתחת הנעילה . (התרמיל הופך לכוסית גזים ודוחף את המחלק )

להקלר ישנה בוכנה שמחלקת את הגזים לשתי מקומות .

1. שליש יוצא מהקנה
2. ושני שליש יורדים בבוכנה ופותחים את הנעילה

התרמיל מתרחב אך אינו חוסם את החריצים בבית הבליעה כך שבמעברים שבין החריצים לתרמיל עוברים שאריות הגזים ומסייעים לפתיחת הנעילה .

תגיע ביום שיש לרחובות .
1. גם נדון בעניין
2. גם נכיר אותך (אני מאמין שכל באי המפגש ישמחו לעשות זאת או לא )

עמוס
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 23 מרץ 2005, 14:33

למה הניסוי לא מקובל? כי אין דין המערכת בזמן ירי כדין המערכת לאחר ירי.... הכוחות שפועלים בשני המקרים שונים ביותר. נכון שהתרמיל מתרחב, כל תרמיל מתרחב...אבל במערכת קרה, חסרים לך כל הלחצים והכוחות וביחוד אותה זרימה של גאזים סביב הכדור בשעת ירי שיכולים בהחלט לשנות את תוצאות הניסוי (דוגמא להקל על פליטת התרמיל).

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 23 מרץ 2005, 15:04

עמוס,
בP7 אין נעילה. הקנה שלו קבוע.
הגזים שיורדים דרך החריר לתוך הבוכנה אינם "פותחים את הנעילה" (שאיננה) אלא מעכבים את תנועת המחלק לאחור עד לירידת הלחצים, שהם סביב 22,000 PSI בכדור 9X19 רגיל, לרמה בטוחה יותר.

כל מי שיגיע ביום שישי יוכל לראות את הצעדן יורה עם הP7 שלו - לאחר פירוק השן החולצת, והפלא ופלא ללא כל מעצור. חלק מהגזים הנעים גם לאחור עובר בחריצים של בית הבליעה, מהחלק החיצוני של התרמיל ומעיף אותו דרך פתח ההפלטה, בהשאירו סימני "זברה" על התרמיל.

כאמור, אין כמו מראה עיניים.

מי שרוצה ללמוד עוד על קנים עם fluted chamber יוכל לעשות זאת באתר של Schuemann אחד מיצרני הקנים המובילים בעולם.
http://www.schuemann.com/Content/aet6.htm
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 23 מרץ 2005, 15:10

ניפחתם לי את השכל!

ובכל זאת אני מברך על האשכול....
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גלוקי » 23 מרץ 2005, 15:25

דוק.

אין דבר כזה שאין נעילה בכלי .

יש ברשותי מדיד הר"ת . נבדוק ביום שישי .

1. אם אין תהליך של נעילה אז זה אומר שישנה ירייה לפני נעילה מושלמת .

ופעם אחרונה שבדקתי את האקדח של הצעדן . האקדח כמעט וננעל כשהמדיד בבית הבליעה

מה שמראה על שחיקה הכלי . אז אם תהיה ירייה כמו באדח של גוס (באשדוד) אז אוי לנו

צעדן - תגיד ברכת הגומל בבית הכנסת .

אולי אפשר לירות ב- P-7 ללא שן חולצת אך דבר זה מסוכן .

והמחלק חוטף מכה רצינית למרות ירידת לחץ הגזים בקנה .

עמוס
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי reddot » 23 מרץ 2005, 15:33

וואלה, מה אגיד לכם, הרמתי ידיים. כשלו נסיונותי לשכנע, ואיש באמונתו יחיה. גלוקי התחיל לחלק ת'גזים לשלישים, הבוכנה פתאום אחראית על פתיחת הנעילה (בלי בוכנה לא היתה הפלטה?), התרמיל גם מתרחב וגם מתכווץ, איזה סלט. לפני הרבה שנים יריתי באבטיפוס של אקדח 9מ"מ שהיה ללא נעילות כלשהן. אקדח עם קנה קבוע, קטן, שיועד לצורך מסויים. אז מה, הוא לא עבד? עבד כמו גדול, רק במגבלה אחת - אי אפשר היה לבצע ירי של יותר מ3,4 כד'. היד פשוט התפרקה מהרתיעה. ולא היתה לו בוכנה, ולא חריצים, ואפילו לא קנה פוליגוני. המהנדסים בהקלר עשו הכל ע"מ למנוע תופעה דומה (בהיעדר מנגנון נעילה המצריך קנה שזז) והגיעו לפתרונות הנ"ל, שכולם, אבל כולם, נועדו למטרה אחת בלבד - עיכוב ההפלטה. אני סיימתי, ורק בשביל הקטע, יורד קומה והולך לרוקן מחסנית בהקלר (P7 רגיל). נשיקות.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Cybrosh » 23 מרץ 2005, 15:34

חשבתי שמה שנועל את ה-P7 זה, הקפיץ החזק שלו? 21 ?

אשמח להבהרות שהרי אני בור ועם הארץ בנושאים טכניים שכאלה, ומקומי אינו באשכול לצד כמה חברים הספוגים באשליות גדולה.
:oops:
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד