כניסה עם נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
כניסה עם נשק
הגיע גם הזמן לחוקק חוק (או תקנה) שכל מקום ציבורי האוסר על כניסה עם נשק, ידאג לאפשרות להפקידו במקום. כך זה בכניסה למשרדי ממשלה ובעוד כמה מקומות ואין שום סיבה (חוץ מסיבה כלכלית למארגני הארוע או בעלי המקום) שנלך לתחנות משטרה או הביתה להפקיד נשק.
גם בארועים שונים ניתן לדאוג לכך באמצעות מתקנים ניידים (ברור שצריך תקנים, כללים וכו').
גם בארועים שונים ניתן לדאוג לכך באמצעות מתקנים ניידים (ברור שצריך תקנים, כללים וכו').
יש כללים ותקנים לאיחסון כלי נשק.
ומי שמכיר אותם מבין כנראה למה שום בעל עסק פרטי לא ייקח זאת על עצמו.
אני משתדל למקום פרטי שאוסר כניסה עם נשק - לא להכנס.
ומקום בו חלה התקנה על פי דרישת המשטרה או גורם מאבטח אחר - יש לי בעיה ואני צריך להתמודד איתה.
אף אחד לא אמר שנשיאת נשק זה פיקניק.
ומי שמכיר אותם מבין כנראה למה שום בעל עסק פרטי לא ייקח זאת על עצמו.
אני משתדל למקום פרטי שאוסר כניסה עם נשק - לא להכנס.
ומקום בו חלה התקנה על פי דרישת המשטרה או גורם מאבטח אחר - יש לי בעיה ואני צריך להתמודד איתה.
אף אחד לא אמר שנשיאת נשק זה פיקניק.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
בהמשך לחוק היריה , תש"ט-1949, אחד הסעיפים הדן בנושא הכנסת כלי נשק למופעי בידור, אולמות קולנוע או מקומות ציבוריים מדגיש כי בסמכותו של קצין משטרה (בדר"כ הקצין החתום על רישיון העסק של המקום ו/או תוכנית האבטחה) להסמיך אחראי מטעם העסק שיפקח על הפקדת כלי הנשק ע"פ הנהלים , בעסק עצמו.
מבחינה כלכלית: לא משתלם לעסק לרכוש כספת המיועדת להפקדה.
מבחינת השורה התחתונה: אף בעל עסק לא מעוניין בכאב הראש הזה... (למרות שזה לא ממש).
ספק אם יקום מחוקק כלשהוא שיתמוך בהצעה... כל בעלי העסקים יתלוננו למשרד התמ"ת ולאחראי מטעמו על העסקים הקטנים (מעצבת השיער רוחמה אברהם) וההצעה תגנז.
כדי שבעלי עסקים יפנימו את נושא החרמת העסק שלהם ע"י נושאי נשק, יש ליידע אותם.
במוסדות ממשלתיים יש כספת להפקדה - מכיוון שעל פי חוק אסור למנוע מאדם הזקוק לסיוע אותו משרד (משרד הפנים, משרד התחבורה וכו') מלהכנס לשטח.
מבחינת השורה התחתונה: אף בעל עסק לא מעוניין בכאב הראש הזה... (למרות שזה לא ממש).
ספק אם יקום מחוקק כלשהוא שיתמוך בהצעה... כל בעלי העסקים יתלוננו למשרד התמ"ת ולאחראי מטעמו על העסקים הקטנים (מעצבת השיער רוחמה אברהם) וההצעה תגנז.
במוסדות ממשלתיים יש כספת להפקדה - מכיוון שעל פי חוק אסור למנוע מאדם הזקוק לסיוע אותו משרד (משרד הפנים, משרד התחבורה וכו') מלהכנס לשטח.
- סליקאי ארד

rdryy
אני חייב לשאול שאלה :
מה יקרה אם תבואו לאירוע מסויים ללא הנשק?
למה "להחרים" ולא לתת "אגורה שחוקה אחת" למקום שלא מכניס עם נשק?
אם מישהו מבקש זאת,(ללא נשק), האם אי אפשר לכבד זאת? הרי למסעדה יוקרתית, תכבדו את הבקשה לבוא בלבוש הולם, לא כך?
אז ביג דיל, תפרדו לשעתיים מהנשק, ונקווה כולנו שלא יהיה איזה אירוע בטחוני...
אני ממש לא מנסה להתסיס, או להתריס, אלא רק להבין..
תפתחו את העניין אם בא לכם.
מה יקרה אם תבואו לאירוע מסויים ללא הנשק?
למה "להחרים" ולא לתת "אגורה שחוקה אחת" למקום שלא מכניס עם נשק?
אם מישהו מבקש זאת,(ללא נשק), האם אי אפשר לכבד זאת? הרי למסעדה יוקרתית, תכבדו את הבקשה לבוא בלבוש הולם, לא כך?
אז ביג דיל, תפרדו לשעתיים מהנשק, ונקווה כולנו שלא יהיה איזה אירוע בטחוני...
אני ממש לא מנסה להתסיס, או להתריס, אלא רק להבין..
תפתחו את העניין אם בא לכם.
- סליקאי כסף

יהונתן כתב:בהמשך לחוק היריה , תש"ט-1949, אחד הסעיפים הדן בנושא הכנסת כלי נשק למופעי בידור, אולמות קולנוע או מקומות ציבוריים מדגיש כי בסמכותו של קצין משטרה (בדר"כ הקצין החתום על רישיון העסק של המקום ו/או תוכנית האבטחה) להסמיך אחראי מטעם העסק שיפקח על הפקדת כלי הנשק ע"פ הנהלים , בעסק עצמו.
אותו המוסמך חייב להיות בוקרס קורס מקפחי מטווחים או קצין לשעבר בצה"ל או במשטרה.
הוא חייב להחזיק מקום איחסון על פי מפרט משטרת ישראל, להוציא רשיון סחר לנשק, (לצורך שמירה על כלים) לנהל יומן רישום מסודר, לוודא שכל העובדים תחתיו נרשמו במהפ"נ על טופס מפעל ראוי ואושרו לעבודה זו, וכל חמישי לחודש להעביר את העתק יומן התנועות למשרד הפנים.
לו אני בעל עייסק - לא תודה אני מוותר.
לומ אני בעל עייסק כאוהב מתיישבים ידוע הייתי מאפשר לנושאי נשק להכנס עם נשקם תוך הצגת רישיון בר תוקף ובקשה להשאיר את אבטחת המקום בידי האחראים לכך, דגש על הגנה על הסובבים אותך - נקודה.
אפלייות רבות קיימות בארצנו ואחת מהן היא כלפי מתיישבי יש"ע הרוצים למשל לעודד את נבחרת ישראל ברמת גן.
אבל חזרנו שוב לעיניין האהבה-ולא נכביר מילים על היחס למילואימניקים שעושים מילואים ועוד כמה סוגי אוכלוסיות שהלוואי והמדינה היתה אוהבת אותם לפחות כמו שהם אוהבים אותה.
בלי פוליטיקה באתר בבקשה.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
fdgyd
יובל, אתה נותן סיבה טובה וברורה.
לעומת תשובתך, אני מתרשם שהרבה אנשים כעיקרון לא יכנסו למקום שאוסר כניסה עם נשק.
שזה לא ברור לי. (ומפה באה שאלתי)
אבל... כל אחד וחייו.
בברכה.
לעומת תשובתך, אני מתרשם שהרבה אנשים כעיקרון לא יכנסו למקום שאוסר כניסה עם נשק.
שזה לא ברור לי. (ומפה באה שאלתי)
אבל... כל אחד וחייו.
בברכה.
- סליקאי כסף

אני אסביר את הסיבות שלי, למה "לא נשק - לא כסף":
אם הייתי יודע, מתי אני אצטרך נשק לצורך הגנה עצמית - בכל זמן אחר הייתי משאיר אותו בבית. אם אני אצטרך נשק לצורך הגנה עצמית, ובדיוק באותו רגע האקדח ישכב בכספת בבית, כי אותו בעל עסק מושפע מפרופגאנדה והלאום כללי על בעלי אקדחים - אז למה יש לי נשק בכלל?
השוואה עם קוד לבוש מסויים - לדעתי לא רלוונטית בעליל, אף אחד לא נפגע, בגלל שלבש חליפה. להפך - אני דווקא מאוד אוהב חליפות, כי הן נראות עלי טוב (ומאפשרות להסליק אקדח בקלות
).
לגבי ה"סכנות" שכביכול "נובעות מנשיאת נשק"... נו באמת, הרי בעלי המועדונים המסעדות והברים לא מחרימים מפתחות ממכוניות של כל אחד ששתה, לא דורשים להציג להם נהג תורן וכד', והרי כל סוף שבוע רשימת ההרוגים בכבישים הולכת ומתארכת.
אגב מועדונים. בסוף שבוע אירעה אונס בשירותי המועדון "האומן 17" בת"א. נחש לרגע, שלאותה בחורה היה רשיון לנשק והיא השאירה אותו בבית, כי הרי אסור להכנס למועדות עם נשק. למעשה, היא הפקידה את בטחונה
בידי בעלי המועדון. לאן זה הוביל - ידוע. הדבר לא היפוטתי מדי - יש לי ידידה עם רשיון נשיאה. ועכשיו דמיין שאתה אבה של אותה בחורה או בעלה או אחיה... איך תרגיש?
שורה תחתונה. אני לא מפקיד את בטחוני האישי ואת בטחון יקיריי בידי בעלי עסקים פרטיים בזמן שהותי בעסק (שלא לדבר על הדרך לשם וחזרה). יש מספר מאוד מצומצם של גופים, שעליהם אני סומך בתחום זה. בד"כ, בכניסה למקומות המאובטחים ע"י גופים אלה, ניתן להפקיד את הנשק כחוק. כל השאר - NO GUNS-NO MONEY
אם הייתי יודע, מתי אני אצטרך נשק לצורך הגנה עצמית - בכל זמן אחר הייתי משאיר אותו בבית. אם אני אצטרך נשק לצורך הגנה עצמית, ובדיוק באותו רגע האקדח ישכב בכספת בבית, כי אותו בעל עסק מושפע מפרופגאנדה והלאום כללי על בעלי אקדחים - אז למה יש לי נשק בכלל?
השוואה עם קוד לבוש מסויים - לדעתי לא רלוונטית בעליל, אף אחד לא נפגע, בגלל שלבש חליפה. להפך - אני דווקא מאוד אוהב חליפות, כי הן נראות עלי טוב (ומאפשרות להסליק אקדח בקלות
לגבי ה"סכנות" שכביכול "נובעות מנשיאת נשק"... נו באמת, הרי בעלי המועדונים המסעדות והברים לא מחרימים מפתחות ממכוניות של כל אחד ששתה, לא דורשים להציג להם נהג תורן וכד', והרי כל סוף שבוע רשימת ההרוגים בכבישים הולכת ומתארכת.
אגב מועדונים. בסוף שבוע אירעה אונס בשירותי המועדון "האומן 17" בת"א. נחש לרגע, שלאותה בחורה היה רשיון לנשק והיא השאירה אותו בבית, כי הרי אסור להכנס למועדות עם נשק. למעשה, היא הפקידה את בטחונה
שורה תחתונה. אני לא מפקיד את בטחוני האישי ואת בטחון יקיריי בידי בעלי עסקים פרטיים בזמן שהותי בעסק (שלא לדבר על הדרך לשם וחזרה). יש מספר מאוד מצומצם של גופים, שעליהם אני סומך בתחום זה. בד"כ, בכניסה למקומות המאובטחים ע"י גופים אלה, ניתן להפקיד את הנשק כחוק. כל השאר - NO GUNS-NO MONEY
- סליקאי טיטניום

טואר
או.קיי. ,
זה כבר מובן ופשוט, ענין של בטחון אישי, שאתה שם רק בידיך.
פשוט לפעמים זה נשמע כמו התנצחות כזו, של "אני לא אתן כסף למי שלא הולך בדרכי"..
יאללה, בשמחות.
זה כבר מובן ופשוט, ענין של בטחון אישי, שאתה שם רק בידיך.
פשוט לפעמים זה נשמע כמו התנצחות כזו, של "אני לא אתן כסף למי שלא הולך בדרכי"..
יאללה, בשמחות.
- סליקאי כסף

ראשית, אני רוצה להזכיר את המפכ"ל הקודם אהרונישקי, אשר בראש השנה לפני שנתיים קרא לאזרחים בעלי רישון נשק - לשאת אותו עליהם במהלך החג - מאחר ויש התרעות רבות.
נושאי הנשק במדינה הם לא מעמסה על כוחות הבטחון, (להבדיל ממחלקת רישוי נשק במשרד פנים) ולרוב מאומנים יותר ויורים טוב יותר מהרבה מאבטחי בתי עסק שאני מכיר (ושכולנו רואים במטווחים, חדשות לבקרים - באימון ירי).
אז עסק שלא מכניס אותי - לא ראוי לקבל את הכסף שלי ...אני נוטה לאמץ את הגישה הזו. אנחנו לא בשבדיה, בה נשיאת נשק תיחשב מיותרת או לא נחוצה ... כאן אני נושא אותו בהכרח (וההנאה האישית שלי היא רק תוספת) ועל בתי העסק להבין את זה. האם לשוטר ירשו להכנס עם נשק? מה ההבדל ביני לבינו (לעניין נשיאת הנשק) ??? מה גם שצדקו קודמיי, אני יוצא בבוקר עם הנשק ובערב רוצה ללכת לסרט, האם אני צריך לנסוע במיוחד הביתה, לפרק ולנעול את הנשק .... מה הרציונאל כאן ??
הייתי במחסום צהל"י לצרכי עבודתי, וההנחיה שם היתה שאם מתפתח אירוע, לא לעשות שימוש בנשק ולתת לחיילים לנהל אותו ... זה לגיטימי. מכאן ועד לא לתת למישהו להכנס - זה דבילי.
נושאי הנשק במדינה הם לא מעמסה על כוחות הבטחון, (להבדיל ממחלקת רישוי נשק במשרד פנים) ולרוב מאומנים יותר ויורים טוב יותר מהרבה מאבטחי בתי עסק שאני מכיר (ושכולנו רואים במטווחים, חדשות לבקרים - באימון ירי).
אז עסק שלא מכניס אותי - לא ראוי לקבל את הכסף שלי ...אני נוטה לאמץ את הגישה הזו. אנחנו לא בשבדיה, בה נשיאת נשק תיחשב מיותרת או לא נחוצה ... כאן אני נושא אותו בהכרח (וההנאה האישית שלי היא רק תוספת) ועל בתי העסק להבין את זה. האם לשוטר ירשו להכנס עם נשק? מה ההבדל ביני לבינו (לעניין נשיאת הנשק) ??? מה גם שצדקו קודמיי, אני יוצא בבוקר עם הנשק ובערב רוצה ללכת לסרט, האם אני צריך לנסוע במיוחד הביתה, לפרק ולנעול את הנשק .... מה הרציונאל כאן ??
הייתי במחסום צהל"י לצרכי עבודתי, וההנחיה שם היתה שאם מתפתח אירוע, לא לעשות שימוש בנשק ולתת לחיילים לנהל אותו ... זה לגיטימי. מכאן ועד לא לתת למישהו להכנס - זה דבילי.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
George Orwell
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד