הוליפוינט - שווה או לא?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: בעיות הזנה
emergency כתב:לכדורי HP לפעמים בגלל מבנה ראש לא עגול יכולות להיות תקלות הזנה ולכן שמים 2 ראשונים רגילים (לירי תגובה ראשוני ללא תקלות, לפתרון לחלון וגם לירי לכיוון הרגליים והאויר) ואז שמים אחד רגיל ואחד HP, אם ה HP עושה לך תקלת הזנה אז נותנים דריכה נוספת והכדור הבא הנו רגיל ולא נתקע
"לירי תגובה ראשונה ללא תקלות" - מדבריך אני מבין שאתה לוקח בחשבון את הפשרות שההולופוינט עלולים לגרום למעצורים.
אם יש סיכוי כלשהו למעצור (יותר מכדור רגיל), אז למה לשים אותם???
בוזי, בעיקר בנק"ל, כאשר דיוק הקליע חשוב מאוד, יש חשיבות גבוהה לאיסור על עירוב סוגי תחמושת במחסנית. קליע נותב מכיל משקל בחלקו האחורי, דבר הגורם לשינוי בזווית המעוף שלו ונקודת הפגיעה במטרה. השימוש בנותבים לחייל החי"ר הרגיל אינו משמועתי כל כך, אלא משמעותי למי שיורה בנשק מחלקתי ומעלה. אין צורך להרחיב את הדיבור על הסיבות והאמצעים.
לעניין האקדחים - עדיף ללכת עם ולשאת את אותו סוג הנשק והתחמושת שאיתו מתאמנים. כמו שאמר אחד החברים... "הרי אנו לא יורים בכל יום במטרות שאינן מנייר..."
ירי דרך חלונות ושאר מחסות, אינו מומלץ עקב פגיעה במסלול הקליע, מה שיכול לגרום ליותר נזק מאשר תועלת. מי שקרא לתחמושת מסויימת "הרסנית יותר" או הרסנית פחות" - הירי להגנה עצמית אינו לצרכי ריצוי התוקף, לא מעניקים פרס למי שיורים לעברו, בשל העובדה שהוא מסכן את חיינו או את זולתנו.
כל אחד, על פי דעתי, צריך להתאים את סוג התחמושת והנשק שלו לאירועים ולנסיבות שאליהם הוא עלול להקלע.
מכיוון שאינני יודע לאיזה אירוע אכנס, אני נושא תחמושת FMJ, "רגילה" המתאימה למרבית האירועים, ולא משקיע את מיטב כספי בתחמושת יקרה, ושאין ספק במידת הנזק אותו היא מסיבה ליריב.
אני מעדיף להשקיע את ההפרש ברכישת תחמושת לאימונים.
לעניין האקדחים - עדיף ללכת עם ולשאת את אותו סוג הנשק והתחמושת שאיתו מתאמנים. כמו שאמר אחד החברים... "הרי אנו לא יורים בכל יום במטרות שאינן מנייר..."
ירי דרך חלונות ושאר מחסות, אינו מומלץ עקב פגיעה במסלול הקליע, מה שיכול לגרום ליותר נזק מאשר תועלת. מי שקרא לתחמושת מסויימת "הרסנית יותר" או הרסנית פחות" - הירי להגנה עצמית אינו לצרכי ריצוי התוקף, לא מעניקים פרס למי שיורים לעברו, בשל העובדה שהוא מסכן את חיינו או את זולתנו.
כל אחד, על פי דעתי, צריך להתאים את סוג התחמושת והנשק שלו לאירועים ולנסיבות שאליהם הוא עלול להקלע.
מכיוון שאינני יודע לאיזה אירוע אכנס, אני נושא תחמושת FMJ, "רגילה" המתאימה למרבית האירועים, ולא משקיע את מיטב כספי בתחמושת יקרה, ושאין ספק במידת הנזק אותו היא מסיבה ליריב.
אני מעדיף להשקיע את ההפרש ברכישת תחמושת לאימונים.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
התצורה שלי :
מחסנית אחת באקדח מלאה בכדורי תע"ש HP מסדרת DICUT במשקל 115 גריין.
מחסנית שניה מלאה בכדורי תע"ש FMJ במשקל 124 גריין (עבור מטרות קשות).
לדעתי כל אני מקבל את רוב האופציות : גם לירות על מטרה HP ללא חשש שהכדור יחלוף בה וימשיך למטרה אחרת (אזרח חף מפשע ???) וגם לירות FMJ על מטרות כגון כלי רכב וכו'
מחסנית אחת באקדח מלאה בכדורי תע"ש HP מסדרת DICUT במשקל 115 גריין.
מחסנית שניה מלאה בכדורי תע"ש FMJ במשקל 124 גריין (עבור מטרות קשות).
לדעתי כל אני מקבל את רוב האופציות : גם לירות על מטרה HP ללא חשש שהכדור יחלוף בה וימשיך למטרה אחרת (אזרח חף מפשע ???) וגם לירות FMJ על מטרות כגון כלי רכב וכו'
לפעמים צדק הוא רק כוכב
יוסי השאלה הנשאלת היא כמה התאמנת עם תחמושת הHP עקב מחירה היקר???
תמיד שמח ללמוד משהוא חדש!!!
roibes@HOTMAIL.CO.IL
roibes@HOTMAIL.CO.IL
חברים ,לעניות דעתי חייבים לנסות כל סוג תחמושת שקונים .
חלק מסוגי התחמושת יוצרים מעצורים בחלק מהאקדחים .

חלק מסוגי התחמושת יוצרים מעצורים בחלק מהאקדחים .

חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
אני דווקא נמנע מלהחזיק תחמושת FMJ במחסנית כוננות עקב חדירותה הגבוהה מדי (מה יש מאחורי המטרה?) ולכן בשתי המחסניות אני ממלא הידרא-שוק +P+. כדור ראשון במחסנית ראשונה (זאת שבנשק) - בכל זאת FMJ לצורך ירי אזהרה או למקרה של חו"ח פליטת כדור (ואל תגידו "לי זה לא יקרה", לא שזה קרה לי
). כמובן שבגלל מחיר גבוה של תחמושת זו אני לא מבצע איתה אימונים מלאים אבל מדי פעם אני יורה כמה כאלה בשביל לתרגל תחושת ירי לתחמושת מוגברת.
אף פעם לא נתקלתי במעצור בירי של כדורים אלה, בשביל לבדוק זאת יריתי פעם 2 מחסניות מלאות בהם ברצף (לא, אני לא מיליונר, פשוט אני מחליף תחמושת כוננות כל שנתיים
)
לאומת זאת, במחסנית השלישית שלי אני נושא כדורי פיוקי קוניים 124, במקרה של צורך בירי על רכב/מחסה/שכפ"צ וכד'.
כמובן, שאני לא פוסל אף דעה אחרת, זאת רק דעתי האישית. מה שכן, לדעתי, לא צריכות להיות בעיות או מעצורים כשהאקדח תקין ונקי וסוג התחמושת מותאם לסוג האקדח.
תודה

אף פעם לא נתקלתי במעצור בירי של כדורים אלה, בשביל לבדוק זאת יריתי פעם 2 מחסניות מלאות בהם ברצף (לא, אני לא מיליונר, פשוט אני מחליף תחמושת כוננות כל שנתיים

לאומת זאת, במחסנית השלישית שלי אני נושא כדורי פיוקי קוניים 124, במקרה של צורך בירי על רכב/מחסה/שכפ"צ וכד'.
כמובן, שאני לא פוסל אף דעה אחרת, זאת רק דעתי האישית. מה שכן, לדעתי, לא צריכות להיות בעיות או מעצורים כשהאקדח תקין ונקי וסוג התחמושת מותאם לסוג האקדח.
תודה
- סליקאי טיטניום
שיחה שהייתה לי פעם עם מדריך ירי אחר בה הוא אמר "אני מעדיף לאבד 5% באמינות ולקבל 25% יותר כוח עצירה".
בלי להתווכח על המספרים, תשובתי אליו היתה "אני מעדיף להרוויח עוד 5% אמינות ולאבד 25% מכוח העצירה"...
שנינו צדקנו לפי סולם הערכים של כל אחד וזה רק מראה שההחלטה הינה בסופו של דבר עניין אישי לחלוטין. אין פה יותר או פחות נכון.
בלי להתווכח על המספרים, תשובתי אליו היתה "אני מעדיף להרוויח עוד 5% אמינות ולאבד 25% מכוח העצירה"...
שנינו צדקנו לפי סולם הערכים של כל אחד וזה רק מראה שההחלטה הינה בסופו של דבר עניין אישי לחלוטין. אין פה יותר או פחות נכון.
-
Spinacia
הידרו שוק

לי יש במחסנית כדורי הידרו שוק ובלאק טאלון בסידור של 1, 1 כל כדור עולה בערך 4 ש"ח , איך אפשר להתאמן עם כדורים כל כך יקרים?? לפי הדברים שנכתבו ישנו צורך להתאמן באותה תחשומת שאני נושא ביום יום?? הכיצד??
אין ברירה .
מה אתה מעדיף ?
לא לנסות את התחמושת ולהסתכן בכך שבשעת הצורך יהיה לך מעצור בשל נניח בעיית הזנה ? או להוציא מהכיס עוד 100 ש"ח ולירות לפחות 10 כדורים מכל סוג ע"מ להיות רגוע ?
גם אני נושא מחסנית BT ויריתי מחסנית כזו לנסיון .
מוטב לבזבז 100 ש"ח בחיים מאשר לבזבז את החיים בגלל 100 ש"ח !!!
(על משקל :מוטב לאבד רגע בחיים מאשר חיים ברגע --שגם זה משפט חשוב)

מה אתה מעדיף ?
לא לנסות את התחמושת ולהסתכן בכך שבשעת הצורך יהיה לך מעצור בשל נניח בעיית הזנה ? או להוציא מהכיס עוד 100 ש"ח ולירות לפחות 10 כדורים מכל סוג ע"מ להיות רגוע ?
גם אני נושא מחסנית BT ויריתי מחסנית כזו לנסיון .
מוטב לבזבז 100 ש"ח בחיים מאשר לבזבז את החיים בגלל 100 ש"ח !!!
(על משקל :מוטב לאבד רגע בחיים מאשר חיים ברגע --שגם זה משפט חשוב)

חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
רוני, אני מיעץ לך לירות את הבלק טאלון באימונים ולא להחזיק את התחמושת הזו בכוננות.
הבלק טאלון היא תחמושת מסוכנת מכיון שהיא נפתחת יותר מידי ומה שקורה זה שהקרעים בפתיחה מתנתקים מהגרעין של הקליע (העקב כיפוף חד מדי עד כדי קריעה) מה שיוצר קליע קטן יותר עים חדירות גבוהה מדי וכח עצר נמוך ועוד כמה רסיסים שיכולים לפגוע בחפים מפשע. עד כמה שאני יודע הפסיקו ליצר תחמושת זו בגלל אותה בעייה.
הבלק טאלון היא תחמושת מסוכנת מכיון שהיא נפתחת יותר מידי ומה שקורה זה שהקרעים בפתיחה מתנתקים מהגרעין של הקליע (העקב כיפוף חד מדי עד כדי קריעה) מה שיוצר קליע קטן יותר עים חדירות גבוהה מדי וכח עצר נמוך ועוד כמה רסיסים שיכולים לפגוע בחפים מפשע. עד כמה שאני יודע הפסיקו ליצר תחמושת זו בגלל אותה בעייה.
- סליקאי ארד
תודה
ראשית תודה לעונים, האם אתה יכול להרחיב בנושא של הבלאק טאלון בעניין שהזכרת??
האם ההידרו שוק כן מומלץ?
האם ההידרו שוק כן מומלץ?
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד