משרד הפנים (וגם משטרת ישראל) נ' מתנדבי משא"ז

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי yoav30 » 14 פברואר 2006, 15:04

מה החוצפה הזאת???

יש בשוק דוכן של סביח ואתה לא אומר לי????? אותך לוועדת אגרנט.... :?
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riko » 14 פברואר 2006, 15:04

hk

המשא"ז הוקם ע"מ למנוע חדירת מחבלים ליישובי הצפון ... משם הוא עבר גלגולים רבים והתאמות דה פקטו למצב המדיני ביטחוני חברתי, זה שהתקנות עברו שינויים בקצב איטי יותר זה מחלה של כל גוף בירוקרטי ...
למעשה כיום כשאתה מדבר על הסיור הרגלי בשכונה - הוא פשוט לא תואם את הצרכים ה"ריגושיים" של המתנדב הצעיר (נכניס לכאן את כל גילאי הביניים..) שבא מרצון אמיתי לעשות משהו למניעת הפשע .. אותו מתנדב רוצה להרוויח משהו מההתנדבות - ריגוש ... ואת זה אין בסיור הרגלי, אותו מתנדב גם לא רואה את היכולת שלו להגיב ביעילות כשהוא ללא רכב, ויש עוד הרבה סיבות פנימייות למה זה כבר לא כמו פעם ..
תוסיף על זה את הציפייה של המתנדבים שגם יצא להם משהו מוחשי (רשיון נשק, דלק לרכב, מדים, מכשיר מירס פנימי, צ'קלקה ברכב וכו'.. ..) והנה הבנת שהמשא"ז משנה את פניו (בתהליך שנמשך כבר הרבה שנים) .. אבל ... מאחר והמשא"ז פועל במוצהר במטרה למנוע פעילות חבלנית עויינת ומכך נובעות סמכויותיו, יש אי התאמה בין הנהלים לבין הרצון של המתנדבים, אלו רוצים לעסוק במרדפים אחרי גנבים , במתן דוחות תנועה וכשצריך גם במחסומים אבל לא סתם לעשות דורי דורי בשכונה למקרה שיבוא איזה עילג פיסח עם חצקונים בתחת וירצה להתפוצץ (מה הסיכוי שזה יקרה ..). אי ההתאמה הזה הוא שמביא אנשים להתנדב יותר ויותר ביחידות התנועה, בילוש, נוער וכו'.. שם נעשתה התאמה של הנהלים והמתנדב בא ע"מ לעשות עבודה ויש לו את הסמכויות לכך ..

המשא"ז במתכונתו הישנה, לדעתי, נדון לכלייה .. הוא נושם את נשימותיו האחרונות כבר הרבה מדי שנים ויקח עוד זמן רב עד שהפיקוד הבכיר יבין שעדיף לסגור את המשא"ז הקלאסי ולהפנות את משאביו לטובת חיזוק היח"מ. אמנם הסיסמה של המשא"ז היא הרתעה והתרעה, אבל את אלו לא ניתן למדוד כמותית ואילו את פעילות היח"מ כן ניתן, בסוף יבינו - גם המתנדבים הצעירים רוצים יותר סמכויות ויותר פעילות משמעותית וגם היעילות של היח"מ גדולה יותר וניתן להתפאר בה .. רק צריך מפקד עם ביצים שישים סוף למשא"ז הקלאסי ויחטוף את הקיטונות מקרוב ל 50 אלף מתנדבים שישלחו הביתה .. (נו, מי מתנדב .. חלק מהם יעבור ליח"מ אז זה פחות מ 50 אלף :wink: )

אני כותב את הדברים הללו לאחר שרות של מספר שנים כמפקד במשא"ז (בשכר) ומתוך שיחות רבות עם מתנדבים במטרה להתאים את אופי המשא"ז לצרכיהם וכך לעודד ולהגביר את פעילותם.

שחר ינסוביץ
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 14 פברואר 2006, 17:01

בשעה טובה קיבלת תשובה מוסמכת ממר יעקב עמית לגבי הוכחת קיום עילה למתנדב משא"ז שהוציא רשיון בין 1996 ל-2006. מספיק לקבל אישור פעילות מ"קצין מתנדבים" (הווה אומר רמק"ם כנראה) על מנת לבצע שינוי ברשיון (הוספת קנה, החלפת קנה/צינה, החלפת אקדח, קניית רובה/אקדח אוויר בנוסף לאקדח).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 14 פברואר 2006, 18:38

שחר,

לא הכל חייב להיות יח"מ....

אני חושב שהרחובות משוועים לתוספת כח שיטור שכונתי שיסתובבו ויפטרלו ויעלו את רמת הביטחון האישי שבאיזורים רבים בארץ הולכת ומדרדרת..
אז בינתיים את הפונקציה הזו מפריטים ומעבירים לכל מיני חברות שמירה על חשבון המיסים העירוניים (כמו ברשל"צ). ובמקומות שאין כסף אז פשוט סובלים מרמת פשיעה גדולה.

מסה של 50 אלף מתנדבים זה כח לא מבוטל... יכול להיות שפשוט צריך לעשות להם הסבה למשהו שמביא יותר תועלת לציבור..

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Hungarfield » 14 פברואר 2006, 22:59

איתמר כתב:
אני חושב שהרחובות משוועים לתוספת כח שיטור שכונתי שיסתובבו ויפטרלו ויעלו את רמת הביטחון האישי שבאיזורים רבים בארץ הולכת ומדרדרת..

לדעתי, זו בעיה שהמשא"ז הקלאסי לא ממש יודע לפתור...
אמנם, יש לנוכחות של מכונית משטרה עם כחול על הגג אפקט הרתעתי מסויים, אבל היות ולמתנדבים שבתוכה לא תמיד (טוב, בדרך כלל לא, אם מסתכלים על מתנדבי המשא"ז הקלאסי) יש את המסוגלות הגופנית והמיומנות המקצועית להגיב, אז התועלת אינה גדולה.
המשא"ז נוצר כדי להתמודד עם פח"ע. היום, הסוגייה המאוד בוערת היא עבריינות - ולזה צריך הכשרה.
לכן, אולי תיגבור היח"מ הוא הוא הפתרון. למתנדבים הקלאסיים שמסתובבים שנים עם הניידת באותו מסלול יש עדיין מקום (כי לאלמנט ההרתעה ההוא עדיין יש קצת אפקט), אבל את הכוחות החדשים כדאי לדעתי להפנות לנתיב המקצועי יותר.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי דורגל » 15 פברואר 2006, 09:44

למשא"ז הקלאסי יתרונות רבים, לרוב מדובר במתנדבים שפועלים באיזור מגוריהם, ובסגנון שוטר המקוף הזכור לטוב מימי השוטר אזולאי - הם מכירים את הסביבה, האנשים בה, הרכבים בה ולכן גם את החריגים בה. היעילות שלהם תהיה רבה יותר מכל מתנדב יח"מ שיגיע משכונה אחרת ויבזבז זמן ומשאבים לבדיקה של מה שאין צורך לבדוק.

הבעיה היא שאין כמויות כאלה של מתנדבים פעילים, לרוב מדובר במתנדבים רשומים, שבאים כמה חודשים ונעלמים לאחר גמר הריגוש הראשוני. תוסיפו לכך הדרכה לקויה (ומיד אגע בזה) ותקבלו גוף מבוזבז. כאן באים לידי ביטוי יתרונות יח"מ השונים.

הדרכת מתנדבים נעשית בעיקר בסגנון "קפוץ לניידת - יסבירו לך כבר שם", ופחות בצורה מסודרת של הצטרפות לשוטר מוכשר (בדגש על מוכשר) ולמידה דה פקטו מה מצפים ממנו. מאוד קל לראות מישהו חשוד בשכונה ולומר לעצמך (או למתנדב שאיתך) "זה נראה לי בסדר" ולהמשיך הלאה. אסרטיביות היא דבר נרכש - לגשת, להזדהות, לברר, לדווח, זה לא תמיד פשוט וקל וללא ספק דורש הכשרה מעבר לשיעור סמכויות ומטווח 10 כדורים בקראבין.

תוסיפו לזה זלזול בסיסי מצד האזרח - "מתנדב משמר אזרחי ?! לך תעביר זקנות את הכביש" וכל מלה נוספת מיותרת. הגיבוי המשטרתי לגישה של מתנדב מול אזרח שונה מהותית מגיבוי של שוטר בפעילות מול אזרח, זה מחלחל למטה וגורם לעיתים להימנעות מיוזמה שעלולה להסתיים בתלונה למפקד הבסיס.

ליח"מ יש כלים טובים יותר, הן מבחינת לימוד מעמיק יותר של סמכויות, דבר שנותן בטחון עצמי ואסרטיביות שהם בסיס הגישה, ידיעה ברורה יותר לגבי אופי הפעילות (ית"מ, בילוש נוער וכו') ולפיכך יעילות רבה יותר. לשלוח 50,000 מתנדבים הביתה נראה קצת נמהר, פשוט צריך לדעת לשלב את היתרונות היחסיים של כל יחידה ולהפעיל בהתאם. זה קצת נראה מפוספס היום.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 15 פברואר 2006, 11:44

דורגל,

אני מסכים איתך ב-100%...

אני חושב שגם חוסר הרצינות שבה המערכת מתייחסת למשא"ז הוא אחד מהגורמים העיקריים לנשירה של מתנדבים מהמערכת.

בתור מתנדב שבא לתרום מזמנו הפנוי אתה רוצה להרגיש שהמערכת מכבדת ומעריכה את המאמץ ומנצלת את זמנך בצורה יעילה. וההערכה צריכה להתבטא ולהראות בכמה תחומים:

- רמת הציוד שהמתנדב מקבל ובראש וראשונה להחליף את הקרבין המצ'וקמק שהפך לסימן ההכר של משא"ז. אם בכל זאת רוצים נשק ארוך אז במקום למכור את הגלילים למדינות עום שלישי אז אפשר היה להעביר אותם למשא"ז. גם מדים נורמליים לא יזיקו.
- הכשרה נורמלית. בשביל להשאיר אנשים צריך ליצור אצלם עניין מתמשך. חלק מזה משיגים בעזרת מסלולי הכשרה, הדרכה, קורסים התמחויות כך שמי שרוצה ומעוניין להמשיך ולהתפתח יוכל לעשות את זה
- סמכויות: עם העלאת רמת ההכשרה וההתמחות גם יש עליה בסמכויות...

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ACSman » 15 פברואר 2006, 12:31

איתמר,

ישנן מספר סיבות טובות להשארת הקרבין כנשק ארוך במשא"ז בשטחים אורבניים.
הרעיון שלך לנפק גליל במקום קרבין...
אני מניח כי אתה מבין את ההשלכות שעלולות להיות לרובה סער כגון גליל בשטח אורבני בידיים לא מיומנות...
מעבר לזה, מה שנאמר על הדרכה, תלוי אך ורק במפקדי האק"מ במרחב, החל ממפקד בסיס ההפעלה ועד לרמק"מ, אם למפקד הבסיס יש הרצון, הדרכות יועברו במגוון נושאים על פי תוכנית הדרכה שנתית הקיימת באק"מ אבטחה, אם לא ירצה... נו, טוב... אז מטבע הדברים ההדרכה תראה בהתאם.

בנושא התרומה של אק"מ אבטחה, היא משתנה מבסיס הפעלה למשנהו וממשמרת למשמרת בהתאם לגורמים רבים, החל מאיכות המתנדבים ורצונם לעזור, דרך שוטרי אותו מרחב בו הם פועלים [ממפקד המרחב עד אחרון השוטרים] וכמובן עד להכשרה אותה קיבלו והציוד הקיים [או לא קיים בבסיס ההפעלה]
נכון שאק"מ אבטחה אמור לעסוק רק לנושאים בהם הוא מוגדר בחוק, אבל ישנם רבים וטובים אשר [אמנם בניגוד לנהלים] מטפלים הן מיוזמתם והן בהפעלת קצין יחידת הסיור תחתיו הם נמצאים בזמן המשמרת, בארועים נוספים ומגוונים, החל מעזרה בירת ארוע לחבלן בחפץ חשוד, דרך הפרעות מנוחה, ועד לליכדת פורצים / גנבים.
נוסף על כך, ישנם לא מעט מתנדבי יח"מ אשר בנושף למשמרות היח"מ הם תורמים מזמנם למשרות נוספות באק"מ אבטחה, מטבע הדברים, יכולות משמרת כזו עולה בהתאמה וכך יכולה לתרום ולעזור.

אכן ישנן בעיות רבות באק"מ אבטחה, אבל בין זה לבין פסילת כל הגוף הזה, המרחק רב מאוד.
ורק לידע כללי, משא"ז הוא גוף ההתנדבות הגדול מסוגו בעולם [ומהגדולים בכלל], המשא"ז מונה כ 75,000 מתנדבים [ומתנדבות] מכל הגילאים, מתוכם כ 21,000 ביח"מ על כל סוגיו.
סתם נקודה למחשבה...
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי advocate » 15 פברואר 2006, 13:43

מזל שמשרד הפנים מבצע את הלכותיו שלו....

קריטריוני משרד הפנים הם, אליבא דשיטתם, לאזן בין הצורך למנוע מסוכנות ולתת לאנשים מיומנים נשק.

על כן, ראו איך הגיון משרד הפנים עובד! ישנם 500 אנשים מיומנים בשנה אשר מוכחים כמיומנים אז משרד הפנים אומר שזה לא מקובל עליו! האם משרד הפנים טוען שיש מעשי שחיתות במשטרה או שהאנשים שקיבלו המלצות ממשטרת ישראל הם מסוכנים לציבור?

לכאורה מדובר כאן בחריגה קיצונית מסמכות!

מישהו רוצה להרים את הכפפה ?
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 15 פברואר 2006, 14:20

ACSman כתב:איתמר,

ישנן מספר סיבות טובות להשארת הקרבין כנשק ארוך במשא"ז בשטחים אורבניים.
הרעיון שלך לנפק גליל במקום קרבין...
אני מניח כי אתה מבין את ההשלכות שעלולות להיות לרובה סער כגון גליל בשטח אורבני בידיים לא מיומנות...
מעבר לזה, מה שנאמר על הדרכה, תלוי אך ורק במפקדי האק"מ במרחב, החל ממפקד בסיס ההפעלה ועד לרמק"מ, אם למפקד הבסיס יש הרצון, הדרכות יועברו במגוון נושאים על פי תוכנית הדרכה שנתית הקיימת באק"מ אבטחה, אם לא ירצה... נו, טוב... אז מטבע הדברים ההדרכה תראה בהתאם.

לגבי הקרבין מול רוס"ר אני לא כל כך הבנתי את הבעיה..

אם אתה לא סומך על האנשים, אז כל נשק של תתן להם בידיים יהיה מסוכן ולא משנה אם זה יהיה רוס"ר או קרבין. תן להם מקל ובזה פתרת את הבעיה לכולם..

אני מניח שמה שמטריד אותך ברוסרי"ם הוא האפשרות לירי אוטומטי - גם זה פתיר.
אין דבר יותר קל מאשר להגביל את הכלים האלה לירי בבודדת בלבד על ידי שינוי קל במערכת ההדק שיכול להתבצע על ידי כל נשק. בכל העולם נמכרים רובי גליל ו-M16 שיורים רק בודדת, אני לא רואה מה הבעיה. כל מה שלא תעשה, יראה טוב יותר מאשר להניח לאנשים להסתובב עם הנשק הארכאי הזה...

לגבי הדרכה.. לעניות דעתי הבלתי נחשבת לחלוטין, צריכה להיות תוכנית ארצית ומתוקצבת שלא תלויה ברצון מפקד כזה או אחר..
זה יביא גם לאחידות בהכשרה ובאיכות הכוחות ולסיווג טוב יותר של כח האדם המתנדב. בדיוק כמו שבצבא יש לך דירוג של רובאי 1-12 שבכל שלב אתה יודע בדיוק מה רמתו המקצועית והכישורים של החייל. ברגע שיש לך אחידות וסיווג אז מקבלי ההחלטות יכולים גם לנצל את כח האדם בצורה טובה יותר.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי abdul hamid » 15 פברואר 2006, 16:21

לא טוף מואוד מואוד לא טוף בשפילנו מה מחליט משרד הבנים.

אנחנו הלכנו חמולות חמולות ליתנדף למשמר זראחי, ובישנתיים אחרונות קיבלנו הרבה הרבה רישיון של אקדחים.

עכשיו משרד בנים לא נותן רישיון. - אומר משטרה נותן נשק.

ובמגזר של אנחנו אין נשק בשביל אנחנו רק 4 חארבינים בכול בלאדיה.

כומו תמיד אנחנו ליקבל הכל ביסוף אחרי יאהוד - מה יהוד לא יותר רוצה.

עכשיו נחנו ליחכות הרבה זימאן עד רואה איקדח חידש באידיים שילנו.

אפל אין דבר - תגידו לי רפתן העגל שלקחנו לו היה אחלא רק אם איפשר בעם הבא לא כל הרבה אנטיבוטיקה בתוך זה בשר - עושה קצת קשה.

יאללה מהאסלמה

וותביאו לנו הרבה רישיונות, תודה על עזרה שילכם בשביל אנחנו.

אללה יסעדכום
זה מה יש לכם בשבילי לדעת ?
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ACSman » 15 פברואר 2006, 17:20

איתמר הבעיה ברוסר אינה רק בירי אוטומט [כפי שאמרתה, זה פתיר] אלא גם ובעיקר בסוג התחמושת ואני שוב מניח כי אתה תבין על מה אני מדבר...
הפתרון אינו רוס"ר או מקל, יש גווני אפור בחיים, אולי שמעתה על זה פעם, לא הכל שחור / לבן

בנושא ההדרכה, ישנה תוכנית הדרכה שנתית מחייבת, ישנה גם חוברת מדריכים ומרצים בנושאים רבים ומגוונים, שעות הדרכה נחשבות כפעילות לכל דבר, הן למתנדבים והן למדריך, עדיין הבעייה תמיד תהיה באדם האחראי על הביצוע [כמו בכל דבר בחיים] ישנם כאלו שעושים יותר, ישנם כאלו שפחות...

וחזרה לנושא האשכול
משרד הפנים החל להחזיר למבקשי רשיון בעילת מתנדב משא"ז תשובות שליליות בגין "אי עמידה בתבחינים שנקבעו ואושרו ע"י שר הפנים"...
נחמד מצידם שהם מאפשרים להגיש ערר תוך 45 יום, אבל כמובן שהיות ותבחין מתנדב משאז הוקפא עד לסיום עבודה משותפת של מטה אק"מ ומשרד הפנים והיות ועבודת אק"מ בנושא רק החלה ונמצאת בשלביה הראשונים, מטבע הדברים גם 450 יום לא יספיקו... אבל העיקר שניתן להגיש ערר ומשרד הפנים לא יקבל את הערר כי העילה בוקפאה וחוזר חלילה...
מי אמר שלא מעניין לנו במדינה? :?
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי riko » 15 פברואר 2006, 19:58

בתור מתנדב שבא לתרום מזמנו הפנוי אתה רוצה להרגיש שהמערכת מכבדת ומעריכה את המאמץ ומנצלת את זמנך בצורה יעילה. וההערכה צריכה להתבטא ולהראות בכמה תחומים:

- רמת הציוד שהמתנדב מקבל ובראש וראשונה להחליף את הקרבין המצ'וקמק שהפך לסימן ההכר של משא"ז. אם בכל זאת רוצים נשק ארוך אז במקום למכור את הגלילים למדינות עום שלישי אז אפשר היה להעביר אותם למשא"ז. גם מדים נורמליים לא יזיקו.
- הכשרה נורמלית. בשביל להשאיר אנשים צריך ליצור אצלם עניין מתמשך. חלק מזה משיגים בעזרת מסלולי הכשרה, הדרכה, קורסים התמחויות כך שמי שרוצה ומעוניין להמשיך ולהתפתח יוכל לעשות את זה
- סמכויות: עם העלאת רמת ההכשרה וההתמחות גם יש עליה בסמכויות...

איתמר - איפה בדיוק אתה לא מסכים איתי ??
משא"ז עם ציוד טוב יותר ?(עקב הקצאת משאבים נכונה) , עם הכשרה טובה יותר (בכל התחומים - כולל נשק , ואז אפשר לנפק נשקים אחרים) עם סמכויות נרחבות יותר ולצידם דרישה ליותר שעות פעילות ומתוך כך מיומנות כוללת גבוהה יותר = יח"מ !!! וזה איך שהמשא"ז צריך להיות ...

לגבי ה 50 אלף ש"ילכו הביתה" - כמובן שמדובר בכח לא מבוטל,
מנסיוני, רבים מהם (ובהחלט הטובים שבהם) ישארו ויעשו הסבה מקצועית וימשיכו לתרום גם אם הדרישה מהם תהיה גבוהה יותר - פשוט התגמול (לא בהכרח החומרי) יהיה גם הוא גבוה יותר ויתן מוטיבציה לעבור את ההתמקצעות הנדרשת ולהשקיע יותר.

אלו שינשרו .. ובכן, אולי זה יעצבן חלק מהאנשים, אבל בסתר ליבנו אפשר לראות ולהבין שההוא עם הקרבין השמוט על הכתף שעושה דורי דורי ומצליח להרתיע פחות או יותר רק את עצמו .. לו אפשר לומר תודה , להעניק מדליה על שנות שרות ולשלוח אותו למצוא עיסוקים אחרים לשעות הפנאי ... אותו אדון שאין לו ממש יכולת מקצועית/ פיזית/טכנית לטפל בנושאים המגוונים שבהם עוסקת המשטרה בשוטף, הוא למעשה, בשורה התחתונה, בולע משאבים שיכולים להיות מנוצלים להפיכת המשא"ז ליעיל יותר ולכוח מכפיל אמיתי.

אני יודע שצורת התנסחות כה בוטה מרגיזה אנשים רבים (שמתנדבים ותורמים מזמנם ומרצם כל חודש ואכן ראויים להוקרה והערכה על כך, אין ליכ וונה לפגוע במי מהם - גם אני כזה ..) , אבל היא במתכוון בוטה ע"מ לשים את הדברים על השולחן במערומיהם ולבחון אותם לעומק.

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 16 פברואר 2006, 00:39

או שחר

להסב אותם ל משימות לא פחות מועילות בתחום הסיוע למשטרה חוץ מדורי דורי.

אני בטוח שאתה תרכיב רשימה טובה ממני.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trooperglock » 16 פברואר 2006, 05:57

צד נוסף ולא פחות חשוב שמפריע למתנדבים הוא "פגיעותם" כאזרחים.... ולמה הכוונה....?

רבים מהמתנדבים .... ודוקא ה"מסוגלים" יותר, מעדיפים להמנע מפעילות באיזור מגוריהם מתוך רתיעה לעימות עם תושבי האזור מחשש לנקמה.... גם פגיעה פיזית בהם מחוץ לשעות הפעילות ועל אחת כמה וכמה פגיעה ברכושם (בד"כ ברכבם).

בניגוד לשוטר שהוא שוטר ועובד ציבור 24 שעות ביממה ולכן פגיעה בו או ברכושו תטופל בהתאם ע"י רשויות החוק, פגיעה במתנדב או ברכושו עקב פעילותו תטופל כאירוע בין שני אזרחים.

הפרדה זו יוצרת חשש אצל מתנדבים להיות מעורים בפעילות הפלילית שמתרחשת באזור מגוריהם למרות ששום שוטר לא יכול להכיר את האזור טוב יותר מהמתגוררים בו.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד