אקדח חלופי

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

אקדח חלופי

על ידי advocate » 05 מרץ 2007, 06:49

בוקר טוב לכולם,

לאחר שבתחרות האחרונה היו לי יותר מעצורים מאני לא יודע מה, התברר לי תודות לבר סמכא (ישי) כי ישנו דבר המוגדר בחוקה כאקדח חלופי.

לאחר שנברנו והפכנו בחוקה, עולה לכאורה (דגש על לכאורה) שמותר לי להחליף אקדח בתחרות מאותו DIVISION ! אפילו אם זה יריחו במקום גלוק או פארא במקום הקלר !!

כלומר אפילו מייג'ור למיינור וההיפך. אלא מה? הניקוד מחושב גם רטרואקטיבית לפי הניקוד ה נ מ ו ך.

עד כאן יחסית פשוט (אגב חייב אותה תצורה של כוונות להב/אתנך לעומת אופטי) אבל נאמר לי שבעבר הדבר התאפשר בצורה חלקית או לא התאפשר בכלל.

האם מישהו/י יכולים להשכילני מהי הזכות/חובה בסוגיה זו???

תודה מראש,
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Yael Dagan » 05 מרץ 2007, 08:02

לא מדויק
אקדח חלופי חייב להיות זהה לשלך בכל הנוגע לפקטור (מייג'ור או מיינור), אתה תרשם בתחרות לפי הפקטור עליו הצהרת.
רוב היורים מגיעים לתחרויות עם שני אקדחים, שהם זהים לחלוטין, על מנת שבמידת הצורך יוכלו לפנות לאקדח החלופי מעטים המקרים שיורה נעזר באקדח אחר לגמרי משלו, אבל נחום כבר הוכיח לי אחרת כאשר נאלץ לירות באליפות העולם עם אקדח 0.45 סטנדרטי, ועוד single stack....

יעל
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pildus2 » 05 מרץ 2007, 09:28

האם הדברים נכונים גם לגבי פסילה על פקטור נמוך מדי?
אחרי שהפופר הימני בתרגיל 3 סירב ליפול אחרי שפגעתי בו ב6(!!) כדורים, הבנתי (למדתי לראשונה) את נושא הפקטור המינימלי לאקדח (אחרי שישי הפיל אותו בכדור אחד מאקדח סטנדרט), וכן שאקדח שלא עובר את הפקטור המינימלי נפסל לתחרות (לפחות לאליפות ישראל הקרובה). האם במקרה כזה אקדח חלופי יכול להציל את היורה מפסילה?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 05 מרץ 2007, 10:06

באיזה אקדח מדובר?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי נועם » 05 מרץ 2007, 14:02

GUSS כתב:באיזה אקדח מדובר?

מים ווטסון, אקדח מים.

זה אומר דרשני להגנה עצמית ..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אמיר890 » 05 מרץ 2007, 14:33

5.1.7
המתחרים ישתמשו באותו האקדח וסוג כוונות בכל תרגילי הירי בתחרות. בכל אופן, במקרה בו האקדח המקורי של המתחרה ו/או
הכוונות הופכים לבלתי שמישים או בלתי בטיחותיים במהלך התחרות, הם רשאים לבקש, מהשופט הראשי, רשות להשתמש
באקדח ו/או בכוונות חלופיים.השופט הראשי רשאי לאשר החלפה בתנאי:

5.1.7.1
האקדח החלופי עונה על הדרישות של המחלקה הרלוונטית.
5.1.7.2
השימוש באקדח החלופי לא יעניק למתחרה יתרון תחרותי כלשהו.
5.1.7.3
תחמושת המתחרה, כאשר נבדקה עבור האקדח החלופי, באמצעות מד המהירות הרשמי של התחרות, השיגה את
מקדם העוצמה המזערי עבור המחלקה המוכרזת. ראה כלל 5.6.3.9
אמיר - מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי advocate » 05 מרץ 2007, 18:53

יעל! את 10! המון תודה על המידע.

אמיר, מקריאת מה שכתבת עולה שזה בדיוק כמו מה שיעל כתבה.

תודה לכולם על ה INFO
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

כוונת /שונה ונחותה יותר

על ידי צבי גליק » 05 מרץ 2007, 19:39

מצד אחד נאמר שסוג האקדח יהיה מאותה קטגוריה אך אם הבנתי בין השורות אסור שהאקדח החלופי יקנה יתרון. האם אקדח שהוא נחות יותר כלומר אקדח עם כוונת להב אתנח רגילה יאושר כאקדח חליפי לאקדח בעל כוונת אופטית? האקדח עצמו הוא אופן עקב היותו בעל קומפנסטור.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pollack » 05 מרץ 2007, 22:18

הזדקנתי - פתחו את האשכול שרציתי להעלות....... לא נורא.
שני דברים:
1. החוק הוא בדיוק כפי שנכתב. כלומר- כל עוד תשמור על המחלקה (אופן, סטנדרט וכו')
ועל סוג הכוונות (אופטיות או רגילות בהתאמה), הרי שלא משנה סוג / דגם האקדח.
כפי שדני סבר בעת שדנו בכך בתחרות, יורה שירה בסטנדרט, כוונות רגילות ומקדם עוצמה נמוך, יוכל לירות באישור מנהל התחרות באקדח סטנדרטי, דגם שונה בעל מקדם עוצמה גבוה, כל עוד הכוונות יהיו מאותו סוג והתוצאות יירשמו כמקדם עוצמה הנמוך.
כמובן שבמצב הפוך לא ניתן, היות ואז המהלך מבוצע בניגוד להתניה שהאקדח החליפי, לא יעניק ייתרון יחסי בירי.
2. לגבי השאלה האם אקדח חליפי יכול לפתור בעיית פקטור עוצמה פסול, הרי שכאן יש בעיה אחרת.סעיף 5.6.3.6 מגדיר כי היורה אשר מקדם העוצמה שלו נפסל, יוכל להמשיך לירות אך לא למניין. אין לו אישור להחליף אקדח, כיוון שהאקדח עצמו והכוונות לא כשלו.

נ.ב - אני חייב לדני ברס תשובה - למרות שבכל התחרויות הבינלאומיות עליך להצהיר מראש על האקדח החליפי וכן על המחסניות וכל הסט הזה מסומן מראש ע"י השופט המיועד לכך, בחוקה עצמה אין כל חובת הצהרה מראש כך שבמבחן החוקה, גם אם לא הצהרת על אקדח חליפי, במידה והאקדח שתבחר בו מהעצה הקיימת בין היורים, עומד בהתניות המופיעות בחוקה, השופט הראשי, יוכל להיענות לבקשתך (כמובן לשיקולו בלבד).

לשימת לבכם - הוחלט בשעה טובה בישיבת הועדה האחרונה, להקים וועדת שיפוט שחברים בה חמי מנחם, ד"ר רובי ינקו ואנכי. הרעיון הוא שכל מועדון שיחפוץ בכך, יוכל לזמן אחד מאתנו או יותר ליום האימון של המועדון ובאותו היום נבצע דיון חוקתי, נעבור ונדון על סוגיות בעיתיות או כל סוגיה שתועלה ע"י החברים ועל ידי הפנל.
הרעיון שמאחור - קידום הבנת החוקה והבנת הירי המעשי ליורים צעירים ו/או ליורים וותיקים שלא מעודכנים כראוי בשינויי החוקה. ההנאה של דיון רב משתתפים בפרשנויות החוקה, יכול לעשות פלאים ברמת הירי של היורים מחד ובהבנת החלטות השופטים מאידך.

המשך יום טוב - אני
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ג'וקר » 05 מרץ 2007, 22:20

pollack כתב:הזדקנתי - פתחו את האשכול שרציתי להעלות....... לא נורא.
שני דברים:
1. החוק הוא בדיוק כפי שנכתב. כלומר- כל עוד תשמור על המחלקה (אופן, סטנדרט וכו')
ועל סוג הכוונות (אופטיות או רגילות בהתאמה), הרי שלא משנה סוג / דגם האקדח.
כפי שדני סבר בעת שדנו בכך בתחרות, יורה שירה בסטנדרט, כוונות רגילות ומקדם עוצמה נמוך, יוכל לירות באישור מנהל התחרות באקדח סטנדרטי, דגם שונה בעל מקדם עוצמה גבוה, כל עוד הכוונות יהיו מאותו סוג והתוצאות יירשמו כמקדם עוצמה הנמוך.
כמובן שבמצב הפוך לא ניתן, היות ואז המהלך מבוצע בניגוד להתניה שהאקדח החליפי, לא יעניק ייתרון יחסי בירי.
2. לגבי השאלה האם אקדח חליפי יכול לפתור בעיית פקטור עוצמה פסול, הרי שכאן יש בעיה אחרת.סעיף 5.6.3.6 מגדיר כי היורה אשר מקדם העוצמה שלו נפסל, יוכל להמשיך לירות אך לא למניין. אין לו אישור להחליף אקדח, כיוון שהאקדח עצמו והכוונות לא כשלו.

נ.ב - אני חייב לדני ברס תשובה - למרות שבכל התחרויות הבינלאומיות עליך להצהיר מראש על האקדח החליפי וכן על המחסניות וכל הסט הזה מסומן מראש ע"י השופט המיועד לכך, בחוקה עצמה אין כל חובת הצהרה מראש כך שבמבחן החוקה, גם אם לא הצהרת על אקדח חליפי, במידה והאקדח שתבחר בו מהעצה הקיימת בין היורים, עומד בהתניות המופיעות בחוקה, השופט הראשי, יוכל להיענות לבקשתך (כמובן לשיקולו בלבד).

לשימת לבכם - הוחלט בשעה טובה בישיבת הועדה האחרונה, להקים וועדת שיפוט שחברים בה חמי מנחם, ד"ר רובי ינקו ואנכי. הרעיון הוא שכל מועדון שיחפוץ בכך, יוכל לזמן אחד מאתנו או יותר ליום האימון של המועדון ובאותו היום נבצע דיון חוקתי, נעבור ונדון על סוגיות בעיתיות או כל סוגיה שתועלה ע"י החברים ועל ידי הפנל.
הרעיון שמאחור - קידום הבנת החוקה והבנת הירי המעשי ליורים צעירים ו/או ליורים וותיקים שלא מעודכנים כראוי בשינויי החוקה. ההנאה של דיון רב משתתפים בפרשנויות החוקה, יכול לעשות פלאים ברמת הירי של היורים מחד ובהבנת החלטות השופטים מאידך.

המשך יום טוב - אני

רעיון מעולה

:!:
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גלוקי » 05 מרץ 2007, 22:52

ובא לציון גואל ....

מצוייין.
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Yael Dagan » 07 מרץ 2007, 19:50

pildus2 כתב:האם הדברים נכונים גם לגבי פסילה על פקטור נמוך מדי?
אחרי שהפופר הימני בתרגיל 3 סירב ליפול אחרי שפגעתי בו ב6(!!) כדורים, הבנתי (למדתי לראשונה) את נושא הפקטור המינימלי לאקדח (אחרי שישי הפיל אותו בכדור אחד מאקדח סטנדרט), וכן שאקדח שלא עובר את הפקטור המינימלי נפסל לתחרות (לפחות לאליפות ישראל הקרובה). האם במקרה כזה אקדח חלופי יכול להציל את היורה מפסילה?

אורן,

יש דבר כזה פסילה על פקטור נמוך, ומי כמו כפיר יודע עד כמה בודקים את זה. מי שלא עובר פקטור מינימאלי (בדיקת כרונוגרף, ולא בדיקת פופר), נפסל מהתחרות.
לגבי הפופר - אתה לא היחיד שירה עליו 6 כדורים עד לנפילתו... הוא פשוט לא היה מכוייל כמו שצריך וזה לקח סקווד שלם עד ששינו את זה........

יעל
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 07 מרץ 2007, 21:38

כשופט בתרגיל 3 , אותו תרגיל עם הפופר שלא נפל, ברצוני להביא לידעתכם את העובדות כהויתן:
נספח C לספר הכללים קובע בדיוק כיצד ומתי יש לכייל פופרים.
היו 2 מקרים שבהם יורה שלא היפיל את הפופר ביקש בדיקה לפי הזכות המוקנית לו בנספח C לספר הכללים.
ב 2 המקרים בוצעה בדיקה כדת וכדין ע"י השופט הראשי לפי כל המתואר בנספח C והפופר נפל.

***********מסקנה - הפופר כוייל כהלכה לפני התרגיל.***************

למרות שהפופר עמד בכל הדרישות,
5. For initial calibration, each popper must be set to fall when hit within the calibration zone with a single shot fired
from a designated handgun using the calibration ammunition. The shot must be fired from the shooting location
in the course of fire furthest from the popper being calibrated
.

החליט אחד המתחרים ביחד עם אחד מ"בעלי התפקיד בתחרות" ללא ידיעת השופט הראשי וללא הסכמתם של השופטים בתרגיל, "לכייל" את אותו פופר מחדש, למרות שכאמור עמד בכל דרישות הכיול בהתאם לספר הכללים.

סעיף 4 בנספח C קובע (ההדגשה שלי)

4. The Range Master must arrange for each popper to be calibrated prior to commencement of a match, and
whenever required during a match
.

אם הפופר נפל בבדיקת כיול חוקית, שום "כיול מחדש" לא היה required.

נ.ב
תודה לחבר יקר שסיע בפתרון הבעיה. השם שמור במערכת :)
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

משמעות כיול הפופר.

על ידי יונה » 07 מרץ 2007, 23:07

תרגיל בתחרות יחשב לחוקי רק כאשר ימולאו התנאים הבאים:
או שתהיה בו לפחות מטרת נייר תקנית אחת או פפר פופר אחד.

מטרת ההתניה הנ"ל היא להביא לידי ביטוי את ההבדל בין ניקוד מיינור למיג'ור.

ברגע ש"מכיילים" את הפופר שיפול ממינור בכל איזור פגיעה, חוטאים למהות ההפרדה בין ניקוד המיינור לניקוד המיג'ור, ולמעשה מעניקים יתרון למיינור.

כיול נכון צריך להתחיל מכיוון השלילה, כלומר פגיעה עם אקדח סטנדרטי מיינור שלא תפיל את הפופר ולהתחיל לכוון את הזוית עד שהפופר יפול מפגיעה באזור הכיול.

"שחרור" בורג כדי שיפול מכל פקטור, אינו נכון, ואינו הוגן ספורטיבית.
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pildus2 » 07 מרץ 2007, 23:28

תודה לכולכם על התשובות וההסברים. אני לכשעצמי אשמח מאד להשתתף בהרצאה/דיון בנושא החוקה ואציע זאת לראשי המועדון שלי.

רק למען הסר ספק:
לא העליתי את סיפור הפופר בתרגיל 3 על מנת להטיל דופי בהחלטות השופטים או תהליך הכיול והבדיקה. מרגע שהוסברה לי החוקה וההליך הראוי לטיפול בבקשה שלי לתרגיל חוזר, והתבצעה הבדיקה בהתאם פגו כל טענותיי ומענותיי והעניין נמחק מבחינתי.
הזכרתי את העניין רק מכיוון שdonduck באדיבותו דיבר איתי אחרי התחרות והציע לי לבדוק את נושא הפקטור באקדח וכך גם למדתי על נושא בדיקות הפקטור באליפות ישראל ואפשרות הפסילה בגין אי עמידה בפקטור המינימלי.

לילה טוב
אורן
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד