אקדחים כנשק משני בעימות המוגבל

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי נועם » 11 יולי 2007, 05:29

קראון,

אני מסכים איתך, אין עוררין. כנ"ל לגבי אזרחים. נושאים נשק 30 ולא זוכרים את העקרונות הבסיסיים בכל חידוש - מחדש..

אם לא יהיה צמצום בתקופות האימון הנדרשות - לא יהיה שינוי.

לגבי מאבטחים / שומרים וגם אזרחים - לא חייבים להעביר אף אחד - אין ח"ל. מי שלא טוב - שיתאמן עד שיגיע לרמה נדרשת או לא.

אילן, אגב, את האימון של ה 9 שעות ניתן לבצע ביום אחד או שני מפגשים של 4.5 שעות.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 11 יולי 2007, 07:01

האמת,

אני חושב שרשיון נשק צריך לבוא עם LOG BOOK בדיוק כמו רשיון צלילה.
חידוש רשיון יהיה מותנה בלפחות שתי חותמות של ירי במטווח בשנה.
למי שטווח יותר, משרד הפנים והמטווחים יכולים לתת תמריצים בצורה של הנחות או פטורים בחידושים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Hungarfield » 11 יולי 2007, 08:42

בתקופת רודי ג'וליאני אמנם ירדה הפשיעה, אבל לא בטוח שהוא היה הגורם הישיר...
באותו הזמן חלה ירידה בפשיעה בערים רבות בארה"ב, באחוזים די דומים, וכנראה שהיו הרבה גורמים כלכליים וסוציאליים שהביאו לירידה הזאת.
אין ספק שרודי עשה עבודה טובה, וחלק מהעניין בהחלט נזקף לזכותו, אבל הרבה פחות כנראה ממה שחשבו בתחילה.
(מקור - סטיבן לויט, פריקונומיקס, ספר שיכול להאיר עיניים בהרבה תחומים, בין השאר הוא מוכיח שהחזקת נשק בבית - בטוחה הרבה יותר מבעלות על בריכת שחיה, למשל, ועדיין נחשו למי ישלחו את הילדים לשחק יותר בנכונות...)
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי אילן ב » 11 יולי 2007, 09:05

נועמיקו
ביננו בלי שאף אחד יראה
וינגייט ביקשו שלא תגיד שלמדת אצלם.

אתה ואני הרי יודעים שמה שאפשר לעשות ביום לא מחלקים (חוץ מתשלומים)

מה שאני חושש שעל עקרון האימון של שעתיים יכניסו את כל ה9 ב4 וחצי שעות.

וח.ל. בטח ח.ל. אחרת אף אחד לא יבוא למטווח שלך אלא ילך למטווח שבו המדריך מבין מי היד שמאכילה אותו.

עד שלא יהיה בוחן חיצוני לא יזוזו דברים - וגם אז תמיד יהיה המושחת שיקלקל את השם של כולם.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 11 יולי 2007, 09:06

Hungarfield כתב:בתקופת רודי ג'וליאני אמנם ירדה הפשיעה, אבל לא בטוח שהוא היה הגורם הישיר...
באותו הזמן חלה ירידה בפשיעה בערים רבות בארה"ב, באחוזים די דומים, וכנראה שהיו הרבה גורמים כלכליים וסוציאליים שהביאו לירידה הזאת.
אין ספק שרודי עשה עבודה טובה, וחלק מהעניין בהחלט נזקף לזכותו, אבל הרבה פחות כנראה ממה שחשבו בתחילה.
(מקור - סטיבן לויט, פריקונומיקס, ספר שיכול להאיר עיניים בהרבה תחומים, בין השאר הוא מוכיח שהחזקת נשק בבית - בטוחה הרבה יותר מבעלות על בריכת שחיה, למשל, ועדיין נחשו למי ישלחו את הילדים לשחק יותר בנכונות...)

ד"ר גולאש
כבר היתה לנו תאוריה פיקס
אז עוד פעם אתה מבלבל אותנו עם העובדות ?
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי גמ » 11 יולי 2007, 10:17

הנה גישה אחרת לחלוטין שבה כולם יוצאים טוב

אם היתה קצת בינה בחלונות הגבוהים ועם קצת מחשבה ואירגון ניתן היה להשיג יתרונות רבים (ברמת המדינה) מבעלי הנשק האזרחי.

הצעתי:
כל לוחם בסדיר שמשתחרר יוכל להחליט האם הוא מעוניין לרכוש נשק (אקדח) אזרחי. האקדחים הללו יהיו מסובסדים ע"י המדינה. הלוחם ירכוש נשק מסובסד (מתוך כמה דגמים אפשריים). הלוחם יעבור אימון בתדירות גבוהה ע"ח המדינה (האם האימון התקופתי יהיה כל 3 או 4 חודשים זה יקבע ע"י גוף מקצועי - אני מציע כאן רק מתווה כללי). האימון יוכל להתקיים במהלך שרות מילואים פעיל, ע"י הקדשה של מספר שעות במהלך השרות לאימון אקדח, או שהאימון יועבר במסגרת תשתית שתיבנה לצורך כך בצמוד לקציני הערים (יתכן שדווקא לאפשר העברת האימון רק במסגרת שרות מילואים למי שעדיין בגיל שרות מילואים היא יתרון כיוון שהיא תיתן עוד צ'ופר לנושאים בנטל. מצד שני אין סיבה שאדם שסיים שרות מילואים פעיל ביחידה קרבית בגיל 45 יוותר על החזקת הנשק. אדם כזה יוכל להמשיך להתאמן במסגרת קצין העיר). הנשק עצמו יבדק בדיקה תקופתית או עי נשק בצבא בזמן שרות מילואים או ע"י נשק שימצא באותה מסגרת אימון שתוקם בצמוד למתחמי קציני הערים.

מה מקבלים מסידור כזה:
א. נושאי הנשק יהיו אנשים שלפחות בשרות הסדיר שלהם היו צמודים לנשק, מכירים את ההתנהלות עם נשק (גם אם לא באופן ספציפי את ההתנהלות עם אקדח, אבל זו מיומנות שבמספר שיעורים ואימונים תקופתיים ניתן להקנות ולשמר). לאנשים כאלו שהמדינה סמכה עליהם בשרות הסדיר והפקידה בידהם נשק יש קריטריון לדעתי להמשיך לשאת נשק גם באזרחות. כמובן שזה לא צריך להיות אישור אוטומטי וכל חייל משוחרר שיעמוד בקריטריונים (שרות צבאי מלא ביחידה קרבית) יבדק בקריטריונים נוספים לפני שיאושר לו להצטרף להסדר המוצע.
ב. מעצם היותם של נושאי הנשק חיילים קרביים בעבר המדינה מראה שהיא מוקירה אותם ומאפשרת להם את הצ'ופר של החזקת נשק (כמובן רק למי שיהיה מעוניין בכך).
ג. פיקוח הדוק ותקופתי הן על רמת הכשרות של המחזיק בנשק והן על מצב הנשק עצמו.
ד. כוח מיומן ואחראי שמפוזר באוכלוסיה האזרחית ויכול לפתור בעיות בזמן אמת.
ה. ריענון תקופתי (בזמן האימון) של נוהלי החזקת הנשק, הוראות פתיחה באש וכו'.
ו. ניתן כמובן לשכלל עוד את המערך הזה, למשל להרכבת כיתות כוננות למשימות שונות ועוד כהנה וכהנה.

בקיצור, כפי שאני רואה את הסידור הזה רק יתרונות יכולים לצמוח ממנו.

לשאלה מה עושים עם מי שלא שירת שרות קרבי ומעוניין לשאת נשק אין לי תשובה. כל אדם כזה צריך להיבדק לגופו. בכל מקרה, במידה ואדם יקבל רשיון לנשק בתבחין "אזרח ללא עבר של שרות צבאי קרבי מלא" צריך לחייב אותו להצטרף למסגרת האימון ופיקוח המוצעת למעלה.

אני יודע, אוטופיה, חזון אחרית הימים, וכו'. בכל זאת, חשבתי שנכון יהיה לפחות להציע.....

גדעון
נערך לאחרונה על ידי גמ בתאריך 11 יולי 2007, 11:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 11 יולי 2007, 10:27

מי יכול לפרט קצת לגבי התבחין "אחר"?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 11 יולי 2007, 10:33

התגרום החופשי לתבחין "אחר" הוא "פתח לקומבינות למקורבים"
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Hungarfield » 11 יולי 2007, 11:10

"אחר" הוא למעשה ראשי תיבות:
אח של מישהו
חבר של מישהו
רשום ברשימת המקורבים הנכונה.
למעשה, זו ההוכחה הניצחת שאפשר להסתדר יופי בלי פרוטקציות, אם רק מכירים את האנשים הנכונים...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי higt-power » 11 יולי 2007, 14:23

גמ כתב:הנה גישה אחרת לחלוטין שבה כולם יוצאים טוב

אם היתה קצת בינה בחלונות הגבוהים ועם קצת מחשבה ואירגון ניתן היה להשיג יתרונות רבים (ברמת המדינה) מבעלי הנשק האזרחי.

הצעתי:
כל לוחם בסדיר שמשתחרר יוכל להחליט האם הוא מעוניין לרכוש נשק (אקדח) אזרחי. האקדחים הללו יהיו מסובסדים ע"י המדינה (מאיפה הדינרוס יבואו?). הלוחם ירכוש נשק מסובסד (מתוך כמה דגמים אפשריים). הלוחם יעבור אימון בתדירות גבוהה ע"ח המדינה (האם האימון התקופתי יהיה כל 3 או 4 חודשים זה יקבע ע"י גוף מקצועי - אני מציע כאן רק מתווה כללי). האימון יוכל להתקיים במהלך שרות מילואים פעיל, ע"י הקדשה של מספר שעות במהלך השרות לאימון אקדח[]כל זה בצבא שמבחינתו אימון לקראת תעסוקה זה מטווח של 10 כדור למטרת כסת"ח,ציון עובר ח"ל והיחידות עתירות התקציב מעבירות אימון של 3 ימים ברוטו אז מזה לקחת עוד כמה שעות לאימון אקדח], או שהאימון יועבר במסגרת תשתית שתיבנה לצורך כך בצמוד לקציני הערים (במדינה שסוגרת מטווחים על ימין ועל שמאל בטענה שזה מפריעה לשכנים אוו סתם מסוכן לסובבים?
שלא לדבר על עליות של הקמת מטווח כחוק במדינת ישראל (תקציב כבר אמרנו?)

(יתכן שדווקא לאפשר העברת האימון רק במסגרת שרות מילואים למי שעדיין בגיל שרות מילואים היא יתרון כיוון שהיא תיתן עוד צ'ופר לנושאים בנטל.(זאת בדיוק הנקודה אחזקת נשק לא צריכה להיות "צ'ופר" אוו טובה היא חייבת להיות זכות בסיסית לכל אזרח שומר חוק) מצד שני אין סיבה שאדם שסיים שרות מילואים פעיל ביחידה קרבית בגיל 45 יוותר על החזקת הנשק. אדם כזה יוכל להמשיך להתאמן במסגרת קצין העיר). הנשק עצמו יבדק בדיקה תקופתית או עי נשק בצבא בזמן שרות מילואים או ע"י נשק שימצא באותה מסגרת אימון שתוקם בצמוד למתחמי קציני הערים.

מה מקבלים מסידור כזה:
א. נושאי הנשק יהיו אנשים שלפחות בשרות הסדיר שלהם היו צמודים לנשק, מכירים את ההתנהלות עם נשק (גם אם לא באופן ספציפי את ההתנהלות עם אקדח, אבל זו מיומנות שבמספר שיעורים ואימונים תקופתיים ניתן להקנות ולשמר). לאנשים כאלו שהמדינה סמכה עליהם בשרות הסדיר והפקידה בידהם נשק יש קריטריון לדעתי להמשיך לשאת נשק גם באזרחות. כמובן שזה לא צריך להיות אישור אוטומטי וכל חייל משוחרר שיעמוד בקריטריונים (שרות צבאי מלא ביחידה קרבית) יבדק בקריטריונים נוספים לפני שיאושר לו להצטרף להסדר המוצע.
איזה קריטריונים למשל?
ובכלל מי יותר קרבי חייל נ"מ שמשרת במרכז הארץ אוו חייל חימוש שמשרת באזור חברון ?
קח לדוגמה את החייל והקצין שלו בדוגמה שהביא פה נועם ,אתה חושב באמת ששני החברה הללו יהיו יותר בטיחותים בנשק מכל אדם אפילו עם 0 הכשרה?

ב. מעצם היותם של נושאי הנשק חיילים קרביים בעבר המדינה מראה שהיא מוקירה אותם ומאפשרת להם את הצ'ופר של החזקת נשק (כמובן רק למי שיהיה מעוניין בכך).
ו. ניתן כמובן לשכלל עוד את המערך הזה, למשל להרכבת כיתות כוננות למשימות שונות ועוד כהנה וכהנה.
זה דווקא רעיון ברוח המערכת מי שכבר תורם נתקע לו עוד,עשיתה 30 יום מילואים יופי קבל כיתת כוננות!

לשאלה מה עושים עם מי שלא שירת שרות קרבי ומעוניין לשאת נשק אין לי תשובה. כל אדם כזה צריך להיבדק לגופו. בכל מקרה, במידה ואדם יקבל רשיון לנשק בתבחין "אזרח ללא עבר של שרות צבאי קרבי מלא" צריך לחייב אותו להצטרף למסגרת האימון ופיקוח המוצעת למעלה.

אני יודע, אוטופיה, חזון אחרית הימים, וכו'. בכל זאת, חשבתי שנכון יהיה לפחות להציע.....

גדעון
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 11 יולי 2007, 15:17

spy כתב:התגרום החופשי לתבחין "אחר" הוא "פתח לקומבינות למקורבים"

בתאוריה אתה צודק, וככה זה היה גם כן לפני די הרבה שנים, בתכלס היום אף פקיד רישוי לא ירצה לקחת על עצמו את האחריות לתת למישהו רשיון בתבחין הזה, כי מסתכלים על זה בזכוכית מגדלת.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 11 יולי 2007, 16:27

גמ כתב:הנה גישה אחרת לחלוטין שבה כולם יוצאים טוב

הצעתי:
כל לוחם בסדיר שמשתחרר יוכל להחליט האם הוא מעוניין לרכוש נשק (אקדח) אזרחי. האקדחים הללו יהיו מסובסדים ע"י המדינה. הלוחם ירכוש נשק מסובסד (מתוך כמה דגמים אפשריים). הלוחם יעבור אימון בתדירות גבוהה ע"ח המדינה (האם האימון התקופתי יהיה כל 3 או 4 חודשים זה יקבע ע"י גוף מקצועי - אני מציע כאן רק מתווה כללי). האימון יוכל להתקיים במהלך שרות מילואים פעיל, ע"י הקדשה של מספר שעות במהלך השרות לאימון אקדח, או שהאימון יועבר במסגרת תשתית שתיבנה לצורך כך בצמוד לקציני הערים (יתכן שדווקא לאפשר העברת האימון רק במסגרת שרות מילואים למי שעדיין בגיל שרות מילואים היא יתרון כיוון שהיא תיתן עוד צ'ופר לנושאים בנטל. מצד שני אין סיבה שאדם שסיים שרות מילואים פעיל ביחידה קרבית בגיל 45 יוותר על החזקת הנשק. אדם כזה יוכל להמשיך להתאמן במסגרת קצין העיר). הנשק עצמו יבדק בדיקה תקופתית או עי נשק בצבא בזמן שרות מילואים או ע"י נשק שימצא באותה מסגרת אימון שתוקם בצמוד למתחמי קציני הערים.

מה מקבלים מסידור כזה:

גדעון

גדעון ההצעה שלך כל כך הגיונית שאין לה מקום בחלם.

לעומת זה אם כולם כולל כל הלוחמים היו מסרבים לשאת נשק לאחר השרות הסדיר אני בטוח שבכנסת היה עובר חוק שמחייב אותם.

או שאולי היו מפריטים גם את זה ושוכרים מאבטחים מאל קאעידה.

חלם כבר אמרנו ?
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 11 יולי 2007, 16:31

itamar כתב:
spy כתב:התגרום החופשי לתבחין "אחר" הוא "פתח לקומבינות למקורבים"

בתאוריה אתה צודק, וככה זה היה גם כן לפני די הרבה שנים, בתכלס היום אף פקיד רישוי לא ירצה לקחת על עצמו את האחריות לתת למישהו רשיון בתבחין הזה, כי מסתכלים על זה בזכוכית מגדלת.

א.

איתמר מהר לחפש פינה מעוגלת...........

איך אתה איתמר - אתה - לא יודע שתבחין אחר מקבלים רק מירושליים ולא אצל פקידי הרישוי?

(יכול להיות שאתה מרגיש לא טוב - שאני אזמין לך אמבולנס?)
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 11 יולי 2007, 16:57

תזמין אילן תזמין... אני באמת זקוק לזה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 11 יולי 2007, 18:41

אל תהרגו אותי במקום,, אבל איך עוד לא עלו על זה שלכל סוטי המין הבכירים והבחירים יש רשיון נשק ,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד