תחמושת קלה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תחמושת קלה

על ידי קראון » 25 יולי 2007, 17:27

בחוברת התחזוקה של HK P7 קיימת המלצה להזין את האקדח רק בתחמושת בעלת עופרת מצופה במלואה במשקל של לפחות 100 גריין.

בעוד שלנושא ציפוי העופרת יש הסבר פשוט - לא לסתום את בוכנת הגזים, לא מצאתי כל הסבר לגבי הדרישה לכדורים במשקל של 100 גריין לפחות.

האם מישהו יודע מדוע ולמה?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

שאלה

על ידי goliver » 25 יולי 2007, 20:14

שלום,
איני מכיר את ה-P7 , אך בוכנת גזים????
האם האקדח הנ"ל פועל כמו רובה????????

יכול להיות שפשוט קליע בעל משקל נמוך יחסית הוא בעל אנרגיה קינטית קטנה (לא בהכרח נכון, כי יש תלות במהירות הלוע) - ואין מספיק אנרגיה לפעולה תקינה של האקדח.
בברכה GOLIVER
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי קראון » 25 יולי 2007, 23:19

שלום גוליבר.

בוכנת הגזים ב-P7, תפקידה לנעול את המחלק בעת הירי, ורק לאחר שהכדור עוזב את הקנה, יש ירידת לחץ בקנה והמחלק נע לאחור ופולט את התרמיל גם בעזרת גזי הפליטה שהצטברו בבית הבוכנה.

אני התכוונתי לכדורים במשקל מתחת ל-100 גריין אבל בלחץ בית בליעה מאד גבוה (+P+), ואין לי מושג אם הם עלולים ליצור בעייה, שכן לפי ה-manual של האקדח מומלץ 100 גריין ומעלה (אבל לא מוסבר למה).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 26 יולי 2007, 06:46

קראון כתב:שלום גוליבר.

בוכנת הגזים ב-P7, תפקידה לנעול את המחלק בעת הירי, ורק לאחר שהכדור עוזב את הקנה, יש ירידת לחץ בקנה והמחלק נע לאחור ופולט את התרמיל גם בעזרת גזי הפליטה שהצטברו בבית הבוכנה.

אני התכוונתי לכדורים במשקל מתחת ל-100 גריין אבל בלחץ בית בליעה מאד גבוה (+P+), ואין לי מושג אם הם עלולים ליצור בעייה, שכן לפי ה-manual של האקדח מומלץ 100 גריין ומעלה (אבל לא מוסבר למה).

האמת, שאני לא רואה שום גורם שיכול ליצור בעיה שיכולה להתעורר בירי תחמושת מתחת ל100 גריין בלחץ בית בליעה גבוה. אם יש לך תנסה ותראה.

יכול להיות שהקלר כיילו את מנגנון הנעילה של ה-P7 לתחמושת של מינימום 100 גריין בלחץ מסויים (סביר מאד להניח שלא +P+) ועל זה הם מוכנים להתחייב לפעולה שוטפת וחסרת מעצורים של האקדח.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

תגובה

על ידי goliver » 26 יולי 2007, 16:15

קראון ידידי
באמת שאיני מכיר את ה P7 של HK ,
אך אני מתקשה להאמין שתפקיד הבוכנה הוא לנעול את המחליק בעת הירי.
רוב (אם לא כל) שיטות הנעילה הקיימות באקדחים חצי אוטומטים מתבססים על מנגנון בראונינג.
הקנה נעול למחליק למרחק קצר (short recoil) ע"י שן או שיני נעילה וכדומה.
הגזים אינם מצטברים בבית בוכנה אלה בתרמיל הנמצא בבית הבליעה והוא (התרמיל) דוחף את המחליק (ולמרחק קצר גם את הקנה, כי הוא הרי נעול למחליק) לאחור.
כמובן שפתיחת הנעילה מתרחשת רק לאחר שלחץ הגזים ירד לרמה בטוחה, אך עדיין מספיק כדי להחזיר את המערכת לאחור לתפעול תקין של האקדח.
בברכה GOLIVER
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 26 יולי 2007, 18:19

ובלי אמונה אנה אנו באים?,,,,

http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=133

ותודה לנועם !
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי קראון » 26 יולי 2007, 19:48

שלום איתמר.

האם הדרישה למינימום 100 גריין נובעת מתנע מינימלי הדרוש לדחיפת המחלק לאחור (תוך שהם שכחו שתנע זה גם עניין של מהירות ולא רק של מסה?)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: תגובה

על ידי Webart » 26 יולי 2007, 22:02

goliver כתב:קראון ידידי
באמת שאיני מכיר את ה P7 של HK ,אך אני מתקשה להאמין שתפקיד הבוכנה הוא לנעול את המחליק בעת הירי.
רוב (אם לא כל) שיטות הנעילה הקיימות באקדחים חצי אוטומטים מתבססים על מנגנון בראונינג.
הקנה נעול למחליק למרחק קצר (short recoil) ע"י שן או שיני נעילה וכדומה.
הגזים אינם מצטברים בבית בוכנה אלה בתרמיל הנמצא בבית הבליעה והוא (התרמיל) דוחף את המחליק (ולמרחק קצר גם את הקנה, כי הוא הרי נעול למחליק) לאחור.
כמובן שפתיחת הנעילה מתרחשת רק לאחר שלחץ הגזים ירד לרמה בטוחה, אך עדיין מספיק כדי להחזיר את המערכת לאחור לתפעול תקין של האקדח.

אתה צודק לגמרי!
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי נועם » 26 יולי 2007, 22:05

אחח.. וובי,

תעלה אולי קישור לאשכולות של שוק הנשק ותסביר למה אני מצולם עם ה P7 שלך בצלמית .. :wink:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי קראון » 26 יולי 2007, 22:19

קראתי לאחרונה בכמה פורמים תואמי "הסליק" בארה"ב כי HK ממליצה לא להשתמש בכדורי +P+ ב-P7, אלא רק בכדורים בעלי משקל 115-124 גריין בלחץ רגיל.

באתרים אחרים קראתי שדווקא מנגנון הנעילה המבוסס על גזי הפליטה של ה-P7 מתאים לירי תחמושת מוגברת, כיוון שככל שהלחץ בתחמושת יותר גבוה, הנעילה יותר חזקה.

אני לא מדבר על אימונים שוטפים בתחמושת מוגברת אלא על כ-20 כדורים בשנה, כדי לא לשכוח את הרתע החזק שלהם.

האם למישהו מחברי הפורום היו בעיות עם כדורי +P+ באקדח זה? (בעיות הזנה, סדקים, שברים במחלק וכד')

דרך אגב, מישהו ניסה כבר כדורי Mag-Tech במשקל 92.6 גריין בלחץ +P+?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי slavochk » 26 יולי 2007, 23:00

קראון כתב:(תוך שהם שכחו שתנע זה גם עניין של מהירות ולא רק של מסה?)

אל חשש, מהנדסים גרמנים בחברה מכובדת כמו HK לא "ישכחו" שתנע מושמע ממהירות.
למעשה, אני מניח שאפילו אחרון המהנדסים לא "ישכח" דבר יסודי שכזה.

קראון כתב:שלום איתמר.

האם הדרישה למינימום 100 גריין נובעת מתנע מינימלי הדרוש לדחיפת המחלק לאחור

תכן הנדסי מביא בחשבון מספר הנחות יסוד. במקרה זה, אחת ההנחות הינה סוגי התחמושת המותרים.
לעניין התנע, אם בוחנים שני קליעים בעלי משקל שונה, תוך שמירה על אנרגיה קינטית זהה, התנע של הקליע הקל נמוך מהתנע של הקליע הכבד, וזאת למרות שמהירותו הקליע הקל גבוהה יותר.
בתכנון האקדח יש לשים לב לפרטים רבים, אולם האנרגיה המירבית לכדור איתה האקדח יכול להתמודד, היא מדד דיי מייצג לפרטים אלו.
יתכן, כי לקליע נמוך ממאה גריין נדרשת מהירות מינימלית לשם פתיחת המחלק, כך שהאנרגיה המתפתחת בזמן הירי חורגת מהרף שנקבע בתכנון האקדח.
בברכה,
גלעד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 27 יולי 2007, 07:43

רק קח בחשבון שהכלי הזה תוכנן אי שם בתחילת שנות השמונים.
כח מיחשוב, ביחוד בגרמניה תחת המגבלות האמריקאיות באותן שנים של EXPORT LICENSE לא היה בדיוק בשפע. כמו כן כל הנושא של אנליזות חוזק, סימולציות, ותיב"מ היה עוד בחיתוליו.
רוב התיכנון נעשה באותם ימים על לוחות שירטוט, תיקון בעיות נעשה על ידי ניסוי וטעייה, ואיפה שהיה לך ספק בקשר לחוזק - פשוט הוסיפו חומר והרבה... :)

לי זה נראה פשוט שאנשי בקרת האיכות והמהנדסים פרסמו את טווח סוגי התחמושת שהם בדקו את פעולת הכלי איתם לפני שהם שיחררו את הכלי לשוק הרחב. יכול להיות שהם לא בדקו את הכלי על תחמושות כמו MAG TECH כי באותם ימים שהם בנו את הכלי הן פשוט לא היו קיימות ואם היו קיימות הם לא חשבו שיש לזה דרישה.

גם כשאני משחרר מוצר לשוק ואני עוסק בתחום של מוצרי תוכנה, אני דואג לפרסם את מינימום הדרישות שהמוצר יעבוד בצורה תקינה וברוב המקרים אלו הפלטפורמות עליהן המוצר נבדק במעבדה. אבל אם אני כותב במדריך למשתמש "תומך ב- WIN XP SP2" זה עדיין לא אומר שהמוצר לא יעבוד ב-WIN2000 או ב-VISTA...

בקיצור אני לא הייתי חושש לירות תחמושת כזו ב-P7, מבחינת חוזק האקדח בנוי כמו סוס עבודה, מבחינת אמינות ומעצורים, סביר להניח שגם לא תהיה בעיה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קראון » 27 יולי 2007, 12:40

Slavochk שלום.

אני הגעתי למסקנה קצת שונה, אודה לך אם תאמר לי היכן אני טועה.

נניח שהכדור אוצר בתוכו אנרגיה E לפני הירי המומרת בשלמותה לאנרגיה קינטית, אז נוסחת המהירות תהייה ( v=sqrt(2*E/m.

תכפיל את המהירות במסה ותקבל תנע ( mv=sqrt(2*E*m

כלומר בהינתן שלשני כדורים יש אותה אנרגיה של אבק שריפה והיא מומרת בשלמותה לאנרגיה קינטית, אז התנע פרופוציונאלי לשורש המסה של הקליע, ולכן ככל שהקליע יהיה כבד יותר גם התנע שלו יגדל לפי יחס שורש
נערך לאחרונה על ידי קראון בתאריך 27 יולי 2007, 17:29, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי slavochk » 27 יולי 2007, 16:38

קראון כתב:Slavochk שלום.

אני הגעתי למסקנה קצת שונה, אודה לך אם תאמר לי היכן אני טועה.

איפה בדיוק השוני? כתבנו את אותו הדבר, בניסוחים שונים:

slavochk כתב:....
לעניין התנע, אם בוחנים שני קליעים בעלי משקל שונה, תוך שמירה על אנרגיה קינטית זהה, התנע של הקליע הקל נמוך מהתנע של הקליע הכבד, וזאת למרות שמהירות הקליע הקל גבוהה יותר.
....

קראון כתב:כלומר בהינתן שלשני כדורים יש אותה אנרגיה .... והיא מומרת בשלמותה לאנרגיה קינטית, .... ככל שהקליע יהיה כבד יותר גם התנע שלו יגדל לפי יחס שורש
בברכה,
גלעד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי קראון » 27 יולי 2007, 17:27

Slavochk שלום.

אתה צודק. טעיתי בהבנת הנקרא, חשבתי בטעות שאתה מתכוון שקליע קל משיג תנע גדול יותר.

קל לי יותר עם נוסחאות מאשר עם טקסט.

עימך הסליחה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד