חוות דעת על נרתיק Safariland 6070

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

חוות דעת על נרתיק Safariland 6070

על ידי ליאור45 » 25 דצמבר 2008, 09:45

נחמד לפעמים לפתוח אשכול, ולשם שינוי אני פותח אחד ללא סיפורי תלאות או טענות.

היום אני רוצה לכתוב על עוד נרתיק בשוק רווי בנרתיקים מכל הסוגים. חוות דעת על ה-Safariland 6070 מארה"ב.
תמונה

נרתיק זה, אשר פותח על ידי חברת ספארילנד בארה"ב, מיועד בעיקר לשוטרים במדים. כל דבר שקשור בנרתיק מבטא איכות וחשיבה יצירתית. הוא נמכר ליחידים במחיר הנע בין 130 ל-170 דולר ארה"ב (שם, אין יבוא סדיר), אך ניתן לחפש ב-ebay משומשים במחיר הרבה יותר ידידותי ובמצב כחדש. הנרתיק מיוצר עבור אקדחי שירות דו-טוריים מתוצרת גלוק, ברטה, סמית אנד ווסון וזיג.

אני משתמש בדגם שמאלי המיועד לאקדחי גלוק בגודל סטנדרטי ונושא בו גלוק 19 המכיל מחסנית גלוק 17, שהקצה שלה מצויד בשרוול מתוצרת A&G.

המייחד את הנרתיק, כמובן, הוא רמת האבטחה הגבוהה שהוא מעניק. האבטחה מבוססת על לולאה המכסה את מכסה הצינה אותה יש לדחוף ואחר כך לסובב, בליווי לחצן נוסף התופס את שמורת ההדק. רק אחרי התגברות על שני מנגנונים אלה ניתן להזיז את האקדח, הנשלף על ידי תנועה אחורה ומשיכה החוצה. פעולה זו מצריכה תרגול על מנת להגיע לשליפה מהירה של האקדח בעת נשיאתו. תרגלתי כ-200 שליפות לפני שהעזתי לצאת למשמרת עם האקדח. תרגול נוסף לאחר מכן אינו מזיק. עוד יותר קשה ללהוציא את האקדח אם אדם אחר ניגש אליו מהצד או מאחור.

הזכרתי מקודם שאני משתמש במחסנית גלוק 17, דבר שמאריך את קת האקדח. לדעתי מדובר בתופסת חשובה, משום שדרושה מיומנות המשלבת כוח גס ותנועה עדינה על מנת לשלוף את האקדח. הארכת קת האקדח מאפשרת הפעלת יותר מומנט לסיבוב האקדח לאחור בזמן שליפתו, דבר שלדעתי מפשט בהרבה את פעולת השליפה בתנאים לא אידיאליים. מאידך יש להיזהר בעת ישיבה ברכב שהאקדח עדיין יהיה נגיש.

עוד מאפיינים ההופכים נרתיק זה לשימושי לנשיאה גלויה במשמרת הם רמת ההגנה הנינתת לאקדח – יש ציפוי זמש פנימי מפנק, וגובה האקדח ביחס לחגורה, כך שניתן לשלוף את האקדח ללא תמרונים מסובכים גם בעת לבישת מעיל, אפוד מגן או אפוד קרב.

הנרתיק שקיבלתי מתאים לחגורה ברוחב 2-2.5 אינץ', שזה בהחלט מתאים לחגורה משטרתית או לחגור המתלבש עליה. חברת Safariland מציעה תוספות כגון כפתור אבטחה נוסף, גימורים שונים, ולולאת החגורה מתכווננת לגובה, למי שמעוניין בכך.

הנרתיק אצלי בשימוש של כ-9 שעות לשבוע מזה שנה וחצי ואינו מראה שום סימני בלאי. הוא מחליף את ה-6280 מאותו היצרן שסיקרתי קודם, המשמש אותי כיום לנשיאה במילואים. היות וקשה מאוד לרבים מאתנו להחליף אקדח שנחטף או נגנב, ה-6070 מציע שילוב מעולה בין הגנה על האקדח מפני חטיפה לבין נגישות בעת סכנת חיים, לנשיאה בעת פעילות בסביבת אנשים מפוקפקים.

יתרונות: רמת אבטחה מעולה, הגנה טובה, כיסוי תפס שחרור מחסנית (דגם שמאלי), כיסוי הדק מלא (לכדורקנים מביננו), שליפה חלקה אחרי תרגול, איכות מעולה.
חסרונות: מאסיבי, כבד יחסית, מצריך תרגול לשימוש, מחיר גבוה מאוד, עלול להקשות על שליפה ברכב.

דירוג סופי: *****
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 26 דצמבר 2008, 13:20, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי aviran » 25 דצמבר 2008, 18:47

נראה מעולה :shock: באמת, ועם האקדח שלך, בכלל חתיך 8)

ולשאלה הכי חשובה - מתי מגיע למשטרת ישראל?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Cybrosh » 25 דצמבר 2008, 19:31

כש- BAE Systems/Armor Holdings יאשרו מכירה לישראל. לא מוכרים מחוץ לגבולות ארה"ב אלא באישור. הח"מ הביא מספר מוצרים לארץ דרך SAFARILAND(בבעלות החברה שמוזכרת למעלה)ע"י מסמכים למשרד החוץ/המסחר/הביטחון האמריקנים.

*לחלופין, ניתן למצוא RETAILER באינטרנט שמוכן לשלוח בלי להתחשב במדיניות(חלקם מזמינים ישירות מה-FACTORY ולפעמים מבקשים END USER למשלוח).
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 25 דצמבר 2008, 20:21

:D
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 26 דצמבר 2008, 15:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי aviran » 25 דצמבר 2008, 21:12

ליאור45 כתב:לא נתקלתי בבעיה ברכישה מיד שנייה.

שלך זה יד שנייה :?:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Cybrosh » 25 דצמבר 2008, 22:24

ליאור,

אני מדבר על יד ראשונה מהחברה עצמה או מ-RETAILERS שונים. קרא שוב את מה שכתבתי.

אני מספיק מיומן בנושא בשביל להגיד לך איזה RETAILER כן מוכן לבצע את העסקה, ואיזה לא(מכיוון שלא קיבל אישור), ומהי מדיניות החברה, מי המפיצים שלה ב-REGION שלנו וכו'. כמו כן, דיברתי עם נציגי SAFARILAND באופן אישי, פנים מול פנים לאור הרכישות השונות.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חבלני » 26 דצמבר 2008, 05:23

aviran כתב:
ולשאלה הכי חשובה - מתי מגיע למשטרת ישראל?

קודם שיחליפו את גוש הברזל שיש היום :cry:
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 26 דצמבר 2008, 08:31

למען הסר ספק ובשביל להבהיר כמה דברים :

SAFARILAND אוסרת על מכירה ישירה מחוץ לגבולות ארה"ב ללא אישור. הדבר תקף גם לגבי RETAILERS חיצוניים, שמוכרים ציוד ברחבי האינטרנט. אותם RETAILERS מבצעים הזמנה ישירות מ-SAFARILAND, אשר דורשים ציון END USER סופי. ברגע שמדובר במדינה מחוץ לארה"ב, ההזמנה תבוטל.

אז איך קונים?

- ניתן לקנות ישירות מ-SAFARILAND, ע"י המצאת מסמכים מתאימים, ניירת, תשלום אגרות לבקשת רישיון ייבוא, שילוח וכו'.

- כמובן, ניתן לקנות ב-EBAY. יד ראשונה או שנייה מאנשים פרטיים.

- ניתן לשלוח לחברות שילוח ישראליות הממוקמות בחו"ל כגון USHOPS או MUSTOP. העלות כמובן תהיה גבוהה בהרבה(הרבה).

לסיכום, ניתן להשיג את מוצרי SAFARILAND, אך זאת לא מטלה פשוטה כפי שהיא נראית.

היוזמה של ליאור(בפעם השנייה אם אינני טועה), מבורכת. מקווה שעוד אנשים יוכלו לכתוב כתבות שכאלו ולהמליץ על מוצרים בתחום.
נערך לאחרונה על ידי Cybrosh בתאריך 26 דצמבר 2008, 14:19, נערך פעם אחת בסך הכל.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 26 דצמבר 2008, 14:13

אני לא מבין איזה איסור אפשר להטיל על מכירה של חתיכת פלסטיק / עור מעוצבת :oops:
אפילו אמריקאים לא אמורים להיות כאלו אוילים.

עד לא מזמן ניתן היה להשיג את כל מוצרי ספארילנד בארץ ללא שום בעיה היבואן הרשמי - מאיר רוט.
כדאי לבדוק איתו לפני שמתחילים להיכנס להרפתקאות של ניירת ובירוקרטיה כמו שתיאר סייברוש
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 26 דצמבר 2008, 14:39

דון,

ARMOR HOLDINGS שבבעלותם SAFARILAND ו-HATCH, ועוד, נקנו ב-07' ע"י BAE SYSTEMS והפכו לחטיבה אצלהם.

BAE קונצרן ענק - http://www.baesystems.com/index.htm

אין בארץ או ב-REGION של ה-MIDDLE EAST ייבואן בינלאומי ישיר למוצרי SAFARILAND. היה בעבר, וכיום יש גם ייבואן של BAE, אך לא למוצרי SAFARILAND. ולכן, לא מדובר באיסור, אלא בעבודה לפי קווים מוגדרים מראש של החברה והמדיניות שלה. משמע - עובדים עם ייבואנים ברחבי העולם. אתה גר מחוץ ל-US? פנה לייבואן הכי קרוב אלייך. אין ייבואן למוצר ספציפי? אין סחורה, ניתן לקנות ישירות אבל עם הרבה בלאגן.

כל מה שאני כותב מעודכן עד למרץ 2008.

למאיר עדיין יש מוצרים שלהם אם אינני טועה, ובהנחה.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 26 דצמבר 2008, 17:50

גם לי יש נרתיק ספארילנד שדומה מאד לנרתיק של ליאור - למעשה אותו דבר למעט אותה רצועת אבטחה מלמעלה. נרתיק מעולה לכל הדעות.
קניתי אותו במינכן בחנות לציוד משטרתי, הם מוכרים גם דרך האינטרנט ואני לא חושב שיש בעיה להזמין דרכם.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 26 דצמבר 2008, 19:24

לי יש שני נרתיקים ושלל אביזרים, לא כולל הזמנות לאחרים.

הבעיה לא נעוצה במי שיש לו. אם בחנות במינכן קיים, וניתן להזמין, אחלה. אותו הדבר לגבי דילרים שמחזיקים יחידות. הבעיה נעוצה בדילירם שלא מחזיקים סטוקים, ופר הזמנה מזמינים מהיצרן(90 אחוז מהחנויות באינטרנט בכל מה שנוגע לספרילנד).
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 27 דצמבר 2008, 08:16

אם אני לא טועה - זה היו אלה, אני צריך לחפש את הקטלוג שלהם בבית.

http://www.cop-gmbh.de/index.php/cPath/ ... anguage=en
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי advocate » 27 דצמבר 2008, 22:25

אתם מסתובבים עם נרתיקים כאלה ברחוב שהם מוסלקים? משהו לא נכון במשוואה הזו...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Cybrosh » 28 דצמבר 2008, 00:10

מסכים. אי אפשר להסליק כאלה נרתיקים, אלא אם כן מדובר ב-ADAPTER שונה לחגורה, ועם ווסט או חולצה ארוכה "גדולה".
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד