רישוי כלי ירייה יעבור למשרד לבטחון הפנים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
רישוי כלי ירייה יעבור למשרד לבטחון הפנים
הממשלה אישרה הבוקר את ההצעה להעביר את רישוי כלי הירייה לידי המשרד לביטחון הפנים.
במשרד מברכים על ההחלטה.
להמשך הידיעה ...
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/212682
במשרד מברכים על ההחלטה.
להמשך הידיעה ...
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/212682
- סליקאי זהב
Re: רישוי כלי ירייה יעבור למשרד לבטחון הפנים
כמו שכבר כתבתי, זה יקח את הזמן שלו. אם תוך שנה יזוז משהו- אוריד את הכובע. בנוסף, אל תצפו לשינוי היחס לאזרח- כל הצוות שעוסק בנושא יעבור למשרד לבטחון פנים כמקשה אחת, מיעקב עמית ועד אחרון הפקידים.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
יאפי
(אחד עם חצצצורה ) וזהוא נגמרו לי האיקונים הקופצים משמחה .......
איך אמר קוהלת ?
"מה שהיה הוא שיהיה ואין חדש תחת השמש "
כבר 3 שנים כל פעם אנחנו מתבשרים שהנה אוטוטו ובסוף היום מה קורה?
נחשתה נכון ,כלום !
לא שאני עוצר נשימה ליום שאחרי אוו משהוא ......

איך אמר קוהלת ?
"מה שהיה הוא שיהיה ואין חדש תחת השמש "
כבר 3 שנים כל פעם אנחנו מתבשרים שהנה אוטוטו ובסוף היום מה קורה?
נחשתה נכון ,כלום !
לא שאני עוצר נשימה ליום שאחרי אוו משהוא ......
שמתם לב לתגובתו של השר לבטחון הפנים?
...העברת סמכויות אלו ממשרד הפנים למשרד לביטחון פנים, תסייע גם בהגשמת מדיניות צמצום כלי הירייה המוחזקים בידי הציבור...
- סליקאי טיטניום
בטוחני ש"המחזיקים בכלי ירייה ללא רשיון" רועדים בנעליהם נוכח התפתחות פוליטית זו.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
... ועוד משלחן הממשלה:
"הממשלה מינתה ועדה שתחקור מדוע לא יושמו המלצותיהן של 4755 הועדות הקודמות ..."
הועדה תגיש את המלצותיה ...
וכו' ... וכו' ...
"הממשלה מינתה ועדה שתחקור מדוע לא יושמו המלצותיהן של 4755 הועדות הקודמות ..."
הועדה תגיש את המלצותיה ...
וכו' ... וכו' ...
- סליקאי זהב
אני לא יודע למה כולם שמחים כל כך. מי אמר לכם שהשינוי לטובה? לדעתי הוא לא יהיה לטובה, אם כבר להפך, מדובר במשרד שאחראי על המשטרה, שהיא הגורם הממליץ רק שעכשיו היא הגורם הקובע. מדובר במשרד שאחראי על הצגת המספרים לממשלה ולציבור לגבי "צמצום הפשע" שלשיטתם זו הגדרה מקבילה ל"צמצום מספר נשקים", וכמו שכולנו יודעים לא מדובר בנשקים הלא חוקיים. לדעתי המשרד הזה ידחוף להחמרה מכל ההיבטים, רוב משטרות העולם מעונינות שכמות הנשקים בידי הציבור תהיה קטנה ככל הניתן, וכאן מדובר במשרד המשטרה (יקראו לו איך שיקראו לו). לדעתי בעלי תבחין אחר בכלל, ותבחין ותק בפרט, בסכנה. ופקחי הרישוי - כל החלומות הרטובים שלהם לגבי מדיניות הצמצום עכשיו יתגשמו. טוב, עוד חזון למועד, נמתין ונראה.
- סליקאי כסף
איפה ראית שמחה?
- סליקאי טיטניום
יורט משיחה בין "סיסו הבורר" ל"חלפו הקצב"
סוף, סוף ,יהיה תבחין "חבר במשפחת פשע" ולא נתצרך "להביא מכות" על כלים מכל הבא ליד,,
איך זה? אתה שואל,,
למה עכשיו זה יהיו אנשים שלנו,,,
לבחירתכם איקון כרצונכם כולם מתאימים,,
סוף, סוף ,יהיה תבחין "חבר במשפחת פשע" ולא נתצרך "להביא מכות" על כלים מכל הבא ליד,,
איך זה? אתה שואל,,
למה עכשיו זה יהיו אנשים שלנו,,,
לבחירתכם איקון כרצונכם כולם מתאימים,,
פחות -לרוב זה יותר,,
spy כתב:איפה ראית שמחה?
שמחה אולי לא אבל אני זוכר דיונים בעבר ששם הביעו, בוא נאמר ציפיה. "מתי סוף סוף יעבור למשרד לב"פ?", דברים בסגנון הזה.
- סליקאי כסף
כמו שכבר ההסיטוריה הוכיחה לנו , אנו אזרחים החיים במדינה שמתקיימת תחת סיכון יום יומי , כל יום יש סבירות לאירוע פח"ע , לאירוע לאומני וכו' , על האזרחים השומרי חוק לדעת להגן על עצמם ועל הסובבים אותם .
על המשרד לביטחון פנים להפנים כי הדרך היחידה לצמצום הפשיעה היא פגיעה חזקה בכל אותם מחזיקי הנשק הלא חוקי במדינה !
רוב נושאי הנשק החוקי במדינה הינם אזרחים מתורבתים ושומרי חוק , אסור לפגוע בשורש הטוב הזה !
על המשרד לביטחון פנים להפנים כי הדרך היחידה לצמצום הפשיעה היא פגיעה חזקה בכל אותם מחזיקי הנשק הלא חוקי במדינה !
רוב נושאי הנשק החוקי במדינה הינם אזרחים מתורבתים ושומרי חוק , אסור לפגוע בשורש הטוב הזה !
המחירים הטובים ביותר לציוד מחנאות , אביזרים לחייל , ציוד ללוחם ועוד הרבה תחת קורת גג אחת !
http://www.tzz.co.il
- סליקאי ארד
Tripuli5 - שיכנעת אותי.
אני מניח ששיכנעת את רוב הקוראים כאן.
עכשיו נותרה רק המשימה הפעוטה של שיכנוע המשרד לבטחון פנים בכל אלה...
(זה מזכיר לי את המינוח המנופח ש-"שר ה-XXX קורא לאזרחים לשמור על החוק" ובתגובה האזרים קוראים לו בן-מוכרת מזון... לקרוא למשרד הרלוונטי כאן לבצע שינוי כל שהו זה בהחלט נוגע ללב ואף דרמטי אך אני חושש שללא ערך ביצועי של ממש)
(זה מזכיר לי את המינוח המנופח ש-"שר ה-XXX קורא לאזרחים לשמור על החוק" ובתגובה האזרים קוראים לו בן-מוכרת מזון... לקרוא למשרד הרלוונטי כאן לבצע שינוי כל שהו זה בהחלט נוגע ללב ואף דרמטי אך אני חושש שללא ערך ביצועי של ממש)
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק
Hungarfield כתב:Tripuli5 - שיכנעת אותי.
למען האמת הדרך היחידה שתגרום לשינוי היא "הדרך הקשה" , כבר למדנו על בשרנו שלאחר אינטיפאדה בה נהרגים אזרחים חפים מפשע ואין לאזרחים את היכולת להגן על עצמם, רק אז המדינה שואלת שאלות ואז מתברר שאולי ציבור מחזיקי הנשק המאומנים בישראל יכולים לצמצם באופן משמעותי את התופעה הזו (ראו פיגוע הטרקטור , פיגועי דקירה שונים , פיגוע הירי בחדרה וכו')
אולי באמת לאחר האסון הבא יבינו כי אותם אזרחים שומרי חוק המחזיקים בנשק עם רישיון כדין הם אלו אשר ימנעו את האסון הבא.
בכל אופן , כולי תקווה שלא נגיע לזה ומישהו שם במשרדים יגדיל ראש .
המחירים הטובים ביותר לציוד מחנאות , אביזרים לחייל , ציוד ללוחם ועוד הרבה תחת קורת גג אחת !
- סליקאי ארד
למען האמת הדרך היחידה שתגרום לשינוי היא "הדרך הקשה" , כבר למדנו על בשרנו שלאחר אינטיפאדה בה נהרגים אזרחים חפים מפשע ואין לאזרחים את היכולת להגן על עצמם, רק אז המדינה שואלת שאלות ואז מתברר שאולי ציבור מחזיקי הנשק המאומנים בישראל יכולים לצמצם באופן משמעותי את התופעה הזו (ראו פיגוע הטרקטור , פיגועי דקירה שונים , פיגוע הירי בחדרה וכו')
אולי באמת לאחר האסון הבא יבינו כי אותם אזרחים שומרי חוק המחזיקים בנשק עם רישיון כדין הם אלו אשר ימנעו את האסון הבא.
בכל אופן , כולי תקווה שלא נגיע לזה ומישהו שם במשרדים יגדיל ראש .
נניח לשניה שיקרה פה חס וחלילה איזה מגה אסון שהיה יכול להמנע אם לאזרחים במקום היה נשק.
נראה לך שלמחרת יחלקו לך פה רשיונות?
חביבי נראה לי שאתה קצת חי בסרט...
ועדת חקירה, לא בטוח אם בכלל תקום ואם תקום הנושא הזה בכלל לא יעלה שם.
הצבא יטיל את האחריות על המשטרה, המשטרה תטיל את האחריות על האוצר וכולם ביחד יאשימו את שס והקצבאות למגזר החרדי.
אנשים יצקצקו בלשונם בצער, הנושא יתפוס מקום בכותרות עוד כמה ימים עד שיוחלף באייטם יותר חם וישכח.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
משיחה עם פקידת רישוי עולה כי ככל הנראה, יישום המעבר יימשך כ 3 שנים.
למשרד לבטחון פנים אין מערכות מיחשוב מתאימות ואין עדיין את ההרשאות הנכונות.
מערכות המיחשוב של המטווחים וחנויות הנשק מחוברות במערכת מאובטחת לתוכנה של משרד הפנים. יהיה צורך במכרז מיחשוב חדש, בהעברת נתונים ממשרד למשרד וכו.
גם מעמד הפקידים יצטרך להיקבע מחדש. האם הם יושאלו או יועברו למשרד הבט"פ, האם הם יישארו במשרד הפנים ובמקומם ימונו פקידים חדשים, האם הטפסים ישונו, האם הרשיונות שחתומים כרגע על ידי אנשי משרד הפנים יוחלפו?
הרבה שאלות. הרבה בילבול ומעט תשובות.
מה שברור הוא שמדינת ישראל רואה בנשק שבידי הציבור קוץ בישבן (ע"ע איסוף הרובים הזעירים). המדינה תעשה הכל על מנת לצמצם את כמות הנשק שבידי הציבור - גם תוך הפרת זכויות הקניין! בפועל, מדובר בהחרמה / חילוט של רכוש פרטי (כפי שמבוצע לרכב של עברייני תנועה או סמים) אף שהאדם ממנו מחלטים את הנשק הוא ישר דרך וחף מכל עבירה. הזכות כביכול שניתנת לאזרח למכור את הנשק לחנויות או לבעלי רשיון מתאים היא מס שפתיים והונאה. אף חנות לא תקנה מוצר שאסור לה למכור.
למשרד לבטחון פנים אין מערכות מיחשוב מתאימות ואין עדיין את ההרשאות הנכונות.
מערכות המיחשוב של המטווחים וחנויות הנשק מחוברות במערכת מאובטחת לתוכנה של משרד הפנים. יהיה צורך במכרז מיחשוב חדש, בהעברת נתונים ממשרד למשרד וכו.
גם מעמד הפקידים יצטרך להיקבע מחדש. האם הם יושאלו או יועברו למשרד הבט"פ, האם הם יישארו במשרד הפנים ובמקומם ימונו פקידים חדשים, האם הטפסים ישונו, האם הרשיונות שחתומים כרגע על ידי אנשי משרד הפנים יוחלפו?
הרבה שאלות. הרבה בילבול ומעט תשובות.
מה שברור הוא שמדינת ישראל רואה בנשק שבידי הציבור קוץ בישבן (ע"ע איסוף הרובים הזעירים). המדינה תעשה הכל על מנת לצמצם את כמות הנשק שבידי הציבור - גם תוך הפרת זכויות הקניין! בפועל, מדובר בהחרמה / חילוט של רכוש פרטי (כפי שמבוצע לרכב של עברייני תנועה או סמים) אף שהאדם ממנו מחלטים את הנשק הוא ישר דרך וחף מכל עבירה. הזכות כביכול שניתנת לאזרח למכור את הנשק לחנויות או לבעלי רשיון מתאים היא מס שפתיים והונאה. אף חנות לא תקנה מוצר שאסור לה למכור.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד