כניסה למקומות בילוי המוכרים אלכוהול עם נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
כניסה למקומות בילוי המוכרים אלכוהול עם נשק
בוקר טוב
נתקלתי באחרונה במקומות שלא מאשרים כניסה עם נשק ומקומות שכן מאשרים, כשביקשתי לדבר עם אחראי האבטחה, ניתנה לי האפשרות והוא אף הפנה אותי לבוס שלו שאמר לי שעל פי החוק אין כניסה עם נשק למקום בילוי המגיש אלכוהול.
השאלה שלי היא כזאת: האם זה חוק אמיתי ואם כן אז אשמח אם מישהו יפנה אותי אליו או שמא מדובר בגחמה של בעלי ברים ומסעדות שלא מעוניינים שאזרחים חמושים יכנסו למקום הבילוי חמושים?
כמו כן ציין בפני אחראי האבטחה כי גם לשוטר שלא בתפקיד לא תאושר כניסה עם נשק
נתקלתי באחרונה במקומות שלא מאשרים כניסה עם נשק ומקומות שכן מאשרים, כשביקשתי לדבר עם אחראי האבטחה, ניתנה לי האפשרות והוא אף הפנה אותי לבוס שלו שאמר לי שעל פי החוק אין כניסה עם נשק למקום בילוי המגיש אלכוהול.
השאלה שלי היא כזאת: האם זה חוק אמיתי ואם כן אז אשמח אם מישהו יפנה אותי אליו או שמא מדובר בגחמה של בעלי ברים ומסעדות שלא מעוניינים שאזרחים חמושים יכנסו למקום הבילוי חמושים?
כמו כן ציין בפני אחראי האבטחה כי גם לשוטר שלא בתפקיד לא תאושר כניסה עם נשק
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
Re: כניסה למקומות בילוי המוכרים אלכוהול עם נשק
כן - ההנחיה היא חוקית ומעוגנת בתקנות הנוגעות למקומות המגישים אלכוהול לצריכה במקום (להבדיל מחנויות המוכרות אלכוהול לצריכה במקום אחר)
למקומות אילו גם אסור להכניס סכין / אולר (גם אם חוקית מותר לך לשאת אותם)
ותחשוב לבד למה .......
למקומות אילו גם אסור להכניס סכין / אולר (גם אם חוקית מותר לך לשאת אותם)
ותחשוב לבד למה .......
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
כל מסעדה מוכרת אלכוהל (בין אם יין או משקאות יותר חזקים).
לפיכך, גם למסעדות בקרוב לא יכניסו אותנו.
אה, שכחתי, בקרוב יקחו מכולם את הנשק, כך שזו כבר לא תהייה בעייה.
דרך אגב, אם קיימת כזו תקנה האם בעל פאב שמכניס לקוח עם נשק עובר עבירה, או שניתנה בידו הפעלת שיקול דעת?
לפיכך, גם למסעדות בקרוב לא יכניסו אותנו.
אה, שכחתי, בקרוב יקחו מכולם את הנשק, כך שזו כבר לא תהייה בעייה.
דרך אגב, אם קיימת כזו תקנה האם בעל פאב שמכניס לקוח עם נשק עובר עבירה, או שניתנה בידו הפעלת שיקול דעת?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

למיטב הבנתי דין תקנה הוא לא כדין חוק.
ובכל מקרה, משהו פה נראה לי מוזר, הרי גם ב"קפה ג'ו" אפשר לקנות בירה, אז עכשיו גם לשם לא "חוקי" להיכנס?
ובכל מקרה, משהו פה נראה לי מוזר, הרי גם ב"קפה ג'ו" אפשר לקנות בירה, אז עכשיו גם לשם לא "חוקי" להיכנס?
נו באמת לא ברור לכם?
אתם רוצים ללכת לפאב שבו יש היום סיכוי סביר לקטטה עם שיכורים ושיהיה שם גם נשק חם?
אתם עושים את עצמכם? או סתם רוצים להוסיף גזירות....
באמת .....
אתם רוצים ללכת לפאב שבו יש היום סיכוי סביר לקטטה עם שיכורים ושיהיה שם גם נשק חם?
באמת .....
יובל .
יובל, לפי הגישה שלך הייתי אוסר על נושאי נשק ללכת ברחוב המסגר והסביבה בימי חמישי בלילה, כי האזור מלא שיכורים, ולך תדע אם זה לא ייגמר בירי.
לחליפין אפשר לחוקק חוק: אם שותים לא יורים (או נשק לא נושאים). איך לא חשבו על זה עד עכשו?
לחליפין אפשר לחוקק חוק: אם שותים לא יורים (או נשק לא נושאים). איך לא חשבו על זה עד עכשו?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

פתרון יוכל להמצא כחלק מפתרון בעיית חברות ה"שמירה". אם ממילא בתי עסק ידרשו להחזיק אמצעי אבטחה לנשקי ה"שומרים" - אין שום מניעה שאותם אמצעים ישמשו את באי המקום.
ועל כן כדאי "לעודד" את המחוקק או את מתקן התקנה שיקבע שבעל עסק שלא מעוניין בנושאי נשק בתחומו, יתקין (אחר כבוד) מקום מסודר להפקדת הנשקים שיפוקח כחלק מביקורת המשטרה ושישרת גם את מאבטחי המקום. כל מי שאין ברשותו אמצעים כאלו אינו יכול למנוע כניסה של נושא נשק עם נשקו.
בהצלחה לכולנו.
ועל כן כדאי "לעודד" את המחוקק או את מתקן התקנה שיקבע שבעל עסק שלא מעוניין בנושאי נשק בתחומו, יתקין (אחר כבוד) מקום מסודר להפקדת הנשקים שיפוקח כחלק מביקורת המשטרה ושישרת גם את מאבטחי המקום. כל מי שאין ברשותו אמצעים כאלו אינו יכול למנוע כניסה של נושא נשק עם נשקו.
בהצלחה לכולנו.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
קראון זה כבר אסור לשאת נשק כששיכורים...
מתוך חוק העונשין:
193. (א) המתפרע או המפר את הסדר במקום ציבורי בהיותו שיכור, דינו - מאסר שלושה חדשים.
(ב) המחזיק כלי נשק טעון, סכין או כל כלי זין קטלני אחר כשהוא שיכור, מותר לעצרו בלי צו מעצר, ודינו - מאסר ששה חדשים.
מתוך חוק העונשין:
193. (א) המתפרע או המפר את הסדר במקום ציבורי בהיותו שיכור, דינו - מאסר שלושה חדשים.
(ב) המחזיק כלי נשק טעון, סכין או כל כלי זין קטלני אחר כשהוא שיכור, מותר לעצרו בלי צו מעצר, ודינו - מאסר ששה חדשים.
- סליקאי ארד

גרסתי:
אם נושאים כלי ירייה, לא שותים. גם לא בתוך פאבים.
אם נושאים כלי ירייה, לא שותים. גם לא בתוך פאבים.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
חכמים מאתנו אמרו אלכוהול ואבק שריפה לא מתערבבים
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
קראון כתב:יובל, לפי הגישה שלך הייתי אוסר על נושאי נשק ללכת ברחוב המסגר והסביבה בימי חמישי בלילה, כי האזור מלא שיכורים, ולך תדע אם זה לא ייגמר בירי.
תבחין בין צאתך לבילוי שבו ברור -( ב- 95% לפחות) שאתה מתכוון לשתות.
לבין ללכת ברחוב שבו יש שיכורים.
באפשרות הראשונה - אתה שיכור ולא שולט בעצמך - אגב וגם אסור לך לנהוג,
באפשרות השניה אתה פיקח ולכן יודע מתי מותר ומתי אסור להשתמש בנשק.
וראה כמה הודעות מעלי את לשון החוק.
יובל .
yuval כתב:נו באמת לא ברור לכם?
באמת .....
חוק זה חוק, אילו חוק הלא מאפשר כניסה עם נשק לכל מקום בו נמכר אלכוהול לצריכה היה קיים, אז הוא לא היה מבדיל בין קפה ג'ו או שוארמה שכונתית לבין פאב בנמל ת"א. תחשוב לבד למה.
לגבי מקומות שיש בהם סיכוי לקטטה עם שיכורים, יש לך בחירה, או לנסות שלא להגיעה למקומות כאלה בכלל (זה מה שאני עושה) או להשאיר את הנשק בבית ובכל מקרה זאת צריכה להיות אחריות אישית. שלך או של בית עסק. ולא משהו שמונחת מלמעלה בד"כ בלי יותר מדי חשיבה / ניתוח סטטיסטי בדרך ובדרך כלל גם עם תוצאות אפסיות או שליליות.
בכלל, כל ההיסטריה הזאת בנושא הנשק לא כ"כ ברורה לי, כמה אנשים נורו בפאבים ע"י אנשים נושאי נשק פרטי ברישיון מאז קום המדינה? 0. כמה נדקרו / קיבלו כסא בר בראש / הוכו למוות? עשרות. אבל הבעיה היא, כמובן הנשק.
כאשר מקום מבסס את קיומו על אלכוהול מסוג ספירט או בירה, ברור שאין לנושא נשק מה לחפש שם.
אין כזה דבר. למקום כזה הולכים בכדי לשתות וגם אם אתה הנהג התורן עדיף בלי נשק עם חבורת שיכורים באוטו. וברור ש:
אם שותים לא נושאים!
מסעדה לא מבוססת על אלכוהול ולכן סביר להניח שיכולתו של אדם לשלוט בייצרו האלכוהוליסטי גבוה בהרבה מאשר בפאב.
רק לדעתי האישית פאב לא מסעדה ושאר ירקות כן.
אין כזה דבר. למקום כזה הולכים בכדי לשתות וגם אם אתה הנהג התורן עדיף בלי נשק עם חבורת שיכורים באוטו. וברור ש:
אם שותים לא נושאים!
מסעדה לא מבוססת על אלכוהול ולכן סביר להניח שיכולתו של אדם לשלוט בייצרו האלכוהוליסטי גבוה בהרבה מאשר בפאב.
רק לדעתי האישית פאב לא מסעדה ושאר ירקות כן.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

נכון. אבל פה אתה מניח את ההנחה של האדם הסביר. אבל איך היתה מצפה מחוק להבדיל בין עסק שמבסס את עצמו על מכירת אלכוהול לבין עסק שמבסס את עצמו על מכירת אוכל? לפי גודל המטבח, לפי גודל צוות עובדי המטבח? לפי כמות יחסית של משקאות חריפים מול כמות סוגי אוכל שונים ב MENU?
המחוקקים והפקידים שלנו לא עד כדי כך מתוחכמם (את זה הם כבר הוכיחו) הם יעשו הרבה יותר פשוט: יש אלכוהול - אין נשק. למי איכפת שבלאק זאת מסעדה ואילו טמפל בר הוא פאב, הרי בשניהם אפשר לקנות המבורגר טלה וחצי ליטר גינס, הם אפילו נמצאים אחד ע"י השני. בום! ואין לנו גם איפה לבלות. אתה חושב שזה כ"כ תלוש מהמציאות
?
המחוקקים והפקידים שלנו לא עד כדי כך מתוחכמם (את זה הם כבר הוכיחו) הם יעשו הרבה יותר פשוט: יש אלכוהול - אין נשק. למי איכפת שבלאק זאת מסעדה ואילו טמפל בר הוא פאב, הרי בשניהם אפשר לקנות המבורגר טלה וחצי ליטר גינס, הם אפילו נמצאים אחד ע"י השני. בום! ואין לנו גם איפה לבלות. אתה חושב שזה כ"כ תלוש מהמציאות
הממ.
הדיון הזה קצת מביך אותי. לא ידעתי שקיימות תקנות כאלו. כל החיים שלי אני הולך אחרי העבודה לשתות שתי כוסות בירה, אפפעם לא עלה בדעתי שאני לא אמור להיות חמוש... אמנם כשאני מגיע הפאב ריק ואני כמובן לא שותה לשוכרה, אבל עכשיו עולים בי הרהורים וחששות.
הדיון הזה קצת מביך אותי. לא ידעתי שקיימות תקנות כאלו. כל החיים שלי אני הולך אחרי העבודה לשתות שתי כוסות בירה, אפפעם לא עלה בדעתי שאני לא אמור להיות חמוש... אמנם כשאני מגיע הפאב ריק ואני כמובן לא שותה לשוכרה, אבל עכשיו עולים בי הרהורים וחששות.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד