הבדל בין דגמי גודל מלא לדגמי קומפקט
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
הבדל בין דגמי גודל מלא לדגמי קומפקט
שלום חברים
מעניין אותי ההבדל בין דגמי גודל מלא (כמו G17) לבין דגמים קומפקטים (כמו G19) של אותו האקדח? הכוונה, כמובן, ליותר מ גודל + משקל.
עד כמה ההבדל במהירות הלוע ופיזור של הקלים הוא משמעותי (הרי קנה יותר קצר) עד כמה ההבדל בדיוק אפשרי הוא משמעותי (הרי המרחק להב לאתנח קטן יותר)? עד כמה פעולת המנגנון של האקדח נשארת תקינה בטותה המידה (הרי משקל של קנה + צינה משחק תפקיד לא קטן).
וכו'
אשמח לחו"ד מנומקת, סיפורי התנסות אישיים או לינקים לאתרים בהם היה דיון דומה.
בברכה.
מעניין אותי ההבדל בין דגמי גודל מלא (כמו G17) לבין דגמים קומפקטים (כמו G19) של אותו האקדח? הכוונה, כמובן, ליותר מ גודל + משקל.
עד כמה ההבדל במהירות הלוע ופיזור של הקלים הוא משמעותי (הרי קנה יותר קצר) עד כמה ההבדל בדיוק אפשרי הוא משמעותי (הרי המרחק להב לאתנח קטן יותר)? עד כמה פעולת המנגנון של האקדח נשארת תקינה בטותה המידה (הרי משקל של קנה + צינה משחק תפקיד לא קטן).
וכו'
אשמח לחו"ד מנומקת, סיפורי התנסות אישיים או לינקים לאתרים בהם היה דיון דומה.
בברכה.
לטווחי ההגנה העצמית (כולל הלחימה בטווחים הקצרים) אין לדעתי השפעה.
ללחימה בטווחים העולים על 25 מ', לטעמי לעבור לנשק אחר. (תמ"ק/מקוצר/ארוך רגיל)
אני מזמין אותך להתנסות בעצמך.
הבסיס - אם אתה אוחז נכון והיטב את הכלים ניתן להגיע לתוצאות טובות עם שניהם.
(אולם תמיד תהייה ל 17 עדיפות עליונה מכל הסיבות)
יש לי מד מהירות קליעים, יש גם 19 וגם 17C, תבוא לראות.
ללחימה בטווחים העולים על 25 מ', לטעמי לעבור לנשק אחר. (תמ"ק/מקוצר/ארוך רגיל)
אני מזמין אותך להתנסות בעצמך.
הבסיס - אם אתה אוחז נכון והיטב את הכלים ניתן להגיע לתוצאות טובות עם שניהם.
(אולם תמיד תהייה ל 17 עדיפות עליונה מכל הסיבות)
יש לי מד מהירות קליעים, יש גם 19 וגם 17C, תבוא לראות.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
עברתי מ- 17 ל- 26. מצטער שלא עשיתי את זה קודם.
לגבי כוונות - בטווחים המדוברים לא הרגשתי בהבדל.
האחיזה פחות נוחה, אפילו לא נוחה, אבל הנשיאה מדהימה וההסלקה מושלמת.
אם זה היה האקדח היחיד שלי, הייתי הולך על 19 ולא על 26, כי 19 יותר אוניברסאלי בעיניי ואילו 26 מתאים להגנה עצמית ולא לאימוני קליעה כמעט לגמרי.
לגבי כוונות - בטווחים המדוברים לא הרגשתי בהבדל.
האחיזה פחות נוחה, אפילו לא נוחה, אבל הנשיאה מדהימה וההסלקה מושלמת.
אם זה היה האקדח היחיד שלי, הייתי הולך על 19 ולא על 26, כי 19 יותר אוניברסאלי בעיניי ואילו 26 מתאים להגנה עצמית ולא לאימוני קליעה כמעט לגמרי.
~Hunter~ כתב:טיפה רחוק לי לנסוע לנירים רק ע"מ לספק סקרנות, אבל תודה על ההזמנה.
אגב, אין פה אף אחד שעבר מ17 ל19 או ההפיך ויכול לתרום מניסיון אישי?
גם אם לא תגיע, כתבתי לך מנסיון אישי - יש לי שני כלים - 17C + 19.
יותר נעים ומדוייק לירות עם ה 17C ככלל, אבל גם עם ה 19 ניתן להגיע לביצועים טובים מאוד, אם יודעים לעבוד עם הכלים.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
יש לי הרגשה שנכנסים כאן לדיון מסובך מדי.
לתפיסתי, אם אני רוצה להתחרות, אבחר באקדח מותאם לתחרויות, קנה ארוך, מפצה סטיה וכל הגיזמוז (ויסלחו לי אלה שמבינים בירי תחרותי כי אני לא).
אם אני צריך אקדח לחימה כי אני ביחידה צבאית או משטרתית, ואין לי בעיה של הסלקה, אקח אקדח לחימה בגודל מלא בנרתיק נשיאה חיצוני נוח.
אם אני אזרח ממוצע ששואף להיות חמוש רוב הזמן, אקח אקדח קומפקטי וקל שתופס כמה שפחות מקום ושוקל כמה שפחות, ואסליק אותו על הגוף או בתיק\פאוץ' באופן הכי נוח שיאפשר לי גישה מהירה. לשם כך אני מוכן להתפשר על אורך הקנה - ממילא אין לי כוונה לנהל לחימה בטווחים ארוכים כי אם הטווח מספיק ארוך אני פשוט אנתק מגע ואזעיק את כוחות הבטחון. אני אפילו מוכן להתפשר על מספר הכדורים באקדח - 7-8 צריכים להספיק, ואם לא, סימן שאני בטווח ששוב מאפשר לי לנתק מגע. מה שעד היום לא התפשרתי לגביו הוא אחיזה נוחה וסוג התחמושת, ולכן נשארתי עם 9 מ"מ (לא קצר).
בקיצור, כל אקדח בהתאם לצורך, אבל אם אתה אזרח כמוני, לך על הכי קומפקטי וקל שאתה יכול, ואל תתעסק בהבדלים בין 3.5 אינץ' ל 3 אינץ' אורך קנה, כי הם פשוט לא חשובים. לצורך הדיון, 19 או 26 זה לא משנה, כל עוד נוח לך ביד.[/b]
לתפיסתי, אם אני רוצה להתחרות, אבחר באקדח מותאם לתחרויות, קנה ארוך, מפצה סטיה וכל הגיזמוז (ויסלחו לי אלה שמבינים בירי תחרותי כי אני לא).
אם אני צריך אקדח לחימה כי אני ביחידה צבאית או משטרתית, ואין לי בעיה של הסלקה, אקח אקדח לחימה בגודל מלא בנרתיק נשיאה חיצוני נוח.
אם אני אזרח ממוצע ששואף להיות חמוש רוב הזמן, אקח אקדח קומפקטי וקל שתופס כמה שפחות מקום ושוקל כמה שפחות, ואסליק אותו על הגוף או בתיק\פאוץ' באופן הכי נוח שיאפשר לי גישה מהירה. לשם כך אני מוכן להתפשר על אורך הקנה - ממילא אין לי כוונה לנהל לחימה בטווחים ארוכים כי אם הטווח מספיק ארוך אני פשוט אנתק מגע ואזעיק את כוחות הבטחון. אני אפילו מוכן להתפשר על מספר הכדורים באקדח - 7-8 צריכים להספיק, ואם לא, סימן שאני בטווח ששוב מאפשר לי לנתק מגע. מה שעד היום לא התפשרתי לגביו הוא אחיזה נוחה וסוג התחמושת, ולכן נשארתי עם 9 מ"מ (לא קצר).
בקיצור, כל אקדח בהתאם לצורך, אבל אם אתה אזרח כמוני, לך על הכי קומפקטי וקל שאתה יכול, ואל תתעסק בהבדלים בין 3.5 אינץ' ל 3 אינץ' אורך קנה, כי הם פשוט לא חשובים. לצורך הדיון, 19 או 26 זה לא משנה, כל עוד נוח לך ביד.[/b]
- תרמתי למען הסליק

EMT כתב:אם אני מבין נכון, פגיעה בבליסטיקה במעבר מקנה של 17 ל 19 יותר קטנה מאשר מ-19 ל-26.
בכל מקרה יכול להיות שמראש אתה תוכל לשפר נושא הסלקה עם נרתיק שונה ?
ניסיתי כל מיני, אבל די קשה להסתיר את הצללית של ידית האקדח, במיוחד עכשיו, בחודשי קיץ, כשאין את חולצת הפלאנל או הוסט החביבים כ"כ.
ברור שיש את הנרתיקים הפנימיים, אבל אחרי שניסיתי אחד כזה, ראיתי שזה גם לא נוח במכנס וגם לא נותן מענה לידי בולטת.
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד