שאלה על מונח בעברית הקשור לתחמושת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלה על מונח בעברית הקשור לתחמושת
שלום,
בחוק כלי יריה מופיע "כלי בעל קנה העשוי לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה"
האם מישהו יכול לומר לי איזו מין תחמושת היא "קלע"?
תודה.
בחוק כלי יריה מופיע "כלי בעל קנה העשוי לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה"
האם מישהו יכול לומר לי איזו מין תחמושת היא "קלע"?
תודה.
- סליקאי ארד

תשובה!
ההלן חבר
הכוונה לקלע זה מה שדוד ירה לחברו גוליית בתעות פשות נפלט לו ופגע לו בפוני .דוד נורה נבהל ורצה לסתום את החור עם סיליקון אבל ארבה אנשים שמעו את היריייההההה ובאו ואמרו שזה היה "קלע".ולשמחתו של גוליית זה היה סטרילי כי זה בא מהנחל. תשאל את יונה יש לו נסיון הוא בא מהדג
בקר טוב יורם 
הכוונה לקלע זה מה שדוד ירה לחברו גוליית בתעות פשות נפלט לו ופגע לו בפוני .דוד נורה נבהל ורצה לסתום את החור עם סיליקון אבל ארבה אנשים שמעו את היריייההההה ובאו ואמרו שזה היה "קלע".ולשמחתו של גוליית זה היה סטרילי כי זה בא מהנחל. תשאל את יונה יש לו נסיון הוא בא מהדג
נערך לאחרונה על ידי יורם-אלדר שטיינר בתאריך 14 פברואר 2006, 14:12, נערך פעם אחת בסך הכל.
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
senior combat warrior
- סליקאי זהב

חברים, לא להתרגש.
הניסוח אופייני לחקיקה של השנים הראשונות לאחר קום המדינה, בעקבות החקיקה הבריטית שניסתה תמיד לתת הגדרה רחבה ככל האפשר. למה אף אחד לא שואל מה זה "כיוצא באלה"?
מי שרוצה דוגמה לחקיקה מנדטורית בשיאה מופנה להגדרת "דג" בפקודת הדיג מ-1937:
"דג" פירושו כל חיית-מים בין שהיא דג ובין שאינה דג והוא כולל ספוגים, דגי - צדף, מקליפים, צבים ויונקים שבמים;
(ההדגשות - כמובן - שלי)
בפסק דין אחד קבע בית המשפט העליון בשנות הששים: קלע = חתיכת עופרת. אני לא משוכנע שהם נכנסו למשמעות המדוייקת וזה לא בדיוק היה הissue במשפט
עא 290/68 אריאלה אריאלי, קטינה, על-ידי אפוטרופסיתה הטבעית חיה ברעם נ' מרדכי צינק, קטין, על-ידי אביו ארנו צינק, ישראל לויתן, קטין, פ"ד כב (2) 645
הניסוח אופייני לחקיקה של השנים הראשונות לאחר קום המדינה, בעקבות החקיקה הבריטית שניסתה תמיד לתת הגדרה רחבה ככל האפשר. למה אף אחד לא שואל מה זה "כיוצא באלה"?
מי שרוצה דוגמה לחקיקה מנדטורית בשיאה מופנה להגדרת "דג" בפקודת הדיג מ-1937:
"דג" פירושו כל חיית-מים בין שהיא דג ובין שאינה דג והוא כולל ספוגים, דגי - צדף, מקליפים, צבים ויונקים שבמים;
(ההדגשות - כמובן - שלי)
בפסק דין אחד קבע בית המשפט העליון בשנות הששים: קלע = חתיכת עופרת. אני לא משוכנע שהם נכנסו למשמעות המדוייקת וזה לא בדיוק היה הissue במשפט
עא 290/68 אריאלה אריאלי, קטינה, על-ידי אפוטרופסיתה הטבעית חיה ברעם נ' מרדכי צינק, קטין, על-ידי אביו ארנו צינק, ישראל לויתן, קטין, פ"ד כב (2) 645
nobody expects the spanish inquisition
אם כבר מסגירים סודות מדינה...
שלום רב,
מתודיקה שגורה, אף כי לא מקורית בעליל, לגילוי משמעות של מילים היא לפתוח מילון בשפה הנכונה למילה ולגלות מה משמעותה שם (באופן מפתיע, זה אפילו עובד לפעמים). "קלע - קליע, גוש מתכת וכד' הנורה מכלי ירייה" (מי חיפש הגדרה מעגלית?) [ראו מילון ספיר (א' אבניאון עורך, 1997) בעמ' 961.
ואם כבר מחפשים ביזאריות ניסוחית בחקיקה הישראלית - הנה אתגר לשעות הפנאי:
סעיף 153 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 קובע כי:
"ממונה על מחוז או קצין מחוז או שופט בית-משפט שלום, ובהעדרם - שוטר בדרגת מפקח משנה ומעלה, הרואה שלושה אנשים לפחות מתפרעים, או חושש שהם עומדים להתפרע, רשאי, לאחר שהודיע על נוכחותו בתקיעת חצוצרה, בשריקת משרוקית או בכל אמצעי כיוצא באלה או ביריית אור "וירי" מאקדח - להורות להם שיתפזרו בשקט."
עכשיו:
1. כמה שופטים עם חצוצרה/משרוקית ראיתם (חוץ משייקה במערכון של הגשש)?
2. מה המק"ט של חצוצרה תקנית?
3. מהי "יריית אור"?
4. מהו או מיהו "וירי" מאקדח?
שימו לב שהמרכאות הכפולות סביב ה"וירי" אינן תוסף שלי, אלא מופיעות כך בנוסח המקורי של החוק.
אגב, קיימת הצעה למחוק את הסעיף הזה מהחוק. עמיתותיי, עמיתיי ואני מנסים כל הזמן למנוע את הניסיון הנואל הזה, שכן סעיף זה הוא אחד הפיתויים האחרונים שאנו יכולים להציע למתמחים אצלנו כדי למנוע אותם מלמות משיעמום...
אושר גדול!
יה"מ
מתודיקה שגורה, אף כי לא מקורית בעליל, לגילוי משמעות של מילים היא לפתוח מילון בשפה הנכונה למילה ולגלות מה משמעותה שם (באופן מפתיע, זה אפילו עובד לפעמים). "קלע - קליע, גוש מתכת וכד' הנורה מכלי ירייה" (מי חיפש הגדרה מעגלית?) [ראו מילון ספיר (א' אבניאון עורך, 1997) בעמ' 961.
ואם כבר מחפשים ביזאריות ניסוחית בחקיקה הישראלית - הנה אתגר לשעות הפנאי:
סעיף 153 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 קובע כי:
"ממונה על מחוז או קצין מחוז או שופט בית-משפט שלום, ובהעדרם - שוטר בדרגת מפקח משנה ומעלה, הרואה שלושה אנשים לפחות מתפרעים, או חושש שהם עומדים להתפרע, רשאי, לאחר שהודיע על נוכחותו בתקיעת חצוצרה, בשריקת משרוקית או בכל אמצעי כיוצא באלה או ביריית אור "וירי" מאקדח - להורות להם שיתפזרו בשקט."
עכשיו:
1. כמה שופטים עם חצוצרה/משרוקית ראיתם (חוץ משייקה במערכון של הגשש)?
2. מה המק"ט של חצוצרה תקנית?
3. מהי "יריית אור"?
4. מהו או מיהו "וירי" מאקדח?
שימו לב שהמרכאות הכפולות סביב ה"וירי" אינן תוסף שלי, אלא מופיעות כך בנוסח המקורי של החוק.
אגב, קיימת הצעה למחוק את הסעיף הזה מהחוק. עמיתותיי, עמיתיי ואני מנסים כל הזמן למנוע את הניסיון הנואל הזה, שכן סעיף זה הוא אחד הפיתויים האחרונים שאנו יכולים להציע למתמחים אצלנו כדי למנוע אותם מלמות משיעמום...
אושר גדול!
יה"מ
Takes more than combat gear to make a man
Takes more than a license for a gun
Confront your enemies,
avoid them when you can
A gentleman will walk but never run
Confront your enemies,
avoid them when you can
ושבו בנים לגבולם!
דרך אגב, החוק הבריטי, אביו של החוק שלנו (האם לא ידועה עד היום) מלא באותיות מתות כאלה, למשל - אין לאסור נהג מונית מעל 24 שעות, למען לא ירעב הסוס שלו. לכן, על כל נהג מונית להחזיק חציר בתא המטען (לאותה מטרה בדיוק).
לא נאמר לי מה העונש הקבוע בחוק לנהג שלא החזיק חציר ברכב, אבל הדעת נותנת שזה חייב להיות פחות ממעצר של 24 שעות
אני מאמין שכיום, אם יעמוד החוק שפתח את השירשור למבחן ביהמ"ש, יפרש אותו הכבודו כ"כל מתקן שמסוגל ליידות קליע (שיוגדר וודאי כ"כל חפץ שנורה מאותו כלי", כי הגבלתו לעופרת בלבד היא די מגבילה, נראה לי) באמצעות כוח הדיפה כימי". כוח הדיפה מכאני מכוסה ע"י פקודת הקשתות, לא? (יש להם אפילו תנועה לכנסת, חץ, או משהו).
דרך אגב, החוק הבריטי, אביו של החוק שלנו (האם לא ידועה עד היום) מלא באותיות מתות כאלה, למשל - אין לאסור נהג מונית מעל 24 שעות, למען לא ירעב הסוס שלו. לכן, על כל נהג מונית להחזיק חציר בתא המטען (לאותה מטרה בדיוק).
לא נאמר לי מה העונש הקבוע בחוק לנהג שלא החזיק חציר ברכב, אבל הדעת נותנת שזה חייב להיות פחות ממעצר של 24 שעות
אני מאמין שכיום, אם יעמוד החוק שפתח את השירשור למבחן ביהמ"ש, יפרש אותו הכבודו כ"כל מתקן שמסוגל ליידות קליע (שיוגדר וודאי כ"כל חפץ שנורה מאותו כלי", כי הגבלתו לעופרת בלבד היא די מגבילה, נראה לי) באמצעות כוח הדיפה כימי". כוח הדיפה מכאני מכוסה ע"י פקודת הקשתות, לא? (יש להם אפילו תנועה לכנסת, חץ, או משהו).
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

Re: אם כבר מסגירים סודות מדינה...
יוחנן המטביל כתב:שלום רב,
יוחנן,
אם כבר ברשותך מילון אינטליגנטי שכזה, מה ההגדרה בו לאותו "כלי יריה" שממנו נורה הקלע?
תודה
- סליקאי ארד

לא יעזור לך בהרבה...
המילון מגדיר "כלי יריה" כ"כלי נשק" וההיפך, ולא תצא ראש מההגדרה המילונית המעגלית הזו (אם זמן פנוי בידיך אתה יכול לעיין בהגדרות של "נשק" באינציקלופדיות שונות, לקרוא ספר טוב או לגמול לחייבים טובות...).
למרבה המזל המחוקק שלנו הגדיר מהו "כלי-יריה" לעניין חוק כלי-היריה המוזכר לעיל (סע' 1 לו - ממנו יצאת בהודעתך הראשונה) ומהו "נשק" לעניין חוק העונשין (סע' 144 לחוק העונשין הנ"ל).
בין המוצאים את ההבדלים בין ההגדרות ואת יישומיהם המעשיים יוגרלו "כלי יריה" שאינם "כלי נשק" ו"כלי נשק" שאינם "כלי יריה". ראו הוזהרתם.
בכל מקרה, ברגע שתפסו אותך עושה מעשה או חודל מחדל ב"משהו" שנכנס לגדר ההגדרות האלה והעבירות שלפי החוקים האלה, עזר רב מההגדרה המילונית לא ממש יבוא לך (עורך-דין טוב וכמה שפורפרות של קרם ידיים יימצאו בעלי-ערך).
250$, לא כולל מע"מ.
ערב טוב
יה"מ
למרבה המזל המחוקק שלנו הגדיר מהו "כלי-יריה" לעניין חוק כלי-היריה המוזכר לעיל (סע' 1 לו - ממנו יצאת בהודעתך הראשונה) ומהו "נשק" לעניין חוק העונשין (סע' 144 לחוק העונשין הנ"ל).
בכל מקרה, ברגע שתפסו אותך עושה מעשה או חודל מחדל ב"משהו" שנכנס לגדר ההגדרות האלה והעבירות שלפי החוקים האלה, עזר רב מההגדרה המילונית לא ממש יבוא לך (עורך-דין טוב וכמה שפורפרות של קרם ידיים יימצאו בעלי-ערך).
250$, לא כולל מע"מ.
ערב טוב
יה"מ
Takes more than combat gear to make a man
Confront your enemies,
avoid them when you can
Confront your enemies,
avoid them when you can
ולכל המעוניינים באנקדוטות משפטיות, לפחות בתיאוריה - בנסיבות מתאימות, טוראי יכול לקבל מינוי מקביל לשופט מחוזי ולדון אדם על פי חוק השיפוט הצבאי כמו כל שופט מחוזי...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
תשובת האקדמיה ללשון העברית
תודה לכל המגיבים.
תשובת האקדמיה ללשון העברית היא:
אלה הגדרות המילה קלע (על פי מילון "רב מילים", תל אביב תשנ"ז):
א. כלי המשמש ליידוי אבנים למרחק, בעיקר ככלי נשק.... רוגטקה.
ב. טיל של תותח חסר מרעום וחסר מילוי של חומר נפץ, העשוי מקשה אחת (להבדיל מפגז).
סביר להניח שהכוונה בציטוט מהחוק למשמעות השנייה (באנגלית projectile) אבל רק מי שאחראי לניסוח הזה יכול לומר זאת בוודאות.
ואידך זיל גמור... (זה אני אמרתי...)
תשובת האקדמיה ללשון העברית היא:
אלה הגדרות המילה קלע (על פי מילון "רב מילים", תל אביב תשנ"ז):
א. כלי המשמש ליידוי אבנים למרחק, בעיקר ככלי נשק.... רוגטקה.
ב. טיל של תותח חסר מרעום וחסר מילוי של חומר נפץ, העשוי מקשה אחת (להבדיל מפגז).
סביר להניח שהכוונה בציטוט מהחוק למשמעות השנייה (באנגלית projectile) אבל רק מי שאחראי לניסוח הזה יכול לומר זאת בוודאות.
ואידך זיל גמור... (זה אני אמרתי...)
- סליקאי ארד

14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד