הסלקה או גלוי?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
הסלקה או גלוי?
שלום חברים
שאלה שנשאלה מספר פעמים בעבר ומהדהדת בראשי מאז שלשום, באירוע בחצור הגלילית בו בן מיעוטים חטף את נשקה של מאבטחת ונמלט ברכב מהמקום. מעבר לטענות שאפשר וצריך להעלות כלפי המאבטחת, מי שמכשיר אותה ומי שבודק את ההכשרה שלה, כדאי גם להסיק מסקנות לגבי נושא הנשק ה"ממוצע".
לדעתי האישית והבלתי מקצועית, ברגע שמטרת הנשק היא הגנה עצמית ונושא הנשק הוא אדם ממוצע, מטרת נשיאת הנשק היא קודם כל הרתעה ולכן חשוב שיהיה גלוי. כמו כן אדם ממוצע "שולף" במהירות "ממוצעת" ולכן לא כדאי לעקבו עוד בנרתיק פנימי. במשטרה מחייבים בשרוך אבטחה, אולי צריך לחייב שרוך זה גם בחברות אבטחה? למרות הסירבול.
לעומת זאת בפעילות משטרתית/בטכונית כלשהי, ניתן וכדאי ללכת עם נרתיק מוסלק.
דעתכם?
ערן
שאלה שנשאלה מספר פעמים בעבר ומהדהדת בראשי מאז שלשום, באירוע בחצור הגלילית בו בן מיעוטים חטף את נשקה של מאבטחת ונמלט ברכב מהמקום. מעבר לטענות שאפשר וצריך להעלות כלפי המאבטחת, מי שמכשיר אותה ומי שבודק את ההכשרה שלה, כדאי גם להסיק מסקנות לגבי נושא הנשק ה"ממוצע".
לדעתי האישית והבלתי מקצועית, ברגע שמטרת הנשק היא הגנה עצמית ונושא הנשק הוא אדם ממוצע, מטרת נשיאת הנשק היא קודם כל הרתעה ולכן חשוב שיהיה גלוי. כמו כן אדם ממוצע "שולף" במהירות "ממוצעת" ולכן לא כדאי לעקבו עוד בנרתיק פנימי. במשטרה מחייבים בשרוך אבטחה, אולי צריך לחייב שרוך זה גם בחברות אבטחה? למרות הסירבול.
לעומת זאת בפעילות משטרתית/בטכונית כלשהי, ניתן וכדאי ללכת עם נרתיק מוסלק.
דעתכם?
ערן
Light solutions -פנסים ותאורה טקטית מתקדמת.
בכל מצב עדיף נשק מוסלק - הנשק הוא האמצעי אחרון (וכלי העבודה האחרון) שעל המאבטח להפעיל, חשיפתו צריכה להתבצע טרם השימוש בו בלבד.
כל דרך נשיאה אחרת היא על דרך ההצגה היפה - אני חמוש, תזהרו ממני.
כל דרך נשיאה אחרת היא על דרך ההצגה היפה - אני חמוש, תזהרו ממני.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
ישנה הוראת שעה של משטרת ישראל לכל חברות האבטחה להוסיף קפיץ אבטחה לנשק ע"פ תקן מסוים שאמור להיות אצל כולם.
למרות זאת הנחיה זאת לא נאכפת ע"י כולם ובטח שלא נבדקת ע"י משטרת ישראל שעסוקה בלא לעשות כלום ורק להאשים והטיל אחריות על כולם ושהם תמיד בסדר.
למרות זאת הנחיה זאת לא נאכפת ע"י כולם ובטח שלא נבדקת ע"י משטרת ישראל שעסוקה בלא לעשות כלום ורק להאשים והטיל אחריות על כולם ושהם תמיד בסדר.
- סליקאי ארד

- סליקאי ארד

לטעמי (ועניות דעתי הבלתי קובעת בעליל ואיש הישר בעיניו יעשה) הסלקה תחת ז'קט מאבטחים מרתיעה יותר - אף פעם לא יודעים מה יש לך שם, וההופעה ייצוגית הרבה יותר, שלא לדבר על ירידה בכמות חטיפת הנשק והציוד.
בכל מקרה, למאבטח הממוצע, גם לאבטח, גם לסרוק ולצפות וגם להשאר ערני ובהכרה, זה כבר קצת יותר מדי. עדיף שהציוד שעליו יישמר טוב יותר.
אבל ז'קט עולה כסף, וזו הסיבה שלרוב אותם שומרים נושאים באופן גלוי.
בכל מקרה, למאבטח הממוצע, גם לאבטח, גם לסרוק ולצפות וגם להשאר ערני ובהכרה, זה כבר קצת יותר מדי. עדיף שהציוד שעליו יישמר טוב יותר.
אבל ז'קט עולה כסף, וזו הסיבה שלרוב אותם שומרים נושאים באופן גלוי.
אבל
אני לא מתייחס כרגע למאבטחים. שאלתי היא לאדם מן הישוב שנושא נשק להגנתו האישית, לא ייצוגי ולא חשאי, ביום יום, מה הייתם ממליצים?
כנ"ל לאדם פרטי, ועל אחת כמה וכמה.
לאזרח מהישוב -הסלקה הכי עמוקה שתאפשר עדין להפעיל את הנשק בתווך זמן שעוד רלוונטי
לסיום ארוע .
מזה זמן סביר לענין?
אמרו ה"גורו" השונים בעולם הנשק 2-3 שניות .
להגיד לך שזה נכון תמיד?! (שלא לדבר על כך שבארץ רובנו נושאים את הנשק ללא כדור בבית הבליעה.....)
מאבטחים /שוטרים וכ"ו -לכל אופציה יש בעד ונגד .
כן נוכחות של נשק גלוי בהחלט יכולה להרתיעה ומנגד גם ל"לא נודע" יש אפקט מרתיעה בפני עצמו ובדיון הזה כולם צודקים אבל כל אחד בדרכו.
לסיום ארוע .
מזה זמן סביר לענין?
אמרו ה"גורו" השונים בעולם הנשק 2-3 שניות .
להגיד לך שזה נכון תמיד?! (שלא לדבר על כך שבארץ רובנו נושאים את הנשק ללא כדור בבית הבליעה.....)
מאבטחים /שוטרים וכ"ו -לכל אופציה יש בעד ונגד .
כן נוכחות של נשק גלוי בהחלט יכולה להרתיעה ומנגד גם ל"לא נודע" יש אפקט מרתיעה בפני עצמו ובדיון הזה כולם צודקים אבל כל אחד בדרכו.
יום ראיתי בשערי סניף של רשת קניות גדולה, מאבטח ללא מחסנית באקדח כאשר אלה שבפונדה היו נעולות.
שאלתי את האיש אם לדעתו זה מבצעי וכמה זמן יקח לו להגיב אם יופתע מאחורי הפינה שנמצאת 8 מטר ליד הכניסה?
האיש היה חסר אונים, גימגם שאלו ההוראות שקיבל מהמפקח של החברה. מראה עלוב ומביש של אדם החרד לגרושים שהוא מקבל ושל לחברת אבטחה שמציבה דחליל בכניסה למקום מלא אנשים.
לפחות הנשק היה מוסלק כדי שמה שאני ראיתי והבנתי לא יראה מישהו שלא צריך לראות
צורי.
שאלתי את האיש אם לדעתו זה מבצעי וכמה זמן יקח לו להגיב אם יופתע מאחורי הפינה שנמצאת 8 מטר ליד הכניסה?
האיש היה חסר אונים, גימגם שאלו ההוראות שקיבל מהמפקח של החברה. מראה עלוב ומביש של אדם החרד לגרושים שהוא מקבל ושל לחברת אבטחה שמציבה דחליל בכניסה למקום מלא אנשים.
לפחות הנשק היה מוסלק כדי שמה שאני ראיתי והבנתי לא יראה מישהו שלא צריך לראות
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
קיבלתי
קיבלתי נועם, אנסה להפנים... איפה אילן, חשובה לי גם דעתו.....
אגב נועם, ד"ש למרסלו וישראל.
ערן
ערן
Re: קיבלתי
ערן.ב כתב:קיבלתי נועם, אנסה להפנים... איפה אילן, חשובה לי גם דעתו.....
ערן
תעביר לי בפרטי מאיזה ערן..
בכל מקרה, ישראל עבר לגד"ש, מרסלו עדיין מרכז רפת...
נעם ד"ש למרסלו.
ערן
תמיד מוסלק !!!
למעט בעת מילוי תפקיד שבו אתה נדרש להגיד שופני אני חמוש (ויש לך גיבוי מוסלק).
למה ?
תאר לך שאני בא לבצע שוד בנק מזוין (לא בתוכנית שלי בינתיים)
אני נכנס פנימה וסורק את השטח.
פתאום אני רואה אחד שדומה לך שתי טיפות רוק (כנראה שזה אתה)
אני רוצה הכסף בכל מחיר.
הדבר הראשון שאני אעשה זה לנטרל אותך !!!
ככה גם מנעתי ממך להשתמש בנשק, וגם השגתי הרתעה שתבטיח שת"פ מהיר של הממונה על הכספת.
אם תלך מוסלק אני מניח שלא תשלוף כדי למנוע מהעו"שים להפגע מדו"צ.
אך לאחר שהכספת תרוקן תוכל ללכת שלם בגופך הביתה.
זה היה תסריט אחד לדוגמא.
ולא אני לא שולף נשק בשל 3 משטחי פלסטיק, אבל תן כבר את הטלפון של מי שמוכר אותם.
ערן
תמיד מוסלק !!!
למעט בעת מילוי תפקיד שבו אתה נדרש להגיד שופני אני חמוש (ויש לך גיבוי מוסלק).
למה ?
תאר לך שאני בא לבצע שוד בנק מזוין (לא בתוכנית שלי בינתיים)
אני נכנס פנימה וסורק את השטח.
פתאום אני רואה אחד שדומה לך שתי טיפות רוק (כנראה שזה אתה)
אני רוצה הכסף בכל מחיר.
הדבר הראשון שאני אעשה זה לנטרל אותך !!!
ככה גם מנעתי ממך להשתמש בנשק, וגם השגתי הרתעה שתבטיח שת"פ מהיר של הממונה על הכספת.
אם תלך מוסלק אני מניח שלא תשלוף כדי למנוע מהעו"שים להפגע מדו"צ.
אך לאחר שהכספת תרוקן תוכל ללכת שלם בגופך הביתה.
זה היה תסריט אחד לדוגמא.
ולא אני לא שולף נשק בשל 3 משטחי פלסטיק, אבל תן כבר את הטלפון של מי שמוכר אותם.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד