שימון נרתיק עור

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שימון נרתיק עור

על ידי Guyk » 14 מאי 2003, 14:00

שלום חברים
מידי פעם אני פה ושם באשכולות מסוימים הערה על כך שלא מומלץ לשמן נרתיק עור. עברתי על ההדועות הנ"ל וכן על אשכולות אחרים בפורום בניסיון למצוא הסבר להמלצה נ"ל, אך ללא הועיל :cry:

1) האם מדובר על כך שלא מומלץ לשמן את החלק החיצוני או הפנימי (אני מניח שמדובר על הפנימי)
2) מדוע ?

לתשובתכם אודה
גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי trail_g19c » 14 מאי 2003, 14:15

כאיש שטח המחזיק במספר פריטים עשויים מעור (נעלים, נרתיקי סכינים, נרתיקי אקדחים...) אני דואג לשמן את כולם ! השימון מעשה חיצונית בדונג מיוחד המיועד לציוד סקי וציוד עור והמיועד להיספג בעור ללא השארת עקבות שומניים, קורוזיבים או מלכלכים.

העור נשמר, לא נסדק, לא מתייבש, לא מתקשה, לא סופג זיעה....
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 14 מאי 2003, 14:31

TRAIL,
גיבורי התנ"ך גורסים כי על מנת לטפל היטב בעור יש לסוך אותו בשמן זית או אמבט של חלב ודבש :wink:

אני משתמש לעיתים בנוזל ניקוי של סנו, המותאם למוצרי העור.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 14 מאי 2003, 14:37

שמן רב שמצטבר לאורך זמן ומתייבש בחלק הפנימי של נרתיק עור יכול להפוך לבעל תכונת צמיגות. במקרה כזה השמן ישמש כמעין דבק ותתקשה לשלוף את האקדח, זה לא משהו שאתה רוצה שיקרה.

כבר ראיתי שני מקרים של קושי רב בשליפת אקדח עקב שימון החלק הפנימי של נרתיק עור פנימי.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי trail_g19c » 14 מאי 2003, 15:53

נועם וברי, אכן נכון. לכן אני לע עובד עם שמן אלא דונג טיבעי שנספק ולא משעיר עקבות, ממש כמו קרם עור....

הנרתיק משומן מבחוץ מספר פעמים בשנה ואולי פעמים בשנה עם הדונג מבפנים, כשהנרתיק והדונג חמים (שמש).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rk226 » 14 מאי 2003, 18:25

נסו לשמן פנימית וחיצונית את נרתיק העור בשמן שמשמש בדרך כלל לשימון אוכפי סוסים, רק כדי לא להפיל מישהו בחוקי הדת שמן זה עשוי משומן חזיר.
מנסיון זה שומר על העור, מעניק לו גמישות ולא קורה כלום לאקדח.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

עם כבר בעניני נרתיקים

על ידי יאיר אדרי » 14 מאי 2003, 20:41

האם ידוע שיש אפשרות לרכוש רק קליפס לחיבור לנרתיק?
רכשתי נרתיק מעור ממש מעולה והוא ללא קליפס . הוא רק לנשיאה חיצונית רוצה
לחבר לו קליפס בכדי שאהפוך אותו גם לפנימי. :?:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trail_g19c » 14 מאי 2003, 20:53

חנויות טיולים וציוד טכני מוכרות את הקליפס שאנו מכירים בנרתיקים של פובוס, פרונט ליין (עור וקורדורה). השיטה היא או לתפור לו כיס חיצוני או לשחיל אותו בין שכבות של הנרתיק ואז חזרה החוצה והוא נהפך לחלק מהנרתיק.

חיסרון - פוטנציאל לפגיעה בנרתיק ובטיחות ואבטחת הנשיאה !!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rk226 » 14 מאי 2003, 21:40

גם לכל נרתיק שמוש משלו, קנה לך נרתיק פנימי לא תקלקל את החיצוני
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יאיר אדרי » 14 מאי 2003, 22:41

תודה על התמיכה.
פשוט נרתיק של פרונט לין עור יפיפה שלא יכולתי לעמוד באיכותו וצורתו ולהשאירו בחנות. הוא מצליח להכיל את כל האקדח עם התוספות בתוכו לכן ברצוני להוסיף לו קליפס לאחר שאיתרתי תופרת לעור עבה במיוחד. בכל זאת תודה.
:!: :!:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 15 מאי 2003, 06:44

יאיר, אם תגיע למפגש, מבטיח להביא לך קליפס.

קח בחשבון שכדי להוסיף קליפס לנרתיק יש לפרום את הנרתיק (כמעט בכל המקרים).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי yairlahav » 15 מאי 2003, 07:46

אגב פרונט ליין,
לי יש נרתיק מקורדורה שהוא גם עם קליפס לנשיאה פנימית וגם יש לו התקן לנשיאה על החגורה. אמנם הנשיאה החיצונית פחות נוחה עם נרתיק זה אבל בהחלט אפשרית כאשר אתה לובש הרבה שכבות ומעדיף שהאקדח יהיה יותר זמין.
This town ain't big enough for the both of us
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יעקב » 17 מאי 2003, 20:07

הצעדן כתב:שמן רב שמצטבר לאורך זמן ומתייבש בחלק הפנימי של נרתיק עור יכול להפוך לבעל תכונת צמיגות. במקרה כזה השמן ישמש כמעין דבק ותתקשה לשלוף את האקדח, זה לא משהו שאתה רוצה שיקרה.

כבר ראיתי שני מקרים של קושי רב בשליפת אקדח עקב שימון החלק הפנימי של נרתיק עור פנימי.

היי צעדן

הנרתיק הפנימי הנוכחי שלי (פלוס מינוס 10 שנים) עובר שימון פנימי בעזרת תרסיס שמן לנשק לפחות פעם בשלוש שבועות (בשאיפה פעם בשבוע) .

מעולם לא נתקלתי בתופעה שתארת . מודגש שמדובר בנרתיק הנושא את האקדח כל יום וכל היום.

בברכה
יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 17 מאי 2003, 20:20

יעקב, קודם כל אני שמח שלא זה המצב של הנרתיק אותו אתה משמן, זה יכול להיות מאוד לא נעים.

אינני מכיר הרבה אנשים שמשמנים נרתיקים, אצלי המצב היחיד בו הנרתיק היה מקבל סיכה, היה משמן יד שניה משימון דק של האקדח.
בשני המקרים בהם נתקלתי בבעית שליפה של יורים מזדמנים, דיווחו הללו כי שמנו את נרתיקיהם הפנימיים בשמן נשק (כהגדרתם) וכפי הנראה לאורך זמן. לא בדקתי אותם אולם בנרתיק נראתה הצטברות של כמעין ווקס, השכבה הזו יצרה מן משטח וואקום שממש הדביק את האקדח לדופן הנרתיק, המקרה השני היה קצת פחות חמור מהראשון. אפקט "ההדבקה" הורגש גם כאשר הנרתיק אחוז ביד ולא רק במכנסיים, אם כי ההתנגדות פחתה.

אולי יש יותר רווח או חופש בין הנרתיק שלך לאקדח, אולי התרסיס יותר דק בתכונתו, פחות לחץ על האקדח בתוך המכנסיים.. ?
כל עוד אתה משוכנע שאצלך זה לא יקרה..
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי יעקב » 17 מאי 2003, 20:58

צעדן

ברוב המקרים אני משתמש תרסיס שמן 9105 . אבל אינני בוחל גם בתרסיסים אחרים לפי מה שיש בחנות בעת הקניה .

גם אצלי השימון משפיע על רמת החיכוך . ככל שהנרתיק יבש יותר החיכוך גבוה יותר בעיקר בעת הכנסת האקדח לנרתיק. אבל לא התקרבתי למצב של הדבקה ...

בקשר למרווח בתוך הנרתיק :lol: ... מרווח זה לא דבר שאני יכול להרשות לעצמי אחרת יפלו לי המכנסים :oops:

יתכן שההדבקה נגרמת בנרתיקים ששומנו בעבר והפסיקו לשמנן בהווה ?

האם יתכן שאצלי ההדבקה נמנעה בגלל שהאקדח מקבל טיפול שבועי ?

יעקב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד